НАЦІОНАЛЬНИЙ БАНК УКРАЇНИ
Р О З'Я С Н Е Н Н Я
N 264 від 16.06.95
м.Київ
Держмиткому України 
Мінсільгосппроду України 
Регіональним управлінням НБУ 
Республіканському банку 
Криму 
Комерційним банкам 

Про порядок розрахунків за товари, придбані на аукціоні Мінсільгосппроду України, а також на Українській аграрній біржі

З метою розвитку ринку сільськогосподарської продукції, залучення іноземних покупців для фінансування міжсезонних потреб агропромислового комплексу, Національний банк України роз'яснює порядок розрахунків за товари, придбані на аукціоні Мінсільгосппроду, а також на Українській аграрній біржі.
1. Нерезиденти-покупці сільськогосподарської продукції використовують як засіб платежу по укладених аукціонних (біржових) угодах український карбованець.
2. Оплата укладених аукціонних (біржових) угод здійснюється нерезидентами за рахунок українських карбованців, придбаних на міжбанківському валютному ринку України, згідно з правилами, встановленими Національним банком України, а також за рахунок українських карбованців, придбаних нерезидентами у резидентів країн колишнього СРСР.
3. Функції валютного контролю, покладені на комерційні банки та органи митного контролю, в даному випадку вважаються виконаними з моменту здійснення нерезидентом повної оплати в українських карбованцях укладених аукціонних (біржових) угод.
4. Інструктивний лист Кабінету Міністрів України і Національного банку України N 19029/730 (v_730500-93) від 26 квітня 1993 року діє у повному обсязі з урахуванням цих роз'яснень.
Голова Правління
Національного банку України
В.А.Ющенко