МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З МІЖНАРОДНОЇ ТОРГІВЛІ 
ПОВІДОМЛЕННЯ 
22.05.2007 

Про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації

14.05.2007 Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі було розглянуто скаргу Союзу хіміків України, який діє від імені вітчизняних виробників аміачної селітри: Відкритого акціонерного товариства "АЗОТ", (м. Черкаси), Відкритого акціонерного товариства "Рівнеазот" (м. Рівне), Закритого акціонерного товариства "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (м. Сєвєродонецьк) та представляє їх інтереси (далі - Заявник), "Про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації" (далі - Скарга).

У Скарзі наводиться інформація, що в 2006 році імпорт в Україну аміачної селітри з Російської Федерації здійснювався за демпінговими цінами.

Також у Скарзі міститься інформація, що в 2006 році у порівнянні з 2005 відбувається погіршення господарських показників Заявника, що могло бути наслідком демпінгового імпорту в Україну аміачної селітри походженням з Російської Федерації.

За результатами розгляду Скарги Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі, керуючись положеннями Закону України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" ( 330-14 ) (330-14) , прийняла рішення про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну нітрату амонію (аміачної селітри) походженням з Російської Федерації.

Згідно з даними, наведеними у Скарзі, аміачна селітра може класифікуватися за кодом УКТ ЗЕД ( 2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14 ) (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) :

3102 30 90 00 - добрива мінеральні або хімічні, азотні:

- нітрат амонію, у тому числі у водному розчині:

- інший.

Проведення розслідування доручено департаменту антидемпінгових розслідувань та захисту внутрішнього ринку Міністерства економіки України.

У випадку якщо розслідування певним чином стосується інтересів фізичних або юридичних осіб, такі особи мають право надсилати до департаменту антидемпінгових розслідувань та захисту внутрішнього ринку Мінекономіки інформацію, що може бути корисною для цілей проведення розслідування. Така інформація враховується під час проведення розслідування, якщо вона є обгрунтованою і може бути перевірена департаментом антидемпінгових розслідувань та захисту внутрішнього ринку Мінекономіки, а також у разі подання її державною мовою України та у строки, встановлені Законом України "Про захист національного товаровиробника від демпінгового імпорту" ( 330-14 ) (330-14) або Міжвідомчою комісією з міжнародної торгівлі чи Мінекономіки.

Адреса Міністерства економіки України: 01008, м. Київ-8, вул. М.Грушевського, буд. 12/2. Контактні телефони: 272 55 29;

т/ф: 272 55 57; е-mail: demping@mfert.gov.ua; тел. довідки з вхідної кореспонденції: 253 93 94.

Протягом 30 днів з дати опублікування цього повідомлення Мінекономіки здійснює реєстрацію заінтересованих сторін розслідування, розглядає вимоги щодо проведення слухань та про надання запитальників сторонам, інтереси яких певним чином зачіпає порушення і проведення зазначеного розслідування.

Протягом 60 днів з дати опублікування цього повідомлення Мінекономіки розглядає письмово викладені коментарі та інформацію стосовно порушення зазначеного розслідування.

Рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі набуває чинності з дня опублікування цього повідомлення.  

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі