УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ
РЕГУЛЮВАННЯ ЗВ'ЯЗКУ УКРАЇНИ
Р І Ш Е Н Н Я
20.04.2006 N 252
( Рішення скасовано на підставі Рішення Національної комісії з питань регулювання зв'язку N 704 (vr704634-07) від 26.04.2007 )

Про планування, організацію та супроводження виконання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт

Заслухавши інформацію начальника Науково-технічного управління Ємельяненкова Б.М. щодо змісту Концепції тематичного плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Національної комісії з питань регулювання зв'язку України на 2006 рік та на період до 2010 року та Порядку організації та супроводження виконання робіт за договорами на створення (передачу) науково-технічної продукції у сферах управління телекомунікаціями, регулювання ринку телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом України та надання послуг поштового зв'язку, відповідно до Законів України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (1977-12) , "Про телекомунікації" (1280-15) , "Про радіочастотний ресурс України" (1770-14) , "Про поштовий зв'язок" (2759-14) , "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) , Положення про Національну комісію з питань регулювання зв'язку України, затвердженого Указом Президента України від 21.08.2004 N 943 (943/2004) , та Указу Президента України "Про склад Національної комісії з питань регулювання зв'язку України" від 19.04.2005 N 664 (664/2005) Національна комісія з питань регулювання зв'язку України ВИРІШИЛА:
1. Затвердити Порядок організації та супроводження виконання робіт за договорами на створення (передачу) науково-технічної продукції у сферах управління телекомунікаціями, регулювання ринку телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом України та надання послуг поштового зв'язку, що фінансується за рахунок коштів державного бюджету (далі - Порядок), що додається.
2. Науково-технічному управлінню доопрацювати Концепцію тематичного плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт Національної комісії з питань регулювання зв'язку України на 2006 рік та на період до 2010 року та винести її разом із скоригованим Тематичним планом науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт НКРЗ на 2006 рік для затвердження на засідання НКРЗ 03.05.2006 р.
3. Керівникам структурних підрозділів НКРЗ, начальнику ДІЗ, а також виконавцям науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт (далі - НДДКР) за договорами НКРЗ на створення (передачу) науково-технічної продукції у сферах телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом України та надання послуг поштового зв'язку при організації та супроводженні виконання НДДКР керуватися Порядком.
4. Науково-технічному управлінню забезпечити методичне супроводження Порядку та надання консультацій відповідальним підрозділам НКРЗ.
Голова
О.В.Гайдук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Національної
комісії з питань регулювання
зв'язку України
20.04.2006  N 252

ПОРЯДОК

організації та супроводження виконання робіт за договорами на створення (передачу) науково-технічної продукції у сферах управління телекомунікаціями, регулювання ринку телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом України та надання послуг поштового зв'язку, що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету

Цим Порядком визначаються загальні засади організації та супроводження виконання робіт за договорами на створення та впровадження науково-технічної продукції на замовлення Національної комісії з питань регулювання зв'язку України (далі - НКРЗ), що фінансуються за рахунок коштів державного бюджету, а також регламентується порядок укладання договорів на створення (передачу) продукції, фінансування та супроводження виконання робіт, звітність та впровадження (використання) продукції.
Загальні положення
Порядок розроблено на основі Цивільного (435-15) та Господарського кодексів України (436-15) , Законів України "Про наукову і науково-технічну діяльність" (1977-12) , "Про Національну програму інформатизації" (74/98-ВР) , "Про поставки продукції для державних потреб" (493/95-ВР) , "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) , "Про телекомунікації" (1280-15) , "Про радіочастотний ресурс України" (1770-14) , "Про поштовий зв'язок" (2759-14) , "Про електронні документи та електронний документообіг" (851-15) , "Про електронний цифровий підпис" (852-15) , "Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах" (80/94-ВР) ; Указів Президента України "Про Національну комісію з питань регулювання зв'язку України" від 21.08.2004 N 943 (943/2004) та "Про склад Національної комісії з питань регулювання зв'язку України" від 19.04.2005 N 664 (664/2005) , постанов Кабінету Міністрів України від 31.08.2005 N 844 (844-2005-п) "Про утворення Державної інспекції зв'язку"; від 31.08.98 N 1352 (1352-98-п) "Про затвердження Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації"; від 20.07.96 N 830 (830-96-п) "Про затвердження Типового положення з планування, обліку і калькулювання науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт"; від 04.02.98 N 121 (121-98-п) "Про затвердження переліку обов'язкових етапів робіт під час проектування, впровадження та експлуатації систем і засобів автоматизованої обробки та передачі даних"; від 25.08.2004 р. N 1084 (1084-2004-п) "Про затвердження Порядку формування і виконання замовлення на проведення наукових досліджень і розробок, проектних та конструкторських робіт за рахунок коштів державного бюджету", від 29 березня 2006 р. N 373 (373-2006-п) "Про затвердження Правил забезпечення захисту інформації в інформаційних, телекомунікаційних та інформаційно-телекомунікаційних системах"; ДСТУ 3008-95 ("Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення"), ДСТУ 3973-2000 ("Система розроблення та поставлення продукції на виробництво. Правила виконання науково-дослідних робіт. Загальні положення"), ДСТУ 3974-2000 ("Система розроблення та поставлення продукції на виробництво Правила виконання дослідно-конструкторських робіт Загальні положення"), ГОСТ 34.602-89 "Информационная технология. Комплекс стандартов на автоматизированные системы. Техническое задание на создание автоматизированной системы".
Суб'єктами Порядку є НКРЗ, який є замовником робіт, організації, установи і підприємства, які беруть участь у роботах по створенню (передачі) продукції (далі - Виконавці), та організації, установи і підприємства, де планується впровадження (використання) створеної продукції.
Об'єктом Порядку є науково-технічна продукція (далі - продукція).

1. Порядок укладання договорів

1.1. Науково-технічне управління (НТУ) організовує щорічне формування та узгодження проекту Тематичного плану науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт (далі - НДДКР), який затверджується НКРЗ, та контролює проведення структурними підрозділами НКРЗ, відповідальними (згідно Тематичного плану НДДКР) за виконання окремих НДДКР (далі - відповідальними підрозділами), роботи по формуванню і затвердженню проектів договорів на НДДКР, що включені до Тематичного плану НДДКР, а також здійснює моніторинг стану виконання робіт згідно із ними.
1.2. Підставами для укладання договору на створення (передачу) продукції є:
тематичний план НДДКР із визначенням по кожній роботі профільного відповідального підрозділу та терміну виконання робіт;
відповідне рішення Тендерного комітету, що приймається на підставі тендерної документації, підготовленої та поданої визначеним відповідальним підрозділом, з урахуванням лімітів видатків Державного бюджету України, доведених Мінфіном, та інших джерел фінансування відповідно до чинного законодавства (для робіт вартістю більше 30 тис. грн.).
1.3. Виконавець має право залучати до виконання НДДКР інших виконавців (співвиконавців) лише за згодою НКРЗ. Виконавець має право залучати співвиконавців до виконання дослідно-конструкторських та технологічних робіт, якщо інше не встановлено договором. Відносини Виконавця з організаціями-співвиконавцями базуються на основі договорів, що подаються на розгляд НКРЗ. Сторонами договору виступають НКРЗ та Виконавець - юридичні особи.
1.4. Виконавець оформляє згідно з формами, що наведені у додатках до цього Порядку, проект договору на створення (передачу) продукції (додаток 1 до Порядку) з наступними додатками:
технічне завдання (додаток 1);
протокол погодження кошторисної вартості продукції (додаток 2);
календарний план виконання робіт за договором (додаток 3);
калькуляція кошторисної вартості (додаток 4);
розрахунок витрат за статтею "Витрати на оплату праці" (додаток 5);
розрахунок витрат за статтею "Матеріали" (додаток 6);
розрахунок витрат за статтею "Витрати на службові відрядження" (додаток 7);
розрахунок витрат за статтею "Спецустаткування для наукових (експериментальних) робіт" (додаток 8);
розрахунок витрат за статтею "Витрати на роботи, які виконуються сторонніми організаціями" (додаток 9);
розрахунок витрат за статтею "Інші витрати" (додаток 10);
пояснювальна записка до калькуляції кошторисної вартості робіт (додаток 11);
перелік науково-технічної продукції, що передається НКРЗ за результатами роботи за договором (додаток 12);
перелік спеціального, стандартного устаткування, матеріалів та нематеріальних активів, що передається НКРЗ після завершення робіт за договором (додаток 13);
1.5. Виконавець разом з визначеним відповідальним підрозділом НКРЗ проводить підготовчу роботу по формуванню та узгодженню проектів документів за договором;
1.6. Договірні документи підписуються уповноваженими особами Виконавця, при цьому Технічне завдання повинно бути узгоджене Виконавцем з організацією, де планується впровадження (використання) створеної продукції. Договірні документи скріплюються печаткою Виконавця та подаються із супровідним листом НКРЗ у двох примірниках.
У випадку наявності у Виконавця організацій-співвиконавців, одночасно з основним договором, подаються усі документи, які стосуються договорів, що укладаються між ними. Склад документів за цими договорами такий самий, як і основного договору.
Всі документи оформлюються державною мовою. Матеріали також подаються в електронному вигляді у форматі *.rtf.
1.7. Всі договірні документи з проекту договору передаються до відповідального підрозділу, який здійснює підготовку до підписання договору НКРЗ, а саме:
перевірку відповідності оформлення договірних документів нормативним актам та цьому Порядку;
візування та підписання відповідних договірних документів примірника НКРЗ при відсутності зауважень, в тому числі розгляд та узгодження договірних документів з НТУ, Департаментом економіки та фінансів (ДЕФ), Адміністративним управлінням (АУ) та Юридичним управлінням (ЮУ);
передачу договірних документів на доопрацювання Виконавцю при виявленні зауважень.
1.8. Кошторисна вартість на створювану продукцію, яка затверджена договірними документами, не підлягає перегляду протягом всього терміну дії договору, крім випадків зміни Технічного завдання (що викликано зміною обсягів робіт).
1.9. Усі зміни умов договору, вимог технічного завдання та календарного плану, потреба в яких виникла у процесі роботи, мають оформлятися додатковою угодою (додаток 2 до Порядку) з поданням до неї додаткового Технічного завдання, протоколу погодження кошторисної вартості продукції до додаткової угоди (додаток 1), якщо вона змінюється, календарного плану виконання робіт за договором до додаткової угоди (додаток 2), калькуляції кошторисної вартості до додаткової угоди (додаток 3). Зазначені документи додаються до договору, як його невід'ємна частина.
Формування, подання Виконавцем до НКРЗ, узгодження та затвердження додаткових договірних документів здійснюється у тому ж порядку, що й для основних договірних документів.
1.10. Договори на створення (передачу) продукції при відсутності обґрунтування впровадження (використання) не укладаються.
1.11. Договори після їх підписання реєструються в ДЕФ. Матеріали договору передаються у офіційному порядку до НТУ, де вони реєструються у спеціальному журналі, один екземпляр підписаного договору передається Виконавцю.

2. Фінансування

2.1. Фінансування робіт по створенню (передачі) продукції здійснюється на умовах, що визначені в договорах.
2.2. Можливі схеми фінансування:
авансова оплата;
одноразова оплата за результатами виконання повного обсягу робіт за договором;
поетапна оплата за результатами виконання окремих етапів, що передбачені календарним планом виконання робіт за договором, з можливим частковим авансуванням.
Конкретна схема фінансування визначається договором з урахуванням вимог Державного казначейства України.
2.3. ДЕФ своєчасно доводить до НТУ інформацію про заплановані та фактичні обсяги фінансування робіт щодо створення (передачі) продукції, про наявні та очікувані фінансові ресурси.
2.4. Розрахунки між НКРЗ та Виконавцем за виконані за договором роботи проводяться лише в межах фактичних надходжень бюджетних коштів до НКРЗ.
2.5. НТУ готує письмові пропозиції щодо черговості та обсягу фінансування робіт за договорами в межах отриманих НКРЗ коштів і подає їх на розгляд НКРЗ.
2.6. ДЕФ за поданням НТУ здійснює, згідно з умовами договору, авансування та проводить розрахунки за виконані за договором роботи (етапи) згідно з актом здавання-приймання продукції, звітом про виконання кошторису робіт з розшифруванням статей витрат та резолюції Голови НКРЗ при надходженні бюджетних коштів.
2.7. Кошти, виділені з Державного бюджету України на створення (передачу) продукції, є цільовими асигнуваннями і не можуть бути використані з будь-якою іншою метою.

3. Супроводження виконання робіт за договором

3.1. Супроводження виконання робіт за договором здійснюється на всіх етапах його виконання.
3.2. НТУ здійснює організаційно-методичне супроводження виконання робіт:
3.2.1. Надає Виконавцям пакет методичних матеріалів щодо укладання договору на електронних носіях.
3.2.2. Запитує від Виконавців та відповідальних підрозділів необхідні довідки щодо стану виконання роботи за договором. Готує поточні узагальнені довідки щодо стану робіт за договорами.
3.3. Відповідальні підрозділи здійснюють науково-технічне та організаційно-тематичне супроводження НДДКР, закріплених за ними згідно Тематичного плану НДДКР:
3.3.1. Протягом усього часу виконання робіт за договором здійснюють контроль за термінами та якістю робіт шляхом проведення перевірок їх відповідності вимогам Технічного завдання, переліку обов'язкових етапів робіт, а також за термінами подання Виконавцем до НКРЗ звітних матеріалів. Організують приймання кожного етапу роботи, передбаченого календарним планом виконання робіт за договором, та роботи в цілому.
3.3.2. Готують пропозиції щодо складу Приймальних комісій з розгляду результатів виконаних НДДКР та організують їх роботу, готують висновки щодо впровадження результатів роботи та доцільності її продовження.

4. Звітність

4.1. Звітність за укладеними договорами визначається умовами договору.
4.2. За результатами виконання робіт кожного етапу та роботи в цілому згідно з Технічним завданням та календарним планом виконання робіт за договором Виконавець подає до відповідального підрозділу НКРЗ в офіційному порядку наступні звітні документи:
заключний (проміжний) звіт про НДДКР, оформлений згідно з ДСТУ 3008-95;
акт здавання-приймання продукції за етапом (додаток 3 до Порядку) або акт здавання-приймання продукції за договором (додаток 4 до Порядку);
звіт про виконання кошторису роботи (етапу) (додаток 5 до Порядку) з розшифруванням статей витрат.
Крім того, за результатами виконання робіт за договором в цілому подаються:
продукція згідно з переліком, що додається до договору;
програми та протоколи випробувань продукції, створеної при виконанні договору;
спеціальне, стандартне устаткування та матеріали та нематеріальні активи згідно з переліком, що додається до договору, та відповідні товарно-супровідні документи;
акт випробування науково-технічної продукції (додаток 6 до Порядку);
акт прийняття-передачі спеціального, стандартного устаткування, матеріалів та нематеріальних активів (додаток 7 до Порядку);
акт впровадження продукції (додаток 8 до Порядку);
акт про форс-мажорні обставини, що виникли під час виконання робіт (додаток 9 до Порядку);
анотований звіт за проектом (додаток 10 до Порядку).
4.3. Звітні документи подаються до НКРЗ в 2-х примірниках. Звіт про НДДКР і науково-технічна документація подаються у друкованому вигляді і на магнітному або оптичному носії. Усі документи оформлюються державною мовою, а в електронному вигляді мають бути подані у форматі *.rtf. Один примірник наукового звіту після затвердження НКРЗ, передається Виконавцю, другий - зберігається в відповідальному підрозділі, анотований звіт за проектом - зберігається в НТУ.
4.4. Звітні матеріали, передбачені договором, із супровідним листом на ім'я НКРЗ подаються Виконавцем у офіційному порядку до НКРЗ у визначені договором терміни.

5. Здавання-приймання результатів робіт та їх впровадження

5.1. Приймання та оцінювання створеної за договором продукції проводиться приймальною комісією, яка утворюється НКРЗ у відповідності до умов договору.
5.2. У разі необхідності результати виконання окремих проектів мають бути розглянуті на засіданні Науково-технічної ради (НТР) НКРЗ.
5.3. Відповідальний підрозділ готує розпорядження Голови НКРЗ про створення Приймальної комісії НКРЗ. До складу Приймальної комісії входять:
Голова приймальної комісії - керівник відповідального підрозділу або особа, виконуюча обов'язки;
представник НТУ;
представник ЮУ;
Головний спеціаліст з контрольно-ревізійної роботи НКРЗ;
представник Виконавця;
представник ДЕФ;
представники АУ, якщо договором передбачено придбання спецобладнання;
представники підрозділів НКРЗ, організацій, де передбачається впровадження результатів роботи за договором.
5.4. Приймальна комісія заслуховує доповідь наукового керівника роботи за договором, розглядає надані звітні документи та результати виконаних робіт. Рішення Приймальної комісії оформлюється протоколом з зазначенням відповідності результатів виконаних робіт вимогам Технічного завдання та викладенням пропозицій щодо затвердження акта здавання-приймання продукції і затверджується НКРЗ.
5.5. Спецустаткування та матеріали за актом здаються на склад НКРЗ. Додаються копії первинних документів по його придбанню, технічна документація, документи про гарантійні обов'язки та інші документи. Матеріали роботи приймальної комісії передаються до НТУ, де вони реєструються у спеціальному журналі.
5.6. Право власності на створену за договором продукцію належить НКРЗ. Використання створеної продукції Виконавцем може здійснюватися лише за погодженням із НКРЗ.
5.7. Відповідальні підрозділи контролюють впровадження (використання) створеної за договорами продукції.
5.8. Заключні та проміжні звітні матеріали з результатів НДДКР за рішенням НТР НКРЗ, Приймальної комісії НКРЗ, за пропозиціями структурних підрозділів НКРЗ можуть направлятися до зацікавлених міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, організацій для їх рецензування, підготовки пропозицій щодо використання результатів робіт, доцільності їх продовження. Результати окремих НДДКР можуть розглядатися на науково-технічних конференціях, семінарах.

6. Заключні положення

6.1. Цей Порядок є обов'язковим для виконання суб'єктами з моменту його підписання.
6.2. Всі пропозиції щодо змін до цього Порядку офіційно подаються в НТУ для розгляду та узгодження і вводяться в дію рішенням НКРЗ.

Додаток 1
до Порядку

ДОГОВІР N ________

на створення (передачу) науково-технічної продукції

 м. Київ                                "___" ____________ 200_ р. 
 ________________________________________________________________, 
          (найменування об'єднання, організації, підприємства) 
 далі іменоване "Замовник", в особі 
 _________________________________________________________________ 
 ________________________________________________________________, 
               (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 який діє на підставі 
 ________________________________________________________________, 
                       (статуту, положення) 
 з однієї сторони, та 
 ________________________________________________________________, 
       (найменування об'єднання, організації, підприємства) 
 далі іменоване "Виконавець", в особі 
 _________________________________________________________________ 
 ________________________________________________________________, 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 який діє на підставі 
 _______________________________________________________, з другої 
                       (статуту, положення) 
 сторони, уклали цей договір про подане нижче. 

1. Предмет договору

     1.1. Замовник доручає,  а Виконавець бере на  себе  виконання 
робіт  по створенню науково-технічної продукції (далі - продукція) 
 ________________________________________________________________. 
                      (вид та назва роботи) 
     1.2. Наукові,   технічні,   економічні   та  інші  вимоги  до 
продукції,  яка  є  предметом  договору,  викладені  в  Технічному 
завданні,   що  виконується  згідно  з  відповідними  нормативними 
документами та є невід'ємною частиною цього договору (додаток 1). 
1.3. Строк здачі робіт за договором "___"_________ 200_ р.
1.4. Вартість робіт встановлюється шляхом складання калькуляції кошторисної вартості на створення (передачу) науково-технічної продукції та оформляється протоколом погодження кошторисної вартості (додаток 2), який є невід'ємною частиною цього договору.
1.5. Зміст і строки виконання основних етапів робіт визначаються календарним планом (додаток 3), який є невід'ємною частиною цього договору.
1.6. Приймання та оцінювання науково-технічної продукції проводиться Замовником відповідно до вимог Технічного завдання, зазначеного в пункті 1.2 цього договору.
     1.7. Використання  науково-технічної  продукції  здійснюється 
 Замовником на 
 _________________________________________________________________ 
              (зазначити підприємство, організацію) 
 шляхом __________________________________________________________ 
            (зазначити, яким чином, коли буде використано 
 _________________________________________________________________ 
       продукцію - освоєння серійного випуску, застосування 
 _________________________________________________________________ 
                      як засобу праці тощо) 

2. Вартість робіт і порядок розрахунків

     2.1. Замовник  згідно  з  цим договором перераховує Виконавцю 
відповідно до протоколу погодження кошторисної  вартості,  на  яку 
складається   калькуляція   кошторисної  вартості  (додаток  4)  з 
постатейними розрахунками (додатки 5 - 10) та пояснювальна записка 
(додаток 11) кошти в сумі 
 ________________________________________________________ гривень. 
                            (прописом) 
     2.2. Оплата проводиться _____________________________________ 
 (одноразово за закінчену роботу, з авансовим платежем у розмірі 
    ____ відсотків кошторисної вартості з подальшою платою за 
        завершені етапи роботи та роботу в цілому по акту 
     здавання-приймання науково-технічної продукції, виходячи 
                   з фактичної вартості роботи) 
     2.3. Джерело  фінансування роботи - Державний бюджет України: 
КПКВ ____________________________________________________________. 
2.4. Фінансування робіт здійснюється при наявності коштів на реєстраційному рахунку Замовника.

3. Порядок здавання та приймання робіт

3.1. Продукція, що підлягає оформленню і здаванню Виконавцем Замовнику на окремих етапах та по завершенню виконання робіт за договором, визначена в переліку продукції, який затверджується Замовником і є невід'ємною частиною договору (додаток 12).
3.2. Передача оформленої продукції здійснюється за супровідними документами Виконавця.
3.3. Після завершення робіт (етапів) Виконавець подає Замовнику: акт здавання-приймання продукції за етапом (договором), підписаний Виконавцем; звіт про виконання кошторису витрат з розшифруванням за статтями витрат; продукцію згідно з переліком, за договором; копію протоколу Науково-технічної ради Виконавця з висновками про відповідність виконаної роботи Технічному завданню; програми та протоколи випробувань систем, засобів зв'язку та інформатизації;* акт випробування устаткування;* спеціальне, стандартне устаткування та матеріали згідно з переліком (додаток 13) та акт прийняття- передачі устаткування*.
3.4. Виконавець зобов'язаний за _____ днів до закінчення дії договору повідомити Замовника про готовність до здавання закінченої роботи та надати пропозиції до складу приймальної комісії Замовника.
3.5. Замовник зобов'язаний за __ днів до закінчення робіт за договором затвердити та повідомити Виконавця про склад приймальної комісії Замовника з розгляду результатів роботи.
3.6. Виконавець за _____ днів до початку роботи приймальної комісії надає в офіційному порядку Замовнику звітні документи за договором відповідно до п. 3.3.
3.7. Замовник протягом _______ днів з дня отримання звітних матеріалів, зазначених у пункті 3.3 цього договору, повинен надати Виконавцю підписаний акт здавання-приймання продукції або мотивовану відмову у прийманні робіт.
3.8. У разі мотивованої відмови Замовника сторонами складається двосторонній акт з переліком необхідних доробок, строків їх виконання. У разі припинення подальших робіт визначаються способи використання одержаних проміжних результатів.
3.9. Спеціальне, стандартне устаткування та матеріали, які були виготовлені або придбані за кошти Замовника для проведення робіт за цим договором, передаються Замовнику з переліком та актом прийняття-передачі устаткування*, до затвердження акта здавання-приймання науково-технічної продукції.

4. Відповідальність сторін

4.1. Виконавець несе відповідальність за відповідність продукції Технічному завданню.
4.2. За порушення строків, визначених цим договором, Виконавець сплачує замовнику пеню у розмірі не нижче облікової ставки Національного банку України за кожний день прострочення.
4.3. Виконавець зобов'язаний своїми засобами і за свій рахунок, у погоджені з Замовником строки, ліквідувати визначені при здаванні-прийманні продукції недоліки і дефекти, які були допущені з його вини. В іншому випадку Виконавець сплачує Замовнику штраф у розмірі 2 відсотків вартості робіт, що підлягають виправленню.
4.4. У разі неприйняття Замовником виконаної роботи через її невідповідність вимогам Технічного завдання Виконавець повертає Замовнику всі одержані від нього на виконання роботи кошти і відшкодовує збитки.
4.5. Сплата штрафу, пені не звільняє Виконавця від виконання умов договору.
4.6. Жодна із сторін не несе відповідальності за повне або часткове невиконання будь-якого із своїх зобов'язань, якщо невиконання є наслідком дії форс-мажорних обставин (стихійного лиха, військових дій, інших обставин, які знаходяться поза контролем сторін), що виникли після укладення договору. При цьому строк виконання зобов'язань, зазначених у договорі, змінюється відповідно до часу дії таких обставин та їх наслідків. Сторона, для якої стало неможливим виконання обов'язків через форс-мажорні обставини, повинна негайно в письмовій формі сповістити іншу сторону про виникнення чи припинення дії цих обставин. Свідоцтво компетентного органу (або суду) є достатнім доказом визнання зазначених обставин форс-мажорними.

5. Інші умови

5.1. Власником продукції, розробленої відповідно до цього договору, є Замовник. Використання отриманих результатів робіт Виконавцем може провадитись лише за погодженням із Замовником.
5.2. Усі спірні питання повинні вирішуватися переважно шляхом конструктивних переговорів. У разі неможливості досягнення згоди питання передається на розгляд господарського суду.
5.3. Виконавець та Замовник під час укладання договорів, супроводження виконання робіт, фінансування, звітності та впровадження результатів робіт повинні дотримуватися Цивільного (435-15) та Господарського кодексів (436-15) та Порядку організації та супроводження виконання робіт за договорами на створення (передачу) науково-технічної продукції у сферах телекомунікацій, інформатизації, користування радіочастотним ресурсом України та надання послуг поштового зв'язку, затвердженого наказом Національної комісії з питань регулювання зв'язку України від ________ р. N ______.
5.4. Усі зміни умов договору мають оформлятися додатковою угодою з усіма необхідними додатками.

6. Строк дії договору та юридичні адреси сторін

                                           початок 
     6.1. Строк дії договору _____________________________________ 
                                          закінчення 
6.2. Адреси та розрахункові рахунки сторін:
 Виконавець ______________________________________________________ 
 (найменування, поштовий і телеграфний індекс та адреса виконавця, 
      номер рахунку, назва відділення банку, МФО, код ЗКПО) 
 Замовник ________________________________________________________ 
 (найменування, поштовий і телеграфний індекс та адреса замовника, 
      номер рахунку, назва відділення банку, МФО, код ЗКПО) 
6.3. До цього договору додаються:
Технічне завдання на виконання робіт (додаток 1);
протокол погодження кошторисної вартості продукції (додаток 2);
календарний план виконання робіт за договором (додаток 3);
калькуляція кошторисної вартості роботи з розшифруванням статей витрат (додаток 4-10);
пояснювальна записка до калькуляції кошторисної вартості роботи (додаток 11);
перелік продукції, яка підлягає оформленню та здаванню Замовнику (додаток 12);
перелік спеціального, стандартного устаткування, що передається Замовнику після завершення робіт (додаток 13).*
---------------
* Включається до договору у разі необхідності.
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
М.П.                                М.П.

Додаток 1
до договору N ____
від "__" _________ 200_ р.
     _______________________________________________________
             (найменування організації-Виконавця)
       ЗАТВЕРДЖУЮ            ПОГОДЖУЮ             ЗАТВЕРДЖУЮ 
     (найменування     (міністерство, інший     (найменування 
 організації-Замовника, центральний орган   організації-Виконавця, 
   посада: керівник)    виконавчої влади,     посада: керівник) 
                           організація, 
                          де очікується 
                           впровадження 
                        результатів робіт, 
                        посада: керівник, 
                       заступник керівника) 
 ____________________  ___________________    ___________________ 
  (підпис, прізвище,    (підпис, прізвище,     (підпис, прізвище, 
  ім'я, по батькові)    ім'я, по батькові)     ім'я, по батькові) 
 М.П.                   М.П.                   М.П. 
 "___"_________200_ р. "___"_________200_ р. "___"_________200_ р. 
 _________________________________________________________________ 
                       (вид, назва роботи) 
 _________________________________________________________________ 

ТЕХНІЧНЕ ЗАВДАННЯ

на виконання робіт

      Від Замовника:                       Від Виконавця: 
 Керівник відповідального             Науковий керівник 
 підрозділу                           (Головний конструктор) 
                      1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ 
     1.1. Повна назва роботи 
     1.2. Назва Замовника 
     1.3. Головний виконавець 
     1.4. Співвиконавці 
     1.5. Перелік документів, на підставі яких виконується робота 
     1.6. Планові терміни початку і закінчення робіт 
     1.7. Джерело фінансування 
     1.8. Порядок оформлення і подання замовнику результатів робіт 
     2. ПРИЗНАЧЕННЯ ТА МЕТА СТВОРЕННЯ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ 
     3. ОСНОВНІ ВИМОГИ 
     4. СКЛАД ТА ЕТАПИ ВИКОНАННЯ РОБОТИ 
N Назва роботи (етапу) Чим закінчуєть- ся етап (звіт, макет, конструк- торська документа- ція тощо) Строки виконання Організа- ція- виконавець
1 2 3 4 5
     5. ВИМОГИ ДО ДОКУМЕНТАЦІЇ 
     6. ПОРЯДОК КОНТРОЛЮ,  ПРИЙМАННЯ ТА  ВИКОРИСТАННЯ  РЕЗУЛЬТАТІВ 
РОБІТ 

Додаток 2
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

ПРОТОКОЛ

погодження кошторисної вартості продукції

 _________________________________________________________________ 
                     (найменування продукції) 
 Ми, що підписалися нижче, від особи Замовника 
 _________________________________________________________________ 
              (повне найменування організації-Замовника) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
 та від особи Виконавця 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
           (повне найменування організації - Виконавця) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
               (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
     засвідчуємо, що   сторони   досягли  угоди  щодо  кошторисної 
вартості створення (передачі) продукції в сумі ___________ гривень 
 _________________________________________________________________ 
                            (прописом) 
     Цей протокол  є підставою для здійснення взаємних розрахунків 
і платежів між  Виконавцем  і  Замовником  у  межах  договору  від 
"___" ____________ 200_ р. N _______ 
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
М.П.                                М.П.

Додаток 3
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

виконання робіт за договором

____________________________________

(назва роботи)

N Назва роботи (етапу) Чим закінчується етап (звіт, макет, конструкторська документація тощо) Строки виконання Кошторисна вартість, грн.
1 2 3 4 5
          Від Виконавця:                      Від Замовника: 
                                        Керівник відповідального 
                                        підрозділу 
 ______________________________        ___________________________ 
         (посада, підпис)                        (підпис) 

Додаток 4
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.
 ____________________________________ 
 (найменування організації-виконавця) 

КАЛЬКУЛЯЦІЯ КОШТОРИСНОЇ ВАРТОСТІ

______________________________________

(назва роботи)

 Підстава для проведення робіт - договір N ___________ 
 від  "___" ____________ 200_ р. 
 Джерело фінансування - Державний бюджет України, КПКВ _____ 
 Замовник - ___________________ 
 Строк виконання роботи: початок ______________ закінчення _______ 
N Стаття витрат Всього на 200_ рік (гриве- нь) у тому числі за етапами (гривень)
I II III IV
1. Витрати на оплату праці
2. Відрахування на соціальне страхування (____ відсотка коштів, зазначених у статті 1)
3. Матеріали (за прямим розрахунком)
4. Витрати на службові відрядження (за прямим розрахунком)
5. Спецустаткування для наукових (експериментальних) робіт (за прямим розрахунком)
6. Витрати на роботи, які виконуються сторонніми організаціями (до 40 відсотків коштів, зазначених у статті 9)
7. Інші витрати (до 15 відсотків коштів, зазначених у статті 1, в тому числі експертиза - до 3 відсотків коштів, зазначених у статті 9)
8. Накладні витрати (до 50 відсотків коштів, зазначених у статті 1)
9. Кошторисна вартість
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 5
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _______ від "___" __________ 200_ р.

Етап Посада наукового працівника Кількість працівни- ків (чоловік) Кількість відпрацьо- ваних людино- місяців Середньомі- сячна заробітна плата (гривень) Сума заробітної плати (гривень)
1 2 3 4 5 6
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 6
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"МАТЕРІАЛИ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _________ від "___" ____________ 200_ р.

Найменування Одиниця виміру Необхідна кількість Кошторисна вартість (гривень)
ціна одиниці всього
1 2 3 4 5
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 7
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _______ від "___" ____________ 200_ р.

Місто та мета відряд- ження за етапами Кількі- сть відряд- жених праців- ників Трива- лість перебу- вання у відряд- женні одного праців- ника, діб Трива- лість перебу- вання у відряд- женні праців- ників, людино- днів Витрати за видами, гривень Всього витрат, гривень
добові проживан- ня проїзд
у де- нь всьо- го у де- нь всьо- го у де- нь всьо- го
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 8
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"СПЕЦУСТАТКУВАННЯ ДЛЯ НАУКОВИХ (ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ) РОБІТ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _______ від "___" ____________ 200_ р.

Найменування обладнання (тип, марка, склад, конфігурація тощо) Одиниця виміру Необхідна кількість Кошторисна вартість одиниці, гривень Загальна вартість (гриве- нь)
1 2 3 4 5
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                               Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 9
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА РОБОТИ, ЯКІ ВИКОНУЮТЬСЯ СТОРОННІМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _______ від "___" ____________ 200_ р.

N Найменування організації (підприємства) Назва роботи Вартість (гривень)
1 2 3 4
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 10
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

РОЗРАХУНОК ВИТРАТ ЗА СТАТТЕЮ

"ІНШІ ВИТРАТИ"

за розділами етапів календарного плану

до договору N _______ від "___" ____________ 200_ р.

N Найменування витрат Вартість (гривень)
1 2 3
Всього
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 11
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА

до калькуляції кошторисної вартості робіт

Пояснювальна записка повинна містити обґрунтування статей кошторису.
1. Витрати на оплату праці:
необхідна кількість виконавців, їх посади, наукові звання;
кількість запланованих людино-місяців щодо кожного виконавця і кожного етапу роботи.
2. Кількість необхідних матеріалів.
3. Витрати на службові відрядження:
мета;
кількість відряджень;
кількість відряджених;
тривалість відрядження;
пункт відрядження.
4. Витрати на спецустаткування для наукових (експериментальних) робіт:
необхідність спецустаткування для проведення робіт;
стислий опис пристрою, стенда чи системи, для яких потрібне устаткування.
5. Витрати на роботи, що виконуються іншими організаціями:
необхідність залучення співвиконавців;
необхідність прямого фінансування співвиконавців і укладення з ними договору;
необхідність виділення зазначеної суми коштів.
6. Інші витрати:
обґрунтування їх необхідності.
7. Накладні витрати:
розшифрування за статтями витрат;
обґрунтування відсотка накладних витрат до фонду заробітної плати;
посилання на документ виконавця, яким встановлюється зазначений рівень накладних витрат.
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 12
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

ПЕРЕЛІК

науково-технічної продукції, що передається Замовнику за результатами роботи за договором

           ____________________________________________ 
          Від Виконавця                    Від Замовника 
   ___________________________       Керівник відповідального 
             (посада)                       підрозділу 
   ___________________________      ___________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я, по               (підпис) 
     батькові)
     М. П.                            М. П.

Додаток 13
до договору N_____
від "___" __________ 200_ р.
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

ПЕРЕЛІК

спеціального, стандартного устаткування, матеріалів та нематеріальних активів, що передаються Замовнику після завершення робіт за договором

за договором N ______ від "___" ____________ 200_ р.

N Найменування Одиниця виміру Кількіс- ть Ціна за одиницю (гриве- нь) Сума, гривень
Всього
          Від Виконавця                    Від Замовника 
                                     Керівник відповідального 
                                            підрозділу 
   ___________________________      ___________________________ 
     (посада, підпис)                    (підпис)
     М. П.                            М. П.

Додаток 2
до Порядку

ДОДАТКОВА УГОДА N

до договору N _____ від "___" ____________ 200_ р.

 м. Київ                                "___" ____________ 200_ р. 
 ________________________________________________________________, 
          (найменування об'єднання, організації, підприємства) 
 далі іменоване "Виконавець", в особі 
 _________________________________________________________________ 
 ________________________________________________________________, 
               (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 що діє на підставі 
 ________________________________________________________________, 
                       (статуту, положення) 
 з однієї сторони, та 
 ________________________________________________________________, 
       (найменування об'єднання, організації, підприємства) 
 далі іменоване "Замовник", в особі 
 _________________________________________________________________ 
 ________________________________________________________________, 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 що діє на підставі 
 _______________________________________________________, з другої 
                       (статуту, положення) 
 сторони, керуючись _____________________________________________, 
                           (найменування та дата документа) 
 уклали цю додаткову угоду до договору N __ від "__" _____ 200_ р. 
 на створення науково-технічної продукції ________________________ 
                                          (назва основної роботи) 
     Сторони домовилися: 
     1. Продовжити строк дії договору до "__" ____________ 200_ р. 
 у зв'язку з _____________________________________________________ 
     2. Виконати в період з "__" ____ 200_ р. до "__" ____ 200_ р. 
додатковий етап (етапи) роботи ___________________________________ 
                                    (назви додаткових етапів) 
     3. Наукові, технічні, економічні та інші вимоги до продукції, 
що є предметом договору викладені в додатку до Технічного 
завдання, який є невід'ємною частиною цієї додаткової угоди. 
     4. Вартість робіт, що підлягають виконанню за цією додатковою 
угодою, становить: ______________________________________ гривень. 
                              (сума прописом) 
     Загальна вартість  робіт  за основним договором та додатковою 
угодою становить: _______________________________________ гривень. 
                              (сума прописом) 
     Ця додаткова угода є невід'ємною частиною договору N ______ 
від "___" ____________200_ р. і є підставою для проведення 
взаємних розрахунків і платежів між Замовником і Виконавцем. 
     Адреси та розрахункові рахунки сторін зазначені в договорі. 
     Додатки: 
     додаток до Технічного завдання 
     протокол погодження кошторисної вартості; 
     календарний план до додаткової угоди; 
     калькуляція кошторисної вартості до додаткової угоди з 
розшифруванням статей витрат; 
     перелік науково-технічної документації, що підлягає оформленню 
та здаванню Замовнику; 
     перелік спеціального, стандартного устаткування та матеріалів, 
що передається Замовнику після завершення робіт. 
---------------
Примітка. Зазначені додатки розробляються в разі змін у відповідних додатках до основного договору.
         Від Виконавця                     Від Замовника 
                                            Голова НКРЗ 
 ______________________________   ______________________________ 
 (посада керівника організації)   (посада керівника організації) 
                                             О.В.Гайдук 
 ______________________________   ______________________________ 
  (підпис, прізвище, ім'я, по       (підпис, прізвище, ім'я, по 
           батькові)                         батькові) 
М. П.                            М. П.

Додаток 1
до додаткової угоди N _____
від "___" __________ 200_ р.

ПРОТОКОЛ

погодження кошторисної вартості продукції

до додаткової угоди N ___ від "___" ____________ 200_ р.

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

 _________________________________________________________________ 
                     (найменування продукції) 
 Ми, що підписалися нижче, від особи Замовника 
 _________________________________________________________________ 
              (повне найменування організації-Замовника) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
 та від особи Виконавця 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
           (повне найменування організації - Виконавця) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
               (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
     засвідчуємо, що   сторони   досягли  угоди  щодо  кошторисної 
вартості створення (передачі) продукції в сумі ___________ гривень 
                                                (прописом) 
     Цей протокол є підставою для здійснення взаємних розрахунків 
і платежів між Виконавцем і Замовником у межах договору від 
N _______ "___" ____________ 200_ р. 
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
М.П.                                М.П.

Додаток 2
до додаткової угоди N ______
від "___" __________ 200_ р.

КАЛЕНДАРНИЙ ПЛАН

на 200__ рік до додаткової угоди N ___ від "___" _________ 200_ р.

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

виконання робіт за договором N ______

                 ________________________________ 
                          (назва роботи) 
N Назва роботи (етапу) Чим закінчується етап (звіт, макет, конструкторська документація тощо) Строки виконання Кошторис- на вартість, грн.
1 2 3 4 5
          Від Виконавця:                      Від Замовника: 
                                        Керівник відповідального 
                                        підрозділу 
 ______________________________        ___________________________ 
         (посада, підпис)                        (підпис) 

Додаток 3
до додаткової угоди N ______
від "___" __________ 200_ р.
____________________________________ (найменування організації-виконавця)

КАЛЬКУЛЯЦІЯ КОШТОРИСНОЇ ВАРТОСТІ

до додаткової угоди N ____ від "___" __________ 200_ р.

до договору N ____ від "___" ____________ 200_ р.

         _______________________________________________ 
                          (назва роботи) 
     Підстава для проведення робіт-договір N ________ 
від "__"____________ 200_ р. 
     Джерело фінансування - Державний бюджет України, КПКВ _______ 
     Замовник - __________________ 
     Строк виконання роботи: початок __________ закінчення _______ 
N Статті витрат Всього на 200_ рік (гриве- нь) у тому числі за етапами (гривень)
I II III IV
1 2 3 4 5 6 7
1 Витрати на оплату праці
2 Відрахування на соціальне страхування (37,2 відсотка коштів, зазначених у статті 1)
3 Матеріали (за прямим розрахунком)
4 Витрати на службові відрядження (за прямим розрахунком)
5 Спецустаткування для наукових (експериментальних) робіт (за прямим розрахунком)
6 Витрати на роботи, які виконуються сторонніми організаціями (до 40 відсотків коштів, зазначених у статті 9)
7 Інші витрати (до 15 відсотків коштів, зазначених у статті 1, в тому числі експертиза - до 3 відсотків коштів, зазначених у статті 9)
8 Накладні витрати (до 50 відсотків коштів, зазначених у статті 1)
9 Кошторисна вартість
          Від Виконавця                      Від Замовника 
                                              Голова НКРЗ 
 ______________________________     ______________________________ 
 (посада керівника організації)     (посада керівника організації) 
                                              О.В.Гайдук 
 ______________________________      _____________________________ 
   (підпис, прізвище, ім'я,            (підпис, прізвище, ім'я, 
          по батькові)                        по батькові) 
 М.П.                                М.П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Науково-технічного управління 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 _____________________________   _________________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 
 Науковий керівник               Керівник 
 НДДКР                           відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
           (підпис)                         (підпис) 

Додаток 3
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

АКТ

здавання-приймання продукції за _______ етапом

договору N _______ від "___" ____________ 200_ р.

 "___" ____________ 200_ р. 
 _________________________________________________________________ 
                      (найменування етапу робіт) 
     Ми, що підписалися нижче, представник Виконавця _____________ 
 _______________________________________________ з однієї сторони, 
         (посада, прізвище, ініціали) 
 та представник Замовника _______________________________________, 
                               (посада, прізвище, ініціали) 
 з другої сторони, уклали цей акт про те, що Виконавець здав, а 
 Замовник прийняв продукцію, яка відповідає вимогам Технічного 
 завдання і фактичним обсягам фінансування і оформлена в належному 
 порядку. 
 Стислий опис продукції __________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
 Фактична ціна етапу становить ___________________________ гривень 
                                       (прописом) 
 _________________________________________________________________ 
 Загальна  сума  авансу,  перерахована  за    договором, становить 
 _________________________________________________________ гривень 
                         (прописом) 
 _________________________________________________________________ 
 Сума, перерахована за попередні етапи ___________________ гривень 
                                           (прописом) 
 Підлягає перерахуванню за цим актом ____________________ гривень. 
                                          (прописом) 
              Здав                              Прийняв 
         (від Виконавця)                    Від Замовника: 
                                       Керівник відповідального 
                                       підрозділу 
 ______________________________ 
            (посада) 
 ______________________________     ____________________________ 
(підпис)                          (підпис)
М. П.                              М. П.

Додаток 4
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

АКТ

здавання-приймання продукції

за договором N _______ від "___" ________ 200_ р.

 _________________________________________________________________ 
             (найменування продукції та етапу робіт) 
 _________________________________________________________________ 
 Ми, що підписалися нижче, представник Виконавця _________________ 
 _______________________________________________ з однієї сторони, 
           (посада, прізвище, ініціали) 
та представник Замовника ________________________________________, 
                               (посада, прізвище, ініціали) 
     з другої сторони,  уклали цей акт про те, що Виконавець здав, 
а Замовник прийняв продукцію, яка 
 _________________________________________________________________ 
  (відповідає вимогам договору N __ від "___"_________ 200_ р. та 
 _________________________________________________________________ 
                       Технічного завдання) 
 оформлена в належному порядку та впроваджена ___________________, 
                                      (місце та дата впровадження) 
 що відображено   у   протоколі   засідання   приймальної  комісії 
Замовника  від "___" ____________ 200_ р.   N _________, створеної 
відповідно до розпорядження Замовника від "___" __________ 200_ р. 
N ___. 
 Стислий опис продукції __________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
 Фактична ціна етапу становить ___________________________ гривень 
                                       (прописом) 
 _________________________________________________________________ 
 Загальна  сума  авансу,  перерахована  за    договором, становить 
 _________________________________________________________ гривень 
                         (прописом) 
 _________________________________________________________________ 
 Сума, перерахована за попередні етапи ___________________ гривень 
                                           (прописом) 
 Підлягає перерахуванню за цим актом ____________________ гривень. 
                                          (прописом) 
              Здав                              Прийняв 
         (від Виконавця)                    Від Замовника: 
                                       Керівник відповідального 
                                       підрозділу 
 ______________________________ 
            (посада) 
 ______________________________     ____________________________ 
(підпис)                          (підпис)
М. П.                              М. П.

Додаток 5
до Порядку

ЗВІТ

ПРО ВИКОНАННЯ КОШТОРИСУ

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                      (бюджетне фінансування)
         ____________________________________________________ 
                        (назва роботи, етапу) 
                      за ______________ 200_ р. 
                          (період виконання) 
Стаття витрат Кошторисна вартість (гривень) Надійшло коштів (гривень) Фактичні витрати (гривень)
1 2 3 4
Витрати на оплату праці
Відрахування на соціальні заходи
Матеріали
Витрати на службові відрядження
Спецустаткування для наукових (експериментальних) робіт
Витрати на роботи, які виконуються сторонніми організаціями
Інші витрати
Накладні витрати
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 1
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА ОПЛАТУ ПРАЦІ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
Етап Посада наукового працівника Фактична кількість працівників (чоловік) Фактична кількість відпрацьованих людино-місяців Фактична сума заробітної плати (гривень)
1 2 3 4 5
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 2
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"МАТЕРІАЛИ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
Найменування Одиниця виміру Фактична кількіс- ть Кошторисна вартість (гривень) Фактичні витрати (гривень)
ціна одиниці всього ціна одиниці всього
1 2 3 4 5 6 7
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 3
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА СЛУЖБОВІ ВІДРЯДЖЕННЯ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
Місто та мета відряд- ження за етапами Фактич- на кі- лькість відряд- жених праців- ників Фактич- на три- валість перебу- вання у відряд- женні одного праців- ника, діб Фактич- на три- валість перебу- вання у відряд- женні праців- ників, людино- днів Фактичні витрати за видами, гривень Всього витрат, гривень
добові проживан- ня проїзд
у де- нь всьо- го у де- нь всьо- го у де- нь всьо- го
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 4
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"СПЕЦУСТАТКУВАННЯ ДЛЯ НАУКОВИХ (ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНИХ) РОБІТ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
Найменування обладнання (тип, марка, склад, конфігурація тощо) Одини- ця виміру Фактич- на кількі- сть Коштори- сна вартість одиниці, гривень Фактич- на вартіс- ть одини- ці, гривень Коштори- сна вартість (гриве- нь) Фактична вартість (гриве- нь)
1 2 3 4 5 6 7
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 5
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"ВИТРАТИ НА РОБОТИ, ЯКІ ВИКОНУЮТЬСЯ СТОРОННІМИ ОРГАНІЗАЦІЯМИ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
N Найменування організації (підприємства) Назва роботи Кошторисна вартість (гривень) Фактич- ні витрати (гриве- нь)
1 2 3 4 5
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 6
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"ІНШІ ВИТРАТИ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200_ р.

                     (бюджетне фінансування) 
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
N Найменування витрат Фактичні витрати (гривень)
1 2 3
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 7
до звіту про виконання
кошторису

ФАКТИЧНІ ВИТРАТИ ЗА СТАТТЕЮ

"НАКЛАДНІ ВИТРАТИ"

до договору N ___ від "___" ____________ 200 _р.

                         (бюджетне фінансування)
        __________________________________________________ 
        __________________________________________________ 
                      (назва роботи, етапу) 
N Найменування витрат Фактичні витрати (гривень)
1 2 3
Всього
             Від Виконавця: 
    ________________________________ 
     (посада керівника організації) 
 _____________________________________ 
 (підпис, прізвище, ім'я, по батькові) 
 М. П. 
 Керівник планово-виробничого 
 підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Керівник 
 бухгалтерського підрозділу 
 ____________________________ 
         (підпис) 
 Науковий керівник НДДКР 
 ____________________________ 
         (підпис) 

Додаток 6
до Порядку

АКТ

випробування науково-технічної продукції

за договором N ___________

 "___" ____________ 200_ р. 
 _________________________________________________________________ 
              (найменування продукції та етапу робіт) 
 _________________________________________________________________ 
 Ми, що підписалися нижче, представник Виконавця _________________ 
 __________________________________________, з однієї сторони, та 
       (посада, прізвище, ініціали) 
 представник Замовника __________________________________________, 
                             (посада, прізвище, ініціали) 
 з другої  сторони,  уклали  цей  акт  про   те,   що   продукція, 
передбачена умовами договору N __ від "__" ______ 200_ р., а саме: 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
перевірена згідно з програмою випробувань (планом проведення 
модернізації тощо) (додається) і відповідає умовам виконання робіт 
по договору та Технічного завдання. 
        Від Виконавця:                   Від Замовника: 
 ____________________________      Керівник 
          (посада)                 відповідального підрозділу 
 _____________________________    _______________________________ 
    (підпис, прізвище, ім'я,                  (підпис) 
по батькові)
М. П.                             М. П.

Додаток 7
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

АКТ

прийняття-передачі спеціального, стандартного устаткування, матеріалів та нематеріальних активів за договором N _________

 _________________________________________________________________ 
                       (вид, назва роботи) 
 Ми, що підписалися нижче, представник Виконавця _________________ 
 ________________________________________________________________, 
                   (посада, прізвище, ініціали) 
 з однієї сторони, та  представник Замовника ____________________, 
                                      (посада, прізвище, ініціали) 
 з другої сторони, уклали цей акт про те, що устаткування, 
передбачене умовами договору N _____ від "___" ___________ 200_ р. 
згідно з  переліком  спеціального  та  стандартного  устаткування, 
придбаного (розробленого) за кошти Замовника на суму ____________, 
                                                      (прописом) 
N Назва, марка, тип, серійний та інвентарний номер Одиниця виміру Кількі- сть Ціна за оди- ницю (гриве- нь) Сума (гриве- нь)
Всього
перевірене на комплектність, у тому числі на наявність 
експлуатаційної документації, знаходиться в стані, що відповідає 
категорії (нове, було в користуванні тощо), функціонує нормально, 
та в належному порядку передається на баланс Замовника. 
        Від Виконавця:                  Від Замовника: 
                                  Керівник 
                                  відповідального підрозділу 
 _____________________________   _______________________________ 
    (підпис, прізвище, ім'я,                 (підпис) 
        по батькові) 
 М. П. 
 Керівник                        Начальник 
 планово-виробничого підрозділу  Адміністративного управління 
 ____________________________    ____________________________ 
           (підпис)                      (підпис) 
 Керівник                        Директор 
 бухгалтерського підрозділу      Департаменту економіки і фінансів 
 ____________________________    _________________________________ 
         (підпис)                            (підпис) 

Додаток 8
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ:
_________________
(посада керівника
організації,
де проводиться
впровадження)
__________________
(підпис)
"___" ________ 200_ р.

АКТ

впровадження продукції

за договором N ___________

 "___" ____________ 200_ р. 
 _________________________________________________________________ 
                     (найменування продукції) 
 В присутності приймальної ______________________________ комісії, 
                         (державної, міжвідомчої, відомчої) 
 яку   було  створено  на  підставі  наказу  про склад приймальної 
 комісії N __________ від "___" ____________ 200_ р., у складі: 
 Голова комісії ___________________          _____________________ 
                      (посада)                     (П. І. Б.) 
 Члени комісії: ___________________          _____________________ 
                      (посада)                     (П. І. Б.) 
 яка      працювала      в     період з "___" ____________ 200_ р. 
 по "___" _________ 200_ р., ми, що підписалися нижче, представник 
 Виконавця ____________________________________, з однієї сторони, 
                 (посада, прізвище, ініціали) 
 представник Замовника ________________________, з другої сторони, 
                     (посада, прізвище, ініціали) 
 та представник співвиконавця ________________, з третьої сторони, 
                         (посада, прізвище, ініціали) 
 уклали   цей   акт   про те,    що продукцію, передбачену умовами 
 договору N __ від "___" _________ 200_ р. та Технічним завданням, 
 впроваджено, а саме: ____________________________________________ 
                                  (місце впровадження) 
 ________________________________________________________________ 
    (перелік складових технічного, програмного, інформаційного 
     і організаційного забезпечення, що прийняті в промислову 
                          експлуатацію) 
 Протокол засідання комісії по впровадженню додається. 
        Від Виконавця:                   Від Замовника: 
 ____________________________      Керівник 
       (посада, підпис)            відповідального підрозділу 
                                  _______________________________ 
 М. П.                                         (підпис) 
       Від Співвиконавця 
 _____________________________ 
     (підпис)
М. П.

Додаток 9
до Порядку
ЗАТВЕРДЖУЮ:
Голова НКРЗ
______________________
(посада керівника
______________________
організації)
О.В.Гайдук
______________________
(підпис)
"___" __________ 200_ р.

АКТ

про форс-мажорні обставини, що виникли під час виконання робіт

за договором N ___ від "___" ____________ 200_ р.

 Ми, що підписалися нижче, представник виконавця в особі _________ 
 ________________________________________________________________, 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 з одного боку, та представник замовника _________________________ 
 ________________________________________________________________, 
              (посада, прізвище, ім'я, по батькові) 
 з іншого  боку, уклали цей акт про те, що у зв'язку з виникненням 
 форс-мажорних обставин, пов'язаних з ___________________________, 
 відповідно до статті 4 договору N ____ від "___"_________ 200_ р. 
 вважати за доцільне ____________________________________________. 
 Загальна вартість робіт за договором __________________________ і 
                                       (змінюється/не змінюється) 
 становить ______________________________________________ гривень. 
 Загальна сума перерахованого авансу становить __________ гривень. 
 Загальна вартість робіт за основним договором ___________________ 
                                                (додаткова угода) 
 __________________ і становить _________________________ гривень. 
                               (змінюється/не змінюється) 
 Копія акта про форс-мажорні обставини від "___" _________ 199_ р. 
 додається. 
 Додаток: копія акта про форс-мажорні обставини на ____ арк. 
        Від Виконавця:                   Від Замовника: 
                                    Керівник відповідального 
                                           підрозділу 
 _______________________           __________________________ 
    (посада, підпис)                        (підпис) 
М. П.

Додаток 10
до Порядку

АНОТОВАНИЙ ЗВІТ ЗА ПРОЕКТОМ

     1. Назва проекту 
     2. Детальний зміст проекту 
     3. Фінансові аспекти проекту 
                           --------------------------------------- 
                           |                                     | 
                           --------------------------------------- 
     3.1. Загальна вартість проекту 
                           --------------------------------------- 
                           |                                     | 
                           --------------------------------------- 
     3.2. Строки виконання проекту 
     4. Виконавці та співвиконавці 
     Основний виконавець   _______________________________________ 
     Співвиконавці 
                   АНОТОВАНИЙ ЗВІТ ЗА ПРОЕКТОМ 
    5. Календарний  план робіт за проектом з розподілом коштів між 
виконавцями 
N Найменування етапу робіт Строки виконан- ня Виконав- ці Обсяги фінансування (гривень) за рахунок
державного бюджету інших джерел
1 2 3 4 5 6
     6. Впровадження продукції 
     6.1. Перелік продукції (послуг) 
     6.2. Потенційні споживачі продукції (послуг) 
Країна Найменування організації Найменування продукції (послуг)
1 2 3
     6.3. Оцінка ефекту від впровадження продукції 
     7. Відповідальний за проект від державного замовника 
 Керівник відповідального 
 підрозділу Замовника робіт 
 ___________________________         _____________________________ 
         (посада)                    (прізвище, ім'я, по батькові)