КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 23 травня 2007 р. N 760
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті для придбання апарата "гамма-ніж", супутнього обладнання та підготовки спеціального приміщення для його встановлення

Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) для придбання апарата "гамма-ніж", супутнього обладнання та підготовки спеціального приміщення для його встановлення, що додається.
2. Погодитися з пропозицією Міністерства фінансів щодо передачі в установленому порядку Академії медичних наук бюджетного призначення, визначеного Законом України "Про Державний бюджет України на 2007 рік" (489-16) за програмою "Придбання апарата "гамма-ніж", супутнього обладнання та підготовка спеціального приміщення для його встановлення".
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 28

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 23 травня 2007 р. N 760

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) для придбання апарата "гамма-ніж", супутнього обладнання та підготовки спеціального приміщення для його встановлення

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) за програмою "Придбання апарата "гамма-ніж", супутнього обладнання та підготовка спеціального приміщення для його встановлення" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є Академія медичних наук.
Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є державна установа "Інститут нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова".
3. Бюджетні кошти використовуються для придбання та встановлення апарата "гамма-ніж" та спрямовуються на:
закупівлю апарата "гамма-ніж" і супутнього медичного обладнання, необхідного для його застосування (включаючи встановлення, монтаж та пускові роботи);
проведення комплексу робіт з підготовки спеціального приміщення (в тому числі будівництво та реконструкція) для встановлення зазначеного медичного обладнання відповідно до технічних і санітарних вимог щодо умов його експлуатації.
4. Перелік супутнього медичного обладнання та робіт з підготовки спеціального приміщення, а також зміни до нього затверджуються Академією медичних наук в межах бюджетних призначень за поданням розпорядника бюджетних коштів нижчого рівня.
Обсяги бюджетних коштів, що спрямовані на проведення робіт з підготовки спеціального приміщення, встановлюються на підставі зазначеного переліку та згідно з проектно-кошторисною документацією з урахуванням вимог державних стандартів, технічних умов, державних будівельних норм і правил, нормативів витрат, діючих цін і тарифів, а на придбання апарата "гамма-ніж" і супутнього медичного обладнання - на підставі зазначеного переліку.
5. Фінансування робіт з будівництва та реконструкції спеціального приміщення згідно з пунктом 3 цього Порядку здійснюється відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
6. Закупівля товарів, робіт і послуг, пов'язаних з придбанням та встановленням апарата "гамма-ніж" і супутнього обладнання за рахунок бюджетних коштів, проводиться відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
При укладенні договору про закупівлю та постачання апарата "гамма-ніж" обов'язково передбачається здійснення попередньої 100-відсоткової оплати вартості, визначеної у договорі.
7. Перерахування бюджетних коштів здійснюється відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
8. Академія медичних наук готує план заходів щодо виконання бюджетної програми, затверджує результативні показники про її виконання з поквартальною розбивкою та подає їх Мінфіну у двотижневий строк.
Інформацію про виконання поквартальних результативних показників Академія медичних наук подає Мінфіну в тижневий строк після закінчення звітного кварталу та одинадцяти місяців.
Академія медичних наук подає Мінфіну уточнену інформацію про виконання зазначених показників у триденний строк після прийняття Державним казначейством квартальних звітів.
9. У разі коли під час виконання бюджетної програми допущено суттєві порушення, Мінфін та Академія медичних наук проводять узгоджувальні наради, за результатами яких вносять на розгляд Першого віце-прем'єр-міністра України, Міністра фінансів пропозиції щодо подальшого порядку її фінансування.
10. Складення та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контроль за їх цільовим витрачанням здійснюються в установленому законодавством порядку.