УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
31.01.2005 N 42
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
17 лютого 2005 р. 
за N 242/10522 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Міністерства аграрної політики N 491 (z0858-07) від 12.07.2007 )

Про затвердження Порядку обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 555 (z1109-06) від 02.10.2006 )
На виконання Закону України "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" (486-15) та з метою єдиного державного обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Порядок обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, що додається.
2. Державному департаменту рибного господарства (Алимов С.І.) забезпечити у встановленому порядку подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на голову Державного департаменту рибного господарства Алимова С.І.
В.о. Міністра
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва
Міністерство охорони здоров'я України
Перший заступник Міністра,
Головний державний
санітарний лікар України
Ю.Я.Лузан
Ю.А.Авксентьєв
О.В.Лапушенко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Міністерства аграрної
політики України
31.01.2005  N 42
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
17 лютого 2005 р.
за N 242/10522

ПОРЯДОК

обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

( У тексті Порядку слова "Державний департамент рибного господарства" та "Укрдержрибгосп" в усіх відмінках замінено словами відповідно "Міністерство аграрної політики України" та "Мінагрополітики" у відповідному відмінку; слова "голова Укрдержрибгоспу" замінено словами "Міністр аграрної політики України або його заступник" у відповідному відмінку згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 555 (z1109-06) від 02.10.2006 )

1. Загальні положення

1.1. Цей Порядок, розроблений на виконання Закону України "Про рибу, інші водні живі ресурси та харчову продукцію з них" (486-15) , установлює порядок обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі - суб'єкти господарювання).
1.2. Облік суб'єктів господарювання засвідчується номером, який присвоюється їм для маркування продукції власного виробництва (далі - номер).
1.3. Облік проводиться з метою ведення Переліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі - Перелік), та створення бази даних щодо їх виробництва.
1.4. Обліку підлягають суб'єкти господарювання, що мають дозвіл на цей вид діяльності, який видається органами державної санітарно-епідеміологічної служби та державною службою ветеринарної медицини.
1.5. За наявності у суб'єкта господарювання двох чи більше консервних та пресервних виробництв, які розташовані за різними адресами, номер надається окремо кожному з них.
1.6. Передавання номера іншому суб'єкту господарювання для маркування продукції забороняється.

2. Проведення обліку суб'єктів господарювання

2.1. Облік суб'єктів господарювання здійснюється Міністерством аграрної політики України (далі - Мінагрополітики).
2.2. Для отримання номера суб'єкт господарювання повинен подати (надіслати) Мінагрополітики такий комплект документів:
заявку про надання номера суб'єкту господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, згідно з додатком 1 (на бланку суб'єкта господарювання, за його наявності);
відомості про суб'єкта господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів згідно з додатком 2;
копію Статуту суб'єкта господарювання із зазначенням у ньому як виду діяльності виробництво консервне та пресервне з риби та інших водних живих ресурсів;
копію довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Приватним підприємцем надається копія свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи;
копію дозволу територіальної установи державної санітарно-епідеміологічної служби на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів, виданого на підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи з узгодженим асортиментом продукції;
копію дозволу територіальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів на підставі його відповідності ветеринарним вимогам;
копію атестата акредитації виробничої лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації - для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливо подання копії атестата акредитації іншої вимірювальної лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації та копії договору з такою лабораторією на проведення таких вимірювань.
Копія Статуту суб'єкта господарювання завіряється нотаріально, інші копії - печаткою суб'єкта господарювання.
2.3. Суб'єкти господарювання відповідають за достовірність даних, внесених до Переліку.
2.4. Надані суб'єктом господарювання документи протягом 15-ти робочих днів розглядаються комісією Мінагрополітики, склад якої затверджується Міністром аграрної політики України або його заступником. До участі у роботі комісії залучаються представники центральних органів виконавчої влади у сфері охорони здоров'я та ветеринарної медицини (за їх згодою).
( Пункт 2.4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 555 (z1109-06) від 02.10.2006 )
2.5. Після розгляду наданого пакета документів комісія робить висновок про можливість (неможливість) надання номера суб'єкту господарювання. Рішення комісії затверджується наказом Мінагрополітики.
При відмові у наданні номера суб'єкту господарювання надсилається письмове повідомлення за підписом голови комісії.
При позитивному висновку видається витяг з Переліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів (далі - витяг з Переліку) за формою згідно з додатком 3.
Витяг з Переліку підписується Міністром аграрної політики України або його заступником або виконуючим його обов'язки та надається заявникові.
Копія витягу з Переліку разом з поданими заявником документами залишається в Мінагрополітики.
2.6. Витяг з Переліку видається без обмеження терміну дії за умови подання суб'єктом господарювання один раз на рік, до 20 січня року, наступного за звітним, інформації за формою згідно з додатком 4.
2.7. У разі зміни, протягом року, назви суб'єкта господарювання, закриття консервного та пресервного виробництва або передання виробництва консервів та пресервів іншому суб'єкту господарювання власнику номера необхідно у місячний термін письмово у довільній формі повідомити про це Мінагрополітики.
2.8. Перелік суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів, ведеться Мінагрополітики за формою згідно з додатком 5.
2.9. В Перелік вносяться зміни, що надаються суб'єктами господарювання.
2.10. Дублікат витягу з Переліку може бути виданий вдруге в разі втрати оригіналу за заявою суб'єкта господарювання про втрату із зазначенням обставин втрати. На дублікаті витягу з Переліку в правому верхньому куті ставиться відмітка "Дублікат".

3. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку

3.1. Підставами для прийняття рішення комісії щодо скасуванню номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку можуть бути:
3.1.1) заява суб'єкта господарювання про:
зміну назви суб'єкта господарювання;
передання (продаж) виробництва консервів та пресервів іншому суб'єкту господарювання;
припинення виробництва консервів та пресервів;
3.1.2) виключення суб'єкта господарювання з Реєстру системи сертифікації УкрСЕПРО;
3.1.3) несвоєчасне подання до Мінагрополітики відомостей за вимогами підпунктів 2.6, 2.7 у зазначені терміни.
3.2. Скасування номера суб'єкта господарювання та виключення його з Переліку здійснюються рішенням комісії Мінагрополітики не пізніше 15-ти робочих днів після отримання інформації за пунктом 3.1. Рішення комісії затверджується наказом Мінагрополітики, про що у Переліку робиться відповідний запис.
( Пункт 3.2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 555 (z1109-06) від 02.10.2006 )
3.3. Копія рішення комісії щодо скасування номера протягом 10-ти робочих днів після його прийняття надсилається суб'єкту господарювання.
( Пункт 3.3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства аграрної політики N 555 (z1109-06) від 02.10.2006 )
3.4. Новий витяг з Переліку може бути видано згідно з вимогами цього Порядку.
3.5. Рішення комісії щодо скасування номера суб'єкта господарювання та його виключення з Переліку може бути оскаржене у судовому порядку.
Заступник голови
Державного департаменту
рибного господарства
В.Г.Чернік

Додаток 1
до пункту 2.2 Порядку обліку
суб'єктів господарювання,
які здійснюють консервне та
пресервне виробництво з риби
та інших водних живих
ресурсів

ЗАЯВКА

про надання номера суб'єкту господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

     На виконання вимог Закону України "Про рибу,  інші водні живі 
ресурси та харчову продукцію з них" 
__________________________________________________________________ 
                 (назва суб'єкта господарювання) 
_________________________________________________________________, 
який здійснює виробництво консервів та пресервів,  просить  надати 
номер для маркування продукції власного виробництва. 
Додатки:
1. Відомості про консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів.
2. Копію Статуту суб'єкта господарювання із зазначенням у ньому як виду діяльності виробництво консервне та пресервне з риби та інших водних живих ресурсів.
3. Копія довідки про включення до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України. Приватним підприємцем надається копія свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи.
4. Копія дозволу територіальної установи державної санітарно-епідеміологічної служби на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів, виданого на підставі позитивного висновку державної санітарно-епідеміологічної експертизи з узгодженим асортиментом продукції.
5. Копія дозволу територіальної державної установи ветеринарної медицини на виробництво консервів та пресервів з риби та інших водних живих ресурсів на підставі його відповідності ветеринарним вимогам.
6. Копію атестата акредитації виробничої лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації - для консервних виробництв. Для пресервних виробництв можливе подання копії атестата акредитації іншої вимірювальної лабораторії на право проведення вимірювань з галуззю акредитації з додатком про галузь акредитації та копії договору з такою лабораторією на проведення таких вимірювань.
Заявник ознайомлений з вимогами пунктів 2.3, 2.6, 2.7 Порядку обліку суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів.
 Керівник підприємства ________    _______________________________ 
                       (підпис)    (прізвище, ім'я та по батькові) 
Заступник голови Укрдержрибгоспу
В.Г.Чернік

Додаток 2
до пункту 2.2 Порядку обліку
суб'єктів господарювання,
які здійснюють консервне
та пресервне виробництво
з риби та інших водних
живих ресурсів

Відомості про суб'єкта господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

     1. Повна  назва  суб'єкта  господарювання,   його   місце   - 
знаходження (місце проживання), інші реквізити 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
     2. Вид продукції, що виробляється (консерви та пресерви) 
__________________________________________________________________ 
     3. Адреса консервного та пресервного виробництва 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
     4. Потужність виробництва та асортимент продукції 
__________________________________________________________________ 
     5. Інформація     про     виробництво    (знов    збудований, 
переобладнаний, узятий в оренду тощо) ____________________________ 
__________________________________________________________________ 
 Керівник підприємства ________    _______________________________ 
                       (підпис)    (прізвище, ім'я та по батькові) 
Заступник голови Укрдержрибгоспу
В.Г.Чернік

Додаток 3
до пункту 2.5 Порядку обліку
суб'єктів господарювання,
які здійснюють консервне
та пресервне виробництво
з риби та інших водних живих
ресурсів
(Державний Герб України)
МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ

ВИТЯГ З ПЕРЕЛІКУ

суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

                                      ЗАРЕЄСТРОВАНО 
                                      в Переліку суб'єктів 
                                      господарювання, 
                                      які здійснюють консервне 
                                      та пресервне виробництво 
                                      з риби та інших водних 
                                      живих ресурсів 
                                      "__"___________ 200_ року 
                                      N _______ 
     Видано ______________________________________________________ 
            (назва суб'єкта господарювання, його місцезнаходження 
__________________________________________________________________ 
                        (місце проживання) 
_________________________________________________________________, 
який виробляє консерви та пресерви з риби та інших водних живих 
                (підкреслити) 
ресурсів, за адресою: ____________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
та засвідчує, що йому наданий номер ______________________________ 
Керівник підприємства ________   _________________________________ 
                      (підпис)    (прізвище, ім'я та по батькові) 
 М.П. 
Заступник голови Укрдержрибгоспу
В.Г.Чернік

Додаток 4
до пункту 2.6 Порядку обліку
суб'єктів господарювання,
які здійснюють консервне
та пресервне виробництво
з риби та інших водних живих
ресурсів
(Надавати на бланку підприємства
до 20 січня року,
наступного за звітним)

ІНФОРМАЦІЯ

про суб'єкта господарювання, який здійснює консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

 1. Назва  та  реквізити  суб'єкта  господарювання під час надання 
    номера 
    ______________________________________________________________ 
    ______________________________________________________________ 
 2. Назва та реквізити суб'єкта  господарювання  під  час  подання 
    інформації ___________________________________________________ 
    ______________________________________________________________ 
 3. Кількість консервів та пресервів,  що вироблені за звітний рік 
    (тисяч  умовних банок),  за асортиментом (консерви у томатному 
    соусі,  в олії,  натуральні,  пресерви з оселедців,  скумбрії, 
    морської капусти тощо) _______________________________________ 
    ______________________________________________________________ 
 4. Відомості  про  атестат  акредитації  виробничої   лабораторії 
    (номер,  дата атестата акредитації,  назва органу,  який видав 
    його, термін дії атестата) ___________________________________ 
    ______________________________________________________________ 
    ______________________________________________________________ 
 5. Дата надання інформації ______________________________________ 
    Керівник підприємства ________ _______________________________ 
                          (підпис) (прізвище, ім'я та по батькові) 
Заступник голови Укрдержрибгоспу
В.Г.Чернік

Додаток 5
до пункту 2.8 Порядку
обліку суб'єктів
господарювання,
які здійснюють консервне
та пресервне виробництво
з риби та інших водних живих
ресурсів

ПЕРЕЛІК

суб'єктів господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво з риби та інших водних живих ресурсів

N з/п Назва суб'єкта господарювання, його реквізити Назва підрозділу, судна, цеху, якому наданий номер, та його реквізити Нада- ний номер Потуж- ність вироб- ництва Номер, дата витягу з Переліку Примітка
1 2 3 4 5 6 7
Заступник голови Укрдержрибгоспу
В.Г.Чернік