ПОСОЛЬСТВО УКРАЇНИ В РУМУНІЇ
Л И С Т
10.07.2007 N 6138/51-140-1097
Директору Департаменту 
економічного співробітництва 
МЗС України 
С.В.Корсунському 
Копія: Держмитслужбі України 

Щодо реєстраційних документів на транспортні засоби

Шановний Сергію Володимировичу!
На виконання доручення МЗС України N 51/21-1543 від 22 травня 2007 року повідомляємо, що в Румунії державна реєстрація, перереєстрація та облік транспортних засобів, оформлення і видача реєстраційних документів, номерних знаків на них входять до компетенції громадських відділів з видачі посвідчень водія і реєстрації транспортних засобів префектур та є підрозділами Міністерства внутрішніх справ та адміністративної реформи. Державна реєстрація транспортних засобів регламентована Постановою Уряду Румунії N 195/2002 щодо дорожнього руху на громадських дорогах зі змінами та доповненнями. Реєстрація транспортних засобів здійснюється на підставі заяви власника, документів, що засвідчують його особу, правомірність придбання транспортного засобу, відповідність конструкції транспортного засобу встановленим вимогам безпеки дорожнього руху, документів про реєстрацію, виданих відповідними органами іноземної держави, документів Національного агентства митниць Румунії, документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу. Результати проведеної перевірки транспортного засобу відмічаються на заяві та підписуються представником відділу. Після сплати вартості послуг, спеціальної продукції та обов'язкових платежів власник отримує державні номерні знаки та документи про реєстрацію транспортного засобу. Факт отримання власником або уповноваженою ним особою номерних знаків та реєстраційних документів підтверджується їх підписами в книзі обліку зареєстрованих транспортних засобів. Про зняття транспортного засобу з обліку, вилучення номерних знаків робиться відповідний запис у свідоцтві про реєстрацію з підписом уповноваженої особи та відтиском печатки відповідного відділу. Вся інформація щодо внесення змін, власника та автомобіля вносяться до автоматизованої бази даних.
Починаючи з 1998 року в Румунії використовується свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів (додається), яке на сьогодні є єдиним законним документом. Бланки свідоцтв про реєстрацію транспортного засобу виготовляються з паперу із спеціальними елементами захисту.
Свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу складається з наступних розділів, де містяться слідуючі записи:
перший розділ
- Румунія
- Міністерство внутрішніх справ та адміністративної реформи
- Головний Інспекторат поліції
- свідоцтво про реєстрацію
- серія документа
- індикатор (RO)
внутрішні 1 та 2 розділи
1. реєстраційний номер
2. дата реєстрації
3. ідентифікаційний номер
4. серія ідентифікаційної картки транспортного засобу
5. власник
6. категорія
7. кузов
8. марка
9. модель
10. сертифікаційний номер
11. маса (кг)
12. номер осей
13. кількість місць
14. розміри та габарити
15. колір
16. дата закінчення терміну дійсності посвідчення
17. двигун
18. максимальна швидкість (км/г)
19. об'єм бензобаку
20. розмір шин
21. особливі відмітки.
У нижній частині розділів 2 та 3 записується номер свідоцтва, другий лицевий розділ містить текст з рекомендаціями з чинного законодавства, останній розділ (з обох сторін) призначений для запису проходження технічного огляду.
З повагою,
Посол
Ю.Ф.Малько
(Свідоцтво не наводиться)
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua