УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ
Н А К А З
12.07.2005 N 179
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
27 липня 2005 р. 
за N 799/11079 
( Наказ втратив чинність зі звіту за 2007 рік на підставі Наказу Державного комітету статистики N 337 (z1109-07) від 07.09.2007 )

Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 1-прилади з питань житлових умов та Інструкції щодо її заповнення

Відповідно до статті 14 Закону України "Про державну статистику" (2614-12) , з метою подальшого вдосконалення державного статистичного спостереження з питань житлових умов НАКАЗУЮ:
1. Затвердити форму державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (річна) (za799-05) (далі - форма) та Інструкцію щодо її заповнення (далі - Інструкція), що додаються.
2. Затверджені в пункті 1 цього наказу форму (za799-05) та Інструкцію ввести в дію, починаючи зі звіту за 2005 рік.
3. Поширити затверджені форму (za799-05) та Інструкцію на юридичних осіб - власників чи балансоутримувачів житлового фонду або вповноважених ними осіб, які утримують або експлуатують житловий фонд, підприємства й організації, які надають послуги з тепло- і водопостачання.
4. Департаменту статистики послуг (Калачова І.В.):
4.1. Підготувати та передати адміністративно-господарському департаменту (Царський В.І.) для виготовлення бланків оригінали затвердженої форми (za799-05) та Інструкції.
4.2. Здійснювати методологічне керівництво збиранням та обробкою затвердженої форми (za799-05) в пункті 1 цього наказу.
4.3. Спільно з управлінням інформатизації (Моісеєв Л.І.) і Головним міжрегіональним управлінням статистики в м. Києві (Сидоренко М.М.) підготувати та подати на затвердження відповідні зміни до Плану розробки та експлуатації комплексів електронної обробки інформації (далі - КЕОІ) на 2005 рік щодо розробки нового КЕОІ за формою N 1-прилади (річна) (za799-05) .
5. Департаменту фінансового забезпечення, бухгалтерського обліку та звітності (Сорокіна Т.В.) забезпечити фінансування і розрахунки за виготовлення та доставку бланків форми (za799-05) та Інструкції, затверджених у пункті 1 цього наказу.
6. Адміністративно-господарському департаменту (Царський В.І.):
6.1. Довести наказ до відома головних управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, областях, у м. Києві та Управління статистики у м. Севастополі.
6.2. Забезпечити контроль за своєчасним виготовленням та розсилкою бланків форми (za799-05) та Інструкції, затверджених у пункті 1 цього наказу, на адресу головних управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, областях, м. Києві та Управління статистики у м. Севастополі.
7. Начальникам головних управлінь статистики в Автономній Республіці Крим, в областях, у м. Києві та Управління статистики в м. Севастополі забезпечити в установленому порядку збір, розробку і подання звіту за формою державного статистичного спостереження (za799-05) , затвердженою в пункті 1 цього наказу, у встановлений термін.
8. Визнати таким, що втратив чинність, наказ Держкомстату України від 03.07.2003 N 199 (v0199202-03) "Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 1-прилади (річна)".
9. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Власенко Н.С.
Голова
ПОГОДЖЕНО:
Голова Комітету з питань
житлово-комунального
господарства України
О.Г.Осауленко
О.Ю.Кучеренко

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держкомстату
України
12.07.2005  N 179
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
27 липня 2005 р.
за N 799/11079

ІНСТРУКЦІЯ

щодо заповнення державного статистичного спостереження за формою N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (річна) ( za799-05 )

1. Загальні положення

Форму державного статистичного спостереження N 1-прилади "Обладнання житлового фонду приладами обліку та регулювання споживання теплової енергії і води" (річна) (za799-05) (далі - форма) розроблено відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2004 N 1682 (1682-2004-п) "Про затвердження плану державних статистичних спостережень на 2005 рік", постанови Кабінету Міністрів України від 27.11.95 N 947 (947-95-п) "Про Програму поетапного оснащення наявного житлового фонду засобами обліку та регулювання споживання води і теплової енергії на 1996-2007 роки" (із змінами) (далі - Програма).
Звітним періодом для форми (za799-05) є рік.
Форма (za799-05) подається раз на рік - не пізніше 10 числа після звітного періоду (не пізніше 10 січня наступного за звітним року).

2. Порядок складання

Державне статистичне спостереження за формою (za799-05) складають юридичні особи-власники чи балансоутримувачі житлового фонду, який має централізоване холодне і гаряче водопостачання та опалення і підлягає обов'язковому оснащенню засобами обліку та регулювання споживання води і теплової енергії відповідно до завдань Програми (947-95-п) , або уповноважені ними особи, які утримують чи експлуатують цей житловий фонд, а також підприємства й організації-виробники або постачальники води і теплової енергії, які здійснили встановлення засобів обліку за власні кошти.
Дані проставляються в одиницях.

3. Заповнення показників

У бланку форми (za799-05) наводяться дані тільки за багатоквартирними житловими будинками, які введено в експлуатацію до 1 липня 1995 року. Не враховуються будинки, які збудовані або капітально відремонтовані після зазначеної дати. Не враховуються також будинки, у яких засоби обліку протягом звітного періоду з різних причин не експлуатувалися, а розрахунки за їх показниками не здійснювалися. Дані про такі будинки можуть бути включені у звіт тільки після ремонту або заміни, метрологічної повірки та взяття лічильників на абонентський облік.
До засобів обліку та регулювання споживання води і теплової енергії в будинках належать: лічильники холодної та гарячої води, лічильники загального або роздільного обліку теплової енергії, погодні регулятори температури теплоносія.
Лічильники загального обліку витрат теплової енергії на опалення та гаряче водопостачання встановлюються на вводах у будинках, у яких вбудовані теплові пункти (бойлери гарячого водопостачання).
Прилади роздільного обліку теплової енергії на опалення та гаряче водопостачання встановлюються в будинках при умові окремо збудованого теплового пункту (бойлера) поза межами будинку.
Погодні регулятори температури встановлюються на системах опалення абонентських уводів одночасно з лічильниками теплової енергії.
У квартирах установлюються такі засоби (лічильники витрат холодної та гарячої води, регулювальні засоби на опалювальних приладах (терморегулятори)), прилади-розподілювачі теплової енергії.
За рядками 01-04 у графах 1, 2 наводиться кількість житлових будинків, у яких протягом звітного періоду було встановлено і взято на абонентський облік відповідні засоби обліку.
У графах 3, 4 наводиться загальна кількість житлових будинків, які експлуатували відповідні засоби обліку на кінець звітного періоду незалежно від року встановлення цих засобів у межах дії Програми (947-95-п) .
За рядками 05-08 у графі 1 наводиться кількість квартир, у яких протягом звітного періоду було встановлено і взято на абонентський облік відповідні засоби обліку.
У графі 3 наводиться загальна кількість квартир, у яких фактично працювали відповідні засоби обліку на кінець звітного періоду незалежно від дати їх установлення у межах дії Програми (947-95-п) .
Директор департаменту
статистики послуг
І.В.Калачова