УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ПРИ КАБІНЕТІ
МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
Н А К А З
N 28 від 11.11.97
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 грудня 1997 р.
за N 569/2373
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Головного управління державної служби N 97 (z0421-07) від 30.03.2007 )

Про затвердження Порядку надання інформації для занесення до Генерального реєстру контрактів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Головдержслужби N 81 (z0845-99) від 02.12.99 )
На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 5 серпня 1997 року N 846 (846-97-п) "Про створення Генерального реєстру контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі" з метою впровадження державного обліку контрактів та координації роботи центральних і місцевих органів виконавчої влади з керівниками підприємств, установ і організацій та їх кадровим резервом НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок надання інформації для занесення до Генерального реєстру контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі або їх виключення (далі - Порядок) (додається).
2. Управлінню центральних державних органів (Гапон І.І.) запровадити обробку інформації, що надходитиме до Головдержслужби, у відповідності до цього Порядку.
3. Управлінню справами (Кузьменко М.М.) та управлінню центральних державних органів (Гапон І.І.) після державної реєстрації Порядку в Міністерстві юстиції України забезпечити розсилку Порядку та відповідних форм міністерствам, іншим центральним органам виконавчої влади, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській і Севастопольській міським держадміністраціям.
4. Скасувати лист Головдержслужби від 12 лютого 1996 року N 5/675 стосовно щоквартального надання інформації про укладення контрактів.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на начальника інформаційно-аналітичного управління Сороко В.М.
Начальник Головдержслужби
Г.І.Леліков

Затверджено
наказом Головдержслужби від
11.11.97 р. N 28

Порядок надання інформації для занесення до Генерального реєстру контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі, або їх виключення

1. Генеральний реєстр контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі (далі - Генеральний реєстр контрактів) - це система збору, накопичення та обробки даних про укладання, переукладання, погодження або розірвання контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі (далі - керівники підприємств).
2. Цей Порядок встановлює єдину процедуру надання міністерствами, Фондом державного майна України, іншими центральними та місцевими органами виконавчої влади (далі - центральні та місцеві органи виконавчої влади) інформації для занесення даних про контракти з керівниками підприємств до Генерального реєстру контрактів або їх виключення.
3. Центральні та інші органи виконавчої влади уповноважені управляти майном (далі - органи управління майном) подають до Головдержслужби інформацію відповідно до реєстраційної картки (додаток 1), довідки про трудову діяльність керівника (додаток 2), переліку державних підприємств, установ і організацій (додаток 3), переліку відкритих акціонерних товариств (додаток 4).
4. Уперше відомості щодо укладених контрактів згідно додатків 1 і 2 подаються на 20 грудня 1997 року. В цей же термін подаються один раз - органами управління майном переліки державних підприємств, установ і організацій, які відносяться до сфери їх управління, згідно з додатком 3, Фондом державного майна - перелік акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі, у термін не пізніше 1 лютого 2000 року Національним агентством України з управління державними корпоративними правами подається перелік акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі, згідно з додатком 4.
( Пункт 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Головдержслужби N 81 (z0845-99) від 02.12.99 )
5. У разі укладення контракту, на перше число наступного місяця, орган управління майном подає оформлену в установленому порядку реєстраційну картку (додаток 1) та довідку про трудову діяльність керівника (додаток 2).
6. Починаючи з 1 січня 1998 року, щоквартально на перше число наступного за кварталом місяця, до Головдержслужби подаються відомості щодо укладених, переукладених та розірваних контрактів, продовження терміну дії контрактів, зміни щодо облікових даних керівників, а також кількості підпорядкованих підприємств. Зміни подаються листом з роздрукованим відповідним розділом реєстраційної картки, наприклад:
 Реєстраційний номер контракту - 314 
 Прізвище, ім'я, по батькові   - Чиж Іван Іванович 
 Посада                        - директор Баришівського заводу 
                                 порошкової металургії 
 Зміст змін: п.1.5             - від 15.08.97 р. N 12/723 
 п.2.2.8                       - кандидат технічних наук, А-II 
                                 N 34287, 21.03.96 р. 
7. У разі продовження терміну дії контракту або його переукладання (згідно з п.24 Типової форми контракту, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 2 серпня 1995 року N 597 (597-95-п) ), відомості щодо терміну дії контракту заносяться до розділу I п.1.7 реєстраційної картки.
8. Якщо за визначений у Порядку період, змін в реєстраційних картках не відбулось, до Головдержслужби надсилається повідомлення про їх відсутність.
9. Для виключення контракту з Генерального реєстру контрактів, на перше число кожного місяця, орган управління майном подає відомості щодо припинення дії контракту. При цьому заповнюються наступні пункти реєстраційної картки у разі:
а) закінчення терміну дії контракту  у розділах: 
                                     - 1 - пункти 1.5, 1.6, при 
                                     цьому орган управління 
                                     майном, не пізніше ніж за 
                                     2 місяці, повідомляє 
                                     Головдержслужбу в письмовій 
                                     формі про своє рішення 
                                     стосовно продовження дії 
                                     контракту з керівником 
                                     підприємства або надає копію 
                                     листа-попередження про 
                                     звільнення керівника у 
                                     зв'язку з закінченням терміну 
                                     дії контракту; 
                                     - 2 - пункти 2.2.13, 2.2.14; 
б) розірвання контракту              у розділах: 
                                     - 1 - пункт 1.6; 
                                     - 2 - пункти 2.2.13, 2.2.14; 
в) зміни власника                    у розділах: 
                                     - 1 - пункти 1.5, 1.6; 
                                     - 2 - пункти 2.2.13, 2.2.14.; 
                                     - 3 - пункт 3.10 (при 
                                     банкрутстві); 
                                     - 3 - пункт 3.11 (при 
                                     приватизації); 
г) ліквідації підприємства           у розділах: 
                                     - 1 - пункти 1.5, 1.6; 
                                     - 2 - пункти 2.2.13, 2.2.14.; 
                                     - 3 - пункт 3.10. 
10. Інформація щодо кадрового резерву надається в першому кварталі кожного року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 жовтня 1999 року N 1912 (1912-99-п) "Про затвердження Положення про формування кадрового резерву керівників державних підприємств, установ і організацій" (за формою, викладеною у додатку до цієї постанови).
( Пункт 10 із змінами, внесеними згідно з Наказом Головдержслужби N 81 (z0845-99) від 02.12.99 )
11. Інформація згідно з додатками 1-4 (або зміни та доповнення до попередньо наданої інформації) формується центральними органами виконавчої влади та місцевими державними адміністраціями за допомогою локальної комп'ютерної системи забезпечення функціонування Генерального реєстру контрактів у відповідності до отриманої в Головдержслужбі України версії програмного забезпечення.
Сформована інформація подається до Головдержслужби України в терміни, визначені в п.4-6, 9 та 10 Порядку, із застосуванням засобів корпоративної мережі "Астра-2" або на магнітних носіях 3,5 дюймів у форматах бази даних локальної комп'ютерної системи. До цього додається копія інформації згідно з додатками 1-4 на папері в роздрукованому вигляді.
( Пункт 11 в редакції Наказу Головдержслужби N 81 (z0845-99) від 02.12.99 )
12. Інформація надається за адресою: 254034, м.Київ-34, вул.Прорізна, 15, (тел.228-93-87, 228-93-23).

Додаток 1
до Порядку надання інформації для
занесення до Генерального реєстру
контрактів

Реєстраційна картка Генерального реєстру контрактів з керівниками державних підприємств, установ, організацій та головами правлінь акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі від ____________ N ______

Розділ 1. Відомості про контракт

1.1. Контракт від ___________________ 
1.2. Укладено з ______________________ по _______________ 
1.3. Погоджено (назва органу) ____________________________________ 
1.4. Особливі умови контракту, не передбачені Типовою формою _____ 
__________________________________________________________________ 
1.5. Попередження   органу   управління   майном   керівника   про 
розірвання контракту 
від ____________________  N _______________ 
1.6. Причина розірвання контракту ________________________________ 
1.7. Продовження терміну дії контракту 
на термін ____ років з ______ по _______ (наказ від ______ N ___); 
на термін ____ років з ______ по _______ (наказ від ______ N ___); 
на термін ____ років з ______ по _______ (наказ від ______ N ___). 
     1.8. Зміни  та  доповнення   до   контракту,   що   вносяться 
відповідно  до  рішень  Кабінету  Міністрів  України  або наказами 
органу управління майном 
------------------------------------------------------------------ 
               Зміни та доповнення            |     Підстава 
----------------------------------------------+------------------- 
----------------------------------------------+------------------- 
------------------------------------------------------------------ 

Розділ 2. Відомості про сторони, які уклали контракт

2.1. Про орган управління майном 
2.1.1. Ідентифікаційний код ______________________________________ 
2.1.2. Назва органу ______________________________________________ 
2.1.3. Адреса: поштовий індекс _______ область _______ район _____ 
       місто (населений пункт) _____________ вулиця ______________ 
       номер будинку ____________ 
2.1.4. Телефон _________________ 
2.1.5. Телефакс ________________ 
2.1.6. Керівник (прізвище, ім'я, по батькові) ____________________ 
__________________________________________________________________ 
2.1.7. Посада ____________________________________________________ 
2.2. Про керівника підприємства 
2.2.1. Прізвище, ім'я, по батькові _______________________________ 
2.2.2. Посада ____________________________________________________ 
2.2.3. Наказ про призначення: дата __________ N __________ 
2.2.4. Дата народження ___________________ 
2.2.5. Місце народження __________________________________________ 
2.2.6. Стать ________________________ 
2.2.7. Освіта _______________________ 
------------------------------------------------------------------ 
Назва навчального|  Рік | Рік  |Спеціаль-|Квалі-  |N диплома, дата 
закладу та його  |вступу|закін-|ність    |фікація |видачі диплома 
місцезнаходження |      |чення |         |        | 
                 |      |або   |         |        | 
                 |      |вибут-|         |        | 
                 |      |тя    |         |        | 
-----------------+------+------+---------+--------+--------------- 
-----------------+------+------+---------+--------+--------------- 
------------------------------------------------------------------ 
2.2.8. Науковий ступінь, вчене звання 
------------------------------------------------------------------ 
   Назва     |    Рік присвоєння   |N диплома, дата видачі диплома 
-------------+---------------------+------------------------------ 
-------------+---------------------+------------------------------ 
------------------------------------------------------------------ 
наявність наукових робіт та винаходів ____________________________ 
                                      ____________________________ 
2.2.9. Підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації 
------------------------------------------------------------------ 
Найменування навчаль-  | Період навчання |Програма чи |N диплома, 
ного закладу, установи,|-----------------|тематика    |дата видачі 
організації, у тому    |початок | кінець |підвищення  |диплома, 
числі за кордоном      |        |        |кваліфікації|посвідчення 
-----------------------+--------+--------+------------+----------- 
-----------------------+--------+--------+------------+----------- 
------------------------------------------------------------------ 
2.2.10. Дисциплінарна відповідальність 
------------------------------------------------------------------ 
Причина|Вид стягнення, захід  |Підстава|Дата скасування| Підстава 
       |дисциплінарного впливу|        |               | 
-------+----------------------+--------+---------------+---------- 
-------+----------------------+--------+---------------+---------- 
------------------------------------------------------------------ 
2.2.11. Заохочення, нагороди, почесні звання 
------------------------------------------------------------------ 
Вид заохочення (нагороди, почесні звання)|   Підстава   |   Дата 
-----------------------------------------+--------------+--------- 
-----------------------------------------+--------------+--------- 
------------------------------------------------------------------ 
2.2.12. Участь у виборних органах 
------------------------------------------------------------------ 
Місцезнаходження|Назва виборного|Ким обрано|         Рік 
виборного органу|органу         |          |---------------------- 
                |               |          |  обрання |  вибуття 
----------------+---------------+----------+----------+----------- 
----------------+---------------+----------+----------+----------- 
------------------------------------------------------------------ 
2.2.13. Причина звільнення _______________________________________ 
2.2.14. Наказ про звільнення: дата ________________ N ____________ 

Розділ 3. Відомості про підприємство

3.1. Ідентифікаційний код (код ЄДРПОУ акціонерного товариства) ___ 
__________________________________________________________________ 
3.2. Організаційно-правова форма _________________________________ 
3.3. Назва підприємства (акціонерного товариства) ________________ 
__________________________________________________________________ 
3.4. Адреса: поштовий індекс ________ область _______ район ______ 
     місто (населений пункт) ______________ вулиця _______________ 
     номер будинку __________ 
3.5. Телефон ___________________ 
3.6. Телефакс __________________ 
3.7. Форма власності _________________________ 
3.8. Номенклатурна група ____________________ 
3.9. Державна частка у статутному фонді (%) ______________________ 
3.10. Рішення про банкрутство, ліквідацію прийнято _______________ 
дата _________________ N _________ 
3.11. Рішення про приватизацію прийнято __________________________ 
дата _________________ N __________________ 
Прізвище виконавця __________________ 
телефон, дата заповнення __________________ 
                             Керівник (__________________________) 

Додаток 2
до Порядку надання інформації
для занесення до Генерального
реєстру контрактів

Довідка про трудову діяльність керівника

__________________________________________________________________ 
(робота з початку трудової діяльності включаючи навчання у вищих 
учбових закладах, військову службу, роботу за сумісництвом). 
При заповненні  довідки  установи,  організації   і   підприємства 
необхідно іменувати так,  як вони називалися у свій час,  дані про 
військову службу записувати із зазначенням посади. 
------------------------------------------------------------------ 
     Місяць і рік     |Посада із зазначенням |Місцезнаходження ус- 
----------------------|установи, організації,|танови, організації 
 прийняття |звільнення|підприємства, а також |і підприємства 
           |          |міністерства (відомст-| 
           |          |ва)                   | 
-----------+----------+----------------------+-------------------- 
-----------+----------+----------------------+-------------------- 
------------------------------------------------------------------ 
Прізвище виконавця ______________________________ 
Телефон, дата заповнення ________________________ 
       Підпис керівника кадрової служби   (______________________) 

Додаток 3
до Порядку надання інформації
для занесення до Генерального
реєстру контрактів

Перелік державних підприємств, установ і організацій, підпорядкованих ____________________

станом на __________

N п/п Ідентифі- каційний код ЄДРПОУ Найме- нуван- ня під- приєм- ства Орган управ- ління Адреса: пош- товий інде- кс, область, район, місто (населений пункт), ву- лиця, номер будинку Теле- фон Теле- факс Організацій- но-правова форма Керівник Номенкла- турна група При- мітки
Прізвище виконавця ______________________________ 
Телефон, дата заповнення ________________________ 
       Підпис керівника кадрової служби   (______________________) 

Додаток 4
до Порядку надання інформації
для занесення до Генерального
реєстру контрактів

Перелік відкритих акціонерних товариств, контрольні пакети акцій яких належать державі

станом на __________

N п/п Код за ЄДРПОУ Наймену- вання ВАТ Адреса: пошто- вий індекс, область, район, місто (населе- ний пункт), вулиця, номер будинку Теле- фон Теле- факс Державна частка у статутно- му фонді Керів- ник ВАТ Державний орган при- ватизації, з яким укладено контракт З ким погод жено
Примітка. Заповнюється Фондом державного майна України. 
Прізвище виконавця _______________________ 
Телефон, дата заповнення _________________ 
                       Підпис керівника   (______________________) 
"Офіційний вісник України" 1997, число 49, стор.208
Код нормативного акта: 4422/1997