КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 4 квітня 2007 р. N 600
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році субвенції з державного бюджету обласному бюджету Донецької області на проведення експерименту з впровадження моделі надання спеціалізованої медичної допомоги населенню з метою запобігання і виявлення захворювань на ранніх стадіях

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) обласному бюджету Донецької області на проведення експерименту з впровадження моделі надання спеціалізованої медичної допомоги населенню з метою запобігання і виявлення захворювань на ранніх стадіях, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 4 квітня 2007 р. N 600

ПОРЯДОК

використання у 2007 році субвенції з державного бюджету ( 489-16 ) обласному бюджету Донецької області на проведення експерименту з впровадження моделі надання спеціалізованої медичної допомоги населенню з метою запобігання і виявлення захворювань на ранніх стадіях

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених МОЗ у державному бюджеті (489-16) за програмою "Субвенція з державного бюджету обласному бюджету Донецької області на проведення експерименту по впровадженню моделі надання спеціалізованої медичної допомоги населенню з метою попередження, виявлення захворювань на ранніх стадіях" (далі - субвенція).
2. Головним розпорядником субвенції за місцевим бюджетом згідно з рішенням Донецької облради про цей бюджет є управління охорони здоров'я Донецької обласної державної адміністрації (далі - розпорядник).
3. Організаційна структура та заходи з впровадження експериментальної моделі надання спеціалізованої медичної допомоги населенню з метою запобігання і виявлення захворювань на ранніх стадіях затверджуються розпорядником і подаються МОЗ та Мінфіну.
4. Субвенція використовується на придбання медичного обладнання згідно із заходами, зазначеними у пункті 3 цього Порядку.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
6. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договорів про закупівлю товарів, робіт і послуг включається вимога щодо коригування визначеної у договорі суми та зобов'язань сторін у разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету та надходження до обласного бюджету субвенції не в повному обсязі.
7. Розпорядник подає МОЗ та Мінфіну щокварталу до 15 числа місяця, що настає за звітним періодом, інформацію про використання субвенції.
8. Розпорядник готує та затверджує план заходів разом з поквартальними результативними показниками використання субвенції і подає їх МОЗ та Мінфіну в двотижневий строк.
Інформацію про виконання результативних показників розпорядник подає МОЗ та Мінфіну в тижневий строк після завершення звітного кварталу та одинадцяти місяців, а також уточнену інформацію про виконання зазначених показників - у триденний строк після прийняття Державним казначейством квартальних звітів.
9. У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, МОЗ та Мінфін проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
10. Субвенція обласному бюджету Донецької області перераховується згідно з розподілом, передбаченим у додатку 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) , помісячним розписом асигнувань загального фонду та Порядком обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженим Державним казначейством.
11. Складення та подання фінансової звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим використанням здійснюються в установленому законодавством порядку.