КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 20 квітня 2007 р. N 644
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році субвенції з державного бюджету міському бюджету м. Ялти на створення "Школи майбутнього"

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році субвенції з державного бюджету (489-16) міському бюджету м. Ялти на створення "Школи майбутнього", що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 квітня 2007 р. N 644

ПОРЯДОК

використання у 2007 році субвенції з державного бюджету ( 489-16 ) міському бюджету м. Ялти на створення "Школи майбутнього"

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених МОН за програмою "Субвенція з державного бюджету (489-16) міському бюджету м. Ялти на створення "Школи майбутнього" (далі - субвенція).
2. Розпорядником субвенції, що надійшла до міського бюджету м. Ялти, є управління освіти і науки Ялтинської міськдержадміністрації (далі - розпорядник субвенції).
3. Субвенція спрямовується на реконструкцію і капітальний ремонт загальноосвітньої школи N 2 м. Ялти (далі - школа) та придбання шкільного обладнання і меблів.
4. Субвенція перераховується міському бюджету м. Ялти відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством, з урахуванням розподілу, передбаченого додатком 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) .
Державне казначейство перераховує субвенцію згідно з помісячним розписом асигнувань загального фонду державного бюджету на рахунок міського бюджету м. Ялти відповідно до Порядку перерахування дотації вирівнювання, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, а також міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. N 490 (490-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 15, ст. 807; 2003 р., N 14, ст. 617; 2007 р., N 6, ст. 226).
5. Розпорядник субвенції подає МОН заявки на проведення реконструкції і капітального ремонту школи, придбання шкільного обладнання і меблів за формою та у строк, що визначені Міністерством, для затвердження відповідного переліку в межах бюджетних призначень.
Зміни до переліку вносяться МОН на підставі обґрунтованих пропозицій розпорядника субвенції.
Обсяги субвенції визначаються на підставі зазначеного переліку:
для проведення реконструкції і капітального ремонту школи - згідно з проектно-кошторисною документацією з урахуванням вимог державних стандартів, технічних умов, державних будівельних норм і правил, нормативів витрат, діючих цін і тарифів;
для придбання шкільного обладнання і меблів.
6. Фінансування робіт згідно з пунктом 3 цього Порядку за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
7. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
8. У договорах про закупівлю товарів, робіт і послуг обов'язково передбачаються такі вимоги:
тендер на закупівлю товарів, робіт і послуг проводиться лише в межах коштів, передбачених у державному бюджеті;
сума, визначена в договорі, підлягає коригуванню у разі уточнення показників державного бюджету;
оплата товарів, робіт і послуг розпорядником субвенції здійснюється після надходження коштів на його реєстраційний рахунок, зареєстрований в органах Державного казначейства;
Попередня оплата товарів, робіт і послуг, передбачених договором, не може перевищувати 30 відсотків їх вартості. Остаточна оплата проводиться на підставі актів приймання-передачі.
9. Розпорядник субвенції не пізніше ніж в останній робочий день бюджетного року повертає не використану ним субвенцію до державного бюджету.
10. Розпорядник субвенції надсилає МОН щомісяця до 15 числа наступного періоду інформацію про використання субвенції для подання Мінфіну до 25 числа зазначеного періоду.
11. МОН готує план заходів щодо використання субвенції та затверджує результативні показники його виконання з поквартальною розбивкою і подає Мінфіну у двотижневий строк.
Інформацію про виконання результативних показників разом з переліком, зазначеним у пункті 5 цього Порядку, МОН надсилає Мінфіну в тижневий строк після закінчення звітного кварталу та одинадцяти місяців.
12. У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, Мінфін і МОН проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
13. Відповідальність за цільове використання субвенції покладається на розпорядника субвенції.
14. Складення та подання фінансової звітності про використання субвенції, а також контроль за її цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.