Я працюю бухгалтером у централізованій бухгалтерії, що обслуговує заклади культури. Які виплати передбачені законодавством бухгалтерам додатково?

Наказом Міністерства культури і туризму України № 745 від 18.10.2005 р. «Про впорядкування умов оплати праці працівників культури на основ: Єдиної тарифної сітки» визначено, що працівникам централізованих бухгалтерій, які обслуговують заклади культури, можуть установлюватися надбавки в розмірі до 50 % посадового окладу (ставки заробітної плати, тарифної ставки):

за високі досягнення в праці;

за складність, напруженість праці;

за виконання особливо важливої роботи (на термін її виконання).

Граничний розмір зазначених надбавок для одного працівника не має перевищувати 50 % посадового окладу.

Крім того, працівникам може бути встановлено доплати в розмірі до 50 % посадового окладу (тарифної ставки) за виконання обов'язків тимчасово відсутніх працівників, за суміщення професій (посад), за розширення зони обслуговування або збільшення обсягу виконуваних робіт.

Зазначені надбавки та доплати встановлюються в межах фонду оплати праці, затвердженого в кошторисі.

Право на встановлення зазначених вище надбавок та доплат, затвердження порядку та розміру преміювання працівників централізованої бухгалтерії надано керівникам органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, де створено централізовані бухгалтерії.

Матеріали підготував ВАСИЛЬ МОРОЗ, юрист

Інформаційно-довідкова газета ЮРИСТ КОНСУЛЬТУЄ 21/2007