У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про відзначення 150-річчя від дня народження Д.І. Багалія

З метою вшанування пам'яті видатного українського вченого та громадського діяча Дмитра Івановича Багалія та з нагоди відзначення у 2007 році 150-річчя від дня його народження, підтримуючи ініціативу Національної ради з питань культури та духовності, Харківської обласної державної адміністрації, громадськості, постановляю:
1. Кабінету Міністрів України:
1) утворити за участю Національної академії наук України організаційний комітет з підготовки та проведення заходів з відзначення 150-річчя від дня народження Д.І. Багалія і затвердити його персональний склад;
2) забезпечити розроблення організаційним комітетом і затвердити план заходів з підготовки та відзначення 150-річчя від дня народження Д.І. Багалія, передбачивши, зокрема:
видання зібрання вибраних праць Д.І. Багалія;
проведення науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів та уроків, присвячених творчому спадку та діяльності Д.І. Багалія;
карбування та введення в обіг у встановленому порядку ювілейної монети на відзнаку 150-річчя від дня народження Д.І. Багалія;
випуск в обіг поштової марки і конверта, присвячених 150-річчю від дня народження Д.І. Багалія, та здійснення спецпогашення поштової марки.
2. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вивчити питання про присвоєння окремим навчальним закладам та науковим установам імені Д.І. Багалія, а також відповідне найменування чи перейменування в установленому порядку вулиць та площ у населених пунктах України.
3. Харківській обласній державній адміністрації в установленому порядку розглянути питання щодо спорудження пам'ятника Д.І. Багалію.
4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів, пов'язаних із підготовкою та відзначенням 150-річчя від дня народження Д.І. Багалія, організувати цикли тематичних радіо- та телепередач, присвячених його життю та діяльності.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 16 травня 2007 року
N 413/2007