КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 14 березня 2007 р. N 437
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для облаштування спортивних, зокрема футбольних майданчиків

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для облаштування спортивних, зокрема футбольних майданчиків, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 14 березня 2007 р. N 437

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для облаштування спортивних, зокрема футбольних майданчиків

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Мінсім'ямолодьспорту за програмою "Видатки на облаштування спортивних та футбольних майданчиків" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються на закупівлю товарів (з урахуванням вартості відповідних послуг з доставки та робіт з монтажу (далі - товари) для облаштування спортивних, зокрема футбольних майданчиків (далі - майданчики).
3. Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації подають Мінсім'ямолодьспорту заявки про виділення майданчиків за встановленою ним формою.
Під час складання заявок передбачаються такі вимоги:
розташування майданчиків у житлових кварталах (мікрорайонах) міст та селах з населенням не менш як 1 тис. осіб;
виконання підготовчих робіт, необхідних для облаштування майданчиків, за рахунок коштів місцевих бюджетів, інших джерел фінансування та забезпечення місцевими органами виконавчої влади подальшого функціонування облаштованих майданчиків у разі, коли у місцевому бюджеті передбачено видатки на виконання відповідної програми;
визначення бюджетних установ, які будуть брати участь в облаштуванні майданчиків та забезпечувати їх подальше функціонування (далі - бюджетні установи).
4. Закупівля товарів за бюджетні кошти здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
5. Мінсім'ямолодьспорт за результатами розгляду поданих заявок виходячи з принципу ефективного використання бюджетних коштів та з урахуванням необхідності виконання бюджетних зобов'язань минулих років, узятих на облік в органах Державного казначейства, визначає перелік товарів із зазначенням їх характеристик та забезпечує складення тендерної документації.
6. До договорів про закупівлю товарів, які укладаються з переможцями торгів (тендерів), обов'язково включаються вимоги щодо:
визначення строку (етапів) виконання робіт з облаштування майданчиків та відповідальність виконавців за їх порушення;
недопущення включення до собівартості товарів витрат, які безпосередньо не пов'язані з облаштуванням майданчиків, або необґрунтованого завищення їх вартості;
відповідного коригування суми, визначеної в договорі про закупівлю товарів, та зобов'язань сторін за договором у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету.
7. Після проведення процедури закупівлі товарів та укладення договорів про їх закупівлю з переможцями торгів (тендерів) Мінсім'ямолодьспорт здійснює розподіл відповідних товарів для облаштування майданчиків між адміністративно-територіальними одиницями, а також укладає з переможцями торгів (тендерів) та бюджетними установами договори про облаштування майданчиків і забезпечення їх подальшого функціонування.
8. Операції з бюджетними коштами проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
9. Мінсім'ямолодьспорт відповідно до укладених договорів про закупівлю товарів може здійснювати попередню оплату у розмірі до 30 відсотків їх вартості відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. N 1404 (1404-2006-п) "Питання попередньої оплати товарів, робіт та послуг, що закуповуються за бюджетні кошти" (Офіційний вісник України, 2006 р., N 41, ст. 2752).
Остаточна оплата вартості товарів здійснюється Мінсім'ямолодьспортом на підставі актів їх приймання-передачі, підписаних сторонами договору про закупівлю товарів, договору про облаштування майданчиків і забезпечення їх подальшого функціонування, та оформлених актів введення майданчиків в експлуатацію, які подаються органам Державного казначейства для реєстрації зобов'язань.
10. Придбані товари Мінсім'ямолодьспорт передає бюджетним установам в установленому законодавством порядку.
11. Мінсім'ямолодьспорт здійснює контроль за належним дотриманням умов договорів про закупівлю товарів та про облаштування майданчиків і забезпечення їх подальшого функціонування.
12. Мінсім'ямолодьспорт затверджує результативні показники виконання бюджетної програми з поквартальною розбивкою та подає Мінфіну у місячний строк.
Інформація про виконання результативних показників разом з відомостями про стан облаштування майданчиків та використання бюджетних коштів, передбачених на цю мету, у розрізі адміністративно-територіальних одиниць подається Мінфіну щокварталу до 20 числа наступного місяця та за одинадцять місяців.
У разі невиконання зазначених показників Мінсім'ямолодьспорт утворює комісію, яка розглядає питання щодо доцільності продовження фінансування. Про рішення комісії Мінсім'ямолодьспорт письмово повідомляє Мінфіну.
У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, Мінфін та Мінсім'ямолодьспорт проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
13. Відповідальність за цільове використання бюджетних коштів покладається на Мінсім'ямолодьспорт.
14. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим та ефективним витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.