ПРАВЛІННЯ НАЦІОНАЛЬНОГО ДЕПОЗИТАРІЮ УКРАЇНИ
Р І Ш Е Н Н Я
04.05.2005 N 1/7
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
29 червня 2005 р. 
за N 698/10978 

Про затвердження Порядку приймання Національним депозитарієм України зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями

( Додатково див. Рішення Національного депозитарію N 1/27 (vr_27370-07) від 05.12.2007 )
Відповідно до Положення про порядок переведення випуску акцій з бездокументарної форми у документарну форму випуску іменних акцій, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14.09.2004 N 397 (z1238-04) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.09.2004 за N 1238/9837, Правління Національного депозитарію України ВИРІШИЛО:
1. Затвердити Порядок приймання Національним депозитарієм України зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями (далі - Порядок), що додається.
2. Скасувати рішення Правління Національного депозитарію України від 05.01.2005 N 02/01.
3. Юридичній службі забезпечити державну реєстрацію Порядку в Міністерстві юстиції України.
Т.в.о. Голови
В.Ульянов
Протокол засідання
Правління НДУ
від 4 травня 2005 N 7
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державної комісії з цінних
паперів та фондового ринку
А.Балюк

ЗАТВЕРДЖЕНО
Рішення Правління
Національного депозитарію
України
04.05.2005  N 1/7
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
29 червня 2005 р.
за N 698/10978

ПОРЯДОК

приймання Національним депозитарієм України зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями

Цей Порядок розроблено відповідно до вимог пунктів 4.7, 4.8 Положення про порядок переведення випуску акцій з бездокументарної форми у документарну форму випуску іменних акцій, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 14.09.2004 N 397 (z1238-04) , зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 29.09.2004 за N 1238/9837 (далі - Положення про матеріалізацію).
Цей Порядок регламентує дії реєстроутримувача та Національного депозитарію України (далі - Національний депозитарій) у процесі приймання останнім зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій (далі - зведений обліковий реєстр) та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями (далі - документи).

1. Загальні положення

1.1. Поняття "документарна форма цінного папера", "бездокументарна форма цінного папера", "випуск цінних паперів" уживаються в цьому Порядку згідно з визначеннями Закону України "Про Національну депозитарну систему та особливості електронного обігу цінних паперів в Україні" (710/97-ВР) .
1.2. Поняття "емітент" і "цінний папір" уживаються в цьому Порядку згідно з визначеннями Закону України "Про цінні папери і фондову біржу" (1201-12) .
1.3. Поняття "зведений обліковий реєстр" уживається в цьому Порядку згідно з визначенням Положення про депозитарну діяльність, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.98 N 61 (vr061312-98) (із змінами та доповненнями) (далі - Положення про депозитарну діяльність), поняття "реєстроутримувач" уживається в цьому Порядку згідно з визначенням Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів, затвердженого рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 26.05.98 N 60 (із змінами та доповненнями).
1.4. У цьому Порядку наведений нижче термін вживається в такому значенні:
зведений обліковий реєстр в електронному вигляді - зведений обліковий реєстр рахунків власників іменних цінних паперів, що відповідає зведеному обліковому реєстру в паперовій формі та записаний на електронних носіях інформації у форматі, узгодженому з Національним депозитарієм.

2. Умови приймання зведеного облікового реєстру та документів

2.1. Національний депозитарій здійснює приймання від реєстроутримувачів зведених облікових реєстрів та документів за кожним випуском цінних паперів, що переведені в документарну форму.
2.2. Дата приймання зведеного облікового реєстру та документів, типи носіїв інформації та формат, в якому буде наданий зведений обліковий реєстр в електронному вигляді, попередньо узгоджуються реєстроутримувачем з Національним депозитарієм.
2.3. Процес приймання зведеного облікового реєстру та документів у Національному депозитарії розпочинається лише за умови пред'явлення уповноваженим представником реєстроутримувача документа, що засвідчує його особу, та надання ним особисто таких документів:
довіреності, виданої уповноваженому представнику реєстроутримувача на здійснення дій щодо надання до Національного депозитарію зазначеного в довіреності зведеного облікового реєстру та документів, засвідченої підписом керівника та печаткою реєстроутримувача;
зведеного облікового реєстру в паперовій формі, який повинен містити всі необхідні відомості згідно з вимогами Положення про депозитарну діяльність (vr061312-98) та бути оформлений відповідно до вимог Положення про матеріалізацію (z1238-04) ;
відповідного зведеного облікового реєстру в електронному вигляді;
папки з документами (прошиті та пронумеровані) з описом документів та засвідчені підписом керівника та печаткою реєстроутримувача (за наявності);
оригіналу акта приймання-передавання зведеного облікового реєстру та документів від депозитарію до реєстроутримувача, який повинен бути оформлений відповідно до вимог Положення про матеріалізацію (z1238-04) ;
двох примірників акта приймання-передавання зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями (додаток), засвідчених підписом керівника та печаткою реєстроутримувача.

3. Порядок приймання зведеного облікового реєстру та документів

3.1. Приймання зведеного облікового реєстру та документів здійснюється в присутності уповноваженого представника реєстроутримувача відповідальними працівниками Національного депозитарію, перелік яких визначається відповідним наказом або штатним розкладом Національного депозитарію (далі - працівник Національного депозитарію), у приміщенні Національного депозитарію, обладнаного з урахуванням вимог чинного законодавства.
3.2. При прийманні зведеного облікового реєстру в паперовій формі та акта приймання-передавання зведеного облікового реєстру та документів від реєстроутримувача працівник Національного депозитарію перевіряє документи на відповідність вимогам Положення про депозитарну діяльність (vr061312-98) та Положення про матеріалізацію (z1238-04) .
3.3. При прийманні зведеного облікового реєстру в електронному вигляді працівник Національного депозитарію перевіряє на наданих електронних носіях інформації відсутність комп'ютерних вірусів, а також що інформація, яка міститься на них, підготовлена у форматі, який узгоджено з Національним депозитарієм. Після чого працівник Національного депозитарію шляхом вибіркового візуального порівняння здійснює перевірку на відповідність зведеного облікового реєстру в електронному вигляді до зведеного облікового реєстру в паперовій формі.
3.4. У разі відповідності наданих документів зазначеним вище вимогам працівник Національного депозитарію підписує з боку Національного депозитарію обидва примірники акта приймання-передавання. Один примірник цього акта надається уповноваженому представнику реєстроутримувача, що підтверджується його підписом на зворотному боці примірника акта приймання - передавання, який залишається в Національному депозитарії.
3.5. У разі невідповідності наданих документів установленим вимогам Національний депозитарій надає уповноваженому представнику реєстроутримувача письмове роз'яснення щодо причин відмови в прийманні зазначеного зведеного облікового реєстру та документів і узгоджує з ним строк його повторного надання. Даний строк не може бути більшим ніж 10 робочих днів з дати оформлення письмового роз'яснення щодо причин відмови в прийманні зведеного облікового реєстру та документів.
Факт отримання письмового роз'яснення щодо причин відмови Національного депозитарію в прийманні зведеного облікового реєстру та документів представник реєстроутримувача підтверджує власним підписом на копії цього роз'яснення, яка залишається в Національному депозитарії.
3.6. Якщо протягом узгодженого строку не було здійснено повторного надання зведеного облікового реєстру та документів, то Національний депозитарій може повідомити про це Державну комісію з цінних паперів та фондового ринку відповідним листом, до якого додається копія отриманого представником реєстроутримувача письмового роз'яснення щодо причин відмови в прийманні зазначеного зведеного облікового реєстру та документів.
3.7. Національний депозитарій зберігає прийнятий зведений обліковий реєстр та документи відповідно до вимог чинного законодавства.
3.8. Національний депозитарій веде перелік прийнятих на зберігання зведених облікових реєстрів та розміщує його на офіційній WEB-сторінці Національного депозитарію.
Зазначений перелік повинен містити:
номер акта приймання-передавання зведеного облікового реєстру;
дату складання акта приймання-передавання зведеного облікового реєстру;
номер свідоцтва про реєстрацію відповідного випуску цінних паперів у документарній формі;
повне найменування емітента;
код за ЄДРПОУ емітента;
повне найменування реєстроутримувача;
код за ЄДРПОУ реєстроутримувача.
Т.в.о. директора
операційного департаменту
Л.М.Буянова

Додаток
до Порядку приймання
Національним депозитарієм
України зведеного облікового
реєстру рахунків власників
акцій та копій документів,
що є підставами
для обтяження акцій
зобов'язаннями

Акт N___

приймання-передавання зведеного облікового реєстру рахунків власників акцій та копій документів, що є підставами для обтяження акцій зобов'язаннями

 Акт складений ___ ________________ 20___ року про те, що 
реєстроутримувач__________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                   (повна назва, код за ЄДРПОУ, 
_________________________________________________________________, 
                місцезнаходження, номер телефону) 
серія та  номер  ліцензії  на здійснення професійної діяльності на 
ринку цінних паперів - депозитарної  діяльності  реєстроутримувача 
цінних паперів____________________________________________________, 
надав, а Національний депозитарій України в особі ________________ 
_________________________________________________________________, 
                 (прізвище, ім'я та по батькові) 
_________________________________________________________________, 
                             (посада) 
прийняв на зберігання зведений обліковий реєстр рахунків власників 
акцій  копії  документів,  що  є  підставами  для  обтяження акцій 
зобов'язаннями (підкреслити, якщо вони є). 
     Свідоцтво  про реєстрацію відповідного випуску цінних паперів 
у документарній формі N ____________, дата видачі _______________, 
видано____________________________________________________________ 
     Реквізити емітента __________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
                   (повна назва, код за ЄДРПОУ, 
__________________________________________________________________ 
                місцезнаходження, номер телефону) 
     Зведений обліковий   реєстр  у  паперовій  формі  -  на  ____ 
аркушах, примірник N ____ 
     Зведений обліковий реєстр в електронному вигляді - на _______ 
__________________________________________________________________ 
                      (тип носія інформації) 
     Копії документів,  що  є  підставами  для   обтяження   акцій 
зобов'язаннями     (при    відсутності    не    заповнюється)    у 
______папці(ках) на ______сторінках (загальна кількість сторінок). 
     Акт приймання-передавання  зведеного  облікового  реєстру  на 
____ арк., примірник N ___ 
     Акт складений у двох примірниках, які мають однакову юридичну 
силу. 
 Від реєстроутримувача                Від Національного 
                                      депозитарію України 
 ________________________             __________________________ 
       (посада)                                (посада) 
 ________________________             __________________________ 
   (ініціали, прізвище)                  (ініціали, прізвище) 
 ________________________             __________________________ 
        (підпис)                               (підпис) 
          МП                                      МП 
Т.в.о. директора
операційного департаменту
Л.М.Буянова