АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
Н А К А З
14.05.2007 N 337
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
30 травня 2007 р. 
за N 558/13825 

Про харчування окремих категорій військовослужбовців Державної прикордонної служби України

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 січня 2007 року N 17 (17-2007-п) "Про внесення змін до норм харчування військовослужбовців Збройних Сил, інших військових формувань та осіб рядового, начальницького складу органів і підрозділів цивільного захисту" НАКАЗУЮ:
1. Забезпечувати харчуванням за рахунок держави відповідно до вимог підпункту "к" пункту 1 приміток до норми N 1 - загальновійськова Норм харчування військовослужбовців Збройних Сил та інших військових формувань, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 29.03.2002 N 426 (426-2002-п) , військовослужбовців офіцерського складу, військовослужбовців рядового, сержантського і старшинського складу, які проходять військову службу за контрактом Адміністрації Держприкордонслужби, регіональних управлінь, управлінь та підрозділів органів Державної прикордонної служби України і безпосередньо несуть службу з охорони державного кордону на прикордонних заставах, у відділеннях інспекторів та дільничих інспекторів прикордонної служби, відділеннях застосування технічних засобів охорони кордону, кінологічних відділеннях та відділеннях силової підтримки відділів Державної прикордонної служби, на контролерських постах, у відділеннях прикордонного контролю, прикордонних оперативних відділеннях, оперативних пунктах, а саме:
які несуть службу у складі прикордонних нарядів або службова діяльність яких прирівнюється до служби у прикордонних нарядах з охорони державного кордону;
мобільних підрозділів, які тимчасово перебувають у підрозділах охорони державного кордону;
мобільних підрозділів, які самостійно виконують окремі завдання з охорони державного кордону на ділянках відповідальності підрозділів охорони державного кордону;
оперативно-розшукових відділів, прикордонних оперативно-розшукових відділень, прикордонних оперативно-розшукових груп (прикордонних оперативних відділень), які здійснюють оперативно-розшукові заходи на ділянках оперативного забезпечення;
оперативних пунктів, які несуть чергування в оперативному пункті, на посту оперативного пункту.
2. Облік вищезазначених категорій військовослужбовців вести:
у відділі Державної прикордонної служби - у плані охорони державного кордону зміною прикордонних нарядів (в аналогічному розділі АРМ "Старший зміни прикордонних нарядів" ПТК АПС "Гарт-3/П") та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари;
на прикордонній заставі - у книзі прикордонної служби (розділ 2б) (аналогічному розділі АРМ "Начальник застави" ПТК АПС "Гарт-3/П") та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари прикордонної застави;
у відділенні прикордонного контролю - у книзі організації прикордонного контролю та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари підрозділу прикордонного контролю;
мобільної прикордонної застави - у разі автономного забезпечення харчуванням у книзі прикордонної служби та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари мобільної прикордонної застави, у разі забезпечення харчуванням через інший підрозділ охорони державного кордону у книзі прикордонної служби та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари цього підрозділу охорони державного кордону;
оперативно-розшукового відділу, прикордонного оперативно-розшукового відділення, прикордонної оперативно-розшукової групи (прикордонного оперативного відділення) - у книзі прикордонної служби (у книзі організації прикордонного контролю, плані охорони державного кордону зміною прикордонних нарядів) та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари підрозділу охорони державного кордону, на ділянці якого здійснюється несення служби з охорони державного кордону;
оперативного пункту - за витягом з графіка чергувань особового складу оперативного пункту та звіту про несення чергувань, складених на підставі апаратних журналів про здачу-приймання чергування в оперативному пункті, на посту оперативного пункту (журналів рапортів), які підписуються керівником територіального підрозділу управління інформації, до складу якого входить оперативний пункт або особа, яка його заміщує, завіряється печаткою цього підрозділу та на перше число місяця, що настає за звітним, подається до органу Державної прикордонної служби України, на ділянці якого дислокується оперативний пункт, та в зошиті обліку продовольства, фуражу, тварин, продукції підсобного господарства і тари.
3. Забезпечення харчуванням вищезазначених категорій військовослужбовців здійснювати упродовж доби несення служби згідно з встановленим розпорядком дня.
4. Начальникам регіональних управлінь, органів Державної прикордонної служби України забезпечити контроль за повнотою і якістю доведення норм харчування до військовослужбовців Державної прикордонної служби України.
5. Контроль за виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Державної прикордонної служби України - директора Департаменту забезпечення генерал-лейтенанта Ліщинського О.І.
6. Управлінню тилу разом з управлінням правового забезпечення забезпечити подання цього наказу до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.
7. Наказ довести до відома військовослужбовців Державної прикордонної служби України в частині, що їх стосується.
Голова Державної
прикордонної служби України
генерал-полковник
М.М.Литвин