УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО БАНКУ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
30.04.2004 N 195
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
24 травня 2004 р. 
за N 648/9247 
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови Національного банку N 291 (z0995-07) від 09.08.2007 )

Про внесення змін до Положення про Апеляційну комісію Національного банку України

Відповідно до статей 7, 44 Закону України "Про Національний банк України" (679-14) , статей 73 та 74 Закону України "Про банки і банківську діяльність" (2121-14) , статей 13, 16 Декрету Кабінету Міністрів України "Про систему валютного регулювання і валютного контролю" від 19.02.93 N 15-93 (15-93) , з метою підвищення ефективності здійснення Національним банком України покладених на нього функцій у сфері банківського нагляду та валютного контролю, забезпечення об'єктивності під час розгляду звернень банків (фінансових установ) з приводу застосування до них Національним банком України заходів впливу за порушення банківського законодавства і мір відповідальності (фінансових санкцій) за порушення валютного законодавства Правління Національного банку України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Внести до Положення про Апеляційну комісію Національного банку України, затвердженого постановою Правління Національного банку України від 21.01.2004 N 17 (z0146-04) та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 03.02.2004 за N 146/8745, такі зміни:
1.1. Пункт 1.7 викласти в такій редакції:
"1.7. Голова Апеляційної комісії призначає відповідального секретаря Апеляційної комісії. Відповідальний секретар Апеляційної комісії не є членом Апеляційної комісії та не має права голосу".
1.2. Пункт 3.6 доповнити абзацом першим такого змісту:
"3.6. Представник Асоціації українських банків бере участь у її засіданнях за письмовим клопотанням банку, звернення якого розглядається".
У зв'язку з цим абзац перший уважати абзацом другим.
1.3. У пункті 4.1:
в абзаці третьому слова "або скасувати його" виключити;
в абзаці п'ятому слова "про скасування або" виключити;
пункт доповнити абзацом такого змісту:
"скасовує розпорядження у формі рішення Комісії Національного банку або Комісії Національного банку при територіальному управлінні, постанову, протокол, якщо рішення за таким протоколом належить до компетенції Голови (його заступника)".
1.4. Пункт 4.2 доповнити реченням такого змісту:
"Голосування з питань, які вносяться на розгляд Апеляційної комісії, відображається в протоколі засідання Апеляційної комісії".
1.5. Абзац п'ятий пункту 4.4 викласти в такій редакції:
"У разі задоволення звернення Апеляційна комісія приймає рішення, зазначені в абзацах третьому, четвертому, п'ятому та шостому пункту 4.1 цього Положення".
1.6. Абзац третій пункту 4.6 викласти в такій редакції:
"У разі скасування Апеляційною комісією рішення Комісії Національного банку чи прийняття Комісією Національного банку рішення про внесення змін до рішення Комісії Національного банку, щодо якого вивчалися нові факти, або залишення його без змін Генеральний департамент протягом п'яти робочих днів повідомляє скаржника про відповідне рішення Апеляційної комісії (Комісії Національного банку) про скасування (унесення змін) рішення Комісії Національного банку".
1.7. У пункті 5.3:
слова "пропонується скасувати або переглянути" замінити словами "скасовується або пропонується переглянути";
пункт доповнити абзацом такого змісту:
"Комісії Національного банку - у разі прийняття рішення про скасування розпорядження у формі рішення Комісії Національного банку".
2. Генеральному департаменту банківського нагляду (В.В.Пушкарьов) після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України довести зміст цієї постанови до відома самостійних структурних підрозділів, територіальних управлінь Національного банку України та банків для керівництва та використання в роботі.
3. Контроль за виконанням цієї постанови залишаю за собою.
4. Ця постанова набирає чинності через 10 днів після державної реєстрації в Міністерстві юстиції України.
Голова
С.Л.Тігіпко