ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
статистики України 
10.08.2007 N 299 
( z0972-07 ) 
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
22 серпня 2007 р. 
за N 974/14241 

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення форми державного статистичного спостереження N 4-заг "Надходження цукрових буряків на переробні підприємства за січень - _________________ 200_ року" (місячна)

1. Загальні положення

1.1. Форма N 4-заг "Надходження цукрових буряків на переробні підприємства за січень - ______200_ року" (місячна) (далі - форма) подається органу державної статистики за місцем виробничої діяльності респондента, який здійснює закупівлю та переробку цукрових буряків.
1.2. В адресній частині форми вказується найменування респондента, що подає форму (згідно з установчими документами), його повна юридична та фактична адреса, за якою здійснюється діяльність (якщо вона відрізняється від юридичної).
Ідентифікаційний код заповнюється згідно з довідкою про зарахування підприємства до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України.
1.3. Дані про надходження цукрових буряків та їх вартість заповнюються у цілих числах відповідно до одиниць виміру, що вказані на бланку.
1.3.1. При заповненні всіх показників форми дані наводяться зростаючим підсумком з початку року (у січні - за звітний рік у цілому).
1.3.2. У рядках форми, де показники відсутні, ставиться прочерк.

2. Заповнення бланка форми

2.1. Облік надходження цукрових буряків ведеться у заліковій вазі. Залікова вага - це фізична вага з відрахуванням знижок на забрудненість та засміченість.
2.2. У рядку 01 указуються обсяги закупленої за кошти сировини, з уключенням частини цукрових буряків, що передана переробному підприємству в оплату за переробку давальницької сировини. Рядок 01 дорівнює сумі рядків 03, 04, 05 за графами 1 та 2.
2.2.1. Вартість закуплених цукрових буряків указується в рядках 01, 03-05 графи 2. Вартість продукції - це належні до сплати суми за продукцію за цінами, що фактично склалися в звітному періоді, з урахуванням надбавок (знижок) за якість продукції, але без урахування накладних витрат на закупівлю, транспортних та експедиційних витрат, податку на додану вартість.
2.3. У рядках 03-05 та 07-09 указуються обсяги надходжень у розрізі категорій господарств.
2.3.1. У рядку 03 вказується надходження цукрових буряків від підприємств, що здійснюють сільськогосподарську діяльність (уключаючи надходження від фермерських господарств і підсобних сільських господарств підприємств інших видів економічної діяльності).
2.3.2. У рядку 04 вказується надходження цукрових буряків від господарств населення (безпосередньо від громадян, особистих селянських господарств; прийняті сільськогосподарським підприємством від своїх працівників та службовців за їх дорученням для подальшої доставки на переробні підприємства).
2.3.3. У рядку 05 указується надходження цукрових буряків від інших господарських структур (що не знайшли відображення в рядках 03 та 04 звіту).
2.4. Кількість давальницької сировини відображається "крім того" у рядку 06 без урахування частини цукрових буряків, що передана переробному підприємству в оплату за переробку давальницької сировини. Рядок 06 дорівнює сумі рядків 07, 08, 09 за графою 1.
2.5. Кількість власно вироблених цукровими заводами цукрових буряків, що надійшли на переробку, відображається "крім того" у рядку 10. До цих обсягів уключаються цукрові буряки, які вирощені цукровим заводом на власних (орендованих) землях, а також цукрові буряки, отримані за послуги, надані цукровим заводом (крім оплати за переробку давальницької сировини), в обмін на бартерних засадах та інші, які в подальшому стали власністю цукрового заводу і надійшли на переробку.
Форма підписується керівництвом підприємства, яке несе відповідальність згідно з чинним законодавством.
Заступник директора департаменту
статистики сільського господарства
та навколишнього середовища
О.В.Сікачина