МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
27.06.2007 N 454

Про стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів

Відповідно до Закону України "Про вищу освіту" (2984-14) та на виконання наказів Міністерства аграрної політики України від 27 липня 2005 р. N 342 (v0342555-05) "Про удосконалення системи підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників", від 28 серпня 2006 р. N 467 (v0467555-06) "Про стажування науково-педагогічних і педагогічних працівників вищих навчальних закладів I-IV рівнів акредитації Мінагрополітики України", від 27 березня 2007 р. N 217 (v0217555-07) "Про розвиток системи аграрної освіти та удосконалення підготовки кадрів для агропромислового комплексу" та з метою підвищення фахового рівня науково-педагогічних і педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів, ознайомлення їх із сучасною сільськогосподарською технікою, інноваційними технологіями і перспективами їх розвитку НАКАЗУЮ:
1. Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва (Іщенко Т.Д.), Українському науково-дослідному інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого (Іванишин В.В.), Науково-методичного центру аграрної освіти (в.о. директора Будько І.Р.) та Навчально-методичного центру по підготовці молодших спеціалістів Міністерства аграрної політики України (Хоменко М.П.):
1.1. Здійснити заходи з організації стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів на базі Українського науково-дослідного інституту прогнозування та випробування техніки і технологій для сільськогосподарського виробництва ім. Л.Погорілого (далі - УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого).
1.2. Розробити та затвердити в установленому порядку програми стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників (за напрямами
1.2. Розробити та затвердити в установленому порядку програми стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників (за напрямами підготовки 6.090101 "Агрономія", 6.100102 "Процеси, машини га обладнання агропромислового виробництва", 6.100101 "Енергетика та електротехнічні системи в агропромисловому комплексі").
1.3. Розробити і затвердити в установленому порядку графік проходження стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників та його кошторис.
2. Керівникам аграрних вищих навчальних закладів:
2.1. Забезпечити проведення стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів не рідше, ніж один раз на п'ять років.
2.2. До 1 вересня 2007 року надати Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва план стажування на базі УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого науково-педагогічних та педагогічних працівників аграрних вищих навчальних закладів на 2007 рік та перспективний план до 2012 року.
2.3. Забезпечити фінансування стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників.
2.4. Забезпечити виконання графіку проходження стажування науково-педагогічних та педагогічних працівників.
3. Директору УкрНДІПВТ ім. Л.Погорілого:
3.1. З метою видачі стажерам документів державного зразка про підвищення кваліфікації, розпочати діяльність з надання послуг щодо підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників після отримання відповідної ліцензії.
3.2. Забезпечити якісне проведення стажування науково-педагогічних га педагогічних працівників, належні умови проживання та проведення дозвілля.
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Міністра Мельника С.І.
В.о. Міністра
Б.К.Супіханов