КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 12 березня 2008 р. N 178
Київ

Про затвердження Порядку використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування

Відповідно до статті 25 Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (107-17) Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 31

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 12 березня 2008 р. N 178

ПОРЯДОК

використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті ( 107-17 ) для створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування

1. Цей Порядок визначає механізм використання у 2008 році коштів, передбачених у державному бюджеті (107-17) програмою 1001020 "Створення та функціонування Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування" (далі - бюджетні кошти).
2. Головним розпорядником бюджетних коштів є МВС.
3. Бюджетні кошти спрямовуються на здійснення заходів щодо:
1) придбання обладнання та програмного забезпечення для вузлів центрального та місцевого рівня Державної інформаційної системи реєстраційного обліку фізичних осіб та їх документування (далі - ДІС);
2) комплектації та налагодження вузлів ДІС центрального та місцевого рівня;
3) технічного обслуговування та адміністрування вузлів ДІС центрального, регіонального та місцевого рівня;
4) проведення державної експертизи підсистем захисту інформації ДІС;
5) підготовки персоналу вузлів ДІС;
6) технічної підтримки ліцензійних програмних продуктів та поновлення програмного забезпечення;
7) модернізації комплексу програм з метою забезпечення централізованого оформлення, виготовлення та видачі паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянам, які через свої релігійні або інші переконання відмовляються від прийняття ідентифікаційного номера;
8) виготовлення бланків:
паспорта громадянина України;
проїзного документа дитини;
тимчасового посвідчення громадянина України;
посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон;
посвідки на постійне проживання;
паспорта громадянина України для виїзду за кордон;
9) централізованого оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон.
Бюджетні кошти насамперед спрямовуються на завершення робіт, розпочатих у попередні роки.
4. Спрямування бюджетних коштів на створення та функціонування ДІС, виготовлення зазначених у підпункті 8 пункту 3 цього Порядку бланків, а також централізоване оформлення паспортів громадянина України для виїзду за кордон в межах виділених асигнувань здійснюється рівними частинами протягом року за напрямами їх використання відповідно до затвердженого МВС плану заходів з виконання бюджетної програми.
5. Операції, пов'язані з бюджетними коштами, проводяться відповідно до установленого порядку казначейського обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) .
Видатки, пов'язані із створенням та функціонуванням ДІС, здійснюються відповідно до вимог статті 35 Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (107-17) .
6. Закупівля товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти провадиться відповідно до Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) .