КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 20 квітня 2007 р. N 650
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті на будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців

( Із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1025 (1025-2007-п) від 08.08.2007 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) на будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців, що додається.
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 29

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 20 квітня 2007 р. N 650

ПОРЯДОК

використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 489-16 ) на будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2007 році коштів, передбачених у державному бюджеті (489-16) Міноборони, Держприкордонслужбі та СБУ на будівництво (придбання) службового житла відповідно за програмами "Будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців Збройних Сил України", "Будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців Державної прикордонної служби України" і "Будівництво (придбання) службового житла для військовослужбовців Служби безпеки України" (далі - бюджетні кошти).
( Пункт 1 в редакції Постанови КМ N 1025 (1025-2007-п) від 08.08.2007 )
2. Головними розпорядниками бюджетних коштів є Міноборони, Держприкордонслужба та СБУ.
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 1025 (1025-2007-п) від 08.08.2007 )
3. Бюджетні кошти спрямовуються на:
будівництво (реконструкцію) службового житла на земельних ділянках, що належать головним розпорядникам бюджетних коштів, та на земельних ділянках, що виділені з цією метою в установленому порядку (далі - власне будівництво);
будівництво службового житла на умовах пайової участі;
придбання службового житла, в першу чергу на вторинному ринку.
4. Закупівля товарів, робіт і послуг, пов'язаних з власним будівництвом, здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .
5. Видатки, пов'язані з власним будівництвом, провадяться відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374), та Порядку затвердження титулів будов (об'єктів), будівництво яких здійснюється із залученням бюджетних коштів або коштів підприємств державної власності, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 8 вересня 1997 р. N 995 (995-97-п) (Офіційний вісник України, 1997 р., число 37, с. 17).
Бюджетні кошти спрямовуються у першочерговому порядку на фінансування об'єктів незавершеного будівництва з високим рівнем готовності та об'єктів, які відповідно до титулу будови передбачається ввести в експлуатацію у 2007 році.
6. Бюджетні кошти для власного будівництва перераховуються відповідно до графіка фінансування будівництва з урахуванням ступеня готовності об'єкта.
У разі невиконання передбачених графіком строків (етапів) власного будівництва, обсяг бюджетних асигнувань зменшується відповідно до обсягу фактично виконаних робіт.
7. Закупівля товарів, робіт і послуг, пов'язаних з будівництвом службового житла на умовах пайової участі за бюджетні кошти, здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) та договору.
Договір про будівництво житла на умовах пайової участі укладається щодо об'єкта незавершеного будівництва за умови введення його в експлуатацію не пізніше 1 січня 2008 року. До договору переможцем процедури закупівлі товарів, робіт і послуг додаються копії рішення місцевого органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування про відведення земельної ділянки для будівництва житла та рішення про затвердження відповідної проектно-кошторисної документації.
Бюджетні кошти для будівництва службового житла на умовах пайової участі перераховуються виключно на рахунок переможця зазначеної процедури закупівлі.
8. Бюджетні кошти на цілі, визначені пунктом 3 цього Порядку, перераховуються згідно з графіком фінансування будівництва.
Попередня оплата товарів, робіт і послуг проводиться згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2006 р. N 1404 (1404-2006-п) (Офіційний вісник України, 2006 р., N 41, ст. 2752), не може перевищувати 30 відсотків їх вартості, визначеної у договорі.
Після закінчення тримісячного строку невикористана сума попередньої оплати повертається відповідному головному розпорядникові бюджетних коштів.
9. Закупівля товарів, робіт і послуг, пов'язаних з придбанням службового житла на вторинному ринку за бюджетні кошти, здійснюється відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) та договору купівлі-продажу житла.
Для здійснення остаточного розрахунку обов'язково подаються документи, що підтверджують виконання умов договору купівлі-продажу.
10. Перелік об'єктів будівництва (придбання) службового житла, які передбачається фінансувати за рахунок бюджетних коштів, та розподіл бюджетних коштів по кожному об'єкту формується і затверджується відповідним головним розпорядником бюджетних коштів.
До переліку включаються об'єкти, за наявності підготовлених в установленому порядку таких документів:
довідки про затвердження та погодження в установленому порядку проектно-кошторисної документації;
комплексного позитивного висновку відповідної служби Укрінвестекспертизи;
дозволу Державної інспекції архітектурно-будівельного контролю на виконання будівельно-монтажних робіт.
11. Будівництво (придбання) службового житла за рахунок бюджетних коштів здійснюється виходячи з норм житлової площі, що не перевищують визначених Житловим кодексом України (5464-10) .
12. Бюджетні кошти перераховуються відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого наказом Державного казначейства.
13. Головні розпорядники бюджетних коштів готують плани заходів щодо будівництва (придбання) службового житла для військовослужбовців та затверджують результативні показники їх виконання з поквартальним розподілом.
Інформацію про виконання зазначених показників головні розпорядники бюджетних коштів подають Мінфіну у тижневий строк після закінчення звітного кварталу та за результатами виконання показників за одинадцять місяців.
14. Контроль за цільовим та ефективним використанням бюджетних коштів здійснюється відповідно до законодавства.