КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 21 березня 2007 р. N 501
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 21 березня 2007 р. N 501

ПОРЯДОК

використання у 2007 році субвенції з державного бюджету ( 489-16 ) місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) місцевим бюджетам на придбання витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій (далі - субвенція).
2. Перерахування субвенції бюджетам Автономної Республіки Крим, обласним і мм. Києва та Севастополя здійснюється згідно з розподілом, передбаченим додатком 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) , помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету та Порядком обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженим Державним казначейством.
3. Головними розпорядниками субвенції за відповідними місцевими бюджетами є Міністерство охорони здоров'я Автономної Республіки Крим, головні управління (управління) охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських держадміністрацій (далі - головні розпорядники).
4. За рахунок субвенції провадиться закупівля витратних матеріалів для родопомічних, дитячих, хірургічних, реанімаційних закладів (відділень), відділень невідкладної допомоги та лабораторій (далі - заклади).
5. Номенклатуру та обсяг закупівлі таких матеріалів визначає МОЗ згідно із заявками головних розпорядників, що складаються в межах субвенції, передбаченої відповідним місцевим бюджетам, з урахуванням потреби та подаються в установленому МОЗ порядку.
6. Процедуру закупівлі витратних матеріалів проводить МОЗ на умовах міжвідомчої координації відповідно до статті 14-1 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) як генеральний замовник. За результатами проведення процедури закупівлі МОЗ надсилає головним розпорядникам повідомлення із зазначенням номенклатури товарів з урахуванням кількісних та вартісних показників.
На підставі повідомлення головні розпорядники укладають в установленому порядку договори про закупівлю витратних матеріалів з визначеними МОЗ переможцями процедури закупівлі та у тижневий строк інформують про це МОЗ з поданням одного примірника зазначеного договору.
7. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договорів про закупівлю витратних матеріалів включається вимога щодо коригування визначеної у відповідному договорі суми та зобов'язань сторін договору у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету та надходження до відповідного місцевого бюджету субвенції не в повному обсязі.
Для забезпечення ефективного та раціонального використання субвенції МОЗ включає до тендерної документації, а головні розпорядники - до договорів про закупівлю витратних матеріалів вимогу щодо їх поставки розпорядникам або визначеним ними закладам згідно з графіками, що додаються до таких договорів.
8. Головні розпорядники розподіляють товари між закладами, здійснюють контроль за виконанням постачальниками умов договорів про закупівлю витратних матеріалів і взяттям на облік закладами отриманих матеріалів, їх зберіганням і раціональним використанням.
9. Головні розпорядники подають:
МОЗ щокварталу в установленому ним порядку інформацію про стан забезпечення закладів витратними матеріалами;
МОЗ та Мінфіну щокварталу до 15 числа наступного місяця інформацію про використання субвенції.
10. Державне казначейство перераховує субвенцію згідно з Порядком перерахування дотації вирівнювання, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, а також міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. N 490 (490-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 15, ст. 807; 2003 р., N 14, ст. 617; 2007 р., N 6, ст. 226).
11. Органам Державного казначейства разом з платіжними дорученнями подаються:
звіти за встановленою формою про результати проведення процедури закупівлі, підготовлені та затверджені тендерним комітетом МОЗ, із зазначенням у них розпорядників, в інтересах яких здійснювалася закупівля;
договори про закупівлю витратних матеріалів.
12. Складення та подання фінансової звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.