УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ
Р І Ш Е Н Н Я
06.07.2006 N 320
( Рішення скасовано на підставі Рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку N 706 (vr706634-07) від 26.04.2007 )

Про внесення змін до порядку введення маркування радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, що ввозяться з-за кордону в Україну

На підставі вимог Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) Український державний центр радіочастот має можливість укласти договір на виготовлення та поставку облікових марок з даними контрольно-облікової інформації після остаточного визнання переможця тендера, проведення якого заплановано на 20.07.2006 (оголошення про торги N AQ/S 479). Враховуючи необхідність підготовки виробництва та складність технології забезпечення захисту облікової марки, процес маркування радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв може бути розпочато після 30.09.2006. Враховуючи звернення основних компаній з гуртової та роздрібної торгівлі та вироблені робочою групою, створеною рішенням НКРЗ від 08.06.2006 N 286, пропозиції, Національна комісія з питань регулювання зв'язку України ВИРІШИЛА:
1. Протягом 2,5 місяців з дня остаточного визнання переможця тендера на виготовлення облікових марок або до 31.10.2006 дозволити реалізацію в Україні як маркованих, так і не маркованих обліковими марками радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, у тому числі радіотелефонів стільникового зв'язку.
2. Установити, що з дати початку маркування Український державний центр радіочастот безкоштовно видає облікові марки на маркування залишків радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв у торгівлі:
1) на радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, у тому числі радіотелефони стільникового зв'язку, що мають сертифікат відповідності та виготовлені до 20.06.2006;
2) на радіоелектронні засоби та випромінювальні пристрої, виготовлені починаючи з 21.06.2006, - за умови наявності сертифіката відповідності та підтвердження їх ввезення в Україну за дозволами Українського державного центру радіочастот;
3) на радіотелефони стільникового зв'язку, виготовлені після 30.08.2006, за умови їх маркування захисним знаком та підтвердження ввезення в Україну за дозволами Українського державного центру радіочастот.
3. Установити, що облікові марки для маркування залишків радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв повинні мати характерні відмінності з терміном їх дії до 31.12.2006.
4. Установити, що заяви на маркування нереалізованих залишків радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв приймаються Українським державним центром радіочастот з дати початку маркування до 15.11.2006.
5. Доручити Українському державному центру радіочастот повідомити про прийняте рішення представництва в Україні основних виробників, імпортерів, які здійснювали ввезення в Україну радіоелектронних засобів та випромінювальних пристроїв, у тому числі радіотелефонів стільникового зв'язку, та компанії з гуртової та роздрібної торгівлі - учасників робочої групи, створеної за рішенням НКРЗ від 08.06.2006 N 286.
6. Зобов'язати Український державний центр радіочастот повідомити в одному з центральних засобів масової інформації та газеті "ДК-зв'язок" про початок процесу маркування.
7. Контроль за виконанням цього рішення покласти на члена Національної комісії з питань регулювання зв'язку України Олійника В.Ф.
Голова
О.Гайдук