Яким законодавчим актом передбачено призначення та надання населенню житлової субсидії? Кому вона призначається і в якому розмірі?

Постановою Кабінету Міністрів України № 848 від 21.10.1995 р. (у редакції постанови № 1050 від 22.09.1997 р.) затверджено Положення про порядок призначення та надання населенню житлової субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг.

Субсидії призначаються за наявності різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання з урахуванням пільг, що надаються відповідно до чинного законодавства, і обсягом визначеного Кабінетом Міністрів України обов'язкового відсотка платежу (15—20 % середньомісячного сукупного доходу сім'ї).

За постановою Кабінету Міністрів України N° 3 від 10.01.2007 р. з 1 січня 2007 р. за умови призначення житлової субсидії розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норми володіння чи користування загальною площею жиїла іа нормативів користування зазначеними послугами становить 15 % середньомісячного сукупного доходу (для придбання твердої о палива та скрапленого газу — 15 % річного сукупного доходу сім'ї), якщо в житловому приміщенні (будинку) зареєстровані і живуть тільки непрацездатні громадяни.

Матеріали підготував ВАСИЛЬ МОРОЗ, юрист

Інформаційно-довідкова газета ЮРИСТ КОНСУЛЬТУЄ 47 /2007