ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
N 80 від 08.07.99
м.Київ
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
2 вересня 1999 р.
за N 594/3887

Про введення в дію норм належності майна продовольчої служби установ кримінально-виконавчої системи

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державного департаменту України з питань виконання покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )
На виконання Указу Президента України від 12 березня 1999 року N 248/99 "Про виведення Державного департаменту України з питань виконання покарань з підпорядкування Міністерству внутрішніх справ України" та з метою впорядкування забезпечення майном продовольчої служби установ кримінально-виконавчої системи НАКАЗУЮ:
1. Затвердити та ввести в дію такі документи (додаються):
1.1. Норму належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудових профілакторіїв.
( Пункт 1.1 в редакції Наказу Держдепартаменту вик. покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )
1.2. Норму належності майна продовольчої служби навчальних закладів (z0595-99) .
1.3. Норму належності майна продовольчої служби дитячих закладів (z0596-99) .
1.4. Норму належності майна продовольчої служби для кухонь розплідників службових собак (z0596-99) .
1.5. Інструкцію про застосування норм належності майна продовольчої служби (z0597-99) .
2. Начальникам управлінь (відділів) Державного департаменту України з питань виконання покарань в Автономній Республіці Крим та областях, начальникам установ виконання покарань, слідчих ізоляторів, лікувально-трудових профілакторіїв, навчальних та дитячих закладів:
( Пункт 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )
2.1. Організувати вивчення норм належності працівниками інтендантських і господарчих служб.
2.2. Забезпечити дотримання норм належності, організацію експлуатації та утримання майна.
2.3. При проектуванні і будівництві нових їдалень керуватись нормами належності технологічного і холодильного устаткування.
3. Накази МВС України від 13 червня 1995 року N 438 "Про введення в дію Норм забезпечення майном продовольчої служби", від 6 березня 1996 року N 144 "Про внесення змін до наказу МВС України від 13.06.95 N 438" та від 19 травня 1997 року N 316 "Про внесення змін до наказів МВС України від 13.06.95 N 438 та від 06.03.96 N 144" в органах та установах Державного департаменту України з питань виконання покарань не застосовуються.
Директор генерал-лейтенант
внутрішньої служби
І.В.Штанько

Затверджено
Наказ Державного департаменту
України  з  питань  виконання
покарань 08.07.99  N 80

Норма належності майна продовольчої служби слідчих ізоляторів, установ виконання покарань і лікувально-трудових профілакторіїв

Розділ 1. Посуд, прибори та інвентар для їдалень

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|  N  |  Найменування   | Оди-|                  Їдальні засуджених                |   Їдальні лікувально-   |
| з/п |   виду майна    | ниця|----------------------------------------------------| трудових профілакторіїв |
|     |                 |вимі-|загальні    |їдальні     |      виховні колонії     |                         |
|     |                 | ру  |їдальні вип-|обласних    |--------------------------+-------------------------|
|     |                 |     |равних цент-|лікарень    |   загальні  |   їдальні  |на 10-місні |на 4-місні  |
|     |                 |     |рів,арештних|та стаціона-|   їдальні   |   стаціо-  |столи       |столи       |
|     |                 |     |домів, ви-  |рів медчас- |             |    нарів   |            |            |
|     |                 |     |правних ко- |тин         |             | медчастин  |            |            |
|     |                 |     |лоній, слід-|            |             |            |            |            |
|     |                 |     |чих ізолято-|            |             |            |            |            |
|     |                 |     |рів         |            |             |            |            |            |
|     |                 |     |------------+------------+-------------+------------+------------+------------|
|     |                 |     |кіль-|  на  |кіль-|  на  | кіль-|  на  |кіль-|  на  |кіль-|  на  |кіль-|  на  |
|     |                 |     |кість|скіль-|кість|скіль-| кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-|кість|скіль-|
|     |                 |     |пред-|  ки  |пред-|  ки  | пред-|  ки  |пред-|  ки  |пред-|  ки  |пред-|  ки  |
|     |                 |     |метів| осіб |метів| осіб |метів | осіб |метів| осіб |метів| осіб |метів| осіб |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|  1  |     2           |  3  |  4  |  5   | 6   |  7   |  8   |  9   | 10  |  11  | 12  |  13  | 14  |  15  |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.1.|Бачки алюмінієві |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |литі:            |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |- ємністю 8,0 л  | шт. |  1  |  10  | -   |  -   |  1   |  10  | -   |  -   | 1   |  10  | -   |  -   |
|     |- ємністю 5,0 л  |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |або з пластичних |  "  |  3  |  10  | -   |  -   |  3   |  10  | -   |  -   | 3   |  10  | 2   |  4   |
|     |мас ємністю 4,0 л|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.2.|Кухлі питні:     |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |- алюмінієві     |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |ємністю 0,35 л   |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |або з пластичних | шт. |  1  |  1   | 1   |  1   |  1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |мас ємністю 0,3 л|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |- емальовані     |  "  |  1  |  -   | -   |  1   |  1   |  -   | -   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |ємністю 0,4 л    |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.3.|Клейонка столова |  м  |  3  |  10  | 3   |  10  |  3   |  10  | 3   |  10  | 3   |  10  | 3   |  10  |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.4.|Ложки розливальні|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |алюмінієві       |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |ємністю 0,2 л    |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |або з пластичних | шт. |  1  |  10  | -   |  -   |  2   |  4   | -   |  -   | 2   |  10  | 2   |  4   |
|     |мас ємністю 0,3 л|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.5.|Ложки столові -  |  "  |  1  |  1   | 1   |  1   |  1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |алюмінієві або з |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |пластичних мас   |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.6.|Ложки чайні      |  "  |  -  |  -   | 1   |  1   |  1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |алюмінієві       |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.7.|Миски алюмінієві |  "  |  1  |  1   | 1   |  1   |  1   |  1   | -   |  -   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |або з пластичних |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |мас              |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.8.|Миски емальовані |  "  |  -  |  -   | -   |  -   |  -   |  -   | 1   |  1   | -   |  -   | -   |  -   |
|     |або з пластичних |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |мас              |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
| 1.9.|Ножі столові з   |  "  |  -  |  -   | -   |  -   |  -   |  -   | -   |  -   | 2   |  10  | 1   |  4   |
|     |нержавіючої сталі|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.10.|Підставки під    |  "  |  1  |  10  | 1   |  4   |  1   |  4   | 1   |  4   | 2   |  10  | 1   |  4   |
|     |бачки і чайники  |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.11.|Солонки          |  "  |  1  |  10  | 1   |  4   |  1   |  4   | 1   |  4   | 2   |  10  | 1   |  4   |
|     |пластмасові      |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.12.|Тарілки алюмініє-|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |ві або з пластич-|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |них мас діаметром|     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |200 мм:          |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |- для других     | шт. |  1  |  1   | 1   |  1   |  1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   | 1   |  1   |
|     |страв            |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |- для хліба      |  "  |  2  |  10  | 1   |  4   |  1   |  4   | 1   |  4   | 2   |  10  | 1   |  4   |
|-----+-----------------+-----+-----+------+-----+------+------+------+-----+------+-----+------+-----+------|
|1.13.|Чайники          |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |алюмінієві литі: |     |     |      |     |      |      |      |     |      |     |      |     |      |
|     |ємністю до 5 л   |  "  |  1  |  10  | -   |  -   |  1   |  8   | -   |  -   | 1   |  10  | -   |  -   |
|     |ємністю до 3,5 л |  "  |  -  |  -   | 1   |  8   |  -   |  -   | 1   |  8   | -   |  -   | 1   |  8   |
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Примітки. 1. При подаванні їжі в мисках і тарілках бачки і ложки розливальні не видаються. У цих випадках дозволяється мати підноси для подачі їжі з розрахунку один піднос на 20 осіб.
2. Для роздачі готової їжі у слідчих ізоляторах і приміщеннях камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки на кожний поверх належить мати: ложки розливальні ємністю 0,2 і 0,5 л; ємність для доставки хліба; візки вантажні вантажністю 130 - 400 кг за фактичною потребою.
3. Клейонка столова застосовується за відсутності на столах обідніх гігієнічного покриття.
( Розділ 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )

Розділ 2. ОБЛАДНАННЯ, ПОСУД ТА ІНВЕНТАР ДЛЯ КУХОНЬ І ПРОДОВОЛЬЧИХ СКЛАДІВ

------------------------------------------------------------------------------
|   N |Найменування виду    |Одиниця |   Кількість предметів на число осіб   |
| з/п |      майна          | виміру |---------------------------------------|
|     |                     |        | до 300 |від 301|від 501|від    |більше|
|     |                     |        | осіб   |до 500 |до 1000|1001 до| 2001 |
|     |                     |        |        |осіб   |осіб   |2000   |особи |
|     |                     |        |        |       |       |осіб   |      |
|-----+---------------------+--------+--------+-------+-------+-------+------|
|  1  |        2            |   3    |   4    |  5    |  6    |  7    |  8   |
------------------------------------------------------------------------------
  2.1. Ваги настільні цифер-
       блатні до 10 кг для:
       а) кухонних комор       шт.       1       1       1       2       2
       б) обробних приміщень    "        1       1       1       2       2
       в) приміщень для         "        1       1       1       1       1
       нарізання хліба
       г) продовольчих скла-    "        1       1       1       1       1
       дів на кожне окреме
       приміщення (комору)
       зберігання
       ґ) готової продукції     "        1       1       1       2       2
  2.2. Ваги товарні шкальні     "        1       1       1       1       1
       від 100 до 200 кг для
       кухонь
  2.3. Ваги товарні шкальні
       від 500 до 1000 кг
       для:
       - продовольчих скла-     "        1       1       1       1       1
       дів на кожне окреме
       приміщення (комору)
       зберігання
       - хліборізок             "        -       -       -       -       1
  2.4. Кип'ятильники безпе-
       рервної дії для при-
       готування окропу для:
       - чаю                    "       з розрахунку     див. пункт 2.5. "г"
                                       0,5 л води на      "окропу для чаю"
                                       одну людину на
                                           добу
       - миття посуду і         "       з розрахунку       забезпечуються
       столових приборів               10,0 л води на  посудомийними машинами
                                       одну людину на         і гарячим
                                           добу           водопостачанням
  2.5. Котли стравоварильні
       електричні або,
       при наявності, парові
       для приготування:
       а) перших страв          з розрахунку 1,0 л ємності на одну людину
       б) других страв          з розрахунку 0,6 л ємності на одну людину
       в) третіх страв          з розрахунку 0,3 л ємності на одну людину
       г) окропу для чаю                                 з розрахунку 0,5 л
                                                        води на одну людину
       ґ) для виварювання      шт.       -       -       1       1       2
       кісток (котли
       ємністю 250-400 л)
  2.6. Картоплечистки
       механічні на:
       - 150-200 кг/год         "        1       1       -       -       -
       - 250-350 кг/год         "        -       -       1       2       1
       - 600 кг/год             "        -       -       -       -       1
  2.7. Машини шаткувальні       "        -       -       1       1       1
       потужністю від
       10000 кг/год і
       більше
  2.8. Машини для різання       "        -       -       1       1       1
       варених овочів
  2.9. Машини для різання       "        -       -       1       1       2
       сирих овочів
 2.10. Приводи універсальні  компл.      1       1       -       -       -
       з комплектами зміню-
       ваних механізмів
       загального призна-
       чення або універса-
       льні кухонні машини
 2.11. Машини посудомийні
       на:
       - 700 тарілок на        шт.       -       1       -       -       -
       годину
       - 1000 тарілок на        "        -       -       1       -       -
       годину
       - 2200 тарілок на        "        -       -       -       1       1
       годину
 2.12. М'ясорубки електро-
       механічні на:
       - 150-200 кг/год         "        -       -       1       -       -
       - 250-350 кг/год         "        -       -       -       1       1
 2.13. М'ясорубка ручна         "        1       2       1       1       1
       побутова
 2.14. Хліборізки               "        -       1       -       -       -
       електромеханічні
 2.15. Плити кухонні з
       поверхнею розігрі-
       ву до:
       - 1 кв.м                 "        1       1       3       1       -
       - 2 кв.м                 "        -       -       -       2       3
 2.16. Камери холодильні
       для продовольчих
       складів:
       - об'ємом 6 куб.м        "        -       1       -       -       -
       - об'ємом 12-18          "        1       1       -       -       -
         куб.м
 2.17. Холодильники стаціо-    шт.       -       -       1       1       1
       нарні ємністю 5-25 т
 2.18. Шафи холодильні
       для кухонь:
       - об'ємом 0,32-0,4       "        1       -       -       -       -
         куб.м
       - об'ємом 0,56-0,8       "        1       2       -       -       -
         куб.м
       - об'ємом 1,2-1,4        "        -       -       -       2       3
         куб.м
 2.19. Візки вантажні ван-      "        -       1       1       2       2
       тажністю 130-400 кг
 2.20. Візки для перевезення    "        -       1       1       1       1
       діжок
 2.21. Ванни мийні
       металеві:
       - трисекційні            "        1       1       1       2       2
       - двосекційні            "        1       1       1       2       2
       - односекційні           "        1       1       1       2       2
 2.22. Столи виробничі          "        3       5       7       10      15
 2.23. Столи обробні            "        3       5       7       10      15
       металеві
 2.24. Колоди для
       розрубування м'яса:
       - для кухонь             "        1       1       1       1       1
       - для продовольчих       "        1       1       1       1       1
       складів
       КУХОННИЙ ПОСУД ТА ІНВЕНТАР
 2.25. Відра оцинковані
       або з пластичних
       мас:
       - для кухонь             "        2       3       5       8       10
       - для продовольчих       "        1       2       2       3       3
       складів
 2.26. Відра емальовані
       або з пластичних
       мас:
       - для кухонь             "        2       3       4       5       7
       - для продовольчих       "        1       2       2       3       3
       складів
 2.27. Виделки кухарські        "        1       1       2       2       2
       котлові
 2.28. Виделки транжирні        "        1       1       2       2       2
 2.29. Каструлі алюмінієві      "        5       7       10      12      15
       глибокі ємністю
       від 1,5 до 12 л
 2.30. Каструлі (сотейники)     "        1       2       3       4       5
       алюмінієві
       ємністю 10 - 15 л
       з довгими ручками
 2.31. Котли наплитні          шт.       5       7       10      15      20
       алюмінієві ємністю
       20-40 л
 2.32. Ложки розливальні        "        2       3       4       5       5
       алюмінієві
       ємністю 0,2 л
 2.33. Ножі жолобкові,          "       10       15      20      30      50
       корінчасті для
       чищення картоплі
       і овочів
 2.34. Ножі консервні           "        2       2       3       5       7
       або пристрої для
       відкриття
       консервних банок
 2.35. Ножі м'ясні для          "        1       1       1       2       2
       продовольчих складів
 2.36. Ножі "Кухарська       один комплект на кожного штатного кухаря, але не
       трійка"                          менш 4 комплектів на кухню
 2.37. Ножі кухонні для:
       а) обробки м'яса        шт.       2       2       4       6       6
       б) обробки риби          "        2       2       4       6       6
       в) обробки овочів        "        4       5       7       10      10
       г) нарізання масла       "        1       1       1       2       2
 2.38. Ножі хліборізні          "        2       2       3       3       3
 2.39. Ножі-сікачі              "        -       1       2       3       4
       (рубаки)
 2.40. Сокири для розрубу-
       вання м'яса для:
       - кухонь                 "        1       1       1       1       1
       - продовольчих           "        1       1       1       1       2
       складів
 2.41. Черпаки кухарські        "        2       2       3       4       5
       алюмінієві литі
       або з пластичних
       мас ємністю 2,0 л
 2.42. Фляги для молока         "        5       7       9       11      14
       ємністю 36 - 38 л
 2.43. Цідилки (друшляки)       "        1       1       2       2       3
       алюмінієві
       ємністю 7,0 л
 2.44. Термоси алюмінієві
       або з нержавіючої
       сталі зі стаканами:
       - ємністю 12 л           "        4       6       8       10      12
       - ємністю 36 л           "        2       4       6       8       10
 2.45. Стелажі металеві        шт.       1       2       3       4       5
       для зберігання
       посуду
 2.46. Термометри складські     "        2       2       2       2       2
       для продовольчих
       складів на кожне
       окреме приміщення
       (комору) зберігання
 2.47. Насоси ручні для         "        1       1       1       1       1
       олії рослинної
 2.48. Психрометри для          "        2       2       2       2       2
       продовольчих скла-
       дів на кожне окреме
       приміщення (комору)
       зберігання
Примітки. 1. Їдальні виправних колоній на правах лікувальних для:
- лікування і тримання інфекційно хворих засуджених;
- стерилізації посуду повинні мати додатково до норми котли стравоварильні належної ємності.
2. Приводи універсальні та хліборізки механічні передбачаються лише для їдалень лікувально-трудових профілакторіїв і виправних колоній на правах лікувальних.
3. Їдальні будинків дитини і кімнати тривалих побачень засуджених забезпечуються належним обладнанням, посудом, приборами та інвентарем за фактичною потребою.
4. Термоси призначені для доставки їжі в приміщення камерного типу виправних колоній максимального рівня безпеки, камери слідчих ізоляторів, арештних домів, дисциплінарних ізоляторів виправних колоній, виховних колоній та лікувально-трудових профілакторіїв, у стаціонари лікувально-профілактичних закладів та інфекційні ізолятори медичних частин колоній.
( Розділ 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )

Розділ 3. Технологічне обладнання і столово-кухонний посуд та інвентар для кімнат приготування і приймання їжі у відділеннях соціально-психологічної служби

---------------------------------------------------------------
|   N |Найменування виду майна    |  Одиниця  |     Норма     |
| п/п |                           |  виміру   | належності на |
|     |                           |           |одне відділення|
|     |                           |           |соціально-пси- |
|     |                           |           |хологічної     |
|     |                           |           |служби         |
---------------------------------------------------------------
  3.1. Холодильники побутові          шт.          1 - 2
       ємністю 100 - 250 л
  3.2. Електрокип'ятильники            "             1
       безперервної дії
  3.3. Електроплити з поверхнею        "             1
       розігріву до одного м
  3.4. Ножі столові                    "             2
  3.5. Ножі консервні                  "             2
  3.6. Тарілки алюмінієві або з        "             3
       пластичних мас для
       хліба, діаметром 200 мм
  3.8. Солянки пластмасові             "             2
( Розділ 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Держдепартаменту вик. покарань N 228 (z1226-03) від 02.12.2003 )

Розділ 4. Комплект посуду, столових приборів та інвентарю для обідніх залів їдалень особового складу

------------------------------------------------------------------
|   N  |   Найменування виду       |Одиниця| На чотиримісний стіл|
| з/п  |        майна              |виміру |                     |
|      |                           |       |---------------------|
|      |                           |       | кількість|на скільки|
|      |                           |       |предметів |   осіб   |
------------------------------------------------------------------
  4.1.  Вази скляні для хліба або     шт.       1          4
        тарілки фарфорові діаметром
        140 мм
  4.2.  Виделки столові з              "        1          1
        нержавіючої сталі
  4.3.  Ложки столові з нержавіючої    "        1          1
        сталі
  4.4.  Ложки чайні з нержавіючої      "        1          1
        сталі
  4.5.  Ножі столові з нержавіючої     "        1          1
        сталі
  4.6.  Підстаканники (підсклянни-     "        1          1
        ки) з нержавіючої сталі
  4.7.  Прибори скляні для води     компл.      1       на обідню
        (графин або глечик, два                           залу
        стакани, підніс)
  4.8.  Судки для спецій з трьох       "        1          4
        предметів в оправі і на
        підставках з нержавіючої
        сталі
  4.9.  Стакани скляні видувні        шт.       1          1
        для чаю
  4.10. Стакани (вази) форфорові,      "        1          4
        скляні або пластмасові
        для серветок паперових
  4.11. Серветки паперові з            "        2          1
        розрахунку на день
  4.12. Тарілки фарфорові:
        - глибокі - діаметром          "        1          1
        240 мм
        - неглибокі - діаметром        "        1          1
        200 мм
        - неглибокі - діаметром        "        1          1
        175 мм
  4.13. Чайники алюмінієві             "        1          12
        штамповані поліровані
        або емальовані ємністю
        від 2 до 4 літрів
  4.14. Чайники фарфорові для          "      1 - 2     на обідню
        заварювання чаю                                   залу
  4.15. Холодильник                    "        1          "
        електричний побутовий
Примітка. Їдальні окремо розташованих установ указаним майном, крім холодильників електричних побутових, забезпечуються з розрахунку на 12 осіб.
Начальник управління матеріально-технічного
забезпечення полковник внутрішньої служби
В.М.Романенко