ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

                             Л И С Т

 N 14/1-3479-ЕП від 02.11.99
     м.Київ

 vd991102 vn14/1-3479-ЕП
                                  Начальникам регіональних митниць
                                  Начальникам митниць




     Для  використання  в  роботі надсилаємо систематизований звід
ставок ввізного мита станом на 16 жовтня 1999 року (без врахування
сезонних ставок ввізного мита).
     У  разі  виникнення  спірних  питань щодо застосування ставок
ввізного  мита  та  текстового  опису  товару  запити надсилати до
Митно-тарифного  управління  Державної митної служби України (т/ф.
247-27-84).

 Заступник Голови Служби                                   О.Шейко

                 Ставки ввізного (імпортного) мита
                   станом на 16 жовтня 1999 року
                      з 1 по 24 товарну групу

------------------------------------------------------------------------
|   Товарна    | Опис товару згідно з |   Ставки мита     | Постанови  |
|   позиція    |         ГС           |                   |КМУ, Закони |
|              |                      |                   |  України   |
|--------------+----------------------+-------------------+------------|
|              |                      |пільгові | повні   |            |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 1.                               |
|                            Живі тварини                              |
|----------------------------------------------------------------------|
|01.01         |Коні, віслюки, мули й |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|(крім         |лошаки живі           |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|01.01 11000)  |                      |(2)      |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.01 11000   |Коні, віслюки, мули й |0 % (1)  |0 %      |З. У.       |
|              |лошаки живі           |         |         |468/97-ВР   |
|              |чистопородні          |         |         |            |
|              |(чистокровні)         |         |         |            |
|              |племінні              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.02         |Велика рогата худоба  |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|(крім         |жива                  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|01.02 10000)  |                      |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.02 10000   |Чистопородна племінна |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |велика рогата худоба  |         |         |468/97-ВР   |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.03         |Свині живі            |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|(крім         |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|01.03 10000)  |                      |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.03 10000   |Чистопородні племінні |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |тварини (свині)       |         |         |468/97-ВР   |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.04         |Вівці та кози живі    |0,15     |0,30     |1935        |
|(крім         |                      |євро за  |євро за  |            |
|01.04 10100)  |                      |1 кг     |1 кг     |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.04 10100   |Вівці живі            |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |чистопородні          |         |         |468/97-ВР   |
|              |племінні              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.05         |Свійська птиця жива,  |0,15     |0,30     |1935        |
|(крім         |тобто птиця Gallus    |євро за  |євро за  |            |
|01.05 11000,  |domesticus (курка     |1 кг     |1 кг     |            |
|01.05 91000)  |свійська, качки,      |         |         |            |
|              |гуси, індики і        |         |         |            |
|              |цесарки)              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.05 11000   |Свійська птиця жива   |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |вагою не більш 185 г: |         |         |32/98-ВР    |
|              |курчата племінні або  |         |         |            |
|              |на відгодівлю (виду   |         |         |            |
|              |Gallus domesticus)    |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.05 91000   |Тільки кури племінні  |0 %      |0 %      |1935        |
|              |90 - 120-денні        |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.06 00      |Інші тварини живі     |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |(крім тих, що         |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |поставляються для     |         |         |            |
|              |зоопарків)            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|01.06 00      |Тільки тварини, що    |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |поставляються для     |         |         |468/97-ВР   |
|              |зоопарків             |         |         |            |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 2.                               |
|                    М'ясо та харчові субпродукти                      |
|----------------------------------------------------------------------|
|02.01         |Яловичина свіжа або   |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |охолоджена            |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.02         |Яловичина морожена    |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.03         |Свинина свіжа,        |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |охолоджена або        |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |морожена              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.04         |Баранина або          |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |козлятина свіжа,      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |охолоджена або        |         |         |            |
|              |морожена              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.05 0000    |М'ясо коней,          |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |віслюків, мулів або   |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |лошаків свіже,        |         |         |            |
|              |охолоджене або        |         |         |            |
|              |морожене              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.06         |Харчові субпродукти   |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |великої рогатої       |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |худоби, свиней,       |         |         |            |
|              |овець, кіз, коней,    |         |         |            |
|              |віслюків, мулів або   |         |         |            |
|              |лошаків, свіжі,       |         |         |            |
|              |охолоджені або        |         |         |            |
|              |морожені              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.07         |М'ясо та харчові      |30 %,    |60 %,    |З. У.       |
|(крім         |субпродукти свійської |але не   |але не   |468/97-ВР   |
|02.07 39130,  |птиці, зазначеної в   |менше    |менше 3  |            |
|02.07 39230,  |товарній позиції      |1,5 євро |євро за  |            |
|02.07 41510)  |01.05, свіжі,         |за 1 кг  |1 кг     |            |
|              |охолоджені або        |         |         |            |
|              |морожені              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.07 39130,  |Частини тушок         |0,7 євро |0,7 євро |З. У.       |
|02.07 39230   |домашньої птиці       |за 1 кг  |за 1 кг  |767/97-ВР   |
|              |(окорочки, половинки, |         |         |            |
|              |четвертинки) свіжі    |         |         |            |
|              |або охолоджені        |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.07 41510   |Частини тушок         |         |         |            |
|              |домашньої птиці       |         |         |            |
|              |(окорочки)            |         |         |            |
|              |заморожені            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.08         |Інші м'ясо і          |3 євро   |6 євро   |1935        |
|              |субпродукти харчові,  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |свіжі, охолоджені або |         |         |            |
|              |морожені              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.09 00      |Жир свинячий,         |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |відокремлений від     |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |м'яса, та жир         |         |         |            |
|              |свійської птиці       |         |         |            |
|              |(нетоплений) свіжі,   |         |         |            |
|              |охолоджені, морожені, |         |         |            |
|              |солоні, у розсолі,    |         |         |            |
|              |сушені або копчені    |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|02.10         |М'ясо та м'ясні       |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |субпродукти харчові,  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |солоні, у розсолі,    |         |         |            |
|              |сушені або копчені;   |         |         |            |
|              |харчове борошно з     |         |         |            |
|              |м'яса або м'ясних     |         |         |            |
|              |субпродуктів          |         |         |            |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 3.                               |
|    Риби і ракоподібні, молюски (мушлі) та інші водні безхребетні     |
|----------------------------------------------------------------------|
|03.01 10      |Жива декоративна      |20 %,    |20 %,    |З. У.       |
|              |риба                  |але не   |але не   |468/97-ВР   |
|              |                      |менше    |менше    |32/98-ВР*   |
|              |                      |0,1 євро |0,1 євро |            |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|              |Інша жива риба:       |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 91000   |Форель                |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 92000   |Вугор                 |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 93000   |Карп                  |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 99110   |Лосось                |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |тихоокеанський,       |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |атлантичний,          |         |         |            |
|              |дунайський            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 99190   |Інша прісноводна      |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |риба                  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.01 99900   |Морська риба          |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02         |Риба свіжа або        |         |         |            |
|              |охолоджена, за        |         |         |            |
|              |винятком рибного філе |         |         |            |
|              |та іншого м'яса риб,  |         |         |            |
|              |що підпадають під     |         |         |            |
|              |класифікацію товарної |         |         |            |
|              |позиції 03.04         |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 11000   |Форель                |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 12000   |Лосось                |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |тихоокеанський,       |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |атлантичний,          |         |         |            |
|              |дунайський            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 19000   |Інші: лососеві        |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 21      |Палтус                |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 22000   |Камбала морська       |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 23000 - |Морський язик,        |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|03.02 65      |тунець, інші,         |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |оселедець, тріска,    |         |         |            |
|              |сардина, кілька,      |         |         |            |
|              |шпроти, пікша, сайда, |         |         |            |
|              |скумбрія, акула       |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 66000   |Вугор                 |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 69      |Інша прісноводна і    |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |морська риба          |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.02 70000   |Печінка, ікра та      |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |молочко               |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.03         |Риба морожена, за     |5 %      |5 %      |З. У.       |
|              |винятком рибного філе |         |         |439-XIV     |
|              |та іншого м'яса риб,  |         |         |            |
|              |що підпадають під     |         |         |            |
|              |класифікацію товарної |         |         |            |
|              |позиції 03.04         |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.04         |Філе рибне та інше    |10 %     |10 %     |З. У.       |
|              |м'ясо риб (включаючи  |         |         |439-XIV     |
|              |фарш) свіжі,          |         |         |            |
|              |охолоджені та         |         |         |            |
|              |морожені              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.05         |Риба сушена, солона   |20 %,    |20 %,    |З. У.       |
|(крім         |або в розсолі, риба   |але не   |але не   |468/97-ВР   |
|03.05 10000,  |гарячого або          |менше    |менше    |32/98-ВР    |
|03.05 41000 - |холодного копчення    |0,5 євро |0,5 євро |            |
|03.05 49900)  |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.05 10000   |Рибне борошно і       |5 %      |5 %      |З. У.       |
|              |гранули з риби        |         |         |468/97-ВР   |
|              |                      |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.05 41000 - |Риба копчена,         |1 євро   |2 євро   |1935        |
|03.05 49900   |включаючи філе        |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |(лосось, оселедець,   |         |         |            |
|              |палтус, скумбрія,     |         |         |            |
|              |форель, вугор, інша   |         |         |            |
|              |риба)                 |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.06         |Ракоподібні,          |1 євро   |2 євро   |1935        |
|(крім         |оброблені або         |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|03.06 29900)  |необроблені, живі,    |         |         |            |
|              |свіжі, охолоджені,    |         |         |            |
|              |морожені, сушені,     |         |         |            |
|              |солоні або в розсолі; |         |         |            |
|              |ракоподібні           |         |         |            |
|              |необроблені, варені у |         |         |            |
|              |воді або на парі,     |         |         |            |
|              |охолоджені            |         |         |            |
|              |або неохолоджені,     |         |         |            |
|              |морожені, сушені,     |         |         |            |
|              |солоні або в розсолі; |         |         |            |
|              |борошно і гранули з   |         |         |            |
|              |ракоподібних харчові  |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.06 29900   |Борошно і гранули з   |5 %      |5 %      |З. У.       |
|              |ракоподібних          |         |         |468/97-ВР   |
|              |                      |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.07         |Молюски, оброблені    |1 євро   |2 євро   |1935        |
|(крім         |або необроблені,      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|03.07 10100 - |живі, свіжі,          |         |         |            |
|03.07 39100,  |охолоджені, морожені, |         |         |            |
|03.07 99900)  |сушені, солоні або в  |         |         |            |
|              |розсолі; інші водні   |         |         |            |
|              |безхребетні (крім     |         |         |            |
|              |ракоподібних і        |         |         |            |
|              |молюсків), живі,      |         |         |            |
|              |свіжі, охолоджені,    |         |         |            |
|              |морожені, сушені,     |         |         |            |
|              |солоні або в розсолі; |         |         |            |
|              |борошно і гранули з   |         |         |            |
|              |інших водних          |         |         |            |
|              |безхребетних, харчові |         |         |            |
|              |(крім устриць,        |         |         |            |
|              |гребінців та мідій зі |         |         |            |
|              |стулками)             |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.07 10100 - |Тільки устриці,       |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|03.07 39100   |гребінці та мідії зі  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |стулками              |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|03.07 99900   |Борошно і гранули з   |5 %      |5 %      |З. У.       |
|              |безхребетних          |         |         |468/97-ВР   |
|              |                      |         |         |32/98-ВР    |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 4.                               |
|   Молоко і молочні продукти, яйця птиці, мед натуральний, харчові    |
|     продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені      |
|----------------------------------------------------------------------|
|04.01         |Молоко і вершки,      |0,1 євро |0,2 євро |1935        |
|              |незгущені без         |за 1 л   |за 1 л   |            |
|              |додавання цукру або   |         |         |            |
|              |інших                 |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин               |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.02         |Молоко і вершки,      |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |згущені з додаванням  |за 1 л   |за 1 л   |            |
|              |цукру або інших       |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин               |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.03         |Маслянка, молоко і    |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |вершки, які зсілися,  |за 1 л   |за 1 л   |            |
|              |йогурт, кефір та інші |         |         |            |
|              |ферментовані або      |         |         |            |
|              |сквашені молоко і     |         |         |            |
|              |вершки, згущені або   |         |         |            |
|              |незгущені, з          |         |         |            |
|              |додаванням або без    |         |         |            |
|              |додавання цукру чи    |         |         |            |
|              |інших                 |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин ароматизовані |         |         |            |
|              |або неароматизовані з |         |         |            |
|              |додаванням або без    |         |         |            |
|              |додавання фруктів,    |         |         |            |
|              |горіхів або какао     |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.04         |Сироватка молочна,    |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |згущена або           |за 1 л   |за 1 л   |            |
|              |незгущена, з          |         |         |            |
|              |додаванням або без    |         |         |            |
|              |додавання цукру чи    |         |         |            |
|              |інших                 |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин, продукти з   |         |         |            |
|              |натуральних           |         |         |            |
|              |компонентів молока з  |         |         |            |
|              |додаванням або без    |         |         |            |
|              |додавання цукру або   |         |         |            |
|              |інших                 |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин, не зазначені |         |         |            |
|              |в іншому місці        |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.05 00      |Вершкове масло та     |1,5 євро |3 євро   |1935        |
|              |інші молочні жири     |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.06         |                      |0,8 євро |1,6 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.07 00      |Яйця птиці, у         |0,05     |0,1 євро |1935        |
|(крім         |шкаралупі свіжі,      |євро за  |за 1 кг  |            |
|04.07 00110)  |консервовані або      |1 кг     |         |            |
|              |варені                |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.07 00110   |Яйця індички та гуски |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |(для інкубації)       |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.08         |Яйця птиці без        |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |шкаралупи і жовтки,   |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |свіжі, сушені, варені |         |         |            |
|              |у воді або на пару,   |         |         |            |
|              |формовані, морожені   |         |         |            |
|              |або консервовані      |         |         |            |
|              |іншим способом, з     |         |         |            |
|              |додаванням або без    |         |         |            |
|              |додавання цукру чи    |         |         |            |
|              |інших                 |         |         |            |
|              |підсолоджувальних     |         |         |            |
|              |речовин               |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.09 00000   |Мед натуральний       |0,8 євро |1,6 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|04.1000000    |Продукти харчові      |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |тваринного            |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |походження, не        |         |         |            |
|              |зазначені в іншому    |         |         |            |
|              |місці                 |         |         |            |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 5.                               |
|     Продукти тваринного походження, в іншому місці не зазначені      |
|----------------------------------------------------------------------|
|05.01 00000   |Людське волосся       |0,4 євро |0,8 євро |1935        |
|              |необроблене, мите або |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |немите, очищене або   |         |         |            |
|              |неочищене; його       |         |         |            |
|              |відходи               |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.02         |Щетина свиняча або    |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |кабаняча, борсуковий  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |або інший волос, який |         |         |            |
|              |використовується для  |         |         |            |
|              |виробництва щіткових  |         |         |            |
|              |виробів, їх відходи   |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.03 00000   |Кінський волос і його |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |відходи, в тому числі |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |у вигляді полотна на  |         |         |            |
|              |підкладці або без     |         |         |            |
|              |неї                   |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.04 00000   |Кишки, міхурі та      |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |шлунки тварин (крім   |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |риб'ячих), цілі або в |         |         |            |
|              |кусках                |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.05         |                      |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.06         |Кістки та роговий     |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |стержень необроблені, |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |знежирені, первинно   |         |         |            |
|              |оброблені (але не     |         |         |            |
|              |вирізані за формою),  |         |         |            |
|              |оброблені кислотою    |         |         |            |
|              |або дежелатиновані;   |         |         |            |
|              |порошок або відходи   |         |         |            |
|              |цих продуктів         |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.07         |                      |5 євро   |10 євро  |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.08 00000   |Корали та аналогічні  |5 євро   |10 євро  |1935        |
|              |матеріали необроблені |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |або первинно          |         |         |            |
|              |оброблені; раковини і |         |         |            |
|              |панцирі молюсків,     |         |         |            |
|              |ракоподібних або      |         |         |            |
|              |голкошкірих, скелетні |         |         |            |
|              |пластини каракатиць,  |         |         |            |
|              |необроблені або       |         |         |            |
|              |первинно оброблені,   |         |         |            |
|              |але не вирізані за    |         |         |            |
|              |формою; порошок та    |         |         |            |
|              |відходи цих           |         |         |            |
|              |продуктів             |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.09 00      |Губки натуральні      |5 %      |5 %      |З. У.       |
|              |тваринного            |         |         |468/97-ВР   |
|              |походження            |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.10 00000   |Амбра сіра, бобровий  |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |струмінь, цивета і    |         |         |468/97-ВР   |
|              |мускус; шпанки; жовч, |         |         |32/98-ВР    |
|              |у тому числі суха;    |         |         |            |
|              |залози та інші        |         |         |            |
|              |продукти тваринного   |         |         |            |
|              |походження, що        |         |         |            |
|              |використовуються у    |         |         |            |
|              |виробництві           |         |         |            |
|              |фармацевтичних        |         |         |            |
|              |продуктів, та         |         |         |            |
|              |парфумів свіжі,       |         |         |            |
|              |охолоджені, морожені  |         |         |            |
|              |або оброблені іншим   |         |         |            |
|              |способом для          |         |         |            |
|              |короткотермінового    |         |         |            |
|              |зберігання            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.11         |Продукти тваринного   |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|(крім         |походження, не        |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|05.11 10000,  |зазначені в іншому    |         |         |            |
|05.11 99100,  |місці, здохлі         |         |         |            |
|05.11 99900)  |тварини, зазначені у  |         |         |            |
|              |групах 01 або 03, не  |         |         |            |
|              |придатні для          |         |         |            |
|              |споживання            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.11 10000   |Сперма бугаїв         |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |                      |         |         |468/97-ВР   |
|              |                      |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.11 99100   |Жили та сухожилля     |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |(тільки для медичних  |         |         |468/97-ВР   |
|              |цілей)                |         |         |32/98-ВР    |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|05.11 99900   |Тільки ембріони       |0 %      |0 %      |З. У.       |
|              |                      |         |         |468/97-ВР   |
|              |                      |         |         |32/98-ВР    |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 6.                               |
|  Дерева, інші рослини; цибулини, корені та інші аналогічні частини   |
|             рослин; зрізані квіти та декоративна зелень              |
|----------------------------------------------------------------------|
|06.01         |                      |0,01     |0,02     |1935        |
|(крім         |                      |євро за  |євро за  |            |
|06.01 20300)  |                      |1 кг     |1 кг     |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.01 20300   |                      |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.02         |Рослини живі інші     |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|(крім         |(включаючи їх         |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|06.02 30,     |коріння), живець і    |         |         |            |
|06.02 99910,  |прищепа, міцелій      |         |         |            |
|06.02 99990)  |грибний               |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.02 30,     |Рододендрони та       |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|06.02 99910,  |азалії, квіткові      |за 1     |за 1     |            |
|06.02 99990   |рослини з квітами або |шт.      |шт.      |            |
|              |бутонами, за винятком |         |         |            |
|              |кактусів, рослини     |         |         |            |
|              |інші                  |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03         |Зрізані квіти та      |         |         |            |
|              |квіткові пуп'янки,    |         |         |            |
|              |призначені для        |         |         |            |
|              |складання букетів або |         |         |            |
|              |для інших             |         |         |            |
|              |декоративних цілей,   |         |         |            |
|              |свіжі, засушені,      |         |         |            |
|              |пофарбовані,          |         |         |            |
|              |відбілені, просочені  |         |         |            |
|              |або оброблені іншими  |         |         |            |
|              |способами             |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|              |свіжі з 1 червня по   |         |         |            |
|              |31 жовтня             |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10110   |Троянди               |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10130   |Гвоздики              |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10150   |Орхідеї               |1 євро   |2 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10210   |Гладіолуси            |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10250   |Хризантеми            |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10290   |Інші                  |0,7 євро |1,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|              |свіжі з 1 листопада   |         |         |            |
|              |по 31 травня          |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10510   |Троянди               |0,04     |0,08     |1935        |
|              |                      |євро за  |євро за  |            |
|              |                      |1 шт.    |1 шт.    |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10530   |Гвоздики              |0,02     |0,04     |1935        |
|              |                      |євро за  |євро за  |            |
|              |                      |1 шт.    |1 шт.    |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10550   |Орхідеї               |0,01     |0,02     |1935        |
|              |                      |євро за  |євро за  |            |
|              |                      |1 шт.    |1 шт.    |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10610   |Гладіолуси            |0,7 євро |1,4 євро |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10650   |Хризантеми            |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 10690   |Інші                  |0,04     |0,08     |1935        |
|              |                      |євро за  |євро за  |            |
|              |                      |1 шт.    |1 шт.    |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.03 90000   |Інші                  |0,5 євро |1 євро   |1935        |
|              |                      |за 1     |за 1     |            |
|              |                      |шт.      |шт.      |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.04         |Листя, гілки та інші  |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|(крім         |частини рослин без    |за 1     |за 1     |            |
|06.04 91)     |квітів і бутонів;     |шт.      |шт.      |            |
|              |трави, мохи,          |         |         |            |
|              |лишайники для букетів |         |         |            |
|              |або декоративних      |         |         |            |
|              |цілей, свіжі,         |         |         |            |
|              |засушені, відбілені,  |         |         |            |
|              |пофарбовані,          |         |         |            |
|              |просочені або         |         |         |            |
|              |оброблені іншими      |         |         |            |
|              |способами             |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|06.04 91      |Інші: листя, гілки та |2 євро   |4 євро   |1935        |
|              |інші частини рослин   |за 1     |за 1     |            |
|              |без квітів і бутонів; |шт.      |шт.      |            |
|              |трави, мохи,          |         |         |            |
|              |лишайники для букетів |         |         |            |
|              |або декоративних      |         |         |            |
|              |цілей, свіжі          |         |         |            |
|----------------------------------------------------------------------|
|                               Група 7.                               |
|          Овочі та деякі їстівні коренеплоди та бульбоплоди           |
|----------------------------------------------------------------------|
|07.01         |Картопля свіжа або    |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |охолоджена            |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.02 00      |Томати свіжі або      |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|              |охолоджені            |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.03         |Цибуля (ріпчаста,     |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |шалот, порей), часник |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |та інші цибулеподібні |         |         |            |
|              |овочі свіжі або       |         |         |            |
|              |охолоджені            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.04         |Капуста головчаста,   |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |цвітна, брунколь,     |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |кольрабі та інші      |         |         |            |
|              |харчові продукти роду |         |         |            |
|              |Brassika, свіжі або   |         |         |            |
|              |охолоджені            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.05         |Салат латук (Lactuca  |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |sativa) і цикорій     |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |(Cichorium spp.),     |         |         |            |
|              |свіжий або            |         |         |            |
|              |охолоджений           |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.06         |Морква, ріпа, буряк   |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |столовий, козелець,   |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |селера коренеплідна,  |         |         |            |
|              |редиска та інші       |         |         |            |
|              |аналогічні харчові    |         |         |            |
|              |коренеплоди, свіжі    |         |         |            |
|              |або охолоджені        |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.07 00      |Огірки та корнішони   |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|              |свіжі або охолоджені  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.08         |                      |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.09         |Овочі інші, свіжі або |0,3 євро |0,6 євро |1935        |
|              |охолоджені            |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.10         |Овочі (сирі або       |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |варені у воді або на  |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |парі), заморожені     |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.11         |Овочі консервовані    |0,2 євро |0,4 євро |1935        |
|              |для                   |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|              |короткотермінового    |         |         |            |
|              |зберігання (наприклад |         |         |            |
|              |двоокисом сірки, у    |         |         |            |
|              |розсолі,              |         |         |            |
|              |сірчистій воді або в  |         |         |            |
|              |іншій тимчасово       |         |         |            |
|              |консервуючій рідині), |         |         |            |
|              |але не придатні в     |         |         |            |
|              |такому вигляді для    |         |         |            |
|              |безпосереднього       |         |         |            |
|              |споживання            |         |         |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.12         |                      |0,6 євро |1,2 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|
|07.13         |                      |0,6 євро |1,2 євро |1935        |
|              |                      |за 1 кг  |за 1 кг  |            |
|--------------+----------------------+---------+---------+------------|