УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
N 6/21-5077-ЕП від 31.10.2001
Начальникам регіональних
митниць 
Начальникам митниць 
( Лист втратив чинність на підставі Листа Державної митної служби N 11/2-29/1878-ЕП (v1878342-08) від 19.02.2008 )

Про класифікацію емульгаторів для харчової промисловості

В Державній митній службі України розглянуто питання про класифікацію емульгаторів для харчової промисловості.
Речовини, які характеризуються емульгуючими властивостями та використовуються у харчовій промисловості, в залежності від складу класифікуються в різних товарних підкатегоріях за УКТ ЗЕД (2371а-14, 2371б-14, 2371в-14, 2371г-14) .
Наприклад, лецитіни - в товарній підкатегорії 2923 20 00 90 (2371б-14) , пептони - в товарній підкатегорії 3504 00 00 00 (2371б-14) . Речовини, які використовуються як емульгатори у харчовій промисловості, та такі, що в іншому місці УКТ ЗЕД не зазначені, класифікуються у товарній підкатегорії 2106 90 98 30 (2371а-14) .
При цьому звертаємо вашу увагу на те, що речовини, які за своїм складом є суміші складних моно-, ди- і триефірів жирних кислот і гліцерину і використовуються як емульгатори для жирів, класифікуються у товарній підкатегорії 3824 90 55 00 (2371б-14) .
Заступник Голови Служби
Ю.М.Дьомін
WEB MD Office "НПО Поверхность"