НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
І Н С Т Р У К Ц І Я
N 17010/823 від 14.10.94
м.Київ
Республіканський банк Криму, 
Обласні та по м.Києву і 
Київській області управління 
Національного банку України, 
Промінвестбанк, 
Банк "Україна" АК, 
Укрсоцбанк, 
Комерційні банки, 
Асоціація комерційних 
банків, 
Ощадбанк, 
Оперу Національного банку 
України, 
Центр міждержавних 
розрахунків, 
Центральна розрахункова 
палата 

Про зміни до Тимчасових методичних вказівок "Про порядок касового виконання Державного бюджету України за доходами і видатками"

Для використання в практичній роботі доводимо до відома зміни до Тимчасових методичних вказівок "Про порядок касового виконання Державного бюджету України за доходами і видатками" (v1338500-93) , затверджених Національним банком України та Міністерством фінансів України від 28.06.1993 р. N 17010/1338 та 09-407 (додаток 1).
Головний бухгалтер
В.М.Кравець

ЗМІНИ

до Тимчасових методичних вказівок "Про порядок касового виконання Державного бюджету України за доходами і видатками", затверджені Національним банком та Міністерством фінансів України від 28.06.93 р. N 17010/1338 та 09-407


Додаток 1
В зв"язку з впровадженням Національним банком України нової системи міжбанківських розрахунків із застосуванням електронних платежів, деякими змінами порядку обліку доходів і видатків, а також надходженням запитів від установ банків, вносяться відповідні доповнення та зміни до вказаних методичних вказівок:
- п.2.4 абзацу 2 викладається в такій редакції:
"З цього рахунку установи банків щоденно на початок операційного дня перераховують електронними платіжними документами в регіональні управління Національного банку загальну суму доходів, що надійшли на пасивні доходні рахунки.
Для здійснення контролю за перерахуванням сум платежів обов"язково в платіжних документах проставляється порядковий номер перерахування".
- з п.2.4 виключаються 3 та 4 абзаци.
- п.2.5 доповнюється словами: " в цілих карбованцях";
- в п.2.5 абзац 2,3 відміняється.
. - в кінці п.2.5 додається абзац в такій редакції:
"Повернення зайво внесених платежів до Державного бюджету проводиться установами банків на підставі платіжного доручення або чеку фінансового органу з рахунків || 080 або 100, тобто,на які вони надійшли, в межах сум надходження за поточний день або декількох /2-3 днів/та залишків на цих рахунках. В разі недостатності коштів за ці дні суми зайво внесених платежів повертаються платнику Міністерством фінансів України при наявності висновку податкової інспекції.
- п.2.7 "Регіональні управління Національного банку щоденно на початок операційного дня перераховують електронним зв"язком отримані від банків за попередній поточний день кошти по доходах державного бюджету з транзитних рахунків на рахунок Міністерства фінансів України | 100 в Операційне управління Національного банку МФО ЗОООО1. В платіжних документах проставляється порядковий номер перерахування".
Перерахування коштів установами банків, а також розмежування коштів з рахунку | 080 і зарахування їх на відповідні рахунки проводиться не пізніше наступного операційного дня. В разі перевищення встановленого строку установами банків стягується пеня в порядку і розмірах, передбачених чинним законодавством.
- п.3.4 абзац 3 викладається в такій редакції:
"При цьому кожній бюджетній установі відкриваються поточні рахунки позабюджетних коштів тільки в тих установах банку, в яких їм відкриті бюджетні поточні рахунки.
Бюджетній установі на балансовому рахунку N 141 відкривається окремо один поточний рахунок по спецкоштах для обліку всіх видів спецкоштів та один поточний рахунок "Суми за дорученнями" по всіх видах доручень.
- п.3.5 викладається в такій редакції:
"Перерахування бюджетних коштів на фінансування капітальних вкладень здійснюється Міністерством фінансів України з його централізованого рахунку по видатках (балансовий рахунок N 124) на рахунки міністерств, відомств і організацій, відкритих в установах банків N 181 "Фінансування капітальних вкладень за рахунок Державного бюджету" та N 740 "Кошти довгострокового кредитування народного господарства. Видатки здійснюються в межах коштів на цих окремих пасивних рахунках".
- п.3.11 викладається в такій редакції:
"Пенсії пенсіонерам Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та інших військових формувань виплачуються установами Ощадного банку України в межах коштів на його бюджетному поточному рахунку, на який зараховуються бюджетні кошти, перераховані Міністерством фінансів України через кореспондентський рахунок Ощадбанку України."
- пункти 4.1; 4.2; 4.3; 4.4; 4.5; 4.6 - відміняються.
Заступник Голови Правління
Національного банку України
Заступник Міністра фінансів
України
О.І.Кіреєв
І.Г.Дімітрієв