УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ АРХІВІВ УКРАЇНИ
ДЕРЖАВНИЙ ДЕПАРТАМЕНТ УКРАЇНИ З ПИТАНЬ ВИКОНАННЯ ПОКАРАНЬ
Н А К А З
01.11.2005 N 134/179
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
15 листопада 2005 р. 
за N 1373/11653 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Державного комітету архівів N 7/10 (z0063-08) від 17.01.2008 )

Про затвердженяя Положення про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву Державного департаменту України з питань виконання покарань

Відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" (3814-12) і Порядку утворення та діяльності експертних комісій з визначення цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 року N 1739 (1739-2002-п) , НАКАЗУЄМО:
1. Затвердити Положення про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву Державного департаменту України з питань виконання покарань, що додається.
2. Відділу формування Національного архівного фонду та діловодства Держкомархіву України (Сельченкова С.В.) та галузевому державному архіву Державного департаменту України з питань виконання покарань (Жигун М.І.) подати цей наказ у встановленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державного комітету архівів України Портнова Г.В. та першого заступника Голови Державного департаменту України з питань виконання покарань Лагоду А.С.
4. Наказ оголосити персоналу Державної кримінально-виконавчої служби України.
Голова Державного
комітету архівів України
Голова Державного
департаменту України
з питань виконання покарань
Г.В.Боряк
В.В.Кощинець

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Державного комітету
архівів України,
Державного департаменту
України з питань виконання
покарань
01.11.2005  N 134/179
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
15 листопада 2005 р.
за N 1373/11653

ПОЛОЖЕННЯ

про Експертно-перевірну комісію галузевого державного архіву Державного департаменту України з питань виконання покарань

1. Відповідно до Закону України "Про Національний архівний фонд та архівні установи" (3814-12) і Порядку утворення та діяльності експертних комісій з визначення цінності документів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 листопада 2002 року N 1739 (1739-2002-п) , у галузевому державному архіві (далі - архів) Державного департаменту України з питань виконання покарань (далі - Департамент) утворюється Експертно-перевірна комісія (далі - ЕПК) для розгляду питань, пов'язаних з унесенням документів до Національного архівного фонду (далі - НАФ) або вилученням документів з нього, схваленням результатів експертизи культурної цінності документів.
2. ЕПК є дорадчим органом. Рішення ЕПК затверджуються Головою Департаменту, після чого є обов'язковими для виконання Департаментом, його територіальними органами управління, органами кримінально-виконавчої інспекції, установами виконання покарань, слідчими ізоляторами, воєнізованими формуваннями, навчальними закладами, закладами охорони здоров'я, підприємствами установ виконання покарань, іншими підприємствами, установами і організаціями, створеними для забезпечення виконання завдань Державної кримінально-виконавчої служби України (далі - органи і установи кримінально-виконавчої служби).
3. У своїй діяльності ЕПК керується Конституцією України (254к/96-ВР) і законами України, актами Президента України і Кабінету Міністрів України, іншими нормативно-правовими актами та цим Положенням.
4. ЕПК працює відповідно до річного плану, який затверджує Голова Департаменту, і звітує перед ним про проведену роботу.
5. Основними завданнями ЕПК є:
схвалення і подання на затвердження описів документів постійного зберігання, унесених до НАФ, органів і установ кримінально-виконавчої служби;
погодження описів документів з особового складу органів і установ кримінально-виконавчої служби;
погодження номенклатур справ органів і установ кримінально-виконавчої служби;
погодження актів про вилучення для знищення документів органів і установ кримінально-виконавчої служби, не унесених до НАФ;
схвалення і подання на погодження Центральній експертно-перевірній комісії (далі - ЦЕПК) Державного комітету архівів України (далі - Держкомархів України) актів про вилучення документів з НАФ, що зберігаються в архіві Департаменту, органах і установах кримінально-виконавчої служби;
унесення документів, що зберігаються у громадян, до НАФ;
унесення документів або їх копій, що надійшли в установленому порядку з-за кордону, до НАФ;
схвалення і подання на затвердження анотованих переліків документів, унесених до унікальних;
грошова оцінка документів НАФ, що зберігаються в архіві Департаменту, органах і установах кримінально-виконавчої служби.
6. ЕПК має право:
вимагати від експертних комісій (далі - ЕК) органів і установ кримінально-виконавчої служби дотримання встановлених правил експертизи цінності документів, унесення документів до НАФ або вилучення документів з нього;
вимагати від органів і установ кримінально-виконавчої служби розшуку відсутніх документів НАФ та надання письмових пояснень у випадку втрати цих документів;
одержувати від архівних підрозділів органів і установ кримінально-виконавчої служби відомості та висновки, необхідні для визначення культурної цінності документів та строків їх зберігання;
заслуховувати на своїх засіданнях інформацію керівників архівних підрозділів органів і установ кримінально-виконавчої служби та їх ЕК про стан упорядкування, обліку та збереженості документів;
запрошувати на засідання як консультантів і експертів фахівців органів і установ кримінально-виконавчої служби, так і фахівців Держкомархіву України;
інформувати керівників органів і установ кримінально-виконавчої служби з питань, що входять до компетенції їх ЕК;
розглядати пропозиції органів і установ кримінально-виконавчої служби про визначення строків зберігання документів, не передбачених чинними переліками.
7. До складу ЕПК, який затверджується окремим наказом Держкомархіву України та Департаменту, включаються досвідчені фахівці структурних підрозділів Департаменту. Головою ЕПК призначається, як правило, заступник Голови Департаменту, заступником - директор архіву Департаменту, а секретарем - працівник архіву Департаменту.
8. Секретар ЕПК за вказівками голови комісії забезпечує скликання засідань комісії, складає план роботи, протоколи, доводить до відома посадових осіб та зацікавлених установ рішення комісії, здійснює облік і звітність про проведену роботу, веде документацію ЕПК і забезпечує її збереженість.
9. Засідання ЕПК проводяться не рідше ніж чотири рази на рік і вважаються правоможними, якщо на них присутні не менш як дві третини складу членів комісії.
Рішення ЕПК приймаються більшістю голосів членів комісії, присутніх на засіданні, оформляються протоколом, який підписується головою (або його заступником) і секретарем комісії, та набирають чинності з моменту затвердження протоколу засідання ЕПК Головою Департаменту.
10. У разі відмови Голови Департаменту затвердити протокол засідання ЕПК вона може звернутися до ЦЕПК Держкомархіву України, рішення якої з цього питання є остаточним.
Начальник відділу формування
Національного архівного фонду
та діловодства Державного
комітету архівів України
В.о. директора галузевого
державного архіву Державного
департаменту України з питань
виконання покарань
С.В.Сельченкова
М.І.Жигун