Я отримую аліменти у твердій грошовій сумі, але меншій мінімального розміру. Куди необхідно звернутися за тимчасовою державною допомогою?

Ст. 184 Сімейного кодексу України передбачено, що відповідно до закону дитині призначається державна допомога в, розмірі різниці між визначеним розміром аліментів і 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, якщо розмір аліментів, визначений судом у твердій грошовій сумі, менший мінімального розміру 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

На 2007 рік з 1 квітня затверджено прожитковий мінімум на одну особу дітей віком до 6 років — 463 грн., віком від 6 до 18 років — 595 грн.

Якщо сума аліментів менша за 30 % прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, вам необхідно звернутися до відділу праці та соціального захисту населення за тимчасовою державною допомогою, передбаченою Порядком призначення та виплати допомоги дітям, батьки яких не мають можливості утримувати дитину, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України № 189 від 22.02.2006 р.

Рішення про призначення або відмову в призначенні тимчасової допомоги приймається органом праці та соціального захисту населення протягом десяти календарних днів після надходження усіх необхідних документів.

Матеріали підготував ВАСИЛЬ МОРОЗ, юрист

Інформаційно-довідкова газета ЮРИСТ КОНСУЛЬТУЄ 43 /2007