НАЦІОНАЛЬНЕ КОСМІЧНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ
Н А К А З
17.04.2006 N 113
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
25 липня 2006 р. 
за N 867/12741 

Про затвердження положень про умови та порядок виплати надбавки за стаж роботи працівникам (невійськовослужбовцям) Національного центру управління та випробувань космічних засобів і представництв генерального замовника - Національного космічного агентства України

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 року N 1193 (1193-2000-п) "Про умови оплати праці працівників Національного центру управління та випробувань космічних засобів" (із змінами) та з метою упорядкування умов оплати праці працівників Національного центру управління та випробувань космічних засобів і представництв генерального замовника - Національного космічного агентства України НАКАЗУЮ:
1. Затвердити:
Положення про умови та порядок виплати надбавки за стаж роботи працівникам (невійськовослужбовцям) Національного центру управління та випробувань космічних засобів та його філій, що додається;
Положення про умови та порядок виплати надбавки за стаж роботи працівникам (невійськовослужбовцям) представництв генерального замовника - Національного космічного агентства України та їх філій (z0868-06) , що додається.
2. Наказ довести до відома начальника управління фінансів, начальника управління космічних комплексів, начальника управління оборонних програм, начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів, начальників представництв генерального замовника - НКАУ.
3. Уважати таким, що втратив чинність, наказ Національного космічного агентства України від 11.09.2000 N 165 (z0889-00) "Про затвердження схем посадових окладів (ставок заробітної плати) працівників Національного центру управління та випробувань космічних засобів", зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 грудня 2000 року за N 889/5110 (із змінами).
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Генерального директора Бауліна С.О.
Генеральний директор
ПОГОДЖЕНО:
Заступник Міністра праці
та соціальної політики України
Заступник Міністра фінансів
України
Ю.С.Алексєєв
Н.Іванова
В.М.Матвійчук

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ НКАУ
17.04.2006  N 113
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
25 липня 2006 р.
за N 867/12741

ПОЛОЖЕННЯ

про умови та порядок виплати надбавки за стаж роботи працівникам (невійськовослужбовцям) Національного центру управління та випробувань космічних засобів та його філій

1. Загальні положення

1.1. Це Положення визначає порядок виплати працівникам (невійськовослужбовцям) Національного центру управління та випробувань космічних засобів (філій) надбавки за стаж роботи у Національному центрі управління та випробувань космічних засобів (далі - НЦУВКЗ) та його філій.
1.2. Дія Положення не поширюється на працівників, для яких нормативно-правовими актами встановлено інші розміри, умови та порядок виплати надбавок за стаж роботи.

2. Розмір та порядок виплати надбавки за стаж роботи

2.1. Надбавка обчислюється у відсотках до посадових окладів у таких розмірах:
     за стаж роботи понад 2 роки                   - 5 відсотків; 
     за стаж роботи понад 5 років                  - 10 відсотків; 
     за стаж роботи понад 10 років                 - 15 відсотків; 
     за стаж роботи понад 15 років                 - 20 відсотків; 
     за стаж роботи понад 20 років                 - 25 відсотків. 
2.2. Розмір надбавки визначається залежно від стажу роботи, який дає право на отримання такої надбавки (далі стаж роботи), і обчислюється виходячи з посадового окладу за основною посадою (професією) без урахування інших надбавок і доплат.
У разі виконання обов'язків тимчасово відсутнього працівника надбавка обчислюється з посадового окладу за основною посадою.
Якщо посадові оклади згідно з умовами оплати праці підвищуються, надбавка обчислюється виходячи з нових (збережених згідно з чинним законодавством) посадових окладів.
2.3. Нарахування та виплата надбавки провадиться щомісяця за фактично відпрацьований час у межах встановленого фонду оплати праці.
2.4. Надбавка виплачується з дня прийняття на роботу за наявності стажу роботи.
Працівникам, у яких протягом календарного місяця виникло право на підвищення надбавки, розмір цієї надбавки змінюється з початку наступного місяця.
2.5. Надбавка не виплачується працівникам, які прийняті на роботу за сумісництвом, тимчасовим працівникам, а також особам підданим адміністративному арешту, за час перебування під арештом.

3. Обчислення стажу роботи, який дає право на отримання надбавки

3.1. До стажу роботи, що дає право на встановлення надбавки за стаж безперервної роботи у НЦУВКЗ, зараховується час роботи (служби) працівників НЦУВКЗ та його філій на посадах за його штатним розписом та включається також час:
безперервної роботи та військової служби у військових частинах Міністерства оборони України, на базі яких утворено НЦУВКЗ (філії), у тому числі у військових частинах колишнього СРСР, правонаступниками яких стали вищевказані військові частини Міністерства оборони України, роботи у представництвах генерального замовника - НКАУ та роботи на підприємствах космічної галузі;
коли працівник фактично не працював, але за ним згідно із законодавством зберігалися місце роботи (посада) та заробітна плата повністю або частково (в тому числі час оплачуваного вимушеного прогулу, спричиненого незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу);
відпустки у зв'язку з вагітністю та пологами, частково оплачуваної відпустки по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку і відпустки без збереження заробітної плати по догляду за дитиною, тривалість якої визначається медичним висновком, але не більш як до досягнення дитиною шестирічного віку;
навчання на курсах підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації з відривом від виробництва, якщо направленню на вище зазначені курси передувала робота у НЦУВКЗ (філіях);
протягом якого громадянин не працював у зв'язку з незаконним відстороненням від роботи (посади), а також час оплаченого вимушеного прогулу, спричиненого незаконним звільненням або переведенням на іншу роботу.
3.2. До стажу роботи не зараховується період роботи у НЦУВКЗ на посадах, з яких працівника було звільнено за пунктом 7 статті 36, пунктами 3, 4, 7 і 8 статті 40, пунктами 1-3 статті 41 та за статтею 45 Кодексу законів про працю України (322-08) .

4. Установлення стажу роботи

4.1. Для визначення стажу роботи у НЦУВКЗ (філіях), наказами начальника НЦУВКЗ (філій) створюються комісії у складі: заступника начальника НЦУВКЗ (голова комісії), головного бухгалтера (у філіях - особи, відповідальної за фінансово-економічну роботу), особи, відповідальної за кадрову роботу, та представника профспілкового органу чи уповноваженого на представництво трудовим колективом установи. До складу комісії можуть включатися й інші особи.
4.2. Документом для визначення стажу роботи є трудова книжка та інші документи, які відповідно до законодавства України підтверджують стаж роботи.
4.3. Робота комісії провадиться у такому порядку:
перевіряється трудова книжка, військовий квиток, довідки та інші документи, перелік яких зазначається у протоколі. У разі потреби на засідання запрошується працівник, стаж роботи якого встановлюється. Подані працівником документи після розгляду їх комісією повертаються власнику;
установлюється, де працівник працював, які посади він обіймав, визначаються періоди, що підлягають зарахуванню до стажу роботи, та установлюється стаж роботи на день прийняття на роботу до НЦУВКЗ (філію). Протокол підписується головою і членами комісії та завіряється печаткою НЦУВКЗ (філії).
4.4. Витяг з протоколу засідання комісії з рішенням про установлення стажу роботи та визначенням конкретного відсоткового розміру надбавки до посадового окладу за стаж роботи, підписаний головою комісії та завірений печаткою НЦУВКЗ (філії), оформлюється на кожного працівника окремо в двох примірниках, один з яких передається у бухгалтерію НЦУВКЗ, а другий підшивається у справу працівника.
4.5. Справи з установлення стажу роботи передаються комісією для зберігання до служби кадрової роботи НЦУВКЗ (філії) (особі, відповідальній за кадрову роботу).
4.6. Скарги щодо встановлень стажу роботи, який дає право на отримання надбавки за вислугу років, розглядаються комісією по трудових спорах.
Начальник управління фінансів
В.П.Міняйло