АСОЦІАЦІЯ УКРАЇНСЬКИХ БАНКІВ
Л И С Т
19.03.2007 N 01/01-10/0140
Асоціація українських банків розглянула лист про відмову Овруцькою філією Держощадбанку Житомирської області прийняти договір страхування майна в НАСК "Оранта", як застави при оформленні кредиту, і повідомляє.
За інформацією Держощадбанку України, згідно з Порядком здійснення страхових операцій в системі ВАТ "Ощадбанк", затвердженим постановою Правління ВАТ "Ощадбанк" від 17.10.2005 р., при наданні кредитів договори страхування заставного майна приймаються лише від тих страхових організацій, які уклали відповідні агентські договори та визначені для роботи за тими видами страхування, які випливають із укладеного агентського договору.
Згідно з рішенням комісії з питань страхування ВАТ "Ощадбанк" від 13.02.2006 р., НАСК "Оранта" отримала акредитацію у ВАТ "Ощадбанк" як компанія із страхування транспортних засобів фізичних осіб.
Тому й було відмовлено в прийняті договору страхування НАСК "Оранта" на підставі відсутності акредитації вищезазначеної страхової компанії у ВАТ "Ощадбанк" щодо страхування нерухомого майна фізичних осіб.
Президент Асоціації
О.Сугоняко