НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ РЕГУЛЮВАННЯ ЕЛЕКТРОЕНЕРГЕТИКИ УКРАЇНИ
Л И С Т
N 05-39-09/437 від 16.02.2001
На N 9 від 01.02.2001
Виконавчому директору об'єднання
власників багатоповерхового будинку "Комфорт"
Гвоздкову В.М.

Про ціни на природний газ для мінікотелень

На Ваш запит щодо застосування цін на природний газ для потреб населення у випадках, коли об'єднання споживачів-співвласників квартир у багатоквартирних будинках використовують природний газ для забезпечення роботи будинкових мінікотелень, призначених для гарячого водопостачання і опалення житла зазначених споживачів Національна комісія регулювання електроенергетики України повідомляє.
Об'єднання власників квартир багатоповерхових будинків є неприбутковими організаціями, створеними виключно для обслуговування, ремонту і реконструкції власного будинку та утримання прибудинкової території за кошти його членів (мешканців будинку).
Таким чином, при укладанні з постачальниками газу договорів, предметом яких передбачене постачання (споживання) газу, який використовується для потреб усіх власників будинку, тобто населення, має застосовуватися граничний рівень оптової ціни на газ природний, затверджений постановою НКРЕ від 18.03.99 N 337 (v0337227-99) , у розмірі 185 грн. за тис. куб. м.
Зазначений граничний рівень оптової ціни є максимально допустимим для реалізації природного газу населенню з урахуванням вартості послуг на його транспортування та постачання, а також податку на додану вартість.
Член Комісії
Ю.Кияшко