МІНІСТЕРСТВО ФІНАНСІВ УКРАЇНИ
Н А К А З
04.02.2004 N 141
З метою належної підготовки проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" НАКАЗУЮ:
1. Затвердити План заходів Міністерства фінансів України із забезпечення складання проекту Державного бюджету України на 2005 рік, що додається.
2. Заступникам Міністра фінансів Мярковському А.І., Копилову В.А., Шаповалову А.В. Маносі С.О., Макацарії С.М., директорам департаментів, начальникам головних управлінь, начальникам управлінь відповідно до функціональних повноважень забезпечити виконання затверджених заходів у визначені терміни.
3. Директору Науково-дослідного фінансового інституту при Міністерстві фінансів України Єфименко Т.І. забезпечити наукове супроводження формування проекту Закону про Державний бюджет України на 2005 рік відповідно до плану наукових досліджень з цього питання.
4. Рибаку С.О., Андрєєву П.П., Пахачук Г.Д., Парфенову В.С., Остренку А.Б. доповідати про стан виконання Плану заходів Міністерства фінансів України із забезпечення складання проекту Державного бюджету України на 2005 рік на кожній апаратній нараді та упереджувати можливі ризики невчасного виконання заходів.
5. Цоколу С.Л., Жлуктенку С.В. забезпечити якісне безперебійне інформаційно-технічне супроводження формування проекту Державного бюджету України на 2005 рік.
6. Яременку С.О., Богатиренку А.А., Паламарчуку В.О. забезпечити організацію подання та супроводження проекту Закону про Державний бюджет України на 2005 рік до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України.
7. Контроль за виконанням цього наказу покласти на першого заступника Міністра фінансів Ярошенка Ф.О.
Перший віце-прем'єр-міністр України,
Міністр фінансів України
М.Я.Азаров

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства фінансів
України
04.02.2004  N 141

ПЛАН ЗАХОДІВ

Міністерства фінансів України із забезпечення складання проекту Державного бюджету України на 2005 рік

N п/п Зміст заходів Термін виконання Відповідальні за виконання
I етап: Визначення основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік та підготовка попередніх показників проекту бюджету на 2005 рік
1 Направити листа органам стягнення щодо подання інформації стосовно прогнозних обсягів доходів на 2005-2008 роки до 12 лютого 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
2 Направити листа головним розпорядникам бюджетних коштів стосовно надання Мінфіну інформації щодо очікуваних структурних змін проти 2004 року у прогнозних обсягах видатків та надання кредитів на 2005 рік та пропозицій щодо змін до програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету до 3 березня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
3 Підготувати разом з Мінекономіки, Національним банком, іншими центральними органами державної влади попередній прогноз макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2005 рік і наступні три роки та довести його до управлінь Мінфіну до 3 березня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Лісніченко І.В.
4 На підставі попереднього прогнозу макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2005 рік і наступні три роки, чинного законодавства, очікуваного виконання державного і місцевих бюджетів у 2004 році підготувати та подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету разом з поясненнями: до 12 березня 2004 р.
- попередній прогноз доходів державного і місцевих бюджетів на 2005 рік і наступні три роки; Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу боргової політики Коцюба В.0. Ткачук В.В. Видолоб В.В.
- попередній прогноз надходжень від приватизації державного майна в 2005 році і наступні три роки разом з оцінкою очікуваного виконання цих надходжень у 2004 році; Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Теличко К.І.
- попередній прогноз платежів з обслуговування та погашення внутрішнього і зовнішнього державного боргу на 2005 рік і наступні три роки пропозиції щодо оптимального обсягу фінансування державного бюджету, очікувану величину та структуру державного боргу у 2005 році і наступних трьох роках Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
5 На підставі попереднього прогнозного обсягу ресурсів бюджету на 2005 рік підготувати пропозиції щодо збалансування бюджету на цей період до 19 березня 2004 р. Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Палійчук М.Л. Максименко Л.П. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Старжинська Л.Д. Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом Ткачук В.В. Видолоб В.В.
6 Уточнити разом з Мінекономіки, Національним банком, іншими центральними органами державної влади попередній прогноз макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2005 рік і наступні три роки та довести його до управлінь Мінфіну до 19 березня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Лісніченко І.В.
7 Визначити шляхи удосконалення Формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та місцевими бюджетами, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2002 року N 1382 (1382-2002-п) , обгрунтувати необхідність застосування додаткових критеріїв, що будуть враховуватись для здійснення розрахунку обсягу міжбюджетних трансфертів; визначити зміни до Формули розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів. Підготувати пакет таблиць для збору статистичної інформації, необхідної для здійснення розрахунків показників місцевих бюджетів. до 25 березня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
8 Здійснити аналіз інформації, отриманої від головних розпорядників, щодо очікуваних структурних змін проти 2004 року у прогнозних обсягах видатків та надання кредитів на 2005 рік, пропозицій щодо уточнення програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету та подати опрацьовані матеріали Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету до 31 березня 2004 р. Мярковський А.І. Маноха С.О. Шаповалов А.В. Макацарія С.М. Рибак С.О. Парфенов В.С. Пахачук Г.Д. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Ткачук В.В. Колосова В.П. Адаменко В.Г. Коцюба В.0. Видолоб В.В.
9 Подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету пропозиції до Основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік до 31 березня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Директора департаментів Начальники управлінь
10 На підставі уточненого попереднього прогнозу макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2005 рік, чинного законодавства, очікуваного виконання державного і місцевих бюджетів у 2005 році уточнити та подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету разом з поясненнями: до 31 березня 2004 р.
- уточнений прогноз доходів державного і місцевих бюджетів на 2005 рік і наступні три роки; Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу боргової політики Коцюба В.О. Ткачук В.В. Видолоб В.В.
- уточнений прогноз надходжень від приватизації державного майна в 2005 році і наступні три роки разом з оцінкою очікуваного виконання цих надходжень у 2004 році; Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Теличко К.І.
- уточнений прогноз платежів з обслуговування та погашення внутрішнього і зовнішнього державного боргу на 2005 рік і наступні три роки, пропозиції щодо оптимального обсягу фінансування державного бюджету, очікувану величину та структуру державного боргу у 2005 році і наступних трьох роках Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу бортової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
11 На основі уточненого прогнозу надходжень до державного бюджету на 2005 рік та наступні три роки, виходячи з пріоритетів бюджетної політики та аналітичних матеріалів структурних підрозділів щодо інформації, отриманої від головних розпорядників згідно з пунктом 4 цього Плану заходів, розробити попередні показники граничних обсягів видатків та надання кредитів державного бюджету на 2005 рік та довести до структурних підрозділів Мінфіну разом з проектом Основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік до 14 квітня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
12 Здійснити розподіл прогнозу доходів місцевих бюджетів по видах доходів в цілому по місцевих бюджетах та у розрізі адміністративно-територіальних одиниць доходів, що враховуються та не враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів підготувати методику їх обрахунку до 28 квітня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
13 Подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету зауваження до проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік до 21 квітня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Директора департаментів Начальники управлінь
14 Здійснити розподіл погоджених попередніх показників видатків та надання кредитів державного бюджету на 2005 рік в розрізі головних розпорядників та окремих бюджетних програм і подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету до 28 квітня 2004 р. Мярковський А.І. Маноха С.О. Шаповалов А.В. Макацарія С.М. Рибак С.О. Парфенов В.С. Пахачук Г.Д. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Ткачук В.В. Колосова В.П. Коцюба В.О. Адаменко В.Г. Видолоб В.В.
15 Забезпечити підготовку і подання на розгляд Кабінету Міністрів України проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік та попередніх показників проекту зведеного бюджету на 2005 рік з розподілом на державний та місцеві бюджети, пропозицій щодо формування взаємовідносин з місцевими бюджетами, проекту рішення Кабінету Міністрів України та інших необхідних матеріалів. Матеріали, що подаються на розгляд Кабінету Міністрів України, повинні включати: до 12 травня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департамент Данилишин А.А. Палійчук М.Л. Максименко Л.П. Начальники управлінь
- пропозиції щодо розподілу граничних обсягів видатків та надання кредитів державного бюджету на 2005 рік між головними розпорядниками та обгрунтування пріоритетності цього розподілу;
- пропозиції щодо розподілу доходів та видатків між державним та місцевими бюджетами на 2005 рік;
- пропозиції по збільшенню надходжень до державного та місцевих бюджетів на 2005 рік та заходи по приведенню потреби у видатках відповідно до прогнозу надходжень на 2005 рік;
- основні критерії, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів та принципи фінансового вирівнювання місцевих бюджетів;
- загальні підсумки виконання державного та зведеного бюджетів за 2003 рік та 1 квартал 2004 року;
- пропозиції щодо розподілу в державному бюджеті на 2005 рік інвестиційних і інституційних проектів та позик, що реалізуються під гарантії Уряду, між головними розпорядниками - відповідальними виконавцями
II етап: Підготовка пропозицій до проекту державного бюджету на 2005 рік для схвалення Кабінетом Міністрів України
16 Здійснити розрахунок попередніх показників видатків місцевих бюджетів у розрізі бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, бюджетів міст обласного (республіканського) значення та районів за удосконаленою Формулою розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між державним та місцевими бюджетами та подати Управлінню планування місцевих бюджетів Головного управління місцевих бюджетів. до 19 травня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
17 Забезпечити подання від Кабінету Міністрів України та супроводження у Верховній Раді України проекту Основних напрямів бюджетної політики на 2005 рік до 26 травня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь
18 Забезпечити збір необхідної інформації щодо вдосконалення Методики розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між районним бюджетом та бюджетами міст районного значення, сіл, селищ до 1 червня 2004 року Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
19 На основі прийнятого Кабінетом Міністрів України рішення підготувати інструктивні матеріали щодо складання бюджетних запитів головними розпорядниками та довести разом із затвердженими граничними обсягами видатків та надання кредитів державного бюджету на 2005 рік та прогнозом видатків та надання кредитів на наступні три роки до головних розпорядників до 21 червня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
20 Довести Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським держадміністраціям необхідні інструктивні матеріали щодо складання бюджету на 2005 рік та методичні рекомендації і розрахунки прогнозу обсягів доходів, обсягів міжбюджетних трансфертів та показників, на підставі яких здійснювалося їх визначення до 9 липня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Максименко Л.П. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
21 Забезпечити отримання бюджетних запитів на 2005 рік від головних розпорядників у відповідності з методичними інструкціями до їх заповнення до 12 липня 2004 р. Мярковський А.І. Маноха С.О. Шаповалов А.В. Макацарія С.М. Рибак С.О. Парфенов В.С. Пахачук Г.Д. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Ткачук В.В. Колосова В.П. Коцюба В.О. Адаменко В.Г. Видолоб В.В.
22 Уточнити та подати Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету разом з поясненнями: до 14 липня 2004 р.
- прогноз доходів державного і місцевих бюджетів на 2005 рік і наступні три роки; Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу бортової політики Коцюба В.О. Ткачук В.В. Видолоб В.В.
- прогноз надходжень від приватизації державного майна в 2005 році і наступні три роки разом з оцінкою очікуваного виконання цих надходжень у 2004 році; Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Теличко К.І.
- прогноз платежів з обслуговування та погашення внутрішнього і зовнішнього державного боргу на 2005 рік і наступні три роки, пропозиції щодо оптимального обсягу фінансування державного бюджету, очікувану величину та структуру державного боргу у 2005 році і наступних трьох роках Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
23 Здійснити грунтовний аналіз отриманих матеріалів від головних розпорядників, підготувати висновки і пропозиції та подати погоджені показники видатків та кредитування проекту державного бюджету на 2005 рік та прогноз видатків та надання кредитів на наступні три роки разом з підготовленими висновками і пропозиціями Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету до 14 липня 2004 р. Мярковський А.І. Маноха С.О. Шаповалов А.В. Макацарія С.М. Рибак С.О. Парфенов В.С. Пахачук Г.Д. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Ткачук В.В. Колосова В.П. Коцюба В.О. Адаменко В.Г. Видолоб В.В.
24 Подати на розгляд Кабінету Міністрів України проект постанови про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 14 вересня 2002 р. N 1382 (1382-2002-п) до 14 липня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
25 Забезпечити отримання від Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій проектів місцевих бюджетів на 2005 рік з необхідними обгрунтуваннями і поясненнями у розрізі бюджету Автономної Республіки Крим, обласних бюджетів, бюджетів міст обласного (республіканського) значення та районів до 24 липня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
26 Провести погоджувальні наради щодо пропозицій головних розпорядників по змінах до граничних обсягів видатків та надання кредитів проекту державного бюджету на 2005 рік 21-25 липня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаменту Максименко Л.П. Начальники управлінь
27 Здійснити грунтовний аналіз отриманих матеріалів від Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій, підготувати висновки та подати попередні прогнозні показники проектів доходів та видатків місцевих бюджетів на 2005 рік Управлінню планування місцевих бюджетів Головного управління місцевих бюджетів до 6 серпня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Максименко Л.П. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
28 Підготувати пропозиції щодо внесення змін до Методики розподілу обсягу міжбюджетних трансфертів між районним бюджетом та бюджетами міст районного значення, сіл, селищ до 25 серпня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Максименко Л.П Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
29 Забезпечити підготовку і подання на розгляд Кабінету Міністрів України проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" та інших необхідних матеріалів. Матеріали, що подаються на розгляд Кабінету Міністрів України, повинні включати: до 19 серпня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь Матузка Я.В.
1) пояснювальна записка до проекту Державного бюджету України, яка повинна містити:
а) інформацію про економічне становище держави та основні прогнозні макропоказники економічного і соціального розвитку України на 2005 рік, покладені в основу проекту Державного бюджету України на 2005 рік; Мярковський А.І. Рибак С.О. Лісніченко І.В.
б) оцінку надходжень доходів та інших коштів (позик, повернення кредитів до загального фонду бюджету), що пропонуються для забезпечення фінансовими ресурсами витрат бюджету; Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу боргової політики Коцюба В.О. Ткачук В.В. Видолоб В.В.
в) пояснення до основних положень проекту Державного бюджету України на 2005 рік та проекту закону про Державний бюджет України на 2005 рік, включаючи аналіз пропонованих обсягів видатків на виконання функцій, програм, обсягів кредитування. Обгрунтування включають бюджетні показники за 2002-2005 роки в розрізі класифікації видатків та кредитування бюджету; Мярковський А.І. Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь
г) інформацію щодо врахування пропозицій Верховної Ради України до Основних напрямів бюджетної політики на наступний бюджетний період, якщо вони були прийняті Верховною Радою України відповідно до частини шостої статті 33 цьогоКодексу (2542-14) ; Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь
ґ) аналітичні дані, розрахунки з обгрунтуваннями особливостей міжбюджетних взаємовідносин, а саме: детальні розрахунки прогнозного загального обсягу доходів та видатків, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів між державним бюджетом та місцевими бюджетами, за видами доходів та за функціями; базові показники та результати обрахунку індексів відносної податкоспроможності в розрізі місцевих бюджетів; детальний розрахунок розміру фінансового нормативу бюджетної забезпеченості по функціях та видах місцевих бюджетів; детальний розрахунок коригуючих коефіцієнтів та коефіцієнту вирівнювання; розрахунки обсягів субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам за видами пільг і допомог та детальними фінансовими та кількісними показниками; Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Максименко Л.П. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
д) інформацію щодо обсягів державного боргу, в тому числі за типом боргового зобов'язання, графіку його погашення, обсягів та умов запозичень; Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
е) прогноз основних макропоказників економічного і соціального розвитку України, показників зведеного бюджету України за основними видами доходів, видатків та фінансування на 2006-2008 роки; Мярковський А.І. Шаповалов А.В. Маноха С.О. Макацарія С.М. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Пахачук Г.Д. Парфенов В.С. Остренко А.Б. Данилишин А.А. Палійчук М.Л. Лісніченко І.В. Максименко Л.П. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Старжинська Л.Д. Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики Управління планування та аналізу боргової політики Коцюба В.0. Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом Ткачук В.В. Видолоб В.В.
2) прогнозні показники зведеного бюджету України (включаючи оцінку Державного бюджету України та місцевих бюджетів) відповідно до бюджетної класифікації, а також зведений баланс фінансових ресурсів України; Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Палійчук М.Л. Максименко Л.П. Старжинська Л.Д. Лісніченко І.В.
3) перелік пільг по податках, зборах (інших обов'язкових платежах) із розрахунком втрат доходів бюджету від їх надання; Мярковський А.І. Рибак С.О. Андрєєв П.П. Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь Головного управління державного бюджету Начальники управлінь Департаменту податкової та митної політики
4) зведення та структуру фінансових зобов'язань із державного боргу та державних гарантій на 2004 і 2005 роки до повного погашення боргових зобов'язань, включаючи суми на обслуговування державного боргу; Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
5) перелік інвестиційних програм на 2005 рік, під які можуть надаватися гарантії Кабінету Міністрів України; Шаповалов А.В. Пахачук Г.Д. Управління планування та аналізу боргової політики Начальники управлінь Департаменту управління державним боргом
6) доповідь про хід виконання Державного бюджету України у 2004 році; Мярковський А.І. Заступники Міністра Чугунов І.Я. Директора департаменті в Управління зведеного аналізу виконання бюджету, фінансової та економічної статистики Начальники управлінь
7) проекти кошторисів усіх державних цільових фондів на 2005 рік, які створюються за рахунок податків і зборів (обов'язкових платежів) відповідно до закону; Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Діденко С.О.
8) перелік неузгоджених питань щодо обсягів видатків державного бюджету; Мярковський А.І. Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь
9) перелік нормативних актів, які неможливо забезпечити бюджетними асигнуваннями на 2005 рік Мярковський А.І. Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь
III етап: Підготовка проекту державного бюджету на 2005 рік для подання до Верховної Ради України
30 Забезпечити доопрацювання разом з головними розпорядниками необхідних матеріалів щодо проекту державного бюджету на 2005 рік після розгляду Кабінетом Міністрів України та подати зведені матеріали Управлінню доходів та планування бюджетного процесу Головного управління державного бюджету до 6 вересня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Начальники управлінь
31 Доопрацювати проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік", пояснювальну записку з необхідними розрахунками і обгрунтуваннями і подати зазначені матеріали для розгляду керівництвом Міністерства фінансів до 10 вересня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Максименко Л.П. Начальники управлінь Матузка Я.В.
32 Подати проект Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" із необхідними матеріалами на підпис Прем'єр-міністру України до 13 вересня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Данилишин А.А. Максименко Л.П.
33 Забезпечити підготовку матеріалів, що подаються до Верховної Ради України разом із проектом Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" відповідно до вимог частини 1 статті 38 Бюджетного кодексу України (2542-14) до 15 вересня 2004 р. Мярковський А.І. Заступники Міністра Рибак С.О. Директора департаментів Данилишин А.А. Палійчук М.Л. Максименко Л.П. Начальники управлін
34 Забезпечити доведення до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської і Севастопольської міських держадміністрацій уточнених розрахунків прогнозних обсягів міжбюджетних трансфертів, методики їх визначення та інших показників, необхідних для складання проектів місцевих бюджетів, а також пропозиції щодо форми проекту рішення про місцевий бюджет на 2005 рік до 20 вересня 2004 р. Мярковський А.І. Рибак С.О. Палійчук М.Л. Данилишин А.А. Старжинська Л.Д. Максименко Л.П. Воробйов В.А. Діденко С.О. Ушакова Р.А.
35 Забезпечити подання проекту Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік" до редакції газети "Урядовий кур'єр" та контроль за його опублікуванням (відповідно до вимог частини другої статті 28 Бюджетного кодексу України (2542-14) до 22 вересня 2004 р. Майснер А.В.
Перший Заступник Міністра
Ф.О.Ярошенко