КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 20 квітня 2007 р. N 641
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо передачі об'єктів житлового фонду санаторно-курортних закладів Міністерства охорони здоров'я у комунальну власність

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для здійснення заходів щодо передачі об'єктів житлового фонду санаторно-курортних закладів Міністерства охорони здоров'я у комунальну власність, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 квітня 2007 р. N 641

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для здійснення заходів щодо передачі об'єктів житлового фонду санаторно-курортних закладів Міністерства охорони здоров'я у комунальну власність

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) МОЗ за програмою "Здійснення заходів по передачі житлового фонду санаторно-курортних закладів Міністерства охорони здоров'я України у комунальну власність" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МОЗ, розпорядниками бюджетних коштів нижчого рівня є санаторно-курортні заклади, підпорядковані МОЗ (далі - розпорядники бюджетних коштів).
3. Бюджетні кошти спрямовуються на покриття витрат з проведення капітального ремонту об'єктів житлового фонду, що перебувають на балансі санаторно-курортних закладів, підпорядкованих МОЗ (далі - об'єкти житлового фонду), та їх передачі у комунальну власність.
4. МОЗ затверджує та подає Мінфіну перелік об'єктів житлового фонду, обсяги витрат з проведення капітального ремонту за кожним об'єктом з визначеними Міністерством розпорядниками бюджетних коштів.
Обов'язковими умовами для включення об'єкта житлового фонду до зазначеного переліку є:
згода органів місцевого самоврядування на передачу об'єкта з державної власності у комунальну;
наявність висновків утвореної в установленому порядку комісії з питань передачі об'єктів житлового фонду в комунальну власність щодо технічного стану об'єкта та визнання його таким, що потребує проведення ремонту.
5. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
6. З метою недопущення виникнення кредиторської заборгованості на кінець року до договорів про закупівлю товарів, робіт і послуг включається вимога щодо коригування визначеної у відповідному договорі суми та зобов'язань сторін договору в разі зменшення бюджетних призначень під час уточнення показників державного бюджету.
7. Перерахування бюджетних коштів здійснюється відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
8. Передача об'єктів житлового фонду у комунальну власність здійснюється згідно з Положенням про порядок передачі в комунальну власність державного житлового фонду, що перебував у повному господарському віданні або в оперативному управлінні підприємств, установ та організацій, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 6 листопада 1995 р. N 891 (891-95-п) (ЗП України, 1996 р., N 3, ст. 92; Офіційний вісник України, 2004 р., N 21, ст. 1442).
Після затвердження в установленому порядку актів приймання-передачі об'єктів житлового фонду в комунальну власність розпорядники бюджетних коштів подають МОЗ у двотижневий строк копії зазначених актів для подання у тижневий строк Мінфіну.
9. Розпорядники бюджетних коштів подають щокварталу МОЗ в установленому ним порядку інформацію про виконання бюджетної програми.
10. МОЗ затверджує план заходів та результативні показники щодо виконання бюджетної програми з поквартальною розбивкою та подає Мінфіну у двотижневий строк після затвердження розпису державного бюджету.
Інформацію про виконання результативних показників МОЗ подає Мінфіну у тижневий строк після закінчення звітного кварталу та одинадцяти місяців.
11. У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, МОЗ та Мінфін проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
12. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.