УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 25 жовтня 1995 р. N 855
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 1404 (1404-2000-п) від 06.09.2000 )

Про затвердження Положення про порядок формування та використання коштів галузевого фонду розвитку засобів зв'язку

На виконання Указу Президента України від 11 серпня 1995 р. N 747 (747/95) "Про галузевий фонд розвитку засобів зв'язку" Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Положення про порядок формування та використання коштів галузевого фонду розвитку засобів зв'язку, що додається.
Прем'єр-міністр України
Міністр
Кабінету Міністрів України
Є.МАРЧУК
В.ПУСТОВОЙТЕНКО
Інд.30

ЗАТВЕРДЖЕНЕ
постановою Кабінету Міністрів України
від 25 жовтня 1995 р. N 855

ПОЛОЖЕННЯ

про порядок формування та використання коштів галузевого фонду розвитку засобів зв'язку

1. Галузевий фонд розвитку засобів зв'язку (далі - фонд) утворено відповідно до Указу Президента України від 11 серпня 1995 р. N 747 (747/95) з метою фінансування заходів, передбачених Комплексною програмою створення єдиної національної системи зв'язку, схваленою постановою Кабінету Міністрів України від 23 вересня 1993 р. N 790 (790-93-п) .
2. Фонд утворюється за рахунок відрахувань 10 відсотків тарифних доходів (за винятком податку на добавлену вартість) державних об'єднань, підприємств і організацій зв'язку (далі - підприємства зв'язку) з віднесенням цих витрат на собівартість послуг без підвищення тарифів для населення.
3. Суми відрахувань зараховуються до фонду у такому порядку: 40 відсотків перераховуються на окремий рахунок Мінзв'язку до 25 числа місяця, що настає за звітним, 60 відсотків акумулюються на окремих рахунках підприємств зв'язку.
4. Кошти фонду використовуються Мінзв'язку на фінансування заходів, пов'язаних з проектуванням, будівництвом, реконструкцією, технічним переоснащенням засобів і споруд зв'язку загальногалузевого, міжрегіонального значення, на впровадження сучасних технологій виходячи із пріоритетних напрямів розвитку галузі, розвиток виробничої бази галузевих навчальних закладів, підтримку підприємств зв'язку під час ліквідації наслідків аварій, стихійного лиха на об'єктах зв'язку, в надзвичайних ситуаціях та інші заходи щодо розвитку засобів зв'язку.
5. Перелік заходів, які фінансуються за рахунок коштів фонду, щорічно затверджується Мінзв'язку та подається Мінекономіки.
6. Кошти фонду для фінансування зазначених заходів Мінзв'язку перераховує на окремі рахунки підприємств зв'язку.
7. Кошти фонду, які акумулюються на окремих рахунках підприємств зв'язку, спрямовуються на фінансування програм розвитку електрозв'язку та мережі поштового зв'язку відповідно до кошторисів, затверджуваних керівниками цих підприємств.
8. Підприємства зв'язку щоквартально подають Мінзв'язку інформацію про використання коштів фонду, з виділенням сум, одержаних з фонду Міністерства.
9. Невикористані у звітному році кошти фонду вилученню не підлягають, а переходять на наступний рік і використовуються за призначенням.
10. Керівники підприємств несуть особисту відповідальність за цільове використання коштів фонду.
11. Контроль за своєчасним і повним надходженням до фонду коштів від підприємств зв'язку та цільовим використанням їх цими підприємствами здійснює Мінзв'язку.
12. Мінзв'язку щоквартально подає Мінфіну інформацію про використання коштів галузевого фонду розвитку засобів зв'язку.