УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Н А К А З
29.11.2006 N 1063
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державної митної служби N 1108 (va108342-07) від 28.12.2007 )

Про затвердження специфікацій форматів електронних повідомлень

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )
З метою вдосконалення механізму проведення митного оформлення товарів і транспортних засобів і для забезпечення уніфікації форматів даних електронних копій вантажних митних декларацій НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Специфікацію форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні суб'єкт - митний орган і Специфікацію форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні митний орган - Регіональна інформаційна митниця (далі - специфікації форматів), що додаються.
( Пункт 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )
2. Голові комісії з припинення юридичної особи - Департаменту інформаційних технологій та митної статистики Ніколайчуку О.О. забезпечити:
2.1. Розміщення до 30.11.2006:
на WEB-сервері Держмитслужби України (розділ "Інформаційні ресурси") - специфікацій форматів;
на WEB-сервері Держмитслужби України в мережі Internet (розділ "ЄАІС") - Специфікації форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні суб'єкт - митний орган.
2.2. Актуалізацію специфікацій форматів у разі внесення змін до нормативно-правових актів Держмитслужби України, що стосуються порядку проведення митного оформлення товарів і транспортних засобів, з набранням чинності цими актами, якщо інше не регламентовано ними.
2.3. Інформування митних органів, державних і комерційних підприємств, що здійснюють розроблення спеціалізованого програмного забезпечення для потреб суб'єктів господарювання, у строк, що не перевищує однієї доби після актуалізації специфікацій форматів, про зміни, унесені до них.
2.4. Незалежність програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" (у реалізації Windows і WEB-версії) від форматів електронних повідомлень, розроблених комерційними підприємствами.
3. Уважати таким, що втратив чинність, наказ Держмитслужби України від 24.03.2006 N 243 (v0243342-06) "Про затвердження специфікацій форматів електронних повідомлень".
4. Контроль за виконанням наказу покласти на заступника Голови Служби Пашка П.В.
Голова Служби
О.Б.Єгоров

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
29.11.2006  N 1063

СПЕЦИФІКАЦІЯ

форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні митний орган - Регіональна інформаційна митниця

( Назва Специфікації із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

1. Загальні положення

1.1. Для розвитку Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України (далі - ЄАІС Держмитслужби) є необхідним оперативний обмін електронною інформацією між митними органами. Обмін інформацією необхідний для оперативного проведення митного оформлення, своєчасного збору й оброблення статистичної та оперативної інформації, контролю експортно-імпортних операцій суб'єктів господарювання, актуалізації нормативно-довідкової інформації.
1.2. З метою уніфікації та стандартизації процесу обміну електронною інформацією між митними органами використовується Специфікація форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів"на рівні митний орган - Регіональна інформаційна митниця (далі - специфікація), яка розробляється відповідним підрозділом Регіональної інформаційної митниці.
( Пункт 1.2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )
1.3. Специфікація є базовою та дозволяє надалі нарощувати типи інформації, що передається, і змінювати їх структуру з обов'язковим подальшим затвердженням наказом Держмитслужби України.
1.4. Все прикладне програмне забезпечення, що розробляється в митній системі, повинно підтримувати процес обміну електронною інформацією у форматі повідомлення за цією специфікацією.

2. Формати електронних повідомлень

2.1. Під форматом електронного повідомлення для обміну інформацією між митними органами в ЄАІС Держмитслужби розуміється певна формалізована структура файла електронного повідомлення, що має вбудовані засоби контролю цілісності даних при переданні та унікально характеризує відправника й одержувача електронного повідомлення.
2.2. Узагальнену структуру електронного повідомлення для передання інформації в ЄАІС Держмитслужби наведено в додатку 1.
2.3. Структура електронного повідомлення уніфікована й складається із:
заголовка повідомлення, у якому наводиться інформація про тип і версію формату повідомлення, відправника й одержувача повідомлення, містяться дані про кількість електронних копій документів у повідомленні, контрольні дані цілісності пакета тощо;
даних повідомлення, у яких містяться електронні документи;
закінчення повідомлення, у якому містяться контрольні дані про електронне повідомлення.
2.4. У даних повідомлення містяться документи - логічні елементи інформації.
Структурно документи поділяються на три частини:
заголовок документа, у якому наводиться інформація про тип і версію даних, контрольні дані цілісності документа й інші дані;
основну частину документа, у якій містяться форми електронних даних;
закінчення документа, у якому містяться контрольні дані про сегмент.
2.5. Форми електронних даних, наведені в основній частині документа, містять опис і електронну інформацію певних структурних елементів документа (наприклад, загальний опис вантажної митної декларації або опис конкретного товару за контрактом). Структурно форми електронних даних складаються з трьох частин:
заголовка форми, у якому наводиться інформація про тип і версію форми, контрольні дані цілісності форми й інші дані;
основної частини форми, у якій містяться поля електронних даних;
закінчення форми, у якому містяться контрольні дані про форму й ознаки закінчення форми.
2.6. Поля електронних даних є неподільною логічною одиницею інформації і містять безпосередні дані. Кожне поле електронних даних містить:
номер поля - ідентифікаційний 4-значний номер поля для інтерпретації даних;
значення поля - символьний рядок змінної довжини (від 1 до 1024 символів), у якому містяться безпосередні дані поля (деякі поля вимагають використання спеціальних шаблонів заповнення);
закінчення поля - символ закінчення поля електронних даних.
2.7. Структуру, опис форматів заголовка й закінчення повідомлення наведено в додатку 2.
2.8. Структуру, опис форматів заголовка й закінчення електронного повідомлення наведено в додатку 3.
2.9. Структуру, опис форматів заголовка й закінчення форм електронних даних електронного повідомлення наведено в додатку 4.
2.10. Формати електронних даних, що підтримуються версією 1.07 включаючи їх коди, електронні форми й поля заповнення даних, наведено в додатку 5.
2.11. Поля електронних даних, що використовуються для представлення інформації, містять 4-значний цифровий код поля у форматі С4 (9999), безпосередньо дані у форматі С1...1024 й ознаку закінчення поля у форматі В1 (символ 02).
2.12. Усі дані в електронному повідомленні, крім символів закінчення структурних одиниць (документів, форм і полів), наводяться в символьному вигляді (ASCII від 32 до 254).
2.13. Для опису полів інформації в додатках використовуються такі позначення:
С2 - символьне поле довжиною 2 символи;
С1...1024 - символьне поле змінної довжини (до 1024 символів);
У1 - поле довжиною 1 байт для подання двійкової інформації;
N2 - поле для занесення цифрової інформації (символи 0-9, "." і знак);
99 - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля цифровими символами (0 - 9);
ХХ - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля алфавітно-цифровими символами;
АА - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля алфавітними символами (А - Я);
ДД/ММ/РР - шаблон заповнення дати.

3. Контроль цілісності даних

3.1. Контроль цілісності даних вирішується в ЄАІС у процесі формування, передання й оброблення повідомлень. Такий контроль здійснюється шляхом звірення контрольних сум, переданих в електронному повідомленні й розрахованих за переданими даними під час приймання й оброблення повідомлення. Ці контрольні суми рахуються по байтах, записаних або прочитаних у повідомленні, кількість яких визначається елементом інформації повідомлення: заголовком повідомлення або документом, формою електронних даних або будь-якою іншою структурою, до якої входить контрольна сума.
3.2. У додатку 6 наведено функцію розрахунку 32-розрядної контрольної суми (мова C), яка застосовується для контролю цілісності даних в електронному повідомленні.
Голова комісії з припинення
юридичної особи - Департаменту
інформаційних технологій
та митної статистики,
перший заступник
начальника Департаменту
О.О.Ніколайчук

Додаток 1
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

УЗАГАЛЬНЕНА СТРУКТУРА

електронного повідомлення для передачі інформації в ЄАІС ( va063342-06 )

( Додаток 1 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 2
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка й закінчення електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітки
Заголовок повідомлення
С7 ААААААА Ідентифікаційний напис CUSTMSG
С2 99 Версія 01
С2 99 Ревізія 07
С5 99999 Відправник Код митного органу
С5 99999 Отримувач Код митного органу
С8 ДД/ММ/РР Дата формування повідомлення
С5 ГГ:МН Час формування повідомлення
С15 Резерв
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума
С6 АААААА Початок опису документа CMMAIN
С2 99 Версія 01
С2 99 Ревізія 00
С2 99 Кількість документів
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума
С4 9999 Код документа Довідник документів
С1 9 Ознака документа 0 - додання - модифікація; 1 - видалення; 2 - транзит
С12 999999999999 Зміщення початку документа від початку файла
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума запису про документ
Закінчення повідомлення
С6 АААААА Ідентифікаційний напис CMFOOT
С2 99 Загальна кількість документів
С2 99 Загальна кількість нових/модифікованих документів
С2 99 Загальна кількість видалених документів
С2 99 Загальна кількість транзитних документів
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума закінчення повідомлення
Примітка. Поля, виділені фоном, є описом документа й повторюються стільки разів, скільки документів міститься в повідомленні.
( Додаток 2 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 3
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка й закінчення електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітка
Заголовок документа
С6 АААААА Початок документа CMDATA
С4 9999 Код документа Довідник "Документи"
С2 99 Версія документа
С2 99 Ревізія документа
С15 99999.9999.999999* Номер документа Код митниці, рік у форматі РРРР і номер, присвоєний митницею
С8 ДД/ММ/РР Дата документа
С1 9 Дія над документом 0 - додання - модифікація; 1 - видалення; 2 - транзит
С5 99999 Митний орган транзиту
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума заголовка документа
Закінчення документа
В1 Ознака закінчення сегмента 00
---------------
*Спеціальні символи ('.' ';' ':' '/' та інші) не входять у формат заповнення поля й наведені в описі тільки для розкриття складового коду поля.
( Додаток 3 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 4
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка й закінчення форм електронних даних електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітки
Заголовок форми
С6 АААААА Заголовок CMFORM
С4 9999 Код форми електронних даних
С2 99 Версія форми
С2 99 Ревізія форми
С4 9999 Порядковий номер форми
Закінчення форми
В1 Ознака закінчення форми 01
С3 999 Кількість полів у формі
С12 999999999999 Контрольна сума форми
( Додаток 4 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 5
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

ФОРМАТИ

електронних даних, що підтримуються версією 1.07, включаючи їх коди, електронні форми й поля заповнення даних

ВМД: Документ 0010 версія 1.07
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Опис ВМД" Таблиця "Опис ВМД" WCCD_MAIN
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 7: Номер ВМД (митниця) N 9.0 CCD_07_01 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
2 Графа 7: Номер ВМД (рік) N 1.0 CCD_07_02
3 Графа 7: Номер ВМД (номер) N 6.0 CCD_07_03
4 Графа D: Дата штампа "Під митним контролем" D 8 CCD_0D_02
5 Графа 1: Тип ВМД (двозначний символьний код відповідно до напрямку переміщення товарів) C 3 CCD_01_01 Довідник "Типи операцій" DICTION_ OPER_TYPE
6 Графа 1: Тип ВМД (код митного режиму) N 2.0 CCD_01_02 CCD_37_01 Довідник "Митні процедури" DICTION_CUSTOMS_PROC
7 Графа 1: Тип ВМД (особливість переміщення товару) C 3 CCD_01_04 Довідник "Додаткові митні процедури" DICTION_CUSTOMS_ADD_PROC
8 Графа А: Код країни банку гривневих розрахунків C 2 CCD_0A_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
9 Графа А: Код за ЄДРПОУ банку гривневих розрахунків C 8 CCD_0A_02
10 Графа А: МФО банку гривневих розрахунків N 6.0 CCD_0A_06
11 Графа А: Найменування банку гривневих розрахунків C 35 CCD_0A_03
12 Графа А: Розрахунковий рахунок в гривнях C 35 CCD_0A_05
13 Графа А: Код країни банку валютних розрахунків C 2 CCD_0A_07 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
14 Графа А: Код за ЄДРПОУ банку валютних розрахунків C 8 CCD_0A_08
15 Графа А: МФО банку валютних розрахунків N 6.0 CCD_0A_12
16 Графа А: Найменування банку валютних розрахунків C 35 CCD_0A_09
17 Графа А: Розрахунковий рахунок у валюті C 35 CCD_0A_11
28 Графа 3: Додатковий аркуш (кількість листів) N 2.0 CCD_03_01
29 Графа 4: Відвантажувальні специфікації (Кількість листів специфікацій) N 4.0 CCD_04_01
30 Графа 5: Всього найменувань товарів (кількість товарів) N 3.0 CCD_05_01
31 Графа 6: Кількість місць N 6.0 CCD_06_01
52 Графа 12: Загальна митна вартість N 19.2 CCD_12_01
53 Графа 13: Підлеглість експортному контролю N 2.0 CCD_13_01
59 Графа 14: Тип митного брокера N 1.0 CCD_14_05 Довідник "Типи митних ліцензій" DICTION_BROK_TYPE
60 Графа 14: Номер ліцензії C 15 CCD_14_06
61 Графа 14: Дата видачі ліцензії D 8 CCD_14_07
67 Графа 15: Код країни відправлення N 3.0 CCD_15_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
68 Графа 17: Код країни призначення N 3.0 CCD_17_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
69 Графа 25: Вид транспортного засобу на кордоні N 2.0 CCD_25_01 Довідник "Типи транспорту" DICTION_TRANS_TYPE
70 Графа 26: Вид транспортного засобу в межах країни N 2.0 CCD_26_01 Довідник "Типи транспорту" DICTION_TRANS_TYPE
71 Графа 19: Контейнер (ознака контейнера) N 1.0 CCD_19_01
72 Графа 20: Умови постачання (код) N 2.0 CCD_20_01 Довідник "Умови постачання" DICTION_CONDITION_DELIV
73 Графа 20: Умови постачання (географічний пункт) C 30 CCD_20_02
74 Графа 20: Умови оплати N 2.0 CCD_20_03 Довідник "Умови оплати" DICTION_Payment_Condition
75 Графа 22: Загальна фактурна вартість N 19.2 CCD_22_02
76 Графа 22: Валюта та загальна фактурна вартість (код валюти) N 3.0 CCD_22_01 Довідник "Валюти" DICTION_CURRENCY_LIST_ALL
77 Графа 23: Курс валюти N 16.8 CCD_23_01 Довідник "Курси валют" DICTION_CURRENCY_RATE
78 Графа 24: Характер угоди N 3.0 CCD_24_01 Довідник "Характери операції" DICTION_CHARACT_DEAL
85 Графа 29: Код митниці на кордоні N 5.0 CCD_29_01 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
86 Графа 48: Відстрочення платежів (код платежу) N 3.0 CCD_48_01 Довідник "Види платежів" DICTION_Payment_Aspect
87 Графа 48: Відстрочення платежів (дата надання відстрочки платежів) D 8 CCD_48_02
88 Графа 48: Відстрочення платежів (дата закінчення відстрочки платежів) D 8 CCD_48_03
89 Графа 48: Відстрочення платежів (сума гарантії) N 19.2 CCD_48_04
90 Графа 49: Найменування складу (тип митного складу) N 1.0 CCD_49_01 Довідник "Типи митних ліцензій" DICTION_BROK_TYPE
91 Графа 49: Найменування складу (ліцензія митного складу) C 15 CCD_49_02
102 Графа 51: Митниця країни транзиту (дата доставки товару) D 8 CCD_51_01
103 Графа 54: Місце та дата (номер посвідчення митного брокера) N 5.0 CCD_54_01
104 Графа 54: Рядок 2 (П.І.Б. декларанта, уповноваженого на декларування товарів організацією, зазначеною в графі 14) C 25 CCD_54_03
105 Графа 54: Рядок 3 (посада декларанта) C 25 CCD_54_04
106 Графа 54: Дата оформлення декларації D 8 CCD_54_05
107 Графа Д: Номер особистої печатки інспектора N 3.0 CCD_0D_05
108 Графа Д: Дата випуску декларації (особистої печатки інспектора) D 8 CCD_0D_06
109 CRC (Контрольна сума) N 10.0 CRC_CCD
110 Дата D Date_Modify
112 Графа 11: Торговельна країна N 3.0 CCD_11_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
113 Графа 27: Місце завантаження/розвантаження (код митниці) N 5.0 CCD_27_01 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
114 Штамп ПМК (номер штампа "Під митним контролем") N 3.0 CCD_0D_01
119 Серія бланка ВМД C 2 CCD_Serial
120 Номер бланка ВМД C 6 CCD_Number
121 Графа 51: Митниця в країні транзиту (сума гарантії) N 19.2 CCD_51_02
122 Графа 52: Дата зворотного ввезення/вивезення D CCD_52_04
123 Графа 53: Митниця в країні призначення N 5.0 CCD_53_01 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
124 Користувач N 10.0 USERN
125 Кількість транспортних засобів у графі 18 N 3.0 CCD_18_cnt
126 Кількість транспортних засобів у графі 21 N 3.0 CCD_21_cnt
128 Графа 22: Фактурна вартість у валюті контракту N 19.2 CCD_22_03
129 Ознака за графою 28 N 1.0 CCD_28_def
130 Ознака за графою A N 1.0 CCD_0A_def
131 Графа 16: Код країни походження C 15 CCD_16_01
132 Графа 22: Код валюти контракту N 3.0 CCD_22_02
133 Графа 5: Кількість товарів по специфікаціям N 3.0 CCD_05_02
134 Графа 27: Поле 1 C 2 CCD_27_01_ADD1 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
135 Графа 27: Додатковий код митної установи, поле 2 C 2 CCD_27_01_ADD2 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
136 Графа 29: Додатковий код митної установи, поле 1 C 2 CCD_29_01_ADD1 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
137 Графа 29: Додатковий код митної установи, поле 2 C 2 CCD_29_01_ADD2 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
138 Графа 53: Додатковий код митної установи, поле 1 C 2 CCD_53_01_ADD1 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
139 Графа 53: Додатковий код митної установи, поле 2 C 2 CCD_53_01_ADD2 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
140 Графа 51: 3-тя частина графи 51 (номер гарантійного документа) C 30 CCD_51_03
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Опис товару" Таблиця "Опис товарів за ВМД" WCCD_GOODS
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 CCD_32_01
2 Графа 33: Код товару Код товару за УКТЗЕД C 10 CCD_33_01 CCD_33_01_UA
3 Графа 31: Опис товару C 240 CCD_31_06
4 Графа 31: Опис контейнера C 30 CCD_31_05
5 Графа 31: Кількість місць N 6.0 CCD_31_02
6 Графа 31: Кількість товару в додаткових одиницях виміру N 16.4 CCD_31_03
7 Графа 36: Преференція (звільнення від оплати ввізного мита) N 3.0 CCD_36_01 Довідник "Преференції по тарифу" DICTION_PREF_TAX
8 Графа 36: Преференція (звільнення від оплати ПДВ) N 3.0 CCD_36_02 Довідник "Преференції по ПДВ" DICTION_PREF_NDS
9 Графа 36: Преференція (звільнення від оплати акцизного збору) N 3.0 CCD_36_03 Довідник "Преференції по акцизу" DICTION_PREF_AKZ
10 Графа 37: Код митного режиму N 2.0 CCD_37_01 Довідник "Митні процедури" DICTION_CUSTOMS_PROC
11 Графа 37: Попередня процедура переміщення N 2.0 CCD_37_02 Довідник "Митні процедури" DICTION_CUSTOMS_PROC
12 Графа 37: Особливість переміщення товару N 2.0 CCD_37_03 Довідник "Додаткові митні процедури" DICTION_CUSTOMS_ADD_PROC
13 Графа 35: Вага брутто (кг) N 16.4 CCD_35_01
14 Графа 38: Вага нетто (кг) N 16.4 CCD_38_01
15 Графа 39: Квота N 16.4 CCD_39_01
16 Графа 34: Код країни походження N 3.0 CCD_34_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
17 Графа 41: Додаткова одиниця виміру N 4.0 CCD_41_01 Довідник "Одиниці виміру" DICTION_UNIT_MS
18 Графа 44: Дата повернення товару D CCD_44_01
19 Графа 42: Фактурна вартість товару N 19.2 CCD_42_01
20 Графа 45: Митна вартість товару N 19.2 CCD_45_01
21 Графа 46: Статистична вартість товару N 19.2 CCD_46_01
22 Графа 43: Код типу фінансової гарантії (при транзиті) N 1.0 CCD_43_01 Довідник "Види фінансової гарантії" DICTION_WARRANT_ASPECT
23 Графа 33: Ознака підакцизного товару N 1.0 CCD_33_02 Довідник "Перелік підакцизних товарів" DICTION_AXIZ_GOODS
24 Графа 42: Фактурна вартість товару у валюті (вартість товару у валюті контракту) N 19.2 CCD_42_02
25 Графа 31: Кількість контейнерів N 3.0 CCD_31_07
26 Графа 31: Додаткова інформація з опису товару C 30 CCD_31_08
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Документи по товару (графа 44)" Таблиця "Документи по товару" WCCD_GOODS_DOC (графа 44)
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (<> 0 - порядковий номер товару в декларації; 0 - документи по ВМД) N 3.0 CCD_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
2 Код документа N 4.0 CCD_44_01 Довідник "Документи" DICTION_DOC_LIST
3 Найменування документа C 28 CCD_44_02
4 Дата початку дії документа D CCD_44_03
5 Дата закінчення дії документа D CCD_44_04
Код форми: 0004 Версія 1.00 "Опис платежів по товару (графа 47)" Таблиця "Платежі по товару" WCCD_GOODS_PAYMENT (графа 47)
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 CCD_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
2 Код виду платежу N 3.0 CCD_47_01 Довідник "Види платежів" DICTION_Payment_Aspect
3 Символьне розширення коду платежу C 1 CCD_47_Char
4 Основа (сума) нарахування N 19.2 CCD_47_02
5 Ставка (%) платежу N 6.2 CCD_47_03
6 Сума платежу N 19.2 CCD_47_04
7 Кількість товару N 16.4 CCD_47_Quant
8 Одиниця виміру N 4.0 CCD_47_Unit Довідник "Одиниці виміру" DICTION_UNIT_MS
9 Валюта (ставки) N 3.0 CCD_47_05
10 Ставка платежу N 16.4 CCD_47_Sal
11 Сума платежу N 19.2 CCD_47_08
12 Спосіб (вид) платежу N 2.0 CCD_47_06 Довідник "Спосіб платежу" DICTION_Payment_Method
13 Код валюти платежу N 3.0 CCD_47_07 Довідник "Валюти" DICTION_CURRENCY_LIST_ALL
Код форми: 0005 Версія 1.00 "Опис подробиць платежів (графа В)" Таблиця "Подробиці підрахунків за ВМД" WCCD_PAYMENT (графа "В")
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Код платежу N 3.0 CCD_0B_01 Довідник "Види платежів" DICTION_Payment_Aspect
2 Символьне розширення коду платежу C 1 CCD_0B_Char
3 Сума платежу N 19.2 CCD_0B_02
4 Рахунок платежу C 70 CCD_0B_03 Рахунок митниці - одержувача платежу
5 Вид (спосіб) платежу N 2.0 CCD_0B_05 Довідник "Спосіб платежу" DICTION_Payment_Method
6 Код валюти платежу N 3.0 CCD_0B_04 Довідник "Валюти" DICTION_CURRENCY_LIST_ALL
7 Подробиці розрахунку (номер векселя) C 70 CCD_0B_06
8 Подробиці розрахунку (дата векселя) D CCD_0B_07
Код форми: 0006 Версія 1.00 "Графа 18, 21" Таблиця "Транспортний засіб по ВМД (відправлення)" WCCD_CAR_18 (графа 18) або Таблиця "Транспортний засіб по ВМД (на кордоні)" WCCD_CAR_21 (графа 21)
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Ознака графи 18 або 21 (0 або 1) N 1.0
2 Транспортний засіб C 26 CCD_18_01 CCD_21_01
3 Країна транспортного засобу N 3.0 CCD_18_02 CCD_21_02 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
Код форми: 0007 Версія 1.00 "Опис попередніх документів по товару (графа 40)" Таблиця "Попередні документи по товару" WCCD_GOODS_PREV_DOC (графа 40)
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 CCD_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
2 Код попереднього документа N 4.0 CCD_40_01 Довідник "Документи" DICTION_DOC_LIST
3 Номер попереднього документа (митниця) N 9.0 CCD_40_02 Довідник "Митні установи" DICTION_CUSTOMS
4 Номер попереднього документа (рік) N 1.0 CCD_40_03
5 Номер попереднього документа (номер) N 6.0 CCD_40_04
6 Дата документа D CCD_40_05
7 Товар за попереднім документом N 3.0 CCD_40_06
Код форми: 0008 Версія 1.00 "Платіжні документи по ВМД (графа "С")" Таблиця "Платіжні документи по ВМД" WCCD_DOC_PAYMENT (графа "С")
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Код платежу N 3.0 CCD_0C_03 Довідник "Види платежів" DICTION_Payment_Aspect
2 Сума платежу N 19.2 CCD_0C_04
3 Країна платника C 2 CCD_Payer_Cnt Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
4 Код за ЄДРПОУ платника C 8 CCD_Payer_01
5 Код платника податків C 12 CCD_Payer_02
6 Платіжний документ C 20 CCD_0C_01
7 Спосіб (вид) платежу N 2.0 CCD_0C_06 Довідник "Спосіб платежу" DICTION_Payment_Method
8 Код валюти платежу N 3.0 CCD_0C_05 Довідник "Валюти" DICTION_CURRENCY_LIST_ALL
9 Дата платіжного документа D CCD_0C_02
10 Дата погашення податкового векселя D CCD_0C_07
Код форми: 0010 Версія 1.06 "Довідка-розрахунок митної вартості" Таблиця "Витрати для розрахунку митної вартості товару" WCCD_COST
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 NUM_GOODS
2 Код витрати N 2.0 CODE_COST Довідник "Типів витрат" DICTION_CCD_COST_TYPE
3 Сума витрати N 19.2 SUM_COST
4 Валюта витрати N 3.0 CURRENCY_Code Довідник "Валюти"
5 Курс валюти N 16.8 CURRENCY_RATE Довідник "Курси валют"
6 Кількість товару N 16.4 GOODS_AMOUNT
7 Одиниця виміру N 4.0 UNIT_Code Довідник "Одиниці виміру" DICTION_UNIT_MS
8 Ставка по товару N 16.4 GOODS_RATE
9 Загальна сума витрати в гривнях N 19.2 SUM_COST_GR
10 Ознака розподілу N 1.0 MARK_DIV
11 Ознака використання витрати N 1.0 MARK_USE
Код форми: 0012 Версія 1.07 "Учасники ЗЕД по ВМД" Таблиця "Додаткові клієнти, які виносяться на зворотний бік ВМД" WCCD_CLIENT
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Порядковий номер запису N 2.0 CCD_CL_POS
2 Країни клієнта C 2 CCD_CL_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
3 Ідентифікаційний код C 8 CCD_CL_10
4 Код платника податків C 12 CCD_CL_02
5 Код типу підприємства N 2.0 CCD_CL_05 Довідник "Типи підприємств" DICTION_Enterprise_Type
6 Код типу інвестицій N 1.0 CCD_CL_06 Довідник "Типи інвестицій" DICTION_Ent_Inv
7 Код форми власності N 2.0 CCD_CL_07 Довідник "Види власності" DICTION_FORM_PRIVAT
8 Код міністерства N 2.0 CCD_CL_08
9 Код СПАТО N 2.0 CCD_CL_09 Довідник "Адмін. ділення" DICTION_ADMIN_DIV
10 Найменування C 70 CCD_CL_03
11 Адреса C 70 CCD_CL_04
12 Код країни банку гривневих розрахунків C 2 CCD_28_R_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
13 Код банку гривневих розрахунків C 8 CCD_28_R_02
14 МФО банку гривневих розрахунків N 6.0 CCD_28_R_06
15 Найменування банку гривневих розрахунків C 35 CCD_28_R_03
16 Адреса банку гривневих розрахунків C 35 CCD_28_R_04
17 Розрахунковий рахунок в гривнях C 35 CCD_28_R_05
18 Код країни банку валютних розрахунків C 2 CCD_28_V_01 Довідник "Країни" DICTION_COUNTRY_LIST
19 Код банку валютних розрахунків C 8 CCD_28_V_02
20 МФО банку валютних розрахунків N 6.0 CCD_28_V_06
21 Найменування банку валютних розрахунків C 35 CCD_28_V_03
22 Адреса банку валютних розрахунків C 35 CCD_28_V_04
23 Розрахунковий рахунок у валюті C 35 CCD_28_V_05
24 Тип клієнта N 1.0 CCD_CL_TYPE 1 - графа 2 2 - графа 8 3 - графа 14 4 - графа 9 5 - графа 50
Код форми: 0013 Версія 1.07 "Зворотна сторона ВМД" Таблиця "Додаткова інформація про товар, яка виноситься на зворотний бік ВМД" WCCD_SIDE
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 CCD_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
2 Номер графи N 2.0 CCD_SD_NUM
3 Порядковий номер запису N 2.0 CCD_SD_POS
4 Текст C 80 CCD_SD_TEXT
Код форми: 0014 Версія 1.00 "Контейнери" Таблиця "Контейнери" CCD_GOODS_PACK
1 Внутрішній номер ВМД N 14.0 IDENT
2 Товар N (порядковий номер товару в декларації) N 3.0 CC_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
3 Контейнер C 30 CC_NAME
4 Тип контейнера N 2.0 CC_TYPE
5 Країна контейнера N 3.0 CC_CNT
Код форми: 0016 Версія 1.00 "Форми контролю по ВМД" Таблиця "Форми контролю по ВМД" WCCD_SAR
1 Назва профілю ризику C 200 CCD_SAR_NAME
2 Номер профілю ризику C 60 CCD_SAR_NUMBER
3 Номер етапу технології митного оформлення N 1.0 CCD_TECH_STEP
4 Номер рекомендуємої форми митного контролю C 10 CCD_SAR_FORM
5 Ознака проведення форми митного контролю N 1.0 CCD_SAR_HIT
6 Результат проведення форми митного контролю N 1.0 CCD_SAR_RESULT
7 Номер проведеної форми митного контролю C 10 CCD_SAR_FRESULT
8 Примітки C 1000 CCD_SAR_NOTE
9 П.І.Б інспектора C 100 CCD_SAR_INSP
10 Дата проведення форми митного контролю D 8 CCD_SAR_DATE
Код форми: 0017 Версія 1.00 "Транспортні засоби" Таблиця "Транспортні засоби" CCD_GOODS_CAR
1 Номер товару N 3.0 CC_32_01
2 Позиція N 3.0 CC_POS Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
3 Тип транспортного засобу N 3.0 CC_CAR_TYPE
4 Марка транспортного засобу C 15 CC_CAR_M
5 Модель транспортного засобу C 15 CC_CAR_MOD
6 Рік випуску N 4 CC_CAR_YEAR
7 Тип двигуна N 1 CC_CAR_E_TYPE
8 Об'єм (потужність) двигуна N 8.2 CC_CAR_E_POV
9 Номер кузова C 20 CC_CAR_1
10 Номер шасі C 20 CC_CAR_2
11 Номер двигуна C 20 CC_CAR_3
Код форми: 0018 Версія 1.00 "Дизельне паливо" Таблиця "Дизельне паливо" WCCD_ GOODS_SP
1 Номер товару N 3.0 CCD_32_01 Таблиця "Опис товарів по ВМД" CCD_GOODS
2 Позиція N 3.0 CCD_POS
3 Найменування товару C 25 CCD_G_NAME
4 Масова частка сірки в % C 25 CCD_G_STD
5 Код кількості сірки N 4 CCD_G_33
6 Марка товару C 15 CCD_G_ART
7 Виробник товару C 240 CCD_G_FIRM
8 Температура перегонки та фракційний склад C 240 CCD_G_PROP
Код форми: 0021 Таблиця "Опис ДМВ-1, ДМВ-3" JDCC1_MAIN
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Всього товарів ДМВ N 3.0 cc_05_01
3 Графа 7 Номер ВМД (митниця) N 9.0 ccd_07_01
4 Графа 7 Номер ВМД (рік) N 4.0 ccd_07_02
5 Графа 7 Номер ВМД (номер) N 6.0 ccd_07_03
6 Графа 1 ДМВ Продавець - найменування продавця товарів C 200 cc_02_name
7 Графа 1 ДМВ Продавець - адреса продавця товарів C 200 cc_02_adr
8 Графа 1 ДМВ Продавець - код ОКПО C 10 cc_02_okpo
9 Графа 2(а) ДМВ Покупець - найменування покупця товарів C 200 cc_08_name
10 Графа 2(а) ДМВ Покупець - адреса покупця товарів C 200 cc_08_adr
11 Графа 2(а) ДМВ Покупець - код ЄДРПОУ підприємства на території України, яке є покупцем товарів C 10 cc_08_okpo
12 Графа 2(б) ДМВ Декларант - найменування підприємства C 200 cc_14_name
13 Графа 2(б) ДМВ Декларант - адреса підприємства C 200 cc_14_adr
14 Графа 2(б) ДМВ Декларант - код ЄДРПОУ підприємства, яке декларує та пред'являє митному органу товари C 10 cc_14_okpo
15 Код методу оцінки C 2 cc_type
16 Графа 6 ДМВ Номер прийняття митним органом рішень щодо відомостей, зазначених у графах 7 - 9 ДМВ-1 C 18 cc_06_01_n
17 Графа 6 ДМВ Дата прийняття митним органом рішень щодо відомостей, зазначених у графах 7 - 9 ДМВ-1 D 8 cc_06_01_d
18 Графа 6 ДМВ Примітки C 2000 cc_06_01
19 Графа 3 ДМВ Умови поставки - код умови поставки N 2.0 cc_20_01
20 Графа 3 ДМВ Умови поставки - скорочене літерне найменування умови поставки C 50 cc_20_02
21 Графа 7(а) ДМВ C 1 cc_07_a
22 Графа 7(б) ДМВ C 1 cc_07_b
23 Графа 8(а) ДМВ C 1 cc_08_a
24 Графа 8(б) ДМВ C 1 cc_08_b
25 Графа 8 ДМВ Примітки C 2000 cc_08_c
26 Графа 9(а) ДМВ C 1 cc_09_a
27 Графа 9(б) ДМВ C 1 cc_09_b
28 Графа 9 ДМВ Примітки C 240 cc_09_c
29 Графа ДМВ "Для відміток митного органу" C 240 cc_cust
30 Графа 10(б) ДМВ C 25 cc_54_02
31 Графа 10(б) ДМВ C 25 cc_54_03
32 Графа 10(б) ДМВ D 8 cc_54_04
33 Графа 5 ДМВ Номер і дата укладення угоди (договору, контракту) Номер угоди C 28 cc_contr_name
34 Графа 5 ДМВ Номер і дата укладення угоди (договору, контракту) Дата укладення угоди D 8 cc_contr_date
35 Графа 5 ДМВ Доповнення (номер документа) C 28 cc_dop_name
36 Графа 5 ДМВ Доповнення (дата документа) D 8 cc_dop_date
37 Код валюти контракту N 3.0 cc_cost_cur
38 Курс валюти контракту N 16.8 cc_cost_rate
39 Графа 4 ДМВ Номер і дата рахунку Номер рахунку C 28 cc_doc_name
40 Графа 4 ДМВ Номер і дата рахунку Дата рахунку D 8 cc_doc_date
41 Загальна вага N 19.2 cc_w_all
42 Загальна вартість за всіма товарами N 19.2 cc_c_all
43 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди в гривнях N 19.2 cc_11b_01
44 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди в іноземній валюті N 19.2 cc_11b_cs
45 Графа 11(а) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_11b_cr
46 Графа 11(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_11b_rt
47 Графа 13(а) ДМВ Витрати покупця на оплату комісійних та інших посередницьких послуг в гривнях N 19.2 cc_13a_01
48 Графа 13(а) ДМВ Витрати покупця на оплату комісійних та інших посередницьких послуг в іноземній валюті N 19.2 cc_13a_cs
49 Графа 13(а) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_13a_cr
50 Графа 13(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_13a_rt
51 Графа 13(б) ДМВ Витрати покупця на оплату контейнерів, тари та пакування в гривнях N 19.2 cc_13b_01
52 Графа 13(б) ДМВ в іноземній валюті N 19.2 cc_13b_cs
53 Графа 13(б) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_13b_cr
54 Графа 13(б) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_13b_rt
55 Графа 14(а) ДМВ Вартість товарів і послуг: сировина, матеріали, деталі, напівфабрикати та інші комплектуючі вироби в іноземній валюті N 19.2 cc_14a_01
56 Графа 14(а) ДМВ Вартість товарів і послуг: сировина, матеріали, деталі, напівфабрикати та інші комплектуючі вироби в гривнях N 19.2 cc_14a_cs
57 Графа 14(а) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14a_cr
58 Графа 14(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14a_rt
59 Графа 14(б) ДМВ Вартість товарів і послуг: інструменти та інше подібне обладнання N 19.2 cc_14b_01
60 Графа 14(б) ДМВ Вартість товарів і послуг: інструменти та інше подібне обладнання N 19.2 cc_14b_cs
61 Графа 14(б) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14b_cr
62 Графа 14(б) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14b_rt
63 Графа 14(в) ДМВ Вартість товарів і послуг: матеріали, витрачені під час виробництва товарів, що оцінюються N 19.2 cc_14c_01
64 Графа 14(в) ДМВ Вартість товарів і послуг: матеріали, витрачені під час виробництва товарів, що оцінюються N 19.2 cc_14c_cs
65 Графа 14(в) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14c_cr
66 Графа 14(в) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14c_rt
67 Графа 14(г) ДМВ Вартість товарів і послуг: дизайн інженерне та дослідно-конструкторське розроблення, креслення, виконані поза межами території України в гривнях N 19.2 cc_14d_01
68 Графа 14(г) ДМВ Вартість товарів і послуг: дизайн інженерне та дослідно-конструкторське розроблення, креслення, виконані поза межами території України в іноземній валюті N 19.2 cc_14d_cs
69 Графа 14(г) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14d_cr
70 Графа 14(г) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14d_rt
71 Графа 15 ДМВ Ліцензійні та подібні платежі за використання об'єктів інтелектуальної власності в гривнях N 19.2 cc_15_01
72 Графа 15 ДМВ Ліцензійні та подібні платежі за використання об'єктів інтелектуальної власності в іноземній валюті N 19.2 cc_15_cs
73 Графа 15 ДМВ Код валюти N 3.0 cc_15_cr
74 Графа 15 ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_15_rt
75 Графа 16 ДМВ Частина доходу покупця у гривнях N 19.2 cc_16_01
76 Графа 16 ДМВ Частина доходу покупця в іноземній валюті N 19.2 cc_16_cs
77 Графа 16 ДМВ Код валюти N 3.0 cc_16_cr
78 Графа 16 ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_16_rt
79 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування у гривнях N 19.2 cc_17a_01
80 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування в іноземній валюті N 19.2 cc_17a_cs
81 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування Код валюти N 3.0 cc_17a_cr
82 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування Курс перерахунку N 16.8 cc_17a_rt
83 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку у гривнях N 19.2 cc_17b_01
84 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку в іноземній валюті N 19.2 cc_17b_cs
85 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку Код валюти N 3.0 cc_17b_cr
86 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку Курс перерахунку N 16.8 cc_17b_rt
87 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування N 19.2 cc_17c_01
88 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування в іноземній валюті N 19.2 cc_17c_cs
89 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування Код валюти N 3.0 cc_17c_cr
90 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування Курс перерахунку N 16.8 cc_17c_rt
91 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення в гривнях N 19.2 cc_19_01
92 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення в іноземній валюті N 19.2 cc_19_cs
93 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення Код валюти N 3.0 cc_19_cr
94 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення Курс перерахунку N 16.8 cc_19_rt
95 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення в гривнях N 19.2 cc_20a_01
96 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення N 19.2 cc_20a_cs
97 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення Код валюти N 3.0 cc_20a_cr
98 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення Курс перерахунку N 16.8 cc_20a_rt
99 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів у гривнях N 19.2 cc_21_01
100 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів в іноземній валюті N 19.2 cc_21_cs
101 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів Код валюти N 3.0 cc_21_cr
102 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів Курс перерахунку N 16.8 cc_21_rt
Код форми: 0022 Таблиця "Опис товарів за ДМВ-1, ДМВ-3" JDCC1_GOODS
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Графа ДМВ "Номер товару" N 3.0 cc_32_01
3 Номер товару за ВМД N 3.0 cc_32_ccd
4 Графа ДМВ "Код товару" C 10 cc_33_01
5 Вага товару за ВМД N 16.4 cc_35_01
6 Кількість товару у додаткових одиницях виміру за ВМД N 20.8 cc_31_cnt
7 Вартість товару за ВМД N 19.2 cc_cost
8 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди в гривнях N 19.2 cc_11b_01
9 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди у валюті N 19.2 cc_11b_cs
10 Графа 11(а) ДМВ Валюта угоди N 3.0 cc_11b_cr
11 Графа 11(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_11b_rt
12 Примітки C 2000 cc_11b_note
13 Графа 12 ДМВ "Усього А", гривень N 19.2 cc_12
14 Графа 13(а) ДМВ Витрати покупця на оплату комісійних та інших посередницьких послуг в гривнях N 19.2 cc_13a_01
15 Графа 13(а) ДМВ Витрати покупця на оплату комісійних та інших посередницьких послуг в іноземній валюті N 19.2 cc_13a_cs
16 Графа 13(а) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_13a_cr
17 Графа 13(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_13a_rt
18 Графа 13(б) ДМВ Витрати покупця на оплату контейнерів, тари та пакування в гривнях N 19.2 cc_13b_01
19 Графа 13(б) ДМВ Витрати покупця на оплату контейнерів, тари та пакування в іноземній валюті N 19.2 cc_13b_cs
20 Графа 13(б) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_13b_cr
21 Графа 13(б) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_13b_rt
22 Графа 14(а) ДМВ Вартість товарів і послуг: сировина, матеріали, деталі, напівфабрикати та інші комплектуючі вироби в іноземній валюті N 19.2 cc_14a_01
23 Графа 14(а) ДМВ Вартість товарів і послуг: сировина, матеріали, деталі, напівфабрикати та інші комплектуючі вироби в гривнях N 19.2 cc_14a_cs
24 Графа 14(а) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14a_cr
25 Графа 14(а) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14a_rt
26 Графа 14(б) ДМВ Вартість товарів і послуг: інструменти та інше подібне обладнання N 19.2 cc_14b_01
27 Графа 14(б) ДМВ Вартість товарів і послуг: інструменти та інше подібне обладнання N 19.2 cc_14b_cs
28 Графа 14(б) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14b_cr
29 Графа 14(б) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14b_rt
30 Графа 14(в) ДМВ Вартість товарів і послуг: матеріали, витрачені під час виробництва товарів, що оцінюються N 19.2 cc_14c_01
31 Графа 14(в) ДМВ Вартість товарів і послуг: матеріали, витрачені під час виробництва товарів, що оцінюються N 19.2 cc_14c_cs
32 Графа 14(в) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14c_cr
33 Графа 14(в) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14c_rt
34 Графа 14(г) ДМВ Вартість товарів і послуг: дизайн інженерне та дослідно-конструкторське розроблення, креслення, виконані поза межами території України N 19.2 cc_14d_01
35 Графа 14(г) ДМВ Вартість товарів і послуг: дизайн інженерне та дослідно-конструкторське розроблення, креслення, виконані поза межами території України N 19.2 cc_14d_cs
36 Графа 14(г) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_14d_cr
37 Графа 14(г) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_14d_rt
38 Графа 15 ДМВ Ліцензійні та подібні платежі за використання об'єктів інтелектуальної власності в гривнях N 19.2 cc_15_01
39 Графа 15 ДМВ Ліцензійні та подібні платежі за використання об'єктів інтелектуальної власності в іноземній валюті N 19.2 cc_15_cs
40 Графа 15 ДМВ Код валюти N 3.0 cc_15_cr
41 Графа 15 ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_15_rt
42 Графа 16 ДМВ Частина доходу покупця у гривнях N 19.2 cc_16_01
43 Графа 16 ДМВ Частина доходу покупця в іноземній валюті N 19.2 cc_16_cs
44 Графа 16 ДМВ Код валюти N 3.0 cc_16_cr
45 Графа 16 ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_16_rt
46 Графа 17 ДМВ Місце доставки C 50 cc_17_01
47 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування у гривнях N 19.2 cc_17a_01
48 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування в іноземній валюті N 19.2 cc_17a_cs
49 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування Код валюти N 3.0 cc_17a_cr
50 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - транспортування Курс перерахунку N 16.8 cc_17a_rt
51 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку у гривнях N 19.2 cc_17b_01
52 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку в іноземній валюті N 19.2 cc_17b_cs
53 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку Код валюти N 3.0 cc_17b_cr
54 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - вантаження, розвантаження, обробку Курс перерахунку N 16.8 cc_17b_rt
55 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування N 19.2 cc_17c_01
56 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування в іноземній валюті N 19.2 cc_17c_cs
57 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування Код валюти N 3.0 cc_17c_cr
58 Графа 17 ДМВ Витрати на доставку - страхування Курс перерахунку N 16.8 cc_17c_rt
59 Графа 18 ДМВ "Усього Б" N 19.2 cc_18
60 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення в гривнях N 19.2 cc_19_01
61 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення в іноземній валюті N 19.2 cc_19_cs
62 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення Код валюти N 3.0 cc_19_cr
63 Графа 19 ДМВ Витрати на монтаж, складення, налагодження обладнання або подання технічної допомоги після ввезення Курс перерахунку N 16.8 cc_19_rt
64 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення в гривнях N 19.2 cc_20_01
65 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення N 19.2 cc_20_cs
66 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення Код валюти N 3.0 cc_20_cr
67 Графа 20 ДМВ Витрати на доставку з пункту пропуску на кордоні до місця призначення Курс перерахунку N 16.8 cc_20_rt
68 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів у гривнях N 19.2 cc_21_01
69 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів в іноземній валюті N 19.2 cc_21_cs
70 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів Код валюти N 3.0 cc_21_cr
71 Графа 21 ДМВ Мито, податки та збори, що сплачуються під час ввезення або продажу товарів Курс перерахунку N 16.8 cc_21_rt
72 Графа 22 ДМВ "Усього В" N 19.2 cc_22
73 Графа 23 ДМВ Заявлена митна вартість у гривнях N 19.2 cc_45_01
74 Графа 23 ДМВ Заявлена митна вартість Код валюти N 3.0 cc_45_cr
75 Графа 23 ДМВ Заявлена митна вартість Курс перерахунку N 16.8 cc_45_rt
76 Графа 23 ДМВ Заявлена митна вартість в іноземній валюті N 19.2 cc_45_cs
Код форми: 0023 Таблиця "Опис ДМВ-2" JDCC2_MAIN
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Всього товарів ДМВ N 3.0 cc_05_01
3 Графа 7 Номер ВМД (митниця) N 9.0 ccd_07_01
4 Графа 7 Номер ВМД (рік) N 4.0 ccd_07_02
5 Графа 7 Номер ВМД (номер) N 6.0 ccd_07_03
6 Графа 1 ДМВ Продавець - найменування продавця товарів C 200 cc_02_name
7 Графа 1 ДМВ Продавець - адреса продавця товарів C 200 cc_02_adr
8 Графа 1 ДМВ Продавець - код ОКПО C 10 cc_02_okpo
9 Графа 2(а) ДМВ Покупець - найменування покупця товарів C 200 cc_08_name
10 Графа 2(а) ДМВ Покупець - адреса покупця товарів C 200 cc_08_adr
11 Графа 2(а) ДМВ Покупець - код ЄДРПОУ підприємства на території України, яке є покупцем товарів C 10 cc_08_okpo
12 Графа 2(б) ДМВ Декларант - найменування підприємства C 200 cc_14_name
13 Графа 2(б) ДМВ Декларант - адреса підприємства C 200 cc_14_adr
14 Графа 2(б) ДМВ Декларант - код ЄДРПОУ підприємства яке декларує та пред'являє митному органу товари C 10 cc_14_okpo
15 Графа 5 ДМВ Номер і дата прийняття рішення митним органом Номер рішення C 18 cc_05_01_n
16 Графа 5 ДМВ Номер і дата прийняття рішення митним органом Дата рішення D 8 cc_05_01_d
17 Графа 5 ДМВ Примітки C 2000 cc_05_1
18 Графа 3 ДМВ Умови поставки - код умови поставки N 2.0 cc_20_01
19 Графа 3 ДМВ Умови поставки - скорочене літерне найменування умови поставки C 50 cc_20_02
20 Графа 6 ДМВ Метод оцінки C 2 cc_type
21 Графа 7 ДМВ Примітки C 2000 cc_07_note
22 Графа 8 ДМВ Примітки C 2000 cc_08_note
23 Графа ДМВ "Для відміток митниці" C 240 cc_cust
24 Графа 10(а) ДМВ C 25 cc_54_02
25 Графа 10(а) ДМВ C 25 cc_54_03
26 Графа 10(а) ДМВ D 8 cc_54_04
27 Графа 4 ДМВ Номер і дата рахунку або іншого документу, що є підставою для доставки товару C 28 cc_contr_name
28 Графа 4 ДМВ Номер і дата рахунка або іншого документа, що є підставою для доставки товару D 8 cc_contr_date
29 Графа 4 ДМВ C 28 cc_dop_name
30 Графа 4 ДМВ D 8 cc_dop_date
31 Графа 4 ДМВ C 28 cc_doc_name
32 Графа 4 ДМВ D 8 cc_doc_date
Код форми: 0024 Таблиця "Опис товарів за ДМВ-2" JDCC2_GOODS
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Графа ДМВ "Номер товару" N 3.0 cc_32_01
3 Номер товару за ВМД N 3.0 cc_32_ccd
4 Графа ДМВ "Код товару" C 10 cc_33_01
5 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди щодо ідентичних/подібних (аналогічних) товарів у гривнях (для методів 2, 3 і 6) N 19.2 cc_11a_01
6 Графа 11(а) ДМВ Ціна угоди щодо ідентичних/подібних (аналогічних) товарів в іноземній валюті (для методів 2, 3 і 6) N 19.2 cc_11a_cs
7 Код валюти N 3.0 cc_11a_cr
8 Курс перерахунку N 16.8 cc_11a_rt
9 Графа 11(б) ДМВ Ціна одиниці товару за якою товари, ідентичні або подібні (аналогічні) з товарами, що оцінюються, були продані на території України найбільшою партією покупцеві, який не є взаємозалежною з продавцем особою, гривень (для методів 4 і 6) N 19.2 cc_11b_01
10 Графа 11(б) ДМВ Ціна одиниці товару за якою товари, ідентичні або подібні (аналогічні) з товарами, що оцінюються, були продані на території України найбільшою партією покупцеві, який не є взаємозалежною з продавцем особою, в іноземній валюті N 19.2 cc_11b_cs
11 Графа 11(б) ДМВ Код валюти N 3.0 cc_11b_cr
12 Графа 11(б) ДМВ Курс перерахунку N 16.8 cc_11b_rt
13 Графа 11(б) ДМВ Одиниця виміру N 4.0 cc_11b_unit
14 Графа 11(б) ДМВ Ціна N 19.2 cc_11b_price
15 Графа 11(в) ДМВ Розрахункова вартість товарів, визначена шляхом додавання вартості складових її елементів, гривень (для методів 5 і 6) N 19.2 cc_11c_01
16 Розрахункова вартість товарів, визначена шляхом додавання вартості складових її елементів, в іноземній валюті N 19.2 cc_11c_cs
17 Код валюти N 3.0 cc_11c_cr
18 Курс перерахунку N 16.8 cc_11c_rt
19 Графа 11(в) Одиниця виміру N 4.0 cc_11c_unit
20 Графа 11(в) Ціна N 19.2 cc_11c_price
21 Графа 11 Примітки C 2000 cc_11_note
22 Графа 12 ДМВ Коригування з урахуванням розміру партії (+ -) N 19.2 cc_12
23 Графа 13 ДМВ Коригування з урахуванням комерційних умов (+ -) N 19.2 cc_13
24 Графа 14 ДМВ Сума коригування, усього (+ -) N 19.2 cc_14
25 Графа 15 ДМВ Ціна угоди (вартість) з урахуванням коригування (графа 11(а) + графа 14) N 19.2 cc_15
26 Графа 16 ДМВ Вартість транспортування (+) N 19.2 cc_16_01
27 Графа 17 ДМВ Вартість вантаження розвантаження та обробки (+) N 19.2 cc_17_01
28 Графа 18 ДМВ Вартість страхування (+) N 19.2 cc_18_01
29 Графа 19 ДМВ Комісійні та інші посередницькі витрати, пов'язані з увезенням (+) N 19.2 cc_19_01
30 Графа 20 ДМВ Прибуток, комісійні та торговельні націнки у зв'язку з продажем на внутрішньому ринку (-) N 19.2 cc_20_01
31 Графа 21 ДМВ Вартість додаткової обробки чи переробки ввезених товарів (-) N 19.2 cc_21_01
32 Графа 22 ДМВ Мито, податки, збори та інші внутрішні платежі (-) N 19.2 cc_22_01
33 Графа 23 ДМВ Інші витрати та платежі, пов'язані з продажем на внутрішньому ринку (-) N 19.2 cc_23_01
34 Графа 24 ДМВ "УСЬОГО В" N 19.2 cc_24
35 Графа 25 ДМВ Заявлена митна вартість у гривнях N 19.2 cc_45_01
36 Код валюти N 3.0 cc_45_cr
37 Курс перерахунку N 16.8 cc_45_rt
38 Графа 25 ДМВ Заявлена митна вартість в іноземній валюті N 19.2 cc_45_cs
Листи узгодження: Документ 30 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Основні дані" Таблиця "Основні дані" LA_MAIN
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Номер реєстрації в митниці C 20 la_num
2 Дата реєстрації D la_date
3 Код ЄДРПОУ C 10 la_cl_code
4 Найменування C 200 la_cl_name
5 Адреса C 200 la_cl_adr
6 Країна іноземного клієнта (може бути відсутня) C 3 la_in_cnt
7 Найменування іноземного клієнта (може бути відсутнє) C 200 la_in_name
8 Адреса іноземного клієнта (може бути відсутня) C 200 la_in_adr
9 Процедура C 2 la_37_01
10 Характер угоди C 2 la_24_01
11 Номер ЛУ C 9 la_07_01
12 Номер ЛУ C 1 la_07_02
13 Номер ЛУ C 6 la_07_03
14 ОНП N 3 la_0d_01
15 Дата ОНП D la_0d_02
16 Митниця оформлення C 9 la_cust
17 Код валюти контракту N 3 la_22_01
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Товари" Таблиця "Товари" LA_GOODS
1 Номер товару N 3 la_32_01
2 Опис товару C 240 la_31_01
3 Код товару C 10 la_33_01
4 Вага N 16.3 la_35_01
5 Кількість в додаткових одиницях N 19.8 la_31_04
6 Додаткова одиниця C 4 la_41_01
7 фактурна вартість N 19.2 la_42_01
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Документи" Таблиця "Документи" LA_DOC
1 Номер товару N 3 la_32_01
2 Код документа C 4 la_code
3 Документ C 30 la_name
4 Дата документа D la_ date_b
5 Дата закінчення дії документа D la_ date_e
ПТП: Документ 0100 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Загальний опис" Таблиця "Загальний опис"
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Тип ПТП (1, 2, 3) N 1
2 Особливості переміщення (0.5) N 1
3 Номер ПТП C 9
4 Номер ПТП C 1
5 Номер ПТП C 6
6 Митниця відправлення C 9
7 Митниця призначення C 9
8 Найменування місця C 200
9 Адреса місця C 200
10 Країна відправлення C 3
11 Країна призначення C 3
12 Тип транспортного засобу C 2
13 Найменування транспортного засобу C 26
14 Загальна вартість, грн. N 19.2
15 Кількість місць N 6
16 Загальна вага N 16.3
17 Митне забезпечення C 200
18 Країна відправника C 2
19 ЄДРПОУ/ДРФО відправника C 10
20 Найменування відправника C 200
21 Адреса відправника C 200
22 Країна одержувача C 2
23 ЄДРПОУ/ДРФО одержувача C 10
24 Найменування одержувача C 200
25 Адреса одержувача C 200
26 Країна транспортної організації C 2
27 ЄДРПОУ/ДРФО транспортної організації C 10
28 Найменування транспортної організації C 200
29 Адреса транспортної організації C 200
30 П.І.Б водія C 200
31 Паспортні дані C 200
32 Робота, посада C 200
33 Адреса водія C 200
34 Дата ПМК D
35 ПМК N 3
36 Дата ОНП D
37 ОНП N 3
38 Дата доставки D
39 Дата анулювання D
40 ПМК/ОНП анулювання N 3
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Документи" Таблиця "Документи"
1 Позиція документа N 3
2 Код документа C 4
3 Номер документа C 30
4 Дата документа D
5 Дата документа D
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Товар" Таблиця "Товар"
1 Номер товару N 3
2 Опис товару C 240
3 Вартість у грн. N 19.2
4 Кількість місць N 6
5 Вага брутто N 16.3
6 Пакування C 200
7 Митне забезпечення C 200
8 Примітки C 200
Реєстр номерів вагонів: Документ 0105 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Реєстр номерів вагонів" Таблиця "Реєстр номерів вагонів" WCCD_RAILWAY
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Номер позиції в реєстрі N 3.0 CCD_POSITION
2 Номер вагона C 100 NUM_VAG
3 Номер залізничної накладної C 100 NUM_DOC
4 Номер товару в ВМД N 3.0 CCD_32_01
5 Код товару C 10 CCD_33_01_UA
6 Вага N 16.8 CCD_38_01
7 Кількість N 16.8 CCD_31_03
8 Одиниця виміру C 4 CCD_41_01
ДМВ: Документ 0338 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.0 "Опис ДМВ" Таблиці JDCC1_MAIN JDCC1_GOODS, JDCC1_DOC, JDCC2_MAIN, JDCC2_GOODS, JDCC2_DOC
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Графа 7 Номер ВМД (митниця) N 9.0 ccd_07_01
2 Графа 7 Номер ВМД (рік) N 4.0 ccd_07_02
3 Графа 7 Номер ВМД (номер) N 6.0 ccd_07_03
4 Графа 7 Номер ВМД (дата штампа ПМК) D 8 ccd_07_01_date
Код форми: 0025 Таблиця "Документи по товару за ДМВ-1 ДМВ-3" JDCC1_DOC
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Ознака документа N 1.0 cc_pr
3 Графи 4, 5 ДМВ Код документа N 4.0 cc_doc_code
4 Графи 4, 5 ДМВ Номер документа C 30 cc_doc
5 Графи 4, 5 ДМВ Дата документа D 8 cc_doc_d
Код форми: 0026 Таблиця "Документи по товару за ДМВ-2" JDCC2_DOC
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля
1 Ідентифікатор ДМВ C 14
2 Ознака документа N 1.0 cc_pr
3 Графа 4 ДМВ Код документа N 4.0 cc_doc_code
4 Графа 4 ДМВ Номер документа C 30 cc_doc
5 Графа 4 ДМВ Дата документа D 8 cc_doc_d
Книжка МДП: Документ 2950 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Загальний опис" Таблиця "Загальний опис"
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Серія МДП C 2
2 Номер МДП C 8
3 Номер сторінки N 2
4 Номер транспортного засобу C 26
5 Країна транспортного засобу C 3
6 Найменування перевізника C 200
7 Адреса перевізника C 200
8 Країна перевізника C 2
9 П.І.Б. водія C 200
10 Паспортні дані водія C 200
11 Країна відправлення C 3
12 Країна призначення C 3
13 Дата доставки D
14 ОНП N 3
15 Користувач N 6
16 Дата оформлення D
17 Митниця призначення C 9
18 Митниця пропуску C 9
19 Найменування фірми декларанта C 200
20 Номер свідоцтва БМ C 200
21 Дані декларанта (свідоцтво) C 200
22 Дані декларанта (П.І.Б, телефон) C 200
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Клієнти" Таблиця "Клієнти"
1 Номер клієнта C 3
2 Найменування відправника C 200
3 Адреса відправника C 200
4 Країна відправника C 2
5 Найменування одержувача C 200
6 Адреса одержувача C 200
7 Країна одержувача C 2
8 Код країни відправлення N 3
9 Код країни призначення N 3
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Документи" Таблиця "Документи"
1 Номер учасника N 3
2 Код документа C 4
3 Номер документа C 28
4 Дата документа D
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Товар" Таблиця "Товар"
1 Номер учасника N 3
2 Номер товару N 3
3 Код товару C 10
4 Опис товару C 240
5 Кількість місць N 6
6 Вага брутто N 16.3
7 Вартість в валюті N 19.2
8 Код валюти вартості N 3
Облікова картка суб'єкта ЗЕД: Документ 9020 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Основні дані" Таблиця "Облікова картка" CLIENT_LIST
N поля Опис Тип і розмір поля Ім'я поля Джерело інформації
1 Код ЄДРПОУ C 10 ent_code
2 Код платника податків C 12 ent_inn
3 Найменування C 200 ent_name
4 Адреса C 200 ent_adr
5 Фактична адреса C 200 ent_post_adr
6 Код адміністративного поділу N 2 ent_adm Diction_Admin_div
7 Тип підприємства N 2 ent_ type Diction_Ent_type
8 Код власності N 2 ent_own Diction_Ent_Sub
9 Інвестиції N 1 ent_inv Diction_Ent_inv
10 Дата модифікації D date_modify
11 Дата реєстрації в митниці D date_create
12 Код митниці N 5 ent_fl_cust
13 Рік реєстрації N 4 ent_fl_year
14 Відділ митниці N 2 ent_fl_sub
15 Номер реєстрації в митниці N 10 ent_fl_num
16 Директор C 60 ent_b_name
17 Телефон директора C 15 ent_b_tel
18 Факс C 15 ent_b_fax
19 Паспорт виданий C 80 ent_b_pass
20 Паспорт серія C 10 ent_b_psr
21 Паспорт номер C 10 ent_b_pnum
22 Дата видачі паспорта D ent_b_pdat
23 Бухгалтер C 60 ent_f_name
24 Телефон бухгалтера C 15 ent_f_tel
25 Факс C 15 ent_f_fax
26 Паспорт виданий C 80 ent_f_pass
27 Паспорт серія C10 ent_f_psr
28 Паспорт номер C10 ent_f_pnum
29 Дата видачі паспорта D ent_f_pdat
30 Код податкової C 10 ent_n_cod
31 Найменування податкової C 200 ent_n_name
32 Адреса податкової C 200 ent_n_adr
33 Номер державної реєстрації C 60 ent_rg_num
34 Дата державної реєстрації D ent_rg_date
35 Організація державної реєстрації C 100 ent_rg_org
47 Користувач N usern
48 Номер печатки інспектора N ent_insp_onp
49 Форма фінансування N ent_min
50 Орган управління C 80 ent_org
51 Номер свідоцтва про реєстрацію ПДВ C 10 ent_inn_rg
52 Дата свідоцтва D ent_inn_date
53 Організація видачі свідоцтва C 80 ent_inn_org
54 Номер початку державної реєстрації C 60 ent_rn_num
55 Дата початку державної реєстрації D ent_rn_date
56 Організація початку державної реєстрації C 100 ent_rn_org
57 Дата анулювання D ent_dann
58 Печатка інспектора N ent_ann_onp
59 Причина анулювання C 240 ent_anote
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Рахунки" Таблиця "Розрахункові рахунки" CLIENT_ACCOUNT
1 Тип рахунку $ - валютний, Г - грн C 1 ent_ account_type
2 МФО банку N 6 ent_bank_mfo
3 Найменування банку C 200 ent_bank_name
4 Адреса банку C 200 ent_bank_adr
5 Рахунок C 35 ent_account
6 Дата початку D date_begin
7 Дата закінчення D date_end
8 Код ЄДРПОУ банку C 10 bank_code
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Декларанти" Таблиця "Декларанти" CLIENT_BR
1 П.І.Б. C 200 ent_fio
2 Телефон C 15 ent_tel
3 Паспорт серія C 10 ent_psr
4 Паспорт номер C 10 ent_pnum
5 Паспорт виданий C 80 ent_pass
6 Дата видачі паспорта D ent_pdat
7 Факс C 15 ent_fax
Примітка. Імена полів таблиць, виділені жирним шрифтом і фоном (наприклад, CCD_SD_POS), є ключовими полями відповідної таблиці.
( Додаток 5 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 6
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні митний орган -
Регіональна інформаційна
митниця

ФУНКЦІЯ

розрахунку 32-розрядної контрольної суми (мова C)

 /********** 
 * 
 * Copyright, applying to UpdateCRC() and crc_32_tab[ ]: 
 * 
 * COPYRIGHT (C) 1986 Gary S. Brown. 
 * 
 **********/ 
 /********** 
 * 
 * First, the polynomial itself and its table of feedback terms. The 
 * polynomial is 
 * X^32+X^26+X^23+X^22+X^16+X^12+X^11+X^10+X^8+X^7+X^5+X^4+X^2+X^1+X^0 
 * 
 * Note that we take it "backwards" and put the highest-order term in 
 * the lowest-order bit. The X^32 term is "implied"; the LSB is the 
 * X^31 term, etc. The X^0 term (usually shown as "+1") results in 
 * the MSB being 1. 
 * 
 * Note that the usual hardware shift register implementation, which 
 * is what we're using (we're merely  optimizing it by doing eight-bit 
 * chunks at a time) shifts bits into the lowest-order term. In our 
 * implementation, that means shifting towards the  right. Why do we 
 * do  it  this  way? Because the calculated CRC must be transmitted in 
 * order from highest-order term to lowest-order  term.  UARTs transmit 
 * characters in order from LSB to MSB. By storing the CRC this way, 
 * we hand it to the UART in the order low-byte to high-byte; the UART 
 * sends each low-bit to hight-bit; and the result is transmission bit 
 * by bit from highest- to lowest-order term without requiring any bit 
 * shuffling on our part. Reception works similarly. 
 * 
 * The feedback terms table consists of 256, 32-bit entries. Notes: 
 * 
 * The table can be generated at runtime if desired; code to do so 
 * is shown later. It might not be obvious, but the feedback 
 * terms simply represent the results of eight shift/xor opera- 
 * tions for all combinations of data and CRC register values. 
 * 
 * The values must  be  right-shifted  by  eight  bits  by  the "updcrc" 
 * logic; the shift must be unsigned (bring in zeroes). On some 
 * hardware you could probably optimize the shift in  assembler by 
 * using byte-swap instructions. 
 * polynomial $edb88320 
 * 
 **********/ 
 unsigned long crc_32_tab[] = 
 { 
 0x00000000L, 0x77073096L, 0xee0e612cL, 0x990951baL, 0x076dc419L, 
 0x706af48fL, 0xe963a535L, 0x9e6495a3L, 0x0edb8832L, 0x79dcb8a4L, 
 0xe0d5e91eL, 0x97d2d988L, 0x09b64c2bL, 0x7eb17cbdL, 0xe7b82d07L, 
 0x90bf1d91L, 0x1db71064L, 0x6ab020f2L, 0xf3b97148L, 0x84be41deL, 
 0x1adad47dL, 0x6ddde4ebL, 0xf4d4b551L, 0x83d385c7L, 0x136c9856L, 
 0x646ba8c0L, 0xfd62f97aL, 0x8a65c9ecL, 0x14015c4fL, 0x63066cd9L, 
 0xfa0f3d63L, 0x8d080df5L, 0x3b6e20c8L, 0x4c69105eL, 0xd56041e4L, 
 0xa2677172L, 0x3c03e4d1L, 0x4b04d447L, 0xd20d85fdL, 0xa50ab56bL, 
 0x35b5a8faL, 0x42b2986cL, 0xdbbbc9d6L, 0xacbcf940L, 0x32d86ce3L, 
 0x45df5c75L, 0xdcd60dcfL, 0xabd13d59L, 0x26d930acL, 0x51de003aL, 
 0xc8d75180L, 0xbfd06116L, 0x21b4f4b5L, 0x56b3c423L, 0xcfba9599L, 
 0xb8bda50fL, 0x2802b89eL, 0x5f058808L, 0xc60cd9b2L, 0xb10be924L, 
 0x2f6f7c87L, 0x58684c11L, 0xc1611dabL, 0xb6662d3dL, 0x76dc4190L, 
 0x01db7106L, 0x98d220bcL, 0xefd5102aL, 0x71b18589L, 0x06b6b51fL, 
 0x9fbfe4a5L, 0xe8b8d433L, 0x7807c9a2L, 0x0f00f934L, 0x9609a88eL, 
 0xe10e9818L, 0x7f6a0dbbL, 0x086d3d2dL, 0x91646c97L, 0xe6635c01L, 
 0x6b6b51f4L, 0x1c6c6162L, 0x856530d8L, 0xf262004eL, 0x6c0695edL, 
 0x1b01a57bL, 0x8208f4c1L, 0xf50fc457L, 0x65b0d9c6L, 0x12b7e950L, 
 0x8bbeb8eaL, 0xfcb9887cL, 0x62dd1ddfL, 0x15da2d49L, 0x8cd37cf3L, 
 0xfbd44c65L, 0x4db26158L, 0x3ab551ceL, 0xa3bc0074L, 0xd4bb30e2L, 
 0x4adfa541L, 0x3dd895d7L, 0xa4d1c46dL, 0xd3d6f4fbL, 0x4369e96aL, 
 0x346ed9fcL, 0xad678846L, 0xda60b8d0L, 0x44042d73L, 0x33031de5L, 
 0xaa0a4c5fL, 0xdd0d7cc9L, 0x5005713cL, 0x270241aaL, 0xbe0b1010L, 
 0xc90c2086L, 0x5768b525L, 0x206f85b3L, 0xb966d409L, 0xce61e49fL, 
 0x5edef90eL, 0x29d9c998L, 0xb0d09822L, 0xc7d7a8b4L, 0x59b33d17L, 
 0x2eb40d81L, 0xb7bd5c3bL, 0xc0ba6cadL, 0xedb88320L, 0x9abfb3b6L, 
 0x03b6e20cL, 0x74b1d29aL, 0xead54739L, 0x9dd277afL, 0x04db2615L, 
 0x73dc1683L, 0xe3630b12L, 0x94643b84L, 0x0d6d6a3eL, 0x7a6a5aa8L, 
 0xe40ecf0bL, 0x9309ff9dL, 0x0a00ae27L, 0x7d079eb1L, 0xf00f9344L, 
 0x8708a3d2L, 0x1e01f268L, 0x6906c2feL, 0xf762575dL, 0x806567cbL, 
 0x196c3671L, 0x6e6b06e7L, 0xfed41b76L, 0x89d32be0L, 0x10da7a5aL, 
 0x67dd4accL, 0xf9b9df6fL, 0x8ebeeff9L, 0x17b7be43L, 0x60b08ed5L, 
 0xd6d6a3e8L, 0xa1d1937eL, 0x38d8c2c4L, 0x4fdff252L, 0xd1bb67f1L, 
 0xa6bc5767L, 0x3fb506ddL, 0x48b2364bL, 0xd80d2bdaL, 0xaf0a1b4cL, 
 0x36034af6L, 0x41047a60L, 0xdf60efc3L, 0xa867df55L, 0x316e8eefL, 
 0x4669be79L, 0xcb61b38cL, 0xbc66831aL, 0x256fd2a0L, 0x5268e236L, 
 0xcc0c7795L, 0xbb0b4703L, 0x220216b9L, 0x5505262fL, 0xc5ba3bbeL, 
 0xb2bd0b28L, 0x2bb45a92L, 0x5cb36a04L, 0xc2d7ffa7L, 0xb5d0cf31L, 
 0x2cd99e8bL, 0x5bdeae1dL, 0x9b64c2b0L, 0xec63f226L, 0x756aa39cL, 
 0x026d930aL, 0x9c0906a9L, 0xeb0e363fL, 0x72076785L, 0x05005713L, 
 0x95bf4a82L, 0xe2b87a14L, 0x7bb12baeL, 0x0cb61b38L, 0x92d28e9bL, 
 0xe5d5be0dL, 0x7cdcefb7L, 0x0bdbdf21L, 0x86d3d2d4L, 0xf1d4e242L, 
 0x68ddb3f8L, 0x1fda836eL, 0x81be16cdL, 0xf6b9265bL, 0x6fb077e1L, 
 0x18b74777L, 0x88085ae6L, 0xff0f6a70L, 0x66063bcaL, 0x11010b5cL, 
 0x8f659effL, 0xf862ae69L, 0x616bffd3L, 0x166ccf45L, 0xa00ae278L, 
 0xd70dd2eeL, 0x4e048354L, 0x3903b3c2L, 0xa7672661L, 0xd06016f7L, 
 0x4969474dL, 0x3e6e77dbL, 0xaed16a4aL, 0xd9d65adcL, 0x40df0b66L, 
 0x37d83bf0L, 0xa9bcae53L, 0xdebb9ec5L, 0x47b2cf7fL, 0x30b5ffe9L, 
 0xbdbdf21cL, 0xcabac28aL, 0x53b39330L, 0x24b4a3a6L, 0xbad03605L, 
 0xcdd70693L, 0x54de5729L, 0x23d967bfL, 0xb3667a2eL, 0xc4614ab8L, 
 0x5d681b02L, 0x2a6f2b94L, 0xb40bbe37L, 0xc30c8ea1L, 0x5a05df1bL, 
 0x2d02ef8dL 
 ); 
 /********** 
 * 
 * UpdateCRC32() 
 * 
 * 
 * 
 **********/ 
 long UpdateCRC32(unsigned long crc32val, unsigned char *s, int len){ 
 register unsigned long crcval = crc32val; 
 while (len--) 
 crcval = crc_32_tab[((unsigned char) crcval ^ (*s++)) &  0xff] ^ (crcval >> 8); 
 return(crcval); 
 ) 
 /********** 
 * 
 * 
 * End of File 
 * 
 * 
 * 
 **********/ 
( Додаток 6 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держмитслужби України
29.11.2006  N 1063

СПЕЦИФІКАЦІЯ

форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні суб'єкт - митний орган

1. Загальні положення

1.1. Для розвитку Єдиної автоматизованої інформаційної системи Держмитслужби України є необхідним оперативний обмін зовнішньоекономічними документами з суб'єктами господарювання, господарська та зовнішньоекономічна діяльність яких потребує переміщення через митний кордон України товарів та транспортних засобів. Обмін такими документами необхідний для швидкого й оперативного митного оформлення, своєчасного збору й оброблення статистичної та оперативної інформації, контролю експортно-імпортних операцій суб'єктів господарювання.
1.2. Одним з основних завдань програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" є ефективне оброблення комерційних додатків - отримання інформації з автоматизованих систем суб'єктів господарювання, декларантів.
1.3. З метою уніфікації та стандартизації процесу обміну електронною інформацією між суб'єктами господарювання і митними органами використовується Специфікація форматів електронних повідомлень програмно-інформаційного комплексу "Автоматизована система митного оформлення товарів та інших предметів" на рівні суб'єкт - митний орган (далі - специфікація), яка підтримує всі документи, необхідні для проведення митного оформлення.
Ця специфікація є базовою та дозволяє надалі нарощувати типи електронних копій документів, що передаються, і змінювати їх структури з обов'язковим подальшим затвердженням наказом Держмитслужби України.

2. Технологія обміну електронною інформацією

2.1. Технологія обміну електронною інформацією автоматизованої системи митного оформлення товарів і транспортних засобів передбачає наявність двох суб'єктів (сторін) обміну - суб'єкта господарювання і митного органу, та об'єкта обміну - електронного повідомлення, яке містить електронні копії зовнішньоторговельних документів, зокрема вантажні митні декларації (у подальшому, можливо, ліцензії, дозволи, контракти тощо), діагностичні дані, дані контролю цілісності повідомлення тощо.
2.2. Обмін електронними повідомленнями на рівні суб'єкт - митний орган здійснюється шляхом формування суб'єктами господарювання електронного пакета документів, передання його до митного органу з використанням дискет або електронної пошти, оброблення митним органом пакета документів, формування електронного пакета повідомлення у відповідь і передання пакета відповіді суб'єкту господарювання.
Узагальнену схему технології обміну електронною інформацією на рівні суб'єкт - митний орган наведено в додатку 1.
2.3. На сьогодні найбільш прийнятним є дискетний шлях передання електронної інформації, оскільки вимагає мінімальних витрат як з боку суб'єктів господарювання, так і митного органу.
2.4. При подальшому розгортанні відділень електронної пошти в митних органах, налагодженні взаємодії суб'єктів господарювання з митними органами за допомогою електронної пошти, розробленні й впровадженні в митних органах алгоритмів автоматичної обробки електронних копій документів, що надходять цим каналом зв'язку, можливий перехід на обмін електронними повідомленнями з використанням електронної пошти.
2.5. Основні положення електронного обміну повідомленнями між суб'єктом господарювання і митним органом:
на будь-який електронний документ, переданий суб'єктом господарювання до митного органу, формується відповідь. Відповідь митного органу може бути негативною - документ не записаний у відповідну базу даних через помилки, що не дозволяють надалі його обробляти, або позитивною - документ пройшов первинну стадію контролю та успішно записаний у базу даних. При позитивній відповіді автоматизованої системи митного оформлення товарів і транспортних засобів документу присвоюється реєстраційний номер (для вантажної митної декларації, провізної відомості тощо) або номер контролю (для контрактів, ліцензій, дозволів тощо), який передається в електронному повідомленні відповіді;
суб'єкт господарювання в електронному повідомленні самостійно формує вид документа - новий документ, модифікацію або видалення раніше переданого документа;
з розвитком технологій автоматизованої обробки зовнішньоторговельних документів автоматизована система митного оформлення товарів і транспортних засобів повинна буде на кожну зовнішньоекономічну операцію (експорт, імпорт, транзит) автоматично видати рекомендації: повна перевірка вантажу, перевірка необхідних документів або випуск вантажу.

3. Формати електронних повідомлень

3.1. Під форматами електронних повідомлень для обміну інформацією з автоматизованою системою митного оформлення товарів і транспортних засобів розуміється певна формалізована структура файла електронного повідомлення, що має вбудовані засоби контролю цілісності даних при передачі й унікально характеризує відправника й одержувача електронного повідомлення.
3.2. Версією 1.06 специфікації форматів електронних повідомлень передбачені три види повідомлень:
CSMF - простий формат електронного повідомлення, що застосовується у відповідних автоматизованих додатках і має істотні обмеження за типами документів і їх кількістю;
CCMF - складовий формат електронного повідомлення, який є базовим для основних комерційних додатків і який відстежується в автоматизованій системі митного оформлення товарів і транспортних засобів на основі списків сертифікованого програмного забезпечення й ліцензійних угод;
CRMF - формат електронного повідомлення відповіді митниці на повідомлення CCMF.
3.3. Структура всіх трьох видів електронних повідомлень уніфікована й складається із:
заголовка повідомлення (Head Message), у якому наводиться інформація про тип і версію формату повідомлення, про відправника й одержувача повідомлення, а також містяться дані про кількість електронних копій документів у повідомленні, контрольні дані цілісності пакета тощо;
основної частини повідомлення (Body Message), у якій містяться сегменти опису електронних копій документів, сегменти електронних копій та інші сегменти;
закінчення повідомлення (Foot Message), у якому містяться контрольні дані про електронне повідомлення.
3.4. В основній частині повідомлення містяться сегменти - логічні елементи інформації. Сегменти можуть бути двох основних типів:
сегменти опису (Info Segment), у яких міститься інформація про правила роботи й інтерпретації електронних документів, відповідей митних органів та інших даних (у простому форматі електронного повідомлення CSMF відсутні);
сегменти даних (Data Segment), у яких містяться електронні копії документів, відповіді митних органів та інші дані.
3.5. В електронному повідомленні сегменти опису (за їх наявності) мають бути розміщені перед сегментами даних (у порядку розташування від початку повідомлення).
3.6. За своєю структурою сегменти даних поділяються на три частини:
заголовок сегмента (Head Data Segment), у якому наводиться інформація про тип і версію даних, контрольні дані цілісності сегмента й інші дані;
основну частину сегмента (Body Data Segment), у якій містяться форми електронних даних;
закінчення сегмента (Foot Data Segment), у якому містяться контрольні дані про сегмент.
3.7. Форми електронних даних, які містяться в основній частині сегмента даних, містять опис і електронну інформацію певних структурних елементів документа (наприклад, загальний опис вантажної митної декларації або опис конкретного товару згідно з контрактом). За своєю структурою форми електронних даних складаються з трьох частин:
заголовка форми (Head Form), у якому наводиться інформація про тип і версію форми, контрольні дані цілісності форми й інші дані;
основної частини форми (Body Form), у якій містяться поля електронних даних;
закінчення форми (Foot Form), у якому містяться контрольні дані про форму й ознаки закінчення форми.
3.8. Поля електронних даних є неподільною логічною одиницею інформації і містять безпосередні дані. Кожне поле електронних даних містить:
код поля (Field Code) - ідентифікаційний 4-значний номер поля для інтерпретації даних;
значення поля (Field Data) - символьний рядок змінної довжини (від 1 до 1024 символів), у якому містяться безпосередні дані поля (деякі поля вимагають використання спеціальних шаблонів заповнення);
закінчення поля (Field End) - символ закінчення поля електронних даних.
3.9. Узагальнену структуру форматів електронних повідомлень версії 1.06 наведено в додатку 2.
3.10. Структуру й опис форматів заголовка (Head Message) і закінчення (Foot Message) електронного повідомлення наведено в додатку 3.
3.11. Структуру й опис форматів сегмента опису (Info Segment) електронного повідомлення наведено в додатку 4.
3.12. Структуру й опис форматів заголовка (Head Data Segment) і закінчення (Foot Data Segment) сегментів даних електронного повідомлення наведено в додатку 5.
3.13. Структуру й опис форматів заголовка (Head Form) і закінчення (Foot Form) форм електронних даних електронного повідомлення наведено в додатку 6.
3.14. Формати електронних даних, що підтримуються версією 1.06 включаючи їх коди, електронні форми й поля заповнення даних, наведено в додатку 7.
3.15. Опис типів даних (Data type descriptions) для XML-документа (Extesible Markup Language) електронної копії декларації митної вартості наведено в додатку 8. Опис типів даних для XML-документа електронної копії листа узгодження наведено в додатку 9. Опис типів даних для XML-документа повідомлення про транзитне перевезення (ПТП)наведено в додатку 10.
3.16. Поля електронних даних, що використовуються для представлення інформації, містять 4-значний цифровий код поля в форматі С4 (9999), безпосередньо дані в форматі С1...1024 і ознаку закінчення поля у форматі В1 (символ 02).
3.17. Усі дані в електронному повідомленні, крім символів закінчення структурних одиниць (сегментів, форм і полів), містяться в символьному вигляді (ASCII від 32 до 254).
3.18. Для опису полів інформації в додатках використовуються такі позначення:
С2 - символьне поле довжиною 2 символи;
С1...1024 - символьне поле змінної довжини (до 1024 символів);
У1 - поле довжиною 1 байт для подання двійкової інформації;
N2 - поле для занесення цифрової інформації (символи 0-9, "." і знак);
99 - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля цифровими символами (0 - 9);
ХХ - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля алфавітно-цифровими символами;
АА - шаблон заповнення поля, що вказує на обов'язковість заповнення цього поля алфавітними символами (А - Я);
ДД/ММ/РР - шаблон заповнення дати.
3.19. Усі файли електронних повідомлень обов'язково повинні мати розширення ".CMF." Щодо імені файла, то тут немає ніякого обмеження (крім обмежень операційної системи).

4. Контроль цілісності даних

4.1. Контроль цілісності даних вирішується спільно автоматизованою системою митного оформлення товарів і транспортних засобів та автоматизованою системою декларанта "Митний брокер".
Основним напрямом контролю цілісності даних є контроль правильності передання електронного повідомлення. Такий контроль здійснюється шляхом звіряння контрольних сум, переданих в електронному повідомленні та розрахованих за переданими даними під час приймання й оброблення повідомлення. Ці контрольні суми рахуються по байтах, записаних або прочитаних у повідомленні, їх кількість визначається інформаційним елементом повідомлення - сегментом даних або сегментом опису, формою електронних даних або будь-якою іншою структурою, до якої входить контрольна сума.
4.2. У додатку 11 наведено функцію розрахунку 32-розрядної контрольної суми (мова C), що застосовується для контролю цілісності даних в автоматизованій системі митного оформлення товарів і транспортних засобів.

5. Інформаційне забезпечення електронного обміну даними

5.1. Під інформаційним забезпеченням електронного обміну даними розуміється єдина система кодифікації даних, призначена для зведення до мінімуму непорозумінь, що виникають через невідповідність нормативно-довідкової та іншої інформації учасників обміну.
5.2. В автоматизованій системі митного оформлення товарів і транспортних засобів використовується встановлена Державною митною службою України нормативно-довідкова інформація для контролю і збору даних, а також код суб'єкта господарювання за Єдиним державним реєстром підприємств та організацій України (ЄДРПОУ) або Державним реєстром фізичних осіб України (ДРФОУ).
Голова комісії з припинення
юридичної особи - Департаменту
інформаційних технологій
та митної статистики,
перший заступник
начальника Департаменту
О.О.Ніколайчук

Додаток 1
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

УЗАГАЛЬНЕНА СХЕМА

технології обміну електронною інформацією на рівні суб'єкт - митний орган ( va063342-06 )


Додаток 2
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

УЗАГАЛЬНЕНА СТРУКТУРА

форматів електронних повідомлень версії 1.06 ( va063342-06 )


Додаток 3
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка (Head Message) і закінчення (Foot Message) електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітки
Head Message
С4 АААА Ідентифікаційний напис Вид повідомлення: CSMF, CCMF, CRMF
С2 99 Версія 02
С2 99 Ревізія 00
С10 ААХХХХХХХХ або 99999 Відправник Код суб'єкта або митного органу
С10 99999 або ААХХХХХХХХ Одержувач Код суб'єкта або митного органу
С8 ДД/ММ/РР Дата формування повідомлення
С10 9999999999 Реєстраційний номер ПО, яким підготовлений пакет згідно зі списком ПО
С4 99.99* Версія ПО, яким підготовлене повідомлення
С20 Номер ліцензії декларанта на ПО
С2 99 Кількість сегментів даних у повідомленні
С20 Коментарі
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума заголовка повідомлення
Foot Message
С2 99 Загальна кількість сегментів даних
С2 99 Загальна кількість нових документів
С2 99 Загальна кількість документів, що модифікуються
С2 99 Загальна кількість документів, що видаляються
С2 99 Загальна кількість документів, що тестуються
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума закінчення повідомлення
---------------
*Спеціальні символи (. ; : / та інші) не входять у формат заповнення поля і наведені в описі тільки для розкриття складового коду поля.

Додаток 4
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів сегмента опису (Info Segment) електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітки
С4 9999 Код інформаційного сегмента 0001
С2 99 Версія 02
С2 99 Ревізія 00
С2 99 Загальна кількість сегментів даних
С4 9999 Код сегмента даних
С15 99999.9999.999999* Номер документа або контрольного списку присвоєний митницею Код митниці, рік у форматі РРРР і номер, присвоєний митницею
С8 ДД/ММ/РР Дата документа або контрольного списку присвоєна митницею
С16 АА.ХХХХХХХХ. 999999* Внутрішній номер даних відправника повідомлення 2-буквений код країни, код відправника (для українських підприємств - код згідно з ЄДРПОУ), внутрішній номер даних відправника повідомлення
С1 9 Робота з даними 1 - Insert 2 - Update 3 - Delete 4 - Test
С20 Опис сегмента даних (коментарі)
С8 ДД/ММ/РР Дата складання
С12 9999999999999 Зміщення сегмента даних від початку повідомлення
С12 9999999999999 32-розрядна контрольна сума опису сегмента даних
С12 9999999999999 32-розрядна контрольна сума інформаційного сегмента
В1 Символ закінчення сегмента опису 01
---------------
* Спеціальні символи (. ; : / та інші) не входять у формат заповнення поля і наведені в описі тільки для розкриття складового коду поля. Поля, виділені фоном, є описом сегмента даних і повторюються стільки разів, скільки є сегментів даних.

Додаток 5
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка (Head Data Segment) і закінчення (Foot Data Segment) сегментів даних електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітки
Head Data Segment
С4 9999 Код сегмента даних
С4 9999 Код документа (даних)
С2 99 Версія документа (даних)
С2 99 Ревізія документа (даних)
С15 99999.9999.999999* Номер документа або контрольного списку присвоєний митницею Код митниці, рік в форматі РРРР і номер, присвоєний митницею
С8 ДД/ММ/РР Дата документа або контрольного списку присвоєна митницею
С16 АА.ХХХХХХХХ.999999* Внутрішній номер даних відправника повідомлення 2-буквений код країни, код відправника (для українських підприємств - код згідно з ЄДРПОУ), внутрішній номер даних відправника повідомлення
С1 9 Робота з документом 1 - Insert 2 - Update 3 - Delete 4 - Test
С12 999999999999 32-розрядна контрольна сума заголовка сегмента даних (Head Data Segment)
Foot Data Segment
B1 Ознака закінчення сегмента 00
---------------
* Спеціальні символи (. ; : / та інші) не входять у формат заповнення поля і наведені в описі тільки для розкриття складового коду поля.

Додаток 6
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

СТРУКТУРА Й ОПИС

форматів заголовка (Head Form) і закінчення (Foot Form) форм електронних даних електронного повідомлення

Поле Формат Опис Примітка
Head Form
С4 9999 Код форми електронних даних
С2 99 Версія форми
С2 99 Ревізія форми
С4 9999 Порядковий номер форми
Foot Form
У1 Ознака закінчення форми 01
С3 999 Кількість полів у формі
С12 999999999999 Контрольна сума форми (не включаючи Foot Form)

Додаток 7
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

ФОРМАТИ

електронних даних, що підтримуються версією 1.06, включаючи їх коди, електронні форми й поля заповнення даних

N поля Тип поля Роз- мір Кількість десяткових знаків після коми Опис поля Умова перевірки
ВМД: Сегмент даних 0010 Документ 0010 версія 1.06
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Опис ВМД"
1 C 3 0 Графа 1: 1 поле (символьний код відповідно до напрямку переміщення товарів) Not Null, Довідник "Типи операцій"
2 C 3 0 Графа 1: 3 поле (особливість переміщення товару) Довідник "Додаткові митні процедури"
3 N 2 0 Графа 1: 2 поле (код митного режиму) Довідник "Митні процедури"
4 N 2 0 Додаткова процедура (резерв)
5 N 2 0 Графа 3: Кількість листів
6 N 4 0 Графа 4: Кількість листів специфікацій
7 N 3 0 Графа 5: Кількість товарів Not Null
8 N 6 0 Графа 6: Всього місць Not Null
9 N 3 0 Графа 11: Торговельна країна Довідник "Країни"
10 N 19 2 Графа 12: Загальна митна вартість
11 N 22 0 Графа 13: Підлеглість експортному контролю
12 N 1 0 Графа 14: Тип ліцензії Довідник "Типи митних ліцензій"
13 C 14 0 Графа 14: Номер ліцензії
14 D 8 0 Графа 14: Дата видачі ліцензії
15 N 3 0 Графа 15: Код країни відправлення Довідник "Країни"
16 N 3 0 Графа 17: Код країни призначення Довідник "Країни"
17 N 1 0 Графа 19: Контейнер
18 N 2 0 Графа 20: Умови постачання (код умови) Довідник "Умови постачання"
19 C 30 0 Графа 20: Умови постачання (місце постачання)
20 N 2 0 Графа 20: Умови постачання (умови оплати) Довідник "Умови оплати"
21 N 3 0 Графа 22: Валюта та загальна фактурна вартість (код валюти контракту) Довідник "Валюти"
22 N 19 2 Графа 22: Валюта та загальна фактурна вартість (фактурна вартість)
23 N 16 8 Графа 23: Курс валюти Довідник "Курси валют"
24 N 3 0 Графа 24: Характер угоди Довідник "Характери операції"
25 N 2 0 Графа 25: Вид транспорту на кордоні Довідник "Типи транспорту"
26 N 2 0 Графа 26: Вид транспорту в межах країни Довідник "Типи транспорту"
27 N 5 0 Графа 27: Місце завантаження/розвантаження (перевантаження) Довідник "Митні установи"
28 N 5 0 Графа 29: Митниця на кордоні Довідник "Митні установи"
29 N 3 0 Графа 48: Відстрочення платежів (код платежу) Довідник "Види платежів"
30 D 8 0 Графа 48: Відстрочення платежів (дата гарантійного листа)
31 D 8 0 Графа 48: Відстрочення платежів (дата надання гарантії)
32 N 19 2 Графа 48: Відстрочення платежів (сума гарантії)
33 N 1 0 Графа 49: Найменування складу (тип ліцензії) Довідник "Типи митних ліцензій"
34 C 14 0 Графа 49: Найменування складу (номер ліцензії)
35 D 8 0 Графа 51: Митниця країни транзиту (дата доставки товару)
36 N 19 2 Графа 51: Митниця країни транзиту (сума гарантії)
37 D 8 0 Графа 52: Гарантія не дійсна для ... (дата доставки)
38 N 5 0 Графа 53: Митниця в країні призначення (місце призначення) Довідник "Митні установи"
39 N 5 0 Графа 54: Місце та дата (номер посвідчення митного брокера)
40 C 25 0 Графа 54: Місце та дата (декларант)
41 C 25 0 Графа 54: Місце та дата (декларант)
42 D 8 0 Графа 54: Місце та дата (дата заповнення/оформлення декларації)
43 N 3 0 Графа 18: Кількість транспортних засобів у графі 18
44 N 3 0 Графа 21: Кількість транспортних засобів у графі 21
45 N 19 2 Графа 22: Валюта та загальна фактурна вартість (фактурна вартість у валюті контракту)
46 N 1 0 Графа 28: Ознака за графою 28
47 N 1 0 Графа А: Ознака за графою А
48 C 15 0 Графа 16: Країна походження Довідник "Країни"
49 N 3 0 Графа 22: Код валюти контракту Довідник "Валюти"
50 N 3 0 Графа 5: Кількість товарів за специфікаціями
52 C 25 0 Текстові дані з графи 54
53 C 25 0 Текстові дані з графи 54
54 N 3 0 Код валюти вартості згідно з графою 45
55 N 16 8 Курс валюти згідно з графою 45
56 C 2 0 Графа 27 додатковий код митної установи, поле 1
57 C 2 0 Графа 27: Додатковий код митної установи, поле 2
58 C 2 0 Графа 29: Додатковий код митної установи, поле 1
59 C 2 0 Графа 29: Додатковий код митної установи, поле 2
60 C 2 0 Графа 53: Додатковий код митної установи, поле 1
61 C 2 0 Графа 53: Додатковий код митної установи, поле 2
62 C 30 0 Графа 51: 3-тя частина графи 51 (номер гарантійного документа
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Опис транспортних засобів за ВМД (графа 18)"
1 C 26 0 Графа 18: Транспортний засіб при відправленні (найменування) Not Null
2 N 3 0 Графа 18: Транспортний засіб при відправленні (код країни транспортного засобу) Not Null, Довідник "Країни"
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Опис транспортних засобів за ВМД (графа 21)"
1 C 26 0 Графа 21: Транспортний засіб на кордоні (найменування) Not Null
2 N 3 0 Графа 21: Транспортний засіб на кордоні (код країни транспортного засобу) Not Null, Довідник "Країни"
Код форми: 0004 Версія 1.00 "Опис подробиць платежів (графа В)"
1 N 3 0 Графа В: Подробиці розрахунків (код платежу) Not Null, Довідник "Види платежів"
2 C 1 0 Графа В: Подробиці розрахунків (умовно) Not Null
3 N 19 2 Графа В: Подробиці розрахунків (сума платежу)
4 C 70 0 Графа В: Подробиці розрахунків (рахунок платежу) Not Null
5 N 2 0 Графа В: Подробиці розрахунків (спосіб платежу) Not Null, Довідник "Спосіб платежу"
6 N 3 0 Графа В: Подробиці розрахунків (код валюти платежу) Not Null, Довідник "Валюти"
7 C 20 0 Графа В: Подробиці розрахунку (номер векселя)
8 D 8 0 Графа В: Подробиці розрахунку (дата векселя)
Код форми: 0005 Версія 1.00 "Опис товару"
1 C 240 0 Графа 31: Вантажні місця та опис товару (найменування товару)
2 C 30 0 Графа 31: Вантажні місця та опис товару (опис контейнера)
3 N 6 0 Графа 31: Вантажні місця та опис товару (кількість місць)
4 N 16 4 Графа 31: Вантажні місця та опис товару (кількість товару в додаткових одиницях виміру)
5 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null
6 C 10 0 Графа 33: Товар N (код товару за УКТЗЕД)
7 N 1 0 Графа 33: Товар N (ознака підакцизного товару)
8 N 3 0 Графа 34: Код країни походження Довідник "Країни"
9 N 16 4 Графа 35: Вага брутто (кг)
10 N 3 0 Графа 36: Преференція (звільнення від сплати ввізного мита) Default 00, Довідник "Преференції по тарифу"
11 N 3 0 Графа 36: Преференція (звільнення від сплати ПДВ) Default 00, Довідник "Преференції по ПДВ"
12 N 3 0 Графа 36: Преференція (звільнення від сплати акцизного збору) Default 00, Довідник "Преференції по акцизу"
13 N 2 0 Графа 37: Процедура (код митного режиму) Довідник "Митні процедури"
14 N 2 0 Графа 37: Процедура (попередня процедура переміщення) Довідник "Митні процедури"
15 N 2 0 Графа 37: Процедура (особливість переміщення товару) Довідник "Додаткові митні процедури"
16 N 16 4 Графа 38: Вага нетто (кг)
17 N 16 4 Графа 39: Квота
18 N 4 0 Графа 41: Додаткова одиниця виміру Довідник "Одиниці виміру"
19 N 19 2 Графа 42: Фактурна вартість товару
20 D 8 0 Графа 44: Дата зворотного ввезення-вивозу
21 N 19 2 Графа 45: Митна вартість
22 N 19 2 Графа 46: Статистична вартість
23 N 2 0 Графа 43: Код типу фінансової гарантії (при транзиті) Довідник "Види фінансової гарантії"
24 N 19 2 Графа 42: Вартість товару у валюті контракту
25 N 3 0 Графа 31: Кількість контейнерів
26 N 2 0 Місяць перетину кордону
27 N 1 0 Класифікація товару: 0 - місце, 1 - частина місця, 2 - насип/налив, 3 - тара
Код форми: 0006 Версія 1.00 "Опис попередніх документів на товар (графа 40)"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null
2 N 4 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (код документа) Not Null, Довідник "Документи"
3 N 5 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (номер попереднього документа - митниця) Not Null, Довідник "Митні установи"
4 N 1 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (номер попереднього документа - рік) Not Null
5 N 6 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (номер попереднього документа - номер) Not Null
6 N 3 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (номер товару) Not Null
7 D 8 0 Графа 40: Загальна декларація / попередній документ (дата документа) Not Null
Код форми: 0007 Версія 1.00 "Опис документів по товару (графа 44)"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null
2 N 4 0 Графа 44: Додаткова інформація / подані документи (код документа) Not Null, Довідник "Документи"
3 C 28 0 Графа 44: Додаткова інформація / подані документи (найменування) Not Null
4 D 8 0 Графа 44: Додаткова інформація / подані документи (дата початку дії документа) Not Null
5 D 8 0 Графа 44: Додаткова інформація / подані документи (дата закінчення дії документа)
Код форми: 0008 Версія 1.00 "Опис платежів по товару (графа 47)"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null
2 N 3 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (код платежу) Not Null, Довідник "Види платежів"
3 C 1 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (символьне розширення коду платежу) Not Null
4 N 19 2 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (основа (сума) нарахування) Not Null
5 N 6 2 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (ставка в % платежу) Not Null
6 N 19 2 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (сума платежу)
7 N 2 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (спосіб (вид) платежу) Not Null, Довідник "Спосіб платежу"
8 N 3 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (код валюти) Not Null, Довідник "Валюти"
9 N 16 4 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (кількість товару)
10 N 4 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (одиниця виміру) Довідник "Одиниці виміру"
11 N 3 0 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (код валюти платежу) Not Null
12 N 16 4 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (ставка платежу) Not Null
13 N 19 2 Графа 47: Нарахування мита та митних зборів (сума платежу)
Код форми: 0009 Версія 1.00 "Довідка-розрахунок митної вартості"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null (0 - при розрахунку по всій ВМД)
2 N 2 0 Код витрати Not Null, Довідник "Типів витрат"
3 N 19 2 Сума витрати у валюті
4 N 3 0 Код валюти Not Null, Довідник "Валюти"
5 N 16 8 Курс валюти Довідник "Курси валют"
6 N 16 4 Кількість товару
7 N 4 0 Код одиниці виміру Довідник "Одиниці виміру"
8 N 16 4 Ставка по товару
9 N 19 2 Сума витрати в грн.
10 N 1 0 Ознака розрахунку (0 - за кількістю, 1 - за вартістю)
11 N 1 0 Ознака використання витрати
Код форми: 0010 Версія 1.00 "Учасники ЗЕД за ВМД"
1 N 1 0 Тип учасника 1 - графа 2 2 - графа 8 3 - графа 14 4 - графа 9 5 - графа 50
2 N 2 0 Порядковий номер
3 C 2 0 Країна учасника Довідник "Країни"
4 C 8 0 Код за ЄДРПОУ
5 C 70 0 Найменування
6 C 70 0 Адреса
7 N 2 0 Код 1 Ідентифікаційний номер: код типу підприємства Довідник "Типи підприємств"
8 N 1 0 Код 2 Ідентифікаційний номер: код типу інвестицій Довідник "Типи інвестицій"
9 N 2 0 Код 3 Ідентифікаційний номер: код форми власності Довідник "Види власності"
10 N 2 0 Код 4 Ідентифікаційний номер: міністерства (іншого центрального органу виконавчої влади)
11 N 2 0 Код 5 Код СПАТО Довідник "Адміністративні ділення"
12 C 12 0 Обліковий номер платника податків
13 C 2 0 Країна банку (гривні) Довідник "Країни"
14 C 8 0 Код за ЄДРПОУ банку (гривні)
15 N 6 0 МФО банку (гривні)
16 C 35 0 Найменування банку (гривні)
17 C 35 0 Адреса банку (гривні)
18 C 35 0 Розрахунковий рахунок (гривні)
19 C 2 0 Країна банку (валюта) Довідник "Країни"
20 C 8 0 Код за ЄДРПОУ банку (валюта)
21 N 6 0 МФО банку (валюта)
22 C 35 0 Найменування банку (валюта)
23 C 35 0 Адреса банку (валюта)
24 C 35 0 Валютний рахунок
Код форми: 0011 Версія 1.00 "Додаткова інформація про товар, яка виноситься на зворотний бік ВМД"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) Not Null
2 N 2 0 Порядковий номер запису Not Null
3 N 2 0 Номер графи ВМД Not Null
4 C 80 0 Текст
Код форми: 0012 Версія 1.00 "Рахунок-фактура"
1 N 3 0 Графа 32: Товар N (порядковий номер товару в декларації) 0 - при розрахунку по всій ВМД
2 N 2 0 Код
3 N 19 2 Сума у валюті
4 N 3 0 Код валюти
5 N 16 8 Курс валюти
6 N 16 4 Кількість товару
7 N 4 0 Код одиниці виміру
8 N 16 4 Ставка
9 N 19 2 Сума в грн.
10 N 1 0 Ознака (0 - вага, 1 - вартість)
11 N 1 0 Ознака доб/отн
Код форми: 0013 Версія 1.00 "Платіжні документи за ВМД (графа "С")"
1 N 3 0 Код платежу Not Null, Довідник "Види платежів"
2 N 19 2 Сума платежу
3 N 2 0 Спосіб (вид) платежу Довідник "Спосіб платежу"
4 N 3 0 Код валюти платежу Довідник "Валюти"
5 C 8 0 Код за ЄДРПОУ платника
6 C 20 0 Платіжний документ Not Null
7 D 8 0 Дата платіжного документа Not Null
8 D 8 0 Дата погашення податкового векселя
Код форми: 0014 Версія 1.00 "Контейнери"
1 N 3 0 Номер товару Not Null
2 C 30 0 Контейнер Not Null
3 N 2 0 Тип контейнера
4 N 3 0 Країна контейнера
Код форми: 0016 Версія 1.00 "Транспортні засоби"
1 N 3 0 Номер товару Not Null
2 N 3 0 Позиція
3 N 3 0 Тип транспортного засобу Not Null, довідник
4 C 15 0 Марка транспортного засобу Not Null
5 C 15 0 Модель транспортного засобу Not Null
6 N 4 0 Рік випуску Not Null
7 C 25 0 Номер шасі
8 C 17 0 Номер кузова
9 N 1 0 Тип двигуна Not Null, довідник
10 N 8 2 Об'єм (потужність) двигуна Not Null
11 C 25 0 Номер двигуна Not Null
Код форми: 0018 Версія 1.00 "Дизельне паливо"
1 N 3 0 Номер товару Not Null
2 N 3 0 Позиція Default 1 Not Null
3 C 25 0 Найменування товару
4 C 25 0 Масова частка сірки в %
5 N 4 0 Код кількості сірки
6 C 15 0 Марка товару
7 C 240 0 Виробник товару
8 C 240 0 Температура перегонки та фракційний склад
Реєстр номерів вагонів: Сегмент даних 0105 Документ 0105 версія 1.00
Код форми: 0001
1 C 9 0 N ВМД (митниця) Not Null
2 C 1 0 N ВМД (рік) Not Null
3 C 6 0 N ВМД Not Null
4 D 0 Дата відправлення Not Null
5 N 3 0 Кількість товарів
6 C 12 0 ІПН відправника Not Null
7 C 70 0 Найменування відправника Not Null
8 C 70 0 Адреса відправника Not Null
9 C 10 0 Код відправника Not Null
10 C 25 0 Керівник Not Null
11 C 25 0 Декларант
Код форми: 0002
1 C 100 0 Номер вагона Not Null
2 C 100 0 Номер залізничної накладної Not Null
3 N 3 0 Номер товару в ВМД Not Null
4 C 10 0 Код товару
5 N 16 8 Вага
6 N 16 8 Кількість
7 C 4 0 Одиниця виміру
N поля Тип поля Роз- мір Кількість десяткових знаків після коми Опис поля Умова перевірки
Книжка МДП: Документ 2950 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Загальний опис"
1 C 2 0 Серія МДП NOT NULL
2 C 8 0 Номер МДП NOT NULL
3 N 2 0 Номер сторінки NOT NULL
4 C 26 0 Номер транспортного засобу
5 C 3 0 Країна транспортного засобу
6 C 2 0 Країна перевізника
7 C 200 0 Найменування перевізника
8 C 200 0 Адреса перевізника
9 C 200 0 П.І.Б водія
10 C 200 0 Паспортні дані водія
11 C 9 0 Митниця призначення NOT NULL
12 C 3 0 Валюта
13 C 200 0 Найменування фірми декларанта
14 C 23 0 Номер свідоцтва БМ
15 C 25 0 Дані декларанта (свідоцтво)
16 C 100 0 Дані декларанта (П.І.Б., телефон)
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Документи"
1 C 4 0 Код документа NOT NULL
2 C 28 0 Номер документа NOT NULL
3 D 0 Дата документа NOT NULL
4 N 3 0 Номер учасника
Код форми: 0003 Версія 1.00 "Товар"
1 C 10 0 Код товару NOT NULL
2 C 240 0 Опис товару
3 N 6 0 Кількість місць NOT NULL
4 N 16 3 Вага брутто NOT NULL
5 N 19 2 Вартість в валюті NOT NULL
6 N 3 Номер учасника
7 C 3 Код валюти NOT NULL
Код форми: 0004 Версія 1.00 "Учасники"
1 C 2 0 Країна відправника NOT NULL
2 C 200 0 Найменування відправника NOT NULL
3 C 200 0 Адреса відправника NOT NULL
4 C 2 0 Країна одержувача
5 C 200 0 Найменування одержувача
6 C 200 0 Адреса одержувача
7 C 3 0 Країна відправлення NOT NULL
8 C 3 0 Країна призначення NOT NULL
Облікова картка суб'єкта ЗЕД: Документ 9020 версія 1.00
Код форми: 0001 Версія 1.00 "Основні дані"
1 C 10 0 Код ЄДРПОУ NOT NULL
2 C 12 0 Код платника податків NOT NULL
3 C 200 0 Найменування
4 C 200 0 Адреса
5 C 200 0 Фактична адреса
6 N 2 0 Тип підприємства
7 N 1 0 Інвестиції
8 N 2 0 Код власності
9 N 2 0 Міністерство
10 N 2 0 Код адміністративного поділу
11 C 10 0 Код податкової
12 C 200 0 Найменування податкової
13 C 200 0 Адреса податкової
14 C 60 0 Номер державної реєстрації
15 C 100 0 Організація державної реєстрації
16 D 0 Дата державної реєстрації
17 C 60 0 Директор
18 C 15 0 Телефон директора
19 C 15 0 Факс
20 C 90 0 Паспорт виданий
21 C 10 0 Паспорт серія
22 C 10 0 Паспорт номер
23 D 0 Дата видачі паспорта
24 C 60 0 Бухгалтер
25 C 15 0 Телефон бухгалтера
26 C 15 0 Факс
27 C 90 0 Паспорт виданий
28 C 10 0 Паспорт серія
29 C 10 0 Паспорт номер
30 D 0 Дата видачі паспорта
31 C 10 0 Код ЄДРПОУ головного підприємства
32 C 12 0 Код платника податків головного підприємства
33 C 200 0 Найменування головного підприємства
34 C 200 0 Адреса головного підприємства
35 C 200 0 Фактична адреса головного підприємства
36 N 2 0 Тип головного підприємства
37 N 1 0 Інвестиції головного підприємства
38 N 2 0 Код власності головного підприємства
39 N 2 0 Міністерство
40 N 2 0 Код адміністративного поділу головного підприємства
41 C 10 0 Код податкової головного підприємства
42 C 200 0 Найменування податкової головного підприємства
43 C 200 0 Адреса податкової головного підприємства
Код форми: 0002 Версія 1.00 "Рахунки"
1 C 1 0 Тип рахунку $ - валютний, & - мультирахунок, інакше грн. (Г) NOT NULL
2 N 6 0 МФО банку NOT NULL
3 C 200 0 Найменування банку
4 C 200 0 Адреса банку
5 C 35 0 Рахунок NOT NULL
6 D 0 Дата початку NOT NULL, default SYSDATE
( Додаток 7 із змінами, внесеними згідно з Наказом Державної митної служби N 421 (v0421342-07) від 21.05.2007 )

Додаток 8
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

ОПИС

DTD для XML-документа електронної копії декларації митної вартості

Файл з електронною копією ДМВ у форматі XML повинен відповідати стандарту XML-документа згідно з вимогами W3C "Extesible Markup Language (XML) 1.0 (Second Edition)" та повинен передаватися в кодировці "Windows-1251".
 <?xml version="1.0" encoding="windows-1251"?> 
 <!ELEMENT CSDCC (CSDCCHeader, CSDCC1*, CSDCC2*, CSDCC3*)> <!--ДТС --> 
 <!ELEMENT CSDCCHeader (CSDCCType, CSDCCNumber?, CSDCCDate?, <!-- Заглавие ДТС --> 
 CSDCCClient)> 
 <!ELEMENT CSDCCType EMPTY> <!-- Тип документа --> 
 <!ATTLIST CSDCCType dicValue (0338) "0338"> <!-- 0338 = ДТС --> 
 <!ELEMENT CSDCCNumber (#PCDATA)> <!-- Номер ДТС/ГТД (внутренний декларанта) String, 
  1..14 characters --> 
 <!ELEMENT CSDCCDate (#PCDATA)> <!-- Дата ДТС/ГТД String, 1..10 Character DateTime 
  (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDCCClient (CSDCCPartyID?, Country?, Name, Address?)> <!-- Участник --> 
 <!ATTLIST CSDCCClient dicValue (1|2|3|4|5) "1"> <!-- Тип участника --> 
 <!ELEMENT CSDCCPartyID (#PCDATA)> <!-- КОД ЄДРПОУ/ДРФОУ String 1..10 Character --> 
 <!ELEMENT Country (#PCDATA)> <!-- Страна  2ALPHA  String  1..2 
  Character country name --> 
 <!ELEMENT  Name  (#PCDATA)>  <!--  Наименование  String  1..70 Character --> 
 <!ELEMENT Address (#PCDATA)> <!-- Адрес String 1..70 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCC1 (CSDCC1Header, CSDCCDetails+)> <!-- ДТС-1 --> 
 <!ELEMENT CSDCC1Header (CSDCCMetod, CSDCCClient,  CSDCCClient, CSDCCClient, 
 CSDCCCustoms?, CSDCCDelivery, CSDCCDocComm, CSDCCDocDeal, 
 CSDCCDecision?, 
 CSDCCPart*, 
 CSDCCExpens?, 
 CSDCCPages, CSDCCFill)> <!-- Заглавие ДТС-1 --> 
 <!ELEMENT CSDCCMetod EMPTY> 
 <!ATTLIST CSDCCMetod dicValue (1|2|3|4|5|6) "1"> <!-- Метод определения стоимости --> 
 <!ELEMENT CSDCCCustoms (#PCDATA)> <!-- Отметки таможни --> 
 <!ELEMENT CSDCCDelivery (CSDCCPlace, CSDCCToPlace?)> <!-- Условия поставки --> 
 <!ATTLIST CSDCCDelivery dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код условий поставки --> 
 <!ELEMENT CSDCCPlace (#PCDATA)> <!-- Место поставки String, 1..30 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCCToPlace (#PCDATA)> <!-- Затраты на поставку до String, 1..30 
   Character --> 
 <!ELEMENT CSDCCDocComm (CSDCCDoc+)> <!-- Коммерческие документы --> 
 <!ELEMENT CSDCCDoc (CSDocName, CSDocDate)> <!-- Документ --> 
 <!ATTLIST CSDCCDoc dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код документа --> 
 <!ELEMENT CSDocName (#PCDATA)> <!-- Номер документа String, 1..28 Character --> 
 <!ELEMENT CSDocDate (#PCDATA)> <!-- Дата документа String, 1..10 Character DateTime 
  (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDCCDocDeal (CSDCCDoc+)> <!-- Документы (договор, контракт) --> 
 <!ELEMENT CSDCCDecision (CSDecisionNum,CSDecisionNote?)> <!-- Решение таможни --> 
 <!ELEMENT CSDecisionNum (CSCCDNum,CSCCDDate)> <!-- Номер решения --> 
 <!ATTLIST CSDecisionNum dicValue CDATA> <!-- Код документа решения String, 1..4 
   Character --> 
 <!ELEMENT CSCCDNum (#PCDATA)> <!-- Номер решения String, 1..14 Character --> 
 <!ELEMENT CSCCDDate (#PCDATA)> <!-- Дата решения String, 1..10 Character DateTime 
   (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDecisionNote (#PCDATA)> <!-- Решение (описание) String, 1..240 
   Character --> 
 <!ELEMENT CSDCCPart (CSDCCPartCh, CSDCCPartCh, CSDCCPartNote?)> <!-- Пункты 7/8/9 --> 
 <!ATTLIST CSDCCPart PartNum (7|8|9)> <!-- Номер пункта 7/8/9 --> 
 <!ELEMENT CSDCCPartCh EMPTY> <!-- Отметки по пунктам --> 
 <!ATTLIST CSDCCPartCh CheckValue (0|1) "0"> <!-- Да/Нет --> 
 <!ELEMENT CSDCCPartNote (#PCDATA)>  <!--  Подробности  String, 1..240 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCCExpens (CSDCCWeightAll, CSDCCCostAll, CSDCCExpensItem+)> <!-- 
  Начисления/списания по ДТС-1 --> 
 <!ELEMENT CSDCCWeightAll (#PCDATA)> <!-- Общий вес товаров String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCCostAll (CSDCCCostUA, CSDCCCostCurr?)> <!-- Общая стоимость --> 
 <!ELEMENT CSDCCExpensItem (CSDCCCostUA, CSDCCCostCurr?)> <!-- 
   Начисление/списание по пункту --> 
 <!ATTLIST CSDCCExpensItem ExpPart CDATA #REQUIRED <!-- Пункт --> 
  ExpDiv (0|1) "0"> <!-- Распределение вес/стоимость --> 
 <!ELEMENT CSDCCCostUA (#PCDATA)>  <!--  Цена  в  грн.  String, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCCostCurr (CSDCCCost, CSDCCCurrency)> <!--  Цена в валюте --> 
 <!ELEMENT CSDCCCost (#PCDATA)>  <!--  Цена  в  валюте  String, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCCurrency (CSDCCCurRate, CSDCCCurRateDate)> <!-- Валюта --> 
 <!ATTLIST CSDCCCurrency dicValue  CDATA  #REQUIRED>  <!--  Код валюты --> 
 <!ELEMENT CSDCCCurRate (#PCDATA)>  <!--  Курс  валюты  String, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCCurRateDate (#PCDATA)> <!-- Дата курса  String, 1..10 Character DateTime 
  (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDCCPages (#PCDATA)> <!-- Листов по  ДТС-1  String, 1..2 Character Integer --> 
 <!ELEMENT  CSDCCFill  (CSDCCDecl,  CSDCCDecl,  CSDCCDeclDate)> <!-- Заполнение ДТС-1 --> 
 <!ELEMENT CSDCCDecl (#PCDATA)> <!-- Заполнение  String,  1..25 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCCDeclDate (#PCDATA)> <!-- Дата заполнения String 1..10 Character DateTime 
  (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDCCDetails (CSDCCGoodsNum, CSCCDGoodsNum, CSCCDGoodsCode, CSCCDGoodsWeight?, 
  CSDCCToPlace?, 
  CSDCCGoodsExpens+)> <!-- Информация по товару --> 
 <!ELEMENT CSDCCGoodsNum (#PCDATA)> <!--  Номер  товара  в  ДТС String, 1..3 
  Character Integer --> 
 <!ELEMENT CSCCDGoodsNum (#PCDATA)> <!--  Номер  товара  в  ГТД String, 1..3 
  Character Integer --> 
 <!ELEMENT CSCCDGoodsCode (#PCDATA)> <!--  Код  товара  String, 1..10 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSCCDGoodsWeight (#PCDATA)> <!-- Вес товара  String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCGoodsExpens (CSDCCCostUA, CSDCCCostCurr?, 
  CSDCCGoodsExpensNote)> <!-- Пункт --> 
 <!ATTLIST CSDCCGoodsExpens GoodsExpPart CDATA #REQUIRED> <!-- Номер пункта --> 
 <!ELEMENT  CSDCCGoodsExpensNote  (#PCDATA)>  <!--   Примечания String, 
  1..240 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCC2 (CSDCC2Header,  CSDCC2Details+)>  <!--  ДТС-2 --> 
 <!ELEMENT CSDCC2Header (CSDCCMetod, CSDCCClient,  CSDCCClient, CSDCCClient, 
  CSDCCCustoms?, CSDCCDelivery, CSDCCDocComm 
  CSDCCDecision?, 
  CSDCC2Motivation, 
  CSDCC2Source, 
  CSDCCPages, CSDCCFill)> <!-- Заглавие ДТС-2 --> 
 <!ELEMENT CSDCC2Motivation (#PCDATA)> <!-- Обоснование  выбора метода String, 
  1..2000 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCC2Source (#PCDATA)>  <!--  Источники  информации String, 1..2000 
  Character --> 
 <!ELEMENT   CSDCC2Details    (CSDCCGoodsNum,    CSCCDGoodsNum, 
  CSCCDGoodsCode, CSCCDGoodsWeight?, 
  CSDCCToPlace?, 
  CSDCC2GoodsExpens+)> <!-- Информация по товару --> 
 <!ELEMENT CSDCC2GoodsExpens (CSDCCCostUA, CSDCCCostCurr?, 
  CSDCCGoodsQuantity?, CSDCC2GoodsExpensNote)> <!-- Пункт --> 
 <!ATTLIST CSDCC2GoodsExpens GoodsExpPart CDATA #REQUIRED> <!-- Номер пункта --> 
 <!ELEMENT CSDCCGoodsQuantity (CSDCCGoodsQty, CSDCCUnitOfMeasure?, 
  CSDCCCostUA, CSDCCCostCurr?> <!-- Количество --> 
 <!ELEMENT CSDCCGoodsQty (#PCDATA)> <!-- Количество в  единицах измерения String, 
  1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSDCCUnitOfMeasure EMPTY> <!-- Единица измерения --> 
 <!ATTLIST CSDCCUnitOfMeasure dicValue  CDATA  #REQUIRED> 
 <!-- Код единицы измерения --> 
 <!ELEMENT  CSDCC2GoodsExpensNote  (#PCDATA)>  <!--  Примечания String, 
  1..240 Character --> 
 <!ELEMENT CSDCC3 (CSDCC3Header, CSDCCDetails+)> <!-- ДТС-3 --> 
 <!ELEMENT CSDCC3Header (CSDCCClient, CSDCCClient, CSDCCClient, 
  CSDCCCustoms?, CSDCCDelivery, CSDCCDocComm, CSDCCDocDeal, 
  CSDCCDecision?, 
  CSDCCPart*, 
  CSDCCExpens?, 
  CSDCCPages, CSDCCFill)> <!-- Заглавие ДТС-3 --> 

Додаток 9
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

ОПИС

DTD для XML-документа електронної копії листа узгодження

Файл з електронною копією ДМВ у форматі XML повинен відповідати стандарту XML-документа згідно з вимогами W3C "Extesible Markup Language (XML) 1.0 (Second Edition)" та повинен передаватися в кодировці "Windows-1251".
 <!-- Письмо-согласование 29.09.2005 --> 
 <?xml version="1.0" encoding="windows-1251"?> 
 <!ELEMENT CSLetterA (CSLAHeader, CSLABody)> <!-- Лист-узгодження (ЛУ) --> 
 <!ELEMENT  CSLAHeader  (CSLANumber?,  CSLADate?,  CSLAClient)> 
 <!-- Заглавие ЛУ --> 
 <!ELEMENT CSLANumber (#PCDATA)> <!-- Номер ЛУ (внутренний декларанта) 
  String, 1..14 characters --> 
 <!ELEMENT CSLADate  (#PCDATA)>  <!--  Дата  ЛУ  String,  1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSLAClient (CSLAPartyID?, Country?, Name, Address?)> 
 <!-- Участник --> 
 <!ATTLIST CSLAClient dicValue (1|2|3|4|5) "1"> <!-- Тип участника --> 
 <!ELEMENT CSLAPartyID (#PCDATA)> <!-- КОД ЄДРПОУ/ДРФОУ  String 1..10 
  Character --> 
 <!ELEMENT Country (#PCDATA)> <!-- Страна  2ALPHA  String  1..2 
  Character country name --> 
 <!ELEMENT  Name  (#PCDATA)>  <!--  Наименование  String  1..70 
  Character --> 
 <!ELEMENT Address (#PCDATA)> <!-- Адрес String 1..70 Character --> 
 <!ELEMENT CSLABody (CSLACommon, CSLADetails+, CSLADoc+)>  <!-- ЛУ --> 
 <!ELEMENT CSLACommon (CSLAOutNum, CSLAOutDate, CSLAClient, 
  CSLAClient, CSLACustoms, CSLAProc, CSLADeal, CSLACostAll, 
  CSLAType, CSLADatePeriodBegin?, CSLADatePeriodEnd)> <!-- Заглавие ЛУ --> 
 <!ELEMENT CSLAOutNum (#PCDATA)> <!-- Номер исходящий ЛУ  1..20 
  characters --> 
 <!ELEMENT CSLAOutDate (#PCDATA)> <!-- Дата  ЛУ  String,  1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSLACustoms EMPTY> <!-- Таможня оформления --> 
 <!ATTLIST  CSLACustoms  dicValue  CDATA  #REQUIRED>  <!--  Код 
  таможни String, 1..9 Character --> 
 <!ELEMENT CSLADeal EMPTY> <!-- Характер сделки --> 
 <!ATTLIST CSLADeal dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код характера сделки --> 
 <!ELEMENT CSLAProc EMPTY> <!-- Процедура --> 
 <!ATTLIST CSLAProc dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код процедуры --> 
 <!ELEMENT CSLACostAll (CSLACostUA, CSLACostCurr?)> <!--  Общая стоимость --> 
 <!ELEMENT CSLACostUA (#PCDATA)> <!-- Цена в грн. String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSLACostCurr (CSLACost, CSLACurrency)> <!--  Цена  в валюте --> 
 <!ELEMENT CSLACost (#PCDATA)> <!-- Цена в валюте String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSLACurrency  (CSLACurRate,  CSLACurRateDate)>  <!-- Валюта --> 
 <!ATTLIST CSLACurrency  dicValue  CDATA  #REQUIRED>  <!--  Код валюты --> 
 <!ELEMENT CSLACurRate  (#PCDATA)>  <!--  Курс  валюты  String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSLACurRateDate (#PCDATA)> <!-- Дата  курса  String, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <! - Добавлено 29.09.2005 -- > 
 <!ELEMENT CSLAType EMPTY> <!-- Тип поставки --> 
 <!ATTLIST CSLAType dicValue (1 | 2 | 3)  "1")  <!--  1- одной партии 
  2 - в объемах одного контракта 
  3 - за период --> 
 <!ELEMENT CSLA DatePeriodBegin  (#PCDATA)>  <!--  Дата  начала периода, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSLA DatePeriodEnd (#PCDATA)>  <!--  Дата  окончания периода, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSLADetails (CSLAGoodsNum, CSLAGoods, 
  CSLAGoodsCost, CSLAGoodsQuantity)> <!-- Информация  по  товару --> 
 <!ELEMENT CSLAGoodsNum  (#PCDATA)>  <!--  Номер  товара  в  ЛУ String, 1..3 
  Character Integer --> 
 <!ELEMENT CSLAGoods (#PCDATA)> <!--  Описание  товара  String, 1..240 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSLAGoods GoodsCode CDATA #REQUIRED> <!-- Код товара String, 1..10 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSLAGoodsCost (CSLACostUA, CSLACostCurr?)> <!-- Стоимость товара --> 
 <!ELEMENT CSLAGoodsQuantity (CSLAGoodsWeight,  CSLAGoodsQty?)> <!-- Количество --> 
 <!ELEMENT CSLAGoodsWeight (#PCDATA)> <!--  Вес  String,  1..20 
  Character Float --> 
 <!ELEMENT CSLAGoodsQty (#PCDATA)> <!-- Количество  в  единицах измерения String, 
  1..20 Character Float --> 
 <!ATTLIST CSLAGoodsQty  dicValue  CDATA  #REQUIRED>  <!--  Код единицы измерения --> 
 <!ELEMENT  CSLADoc  (CSLAGoodsNum?,  CSLADocNum,  CSLADocDate, 
  CSLADocDateEnd?)> <!-- Информация по документам --> 
 <!ELEMENT CSLADocNum (#PCDATA)> <!--  Документ  String,  1..30 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSLADocNum DocCode CDATA #REQUIRED> <!-- Код документа String, 1..4 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSLADocDate (#PCDATA)> <!-- Дата документа  String, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT  CSLADocDateEnd  (#PCDATA)> <!-- Дата окончания документа 
  String, 1..10 Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 

Додаток 10
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

ОПИС

DTD для XML-документа повідомлення про транзитне перевезення (ПТП)

Файл з електронною копією повідомлення про транзитне перевезення (ПТП) у форматі XML повинен відповідати стандарту XML-документа згідно з вимогами W3C "Extesible Markup Language (XML) 1.0 (Second Edition)" та повинен передаватися в кодировці "Windows-1251".
 <!-- 
 Повідомлення про транзитне перевезення (ПТП) 
 Message Transit Transportation 
 Код документа 0100 
 --> 
 <?xml version="1.0" encoding="windows-1251"?> 
 <!-- Общие элементы --> 
 <!-- Дата --> 
 <!ELEMENT CSDate (#PCDATA)> <!-- Дата String, 1..10 Character DateTime 
  (DD-MM-YYYY) --> 
 <!-- Страна --> 
 <!ELEMENT CSCountry (#PCDATA)> <!-- Наименование страны String 1..45 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSCountry dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код  страны 3DIGIT --> 
 <!-- Вид транспорта --> 
 <!ELEMENT CSTransType EMPTY> 
 <!ATTLIST CSTransType dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код вида транспорта 
  2DIGIT --> 
 <!-- Таможня --> 
 <!ELEMENT CSCustoms (#PCDATA)> <!-- Наименование таможни String 1..80 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSCustoms dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код таможни 9DIGIT --> 
 <!-- Валюта --> 
 <!ELEMENT CSCurrency (CSCurrencyRate?, CSDate?)> 
 <!ATTLIST CSCurrency dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код валюты 3DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSCurrencyRate (#PCDATA)> <!-- Курс валюты String, 1..20 
  Character Float --> 
 <!-- Участник --> 
 <!ELEMENT CSClient (CSClientID?, CSClientINN?, Country?, Name, Address?)> 
 <!ATTLIST  CSClient  dicValue (1|2|3|4|5) "1"> <!-- Тип участника --> 
 <!ELEMENT CSClientID (#PCDATA)> <!-- КОД ЄДРПОУ/ДРФОУ  String 1..10 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSClientINN  (#PCDATA)>  <!-- КОД плательщика  НДС String 1..12 
  Character --> 
 <!ELEMENT Country (#PCDATA)> <!-- Страна 2ALPHA String 1..2 
  Character country name --> 
 <!ELEMENT Name  (#PCDATA)>  <!-- Наименование String 1..200 Character --> 
 <!ELEMENT  Address  (#PCDATA)>  <!-- Адрес String 1..200 Character --> 
 <!-- Стоимость --> 
 <!ELEMENT CSCostAll (CSCostUA, CSCostCurr?)> 
 <!ELEMENT CSCostUA (#PCDATA)> <!-- Цена в грн. String, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSCostCurr (CSCost, CSCurrency)> <!-- Цена в валюте --> 
 <!ELEMENT CSCost (#PCDATA)> <!-- Цена в валюте String, 1..20 Character Float --> 
 <!-- Документ --> 
 <!ELEMENT CSDoc (CSDocNum, CSDocDate, CSDocDateEnd?)> 
 <!ELEMENT CSDocNum (#PCDATA)> <!-- Документ String, 1..30 Character --> 
 <!ATTLIST CSDocNum dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код документа 4DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSDocDate (#PCDATA)> <!-- Дата документа String, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSDocDateEnd (#PCDATA)> <!-- Дата окончания документа String, 1..10 
  Character DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!-- Количество --> 
 <!ELEMENT CSGoodsQuantity (CSGoodsPlace?, CSGoodsBrutto?, CSGoodsNetto?, 
  CSGoodsQty?)> 
 <!ELEMENT CSGoodsPlace (#PCDATA)> <!-- Мест,  1..10  Character Integer --> 
 <!ELEMENT CSGoodsBrutto (#PCDATA)> <!-- Вес брутто, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSGoodsNetto (#PCDATA)> <!-- Вес брутто, 1..20 Character Float --> 
 <!ELEMENT CSGoodsQty (#PCDATA)>  <!--  Количество  в  единицах измерения 
  String, 1..20 Character Float --> 
 <!ATTLIST CSGoodsQty dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код единицы измерения 
  4DIGIT --> 
 <!-- Товар --> 
 <!ELEMENT CSGoodsItem (CSGoodsCode?, CSGoodsName, CSCountry?, CSCostAll?, 
  CSGoodsQuantity?, CSDoc+)> 
 <!ELEMENT CSGoodsCode EMPTY> 
 <!ATTLIST  CSGoodsCode  dicValue  CDATA  #REQUIRED> <!--  Код товара 
  10DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSGoodsName (#PCDATA)> <!-- Описание товара String, 1..240 
  Character --> 
 <!-- Таможенный документ --> 
 <!ELEMENT CSCustomsDoc (CSCustoms, CSCustomsDocYear?, CSCustomsDocNum, 
  CSDate?)> 
 <!ATTLIST CSCustomsDoc  dicValue  CDATA  #REQUIRED> <!-- Код документа 
  4DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSCustomsDocYear (#PCDATA)> <!-- Год String, 1 Character --> 
 <!ELEMENT CSCustomsDocNum  (#PCDATA)>  <!--  Номер документа, 1..30 
  Character --> 
 <!-- Место доставки --> 
 <!ELEMENT CSDeliveryPlace (CSCustoms?, Name, Address?)> 
 <!ATTLIST  CSDeliveryPlace  dicValue  CDATA>  <!--  Код  места прибытия? --> 
 <!-- Доставка --> 
 <!ELEMENT  CSCustomsDelivery   (CSCustoms,   CSDeliveryPlace?, CSDate)> 
 <!-- Транспорт --> 
 <!ELEMENT CSVehicles (#PCDATA)> <!--  Номер  или  наименование String, 
  1..26 --> 
 <!ATTLIST CSVehicles dicValue CDATA> <!--  Код  страны  3DIGIT --> 
 <!-- Повідомлення про транзитне перевезення --> 
 <!ELEMENT CSMTT (CSMTTHeader, CSMTTBody)> 
 <!ELEMENT CSMTTHeader  (CSMTTDate?,  CSMTTNumInt?,  CSClient)> 
 <!-- Заглавие ПТП --> 
 <!ELEMENT CSMTTDate (#PCDATA)> <!--  Дата  ПТП  String,  1..10 Character 
  DateTime (DD-MM-YYYY) --> 
 <!ELEMENT CSMTTNumInt (#PCDATA)>  <!--  Внутренний  номер  ПТП String, 
  1..20 --> 
 <!ELEMENT CSMTTBody (CSMTTCommon, CSMTTDetails+, CSDoc+)> <!-- ПТП --> 
 <!ELEMENT CSMTTCommon (CSCustomsDoc, CSCustomsDelivery, 
  CSMTTTarget, CSMTTTargetAdd, 
  CSCostAll, CSGoodsQuantity, 
  CSClient+, 
  CSCountryIn, CSCountryOut, 
  CSTransType, CSVehicles, 
  CSProtection?, 
  CSDriverFIO?,  CSDriverPass?, CSDriverWork?, CSDriverADR?)> 
 <!-- Общая часть ПТП --> 
 <!ELEMENT CSMTTTarget EMPTY> <!-- Цель перемещения --> 
 <!ATTLIST CSMTTTarget dicValue (1|2|3) "1"> 
 <!-- 1 - импорт, 2 - экспорт, 3 - транзит --> 
 <!ELEMENT CSMTTTargetAdd EMPTY> <!-- Особенности перемещения --> 
 <!ATTLIST CSMTTTargetAdd dicValue (0|1|2|3|4|5) "0"> 
 <!-- 0 - другое, 1 - ГД, 2 - ПВ, 3 - НБ, 4 - СБ, 5 - РП --> 
 <!ELEMENT CSCountryIn (#PCDATA)> <!-- Наименование страны String 1..20 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSCountryIn  dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код страны 3DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSCountryOut (#PCDATA)> <!-- Наименование страны String 1..20 
  Character --> 
 <!ATTLIST CSCountryOut dicValue CDATA #REQUIRED> <!-- Код страны 3DIGIT --> 
 <!ELEMENT CSProtection (#PCDATA)> <!-- Таможенное  обеспечение 
  String 1..200 Character --> 
 <!ELEMENT CSDriverFIO (#PCDATA)> <!-- Перевозчик ФИО 
  String 1..200 Character --> 
 <!ELEMENT CSDriverPass (#PCDATA)> <!-- Перевозчик паспорт 
  String 1..200 Character --> 
 <!ELEMENT CSDriverWork (#PCDATA)> <!-- Перевозчик работа 
  String 1..200 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSDriverADR (#PCDATA)> <!-- Перевозчик адрес String 1..200 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSMTTDetails (CSGoodsNum, CSGoodsItem, 
 CSGoodsPack?, CSProtection?, CSGoodsNote?)> <!-- Информация по товару --> 
 <!ELEMENT CSGoodsNum (#PCDATA)> <!-- Номер товара в ПТП String 1..3 
  Character Integer --> 
 <!ELEMENT CSGoodsPack (#PCDATA)> <!-- Данные упаковки String, 1..200 
  Character --> 
 <!ELEMENT CSGoodsNote (#PCDATA)> <!-- Примечания String, 1..200 
  Character --> 

Додаток 11
до Специфікації форматів
електронних повідомлень
програмно-інформаційного
комплексу "Автоматизована
система митного оформлення
товарів та інших предметів"
на рівні суб'єкт - митний
орган

ФУНКЦІЯ

розрахунку 32-розрядної контрольної суми (мова C)

 /********** 
 * 
 * Copyright, applying to UpdateCRC() and crc_32_tab[]: 
 * 
 * COPYRIGHT (C) 1986 Gary S. Brown. 
 * 
 **********/ 
 /********** 
 * 
 * First, the polynomial itself and its table of feedback terms. The 
 * polynomial is 
 * X^32+X^26+X^23+X^22+X^16+X^12+X^11+X^10+X^8+X^7+X^5+X^4+X^2+X^1+X^0 
 * 
 * Note that we take it "backwards" and put the highest-order term in 
 * the lowest-order bit. The X^32 term is "implied"; the LSB is the 
 * X^31 term, etc. The X^0 term (usually shown as "+1") results in 
 * the MSB being 1. 
 * 
 * Note that the usual hardware shift register implementation, which 
 * is what we're using (we're merely optimizing it by  doing eight-bit 
 * chunks at a time) shifts bits into the lowest-order term. In our 
 * implementation, that means shifting towards the right. Why do we 
 * do it this way? Because the calculated CRC must be transmitted in 
 * order from highest-order term to lowest-order term. UARTs transmit 
 * characters in order from LSB to MSB. By storing the CRC this way, 
 * we hand it to the UART in the order low-byte to high-byte; the UART 
 * sends each low-bit to hight-bit; and the result is transmission bit 
 * by bit from highest- to lowest-order term without requiring any bit 
 * shuffling on our part. Reception works similarly. 
 * 
 * The feedback terms table consists of 256, 32-bit entries. Notes: 
 * 
 * The table can be generated at runtime if desired; code to do so 
 * is shown later. It might not be obvious, but the feedback 
 * terms simply represent the results of eight shift/xor opera- 
 * tions for all combinations of data and CRC register values. 
 * 
 * The values must be right-shifted by eight bits by the "updcrc" 
 * logic; the shift must be unsigned (bring in zeroes). On some 
 * hardware you could probably optimize the shift in  assembler by 
 * using byte-swap instructions. 
 * polynomial $edb88320 
 * 
 **********/ 
 unsigned long crc_32_tab[] = 
 { 
 0x00000000L, 0x77073096L, 0xee0e612cL, 0x990951baL, 0x076dc419L, 
 0x706af48fL, 0xe963a535L, 0x9e6495a3L, 0x0edb8832L, 0x79dcb8a4L, 
 0xe0d5e91eL, 0x97d2d988L, 0x09b64c2bL, 0x7eb17cbdL, 0xe7b82d07L, 
 0x90bf1d91L, 0x1db71064L, 0x6ab020f2L, 0xf3b97148L, 0x84be41deL, 
 0x1adad47dL, 0x6ddde4ebL, 0xf4d4b551L, 0x83d385c7L, 0x136c9856L, 
 0x646ba8c0L, 0xfd62f97aL, 0x8a65c9ecL, 0x14015c4fL, 0x63066cd9L, 
 0xfa0f3d63L, 0x8d080df5L, 0x3b6e20c8L, 0x4c69105eL, 0xd56041e4L, 
 0xa2677172L, 0x3c03e4d1L, 0x4b04d447L, 0xd20d85fdL, 0xa50ab56bL, 
 0x35b5a8faL, 0x42b2986cL, 0xdbbbc9d6L, 0xacbcf940L, 0x32d86ce3L, 
 0x45df5c75L, 0xdcd60dcfL, 0xabd13d59L, 0x26d930acL, 0x51de003aL, 
 0xc8d75180L, 0xbfd06116L, 0x21b4f4b5L, 0x56b3c423L, 0xcfba9599L, 
 0xb8bda50fL, 0x2802b89eL, 0x5f058808L, 0xc60cd9b2L, 0xb10be924L, 
 0x2f6f7c87L, 0x58684c11L, 0xc1611dabL, 0xb6662d3dL, 0x76dc4190L, 
 0x01db7106L, 0x98d220bcL, 0xefd5102aL, 0x71b18589L, 0x06b6b51fL, 
 0x9fbfe4a5L, 0xe8b8d433L, 0x7807c9a2L, 0x0f00f934L, 0x9609a88eL, 
 0xe10e9818L, 0x7f6a0dbbL, 0x086d3d2dL, 0x91646c97L, 0xe6635c01L, 
 0x6b6b51f4L, 0x1c6c6162L, 0x856530d8L, 0xf262004eL, 0x6c0695edL, 
 0x1b01a57bL, 0x8208f4c1L, 0xf50fc457L, 0x65b0d9c6L, 0x12b7e950L, 
 0x8bbeb8eaL, 0xfcb9887cL, 0x62dd1ddfL, 0x15da2d49L, 0x8cd37cf3L, 
 0xfbd44c65L, 0x4db26158L, 0x3ab551ceL, 0xa3bc0074L, 0xd4bb30e2L, 
 0x4adfa541L, 0x3dd895d7L, 0xa4d1c46dL, 0xd3d6f4fbL, 0x4369e96aL, 
 0x346ed9fcL, 0xad678846L, 0xda60b8d0L, 0x44042d73L, 0x33031de5L, 
 0xaa0a4c5fL, 0xdd0d7cc9L, 0x5005713cL, 0x270241aaL, 0xbe0b1010L, 
 0xc90c2086L, 0x5768b525L, 0x206f85b3L, 0xb966d409L, 0xce61e49fL, 
 0x5edef90eL, 0x29d9c998L, 0xb0d09822L, 0xc7d7a8b4L, 0x59b33d17L, 
 0x2eb40d81L, 0xb7bd5c3bL, 0xc0ba6cadL, 0xedb88320L, 0x9abfb3b6L, 
 0x03b6e20cL, 0x74b1d29aL, 0xead54739L, 0x9dd277afL, 0x04db2615L, 
 0x73dc1683L, 0xe3630b12L, 0x94643b84L, 0x0d6d6a3eL, 0x7a6a5aa8L, 
 0xe40ecf0bL, 0x9309ff9dL, 0x0a00ae27L, 0x7d079eb1L, 0xf00f9344L, 
 0x8708a3d2L, 0x1e01f268L, 0x6906c2feL, 0xf762575dL, 0x806567cbL, 
 0x196c3671L, 0x6e6b06e7L, 0xfed41b76L, 0x89d32be0L, 0x10da7a5aL, 
 0x67dd4accL, 0xf9b9df6fL, 0x8ebeeff9L, 0x17b7be43L, 0x60b08ed5L, 
 0xd6d6a3e8L, 0xa1d1937eL, 0x38d8c2c4L, 0x4fdff252L, 0xd1bb67f1L, 
 0xa6bc5767L, 0x3fb506ddL, 0x48b2364bL, 0xd80d2bdaL, 0xaf0a1b4cL, 
 0x36034af6L, 0x41047a60L, 0xdf60efc3L, 0xa867df55L, 0x316e8eefL, 
 0x4669be79L, 0xcb61b38cL, 0xbc66831aL, 0x256fd2a0L, 0x5268e236L, 
 0xcc0c7795L, 0xbb0b4703L, 0x220216b9L, 0x5505262fL, 0xc5ba3bbeL, 
 0xb2bd0b28L, 0x2bb45a92L, 0x5cb36a04L, 0xc2d7ffa7L, 0xb5d0cf31L, 
 0x2cd99e8bL, 0x5bdeae1dL, 0x9b64c2b0L, 0xec63f226L, 0x756aa39cL, 
 0x026d930aL, 0x9c0906a9L, 0xeb0e363fL, 0x72076785L, 0x05005713L, 
 0x95bf4a82L, 0xe2b87a14L, 0x7bb12baeL, 0x0cb61b38L, 0x92d28e9bL, 
 0xe5d5be0dL, 0x7cdcefb7L, 0x0bdbdf21L, 0x86d3d2d4L, 0xf1d4e242L, 
 0x68ddb3f8L, 0x1fda836eL, 0x81be16cdL, 0xf6b9265bL, 0x6fb077e1L, 
 0x18b74777L, 0x88085ae6L, 0xff0f6a70L, 0x66063bcaL, 0x11010b5cL, 
 0x8f659effL, 0xf862ae69L, 0x616bffd3L, 0x166ccf45L, 0xa00ae278L, 
 0xd70dd2eeL, 0x4e048354L, 0x3903b3c2L, 0xa7672661L, 0xd06016f7L, 
 0x4969474dL, 0x3e6e77dbL, 0xaed16a4aL, 0xd9d65adcL, 0x40df0b66L, 
 0x37d83bf0L, 0xa9bcae53L, 0xdebb9ec5L, 0x47b2cf7fL, 0x30b5ffe9L, 
 0xbdbdf21cL, 0xcabac28aL, 0x53b39330L, 0x24b4a3a6L, 0xbad03605L, 
 0xcdd70693L, 0x54de5729L, 0x23d967bfL, 0xb3667a2eL, 0xc4614ab8L, 
 0x5d681b02L, 0x2a6f2b94L, 0xb40bbe37L, 0xc30c8ea1L, 0x5a05df1bL, 
 0x2d02ef8dL 
 ); 
 /********** 
 * 
 * UpdateCRC32() 
 * 
 * 
 * 
 **********/ 
 long UpdateCRC32(unsigned long crc32val, unsigned char *s, int len){ 
 register unsigned long crcval = crc32val; 
 while (len--) 
 crcval = crc_32_tab[((unsigned char) crcval ^ (*s++)) & 0xff] ^ (crcval >> 8); 
 return(crcval); 
 ) 
 /********** 
 * 
 * 
 * End of File 
 * 
 * 
 * 
 **********/ 
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua