КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 26 квітня 2007 р. N 653
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів із соціального захисту дітей

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для фінансової підтримки заходів із соціального захисту дітей, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 26 квітня 2007 р. N 653

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для фінансової підтримки заходів із соціального захисту дітей

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Мінпраці за програмою "Фінансова підтримка заходів із соціального захисту дітей" (далі - бюджетні кошти).
2. Бюджетні кошти спрямовуються Мінпраці на фінансову підтримку заходів щодо оздоровлення дітей соціально незахищених категорій, включених до календарного плану Національного фонду соціального захисту матерів та дітей "Україна - дітям" (далі - Фонд), і заходів щодо виявлення та розвитку їх творчих здібностей.
Розподіл бюджетних коштів між зазначеними заходами здійснюється Мінпраці з урахуванням поданих Фондом обґрунтування потреби і детальних розрахунків витрат, визначених відповідно до встановлених норм і нормативів, діючих цін та тарифів, а також з урахуванням можливості здійснення відповідних видатків за рахунок власних коштів Фонду або надходжень з інших джерел.
3. Операції, пов'язані з бюджетними коштами, проводяться відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок бюджетних коштів проводиться відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
З метою недопущення кредиторської та дебіторської заборгованості на кінець року до договору про закупівлю товарів, робіт і послуг обов'язково включається вимога стосовно:
коригування суми, визначеної у договорі, та зобов'язань сторін за договором у разі зменшення під час уточнення показників державного бюджету;
недопущення включення до собівартості товарів, робіт і послуг витрат, які безпосередньо не пов'язані з їх постачанням, виконанням і наданням, або необґрунтованого завищення їх вартості.
5. Мінпраці:
проводить по закінченні строку дії договорів звірення даних про використання бюджетних коштів та у разі використання їх не в повному обсязі вживає заходів до повернення залишку на свій рахунок в установленому законодавством порядку;
за поданням Фонду готує і затверджує план заходів щодо виконання бюджетної програми з результативними показниками з поквартальною розбивкою та подає його Мінфіну в двотижневий строк.
Інформацію про виконання результативних показників Мінпраці надсилає Мінфіну в 20-денний строк після закінчення кварталу та за одинадцять місяців.
У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, Мінфін та Мінпраці проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносяться на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
6. Складення і подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.