УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ВИЩИЙ АРБІТРАЖНИЙ СУД УКРАЇНИ
Л И С Т
N 01-8/343 від 21.07.99
м.Київ
Арбітражним судам України
( Лист відкликано на підставі Листа Вищого арбітражного суду N 01-8/44 (v8_44800-01) від 18.01.2001 )

Про роз'яснення Комітету з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій Верховної Ради України щодо застосування окремих положень Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності"

Комітетом з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій Верховної Ради України надано роз'яснення від 24.11.98 N 06-8/7-965 щодо застосування окремих положень Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності", текст якого наводиться:
"Комітет з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій розглянув лист Державної податкової адміністрації України стосовно застосування окремих положень Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" і роз'яснює.
Відповідно до пункту першого частини третьої статті 1 Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності" (98/96-ВР) (в редакції від 10.02.98 р. (102/98-ВР) дія цього Закону не поширюється на торговельну діяльність та діяльність з надання побутових послуг підприємств і організацій Укоопспілки, військової торгівлі, аптек, які знаходяться в державній власності, та торговельно-виробничих державних підприємств робітничого постачання у селах, селищах та містах районного підпорядкування. Тобто, зазначена норма Закону стосується торговельної діяльності та діяльності з надання побутових послуг, які здійснюються у селах, селищах та містах районного підпорядкування підприємствами і організаціями Укоопспілки, військової торгівлі, аптек, які знаходяться у державній власності, а також торгово-виробничих державних підприємств робітничого постачання.
Таким чином, підприємства та організації, що відносяться до вищезазначених, але здійснюють свою діяльність на території мм. Києва, Севастополя, районних і обласних центрів, міст обласного підпорядкування, мають придбавати торговий патент".
Наведене роз'яснення не є офіційним тлумаченням згаданої у ньому норми Закону України "Про патентування деяких видів підприємницької діяльності", однак може враховуватись арбітражними судами у розгляді справ зі спорів, пов'язаних із застосуванням цієї норми.
Голова Вищого
арбітражного суду України
Д.Притика