НАЦІОНАЛЬНЕ КОСМІЧНЕ АГЕНТСТВО УКРАЇНИ
Н А К А З
08.04.2004 N 95
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
23 квітня 2004 р. 
за N 523/9122 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Національного космічного агентства N 33 (z0126-08) від 07.02.2008 )

Про затвердження Інструкції про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за безперервну військову службу військовослужбовцям, відрядженим до НКАУ

( Із змінами, внесеними згідно з Наказом Національного космічного агентства N 32 (z0394-05) від 02.02.2005 )
Відповідно до Указу Президента України від 5 травня 2003 року N 389/2003 (389/2003) "Про надбавки військовослужбовцям Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Управління державної охорони України за безперервну службу", пункту 78 Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України, затвердженого Указом Президента України від 7.11.2001 N 1053 (1053/2001) , НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за безперервну військову службу військовослужбовцям, відрядженим до НКАУ (далі - Інструкція), що додається.
2. Виплачувати військовослужбовцям, відрядженим до НКАУ, щомісячну надбавку за безперервну військову службу в Збройних Силах України, виходячи з наявного фонду грошового забезпечення.
3. Наказ довести до начальника управління оборонних програм Махоніна Є.І., начальника управління економіки і фінансів Міняйла В.П., начальника управління космічних комплексів Засухи С.О., начальника Національного центру управління та випробувань космічних засобів та начальників представництв генерального замовника - НКАУ.
4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Генерального директора Бауліна С.О.
Генеральний директор
О.О.Негода

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ НКАУ
08.04.2004  N 95
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
23 квітня 2004 р.
за N 523/9122

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок і умови виплати щомісячної надбавки за безперервну військову службу військовослужбовцям, відрядженим до НКАУ

1. Загальні положення

1.1. Ця Інструкція розроблена відповідно до статті 1 Указу Президента України від 5 травня 2003 року N 389/2003 (389/2003) "Про надбавки військовослужбовцям Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Адміністрації Державної прикордонної служби України та Управління державної охорони України за безперервну службу", пункту 78 Положення про проходження військової служби особами офіцерського складу, прапорщиками (мічманами) Збройних Сил України, затвердженого Указом Президента України від 7.11.2001 N 1053 (1053/2001) , і визначає порядок виплати щомісячної надбавки за безперервну військову службу в Збройних Силах України (далі - надбавка) військовослужбовцям Збройних Сил України, відрядженим до НКАУ.
1.2. Виплачувати особам офіцерського складу, прапорщикам (мічманам), а також особам рядового, сержантського (старшинського) складу, які проходять військову службу за контрактом, щомісячну надбавку за безперервну військову службу у відсотках до грошового забезпечення, які мають високі результати у службовій діяльності, залежно від стажу служби у таких розмірах:
понад 5 років - до 10%;
понад 10 років - до 30%;
понад 15 років - до 50%;
понад 20 років - до 70%;
понад 25 років - до 90%.

2. Порядок визначення розміру надбавки та термін її виплати

2.1. Розмір надбавки визначається у відсотках до місячного грошового забезпечення, до складу якого включаються суми окладу грошового утримання (оклад за військове звання, посадовий оклад за основною або тимчасово виконуваною посадою), щомісячні надбавки та доплати.
2.2. Військовослужбовцям, які мають право на отримання збільшених (підвищених) посадових окладів, надбавка обчислюється із збільшених (підвищених) посадових окладів.
2.3. Надбавка виплачується за місцем штатної служби за минулий місяць одночасно з виплатою грошового забезпечення за поточний місяць.
2.4. Виплата надбавки здійснюється в межах фонду грошового забезпечення, затвердженого у кошторисах видатків на утримання НКАУ, НЦУВКЗ та представництв генерального замовника - НКАУ.

3. Обчислення стажу безперервної військової служби

3.1. До стажу безперервної військової служби для виплати надбавки військовослужбовцям зараховуються в календарному обчисленні такі періоди:
3.1.1. Безперервна служба на посадах офіцерського складу, прапорщиків (мічманів), військовослужбовців надстрокової військової служби, а також солдатів (матросів), сержантів і старшин, які проходять військову службу за контрактом у Збройних Силах України, Прикордонних військах України, внутрішніх військах Міністерства внутрішніх справ України, військах Цивільної оборони України та інших військових формуваннях, створених відповідно до чинного законодавства України, в Об'єднаних збройних силах держав-учасниць СНД, військах та інших військових формуваннях СНД та СРСР, за умови, якщо вони в установленому порядку переведені до Збройних Сил України.
3.1.2. Безперервна служба на посадах рядового та начальницького складу органів внутрішніх справ України (органів внутрішніх справ СРСР), держав СНД.
3.1.3. Робота осіб офіцерського складу, прапорщиків (мічманів) та солдатів, сержантів і старшин, які проходять службу за контрактом в органах державної влади та місцевого самоврядування та інших цивільних установах за умови, якщо вони відряджені в ці органи (установи) в установленому порядку із залишенням на військовій службі.
( Пункт 3.1.3. Інструкції із змінами внесеними згідно з Наказом Національного космічного агентства N 32 (z0394-05) від 02.02.2005 )
3.1.4. Перебування на навчанні у військових навчальних закладах, навчальних підрозділах вищих навчальних закладів України (СНД та СРСР).
3.1.5. Перебування в розпорядженні відповідних командирів (начальників).
3.1.6. Строкова військова служба (у разі прийняття військовослужбовців на службу за контрактом або направлення на навчання у військові навчальні заклади без звільнення в запас).
3.1.7. Час наданої військовослужбовцям-жінкам відпустки для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а у встановлених законодавством випадках - шестирічного віку.
3.2. Стаж безперервної календарної військової служби для виплати надбавки обчислюється з дня зарахування до складу курсантів військового навчального закладу.
Призовникам, військовозобов'язаним та жінкам, офіцерам, призваним на військову службу із запасу, строк безперервної календарної військової служби обчислюється з дня прибуття до військового комісаріату для відправлення у військову частину, зазначену у приписі, виданому військовим комісаріатом, а особам офіцерського складу, призваним на військову службу безпосередньо після закінчення вищих навчальних закладів (крім військових), - з дня вибуття у відпустку, надану військовим комісаріатом.
Військовозобов'язаним та жінкам, які прийняті на військову службу за контрактом після 9 серпня 1999 року, строк безперервної календарної військової служби обчислюється з дня зарахування до списків особового складу військової частини.
3.3. Стаж безперервної календарної військової служби військовослужбовців, звільнених у запас, а потім знову прийнятих (призваних) на військову службу, обчислюється без урахування попередньої служби до звільнення у запас.
3.4. Стаж для виплати надбавки обчислюється за місцем зберігання першого примірника особової справи військовослужбовців комісією, яка створюється за наказом відповідного начальника. Обчислений комісією стаж оформляється протоколом і оголошується наказом.

4. Порядок і умови виплати надбавки

4.1. Виплата надбавки здійснюється за час фактичного виконання обов'язків за посадою (основною або тимчасово виконуваною) із дня, з якого військовослужбовець став до виконання обов'язків за посадою, але не раніше дня видання наказу про призначення на посаду і до дня звільнення військовослужбовця з посади або зарахування в розпорядження відповідного начальника включно.
4.2. Військовослужбовцям, які тимчасово вибули з установи, організації (у відпустку, на лікування, у службове відрядження) із збереженням посад за місцем служби, виплата надбавки не припиняється.
4.3. Розмір надбавки за рішенням відповідного начальника може зменшуватися у разі накладення на військовослужбовців дисциплінарних стягнень.
Підставою для зменшення розміру надбавки є наказ відповідного начальника, що видається щомісяця. У наказі визначаються розмір зменшення військовослужбовцю надбавки у відсотках і причина зменшення розміру надбавки.
4.4. Військовослужбовцям надбавка не виплачується у випадках:
накладання дисциплінарного стягнення у вигляді звільнення з військової служби у зв'язку з невиконанням умов контракту, службовою невідповідністю, позбавлення військового звання прапорщика (мічмана), старшого прапорщика (старшого мічмана) із звільненням з військової служби у запас, позбавлення військового звання;
винесення судом обвинувального вироку, що набрав законної сили.
4.5. За наявності декількох підстав для зменшення військовослужбовцю надбавки, застосовується лише одна підстава, за якою передбачено найбільший відсоток зменшення.
Начальник управління
економіки і фінансів
В.П.Міняйло