ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА АДМІНІСТРАЦІЯ УКРАЇНИ
Л И С Т
20.06.2006 N 6745/6/21-0215
ЗАТ "Холдингова компанія
"Бліц-Інформ"
Редакція газети
"Бухгалтерія"
Чи повинно підприємство громадського харчування сплачувати збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства у разі реалізації страв та кулінарних виробів власного виробництва, до складу яких згідно з технологічною документацією входять алкогольні напої (коньяк, ром тощо)?
Державна податкова адміністрація України розглянула звернення редакції газети "Бухгалтерія" та повідомляє.
Порядок справляння та використання збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства визначається Законом України від 09.04.99 р. N 587 "Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства" (587-14) .
Відповідно до ст. 1 Закону (587-14) платниками цього збору є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.
Згідно зі ст. 2 Закону (587-14) об'єктом оподаткування є виручка, одержана від реалізації в оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива.
Враховуючи вищевикладене, платниками збору на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства, який нараховується та сплачується із суми виручки від реалізації алкогольних напоїв та пива, є суб'єкти підприємницької діяльності, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі зазначену продукцію.
Заступник Голови
С.Лекарь