КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 4 липня 1995 р. N 490
Київ

Про проект Державної програми економічного та соціального розвитку України на 1995 рік

Відповідно до постанови Президії Верховної Ради України від 18 квітня 1995 р. (231/95-ПВ) "Про строки подання Кабінетом Міністрів України на розгляд Верховної Ради України проекту Державної програми економічного і соціального розвитку України на 1995 рік та плану дій Уряду щодо забезпечення її виконання" і Указу Президента України від 22 грудня 1994 р. N 799 (799/94) "Про державне планування економічного та соціального розвитку України на 1995 рік" Кабінет Міністрів України ПОСТАНОВЛЯЄ:
1. Схвалити і подати на розгляд Верховної Ради України проект Державної програми економічного та соціального розвитку України на 1995 рік, доопрацьований Міністерством економіки разом з Національним банком, Міністерством фінансів, іншими центральними органами державної виконавчої влади, Урядом Автономної Республіки Крим, облвиконкомами, Київським та Севастопольським міськвиконкомами.
2. Затвердити на 1995 рік розподіл обсягів державних централізованих капітальних вкладень, перелік найважливіших будов виробничого призначення та природоохоронних об'єктів, показники введення в експлуатацію об'єктів соціально-культурної сфери та показники державного контракту на поставку продукції (виконання робіт, послуг).
Міністерству економіки терміново довести зазначені показники до міністерств, інших центральних і місцевих органів державної виконавчої влади.
3. Міністерствам, іншим центральним і місцевим органам державної виконавчої влади після одержання зазначених у пункті 2 показників терміново довести їх до підвідомчих підприємств, установ та організацій і забезпечити укладення ними договорів у межах передбачених на це бюджетних коштів.
4. Міністерствам, відомствам та організаціям згідно з переліком, що додається, забезпечити у тижневий термін уточнення відповідно до схваленої Програми і подання Кабінетові Міністрів України проектів індикативних планів розвитку відповідних галузей народного господарства (далі - індикативні плани).
Міністерству економіки та Міністерству фінансів під час узгодження індикативних планів забезпечити контроль за відповідністю їх показників показникам проекту Державної програми економічного та соціального розвитку України на 1995 рік та Державного бюджету України на 1995 рік.
Затвердження узгоджених Міністерством економіки і Міністерством фінансів індикативних планів, а також контроль за їх реалізацією покласти на віце-прем'єр-міністрів згідно з розподілом обов'язків.
Контроль за своєчасним поданням Кабінетові Міністрів України індикативних планів покласти на головні управління і відділи Урядового апарату по відповідних галузях народного господарства.
5. Міністерству машинобудування, військово-промислового комплексу і конверсії, Міністерству промисловості, Міністерству сільського господарства і продовольства підготувати індикативні плани для розгляду та затвердження на засіданні Кабінету Міністрів України.
6. Міністерству фінансів під час внесення пропозицій щодо уточнення Державного бюджету України на 1995 рік за підсумками його виконання за перше півріччя та 9 місяців передбачати збільшення видатків на фінансування і кредитування державних централізованих капітальних вкладень та державних контрактів на поставку продукції (виконання робіт, послуг) відповідно до рівня зростання цін у народному господарстві та з урахуванням реальних можливостей.
7. Міністерству економіки виходячи зі стану реалізації Державної програми економічного та соціального розвитку України на 1995 рік і уточнень показників Державного бюджету України на 1995 рік, щоквартально вносити за поданням міністерств і відомств зміни до відповідних показників цієї програми та повідомляти їх міністерствам, іншим центральним і місцевим органам державної виконавчої влади.
8. Міністерству статистики щомісячно (не пізніше 20 числа місяця, що настає після звітного періоду) інформувати Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів, Міністерство економіки про хід будівництва найважливіших пускових об'єктів виробничого та природоохоронного призначення, що здійснюється із залученням державних централізованих капітальних вкладень, та про використання бюджетних коштів на фінансування державного контракту.
9. Міністерству економіки, Міністерству статистики, Міністерству фінансів разом з Національним банком щоквартально (до 25 числа місяця, що настає після звітного періоду) подавати Кабінетові Міністрів України за підсумками роботи народного господарства інформацію про хід виконання Державної програми економічного та соціального розвитку України у 1995 році.
Прем'єр-міністр України
Міністр
Кабінету Міністрів України
Є. МАРЧУК
В. ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.18

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 4 липня 1995 р. N 490

ПЕРЕЛІК

міністерств, відомств та організацій, які подають Кабінетові Міністрів України проекти індикативних планів

МВС
Мінвуглепром
Мінекобезпеки
Міненерго
Мінзв'язку
МЗЕЗ
Мінлісгосп
Мінрибгосп
Мінтранс
Мінчорнобиль
Держкоматом
Держводгосп
Держкомгеології
Держжитлокомунгосп
Держкомлегтекс
Держнафтогазпром
Держкоммедбіопром
Держхарчопром
Укравтодор
Укрбуд
Укрмонтажспецбуд
Укрбудматеріали
Укрцемент
Міністр
Кабінету Міністрів України
В. ПУСТОВОЙТЕНКО