РАХУНКОВА ПАЛАТА
МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
Р І Ш Е Н Н Я
07.02.2008 N 30/02-ск

Про розгляд скарги

Відповідно до статті 3-3 та частини 5 статті 37 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) (далі - Закон), пункту 9 Порядку розгляду скарг з питань державних закупівель (vr1_3521-07) , затвердженого рішенням Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 23 березня 2007 року, розглянувши скаргу Суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи Підгірського Павла Володимировича (далі - Скаржник) (м. Львів) від 09.12.2007 р. N б/н на дії Тур'я-Реметівського психоневрологічного інтернату (далі - Замовник) (с. Тур'я-Ремета, Перечинський р-н, Закарпатська обл.) при проведенні процедури закупівлі за державні кошти картоплі, Комісія В С Т А Н О В И Л А:
Скарга Суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи Підгурського Павла Володимировича має наступні вимоги:
1. Розглянути скаргу на дії та рішення тендерного комітету Тур'я-Реметівського психоневрологічного інтернату;
2. Визнати дії та рішення тендерного комітету замовника незаконними;
3. Скасувати рішення тендерного комітету, яким акцептовано тендерну пропозицію ПП Іпполітова В.І. на закупівлю овочів свіжих;
4. Провести перевірки та притягнути до відповідальності осіб, винних у порушенні вимог Закону (1490-14) .
За результатами розгляду скарги встановлено наступне:
Скаржник вважає, що станом на дату розкриття тендерних пропозицій інформація про одного з учасників - ПП Іпполітова В.І. була відсутня у відповідному розділі Тематичного каталогу учасників процедур закупівель (далі - Каталог).
Разом з тим, Замовник зазначає, що вищезазначений учасник зареєстрований у відповідному розділі Каталогу, про що свідчить надана для розгляду скарги копія витягу з Каталогу N 00068114.
Таким чином, твердження Скаржника є необґрунтованими.
Скаржник стверджує, що Замовником були допущені порушення вимог Закону (1490-14) щодо проведення процедури розкриття тендерних пропозицій.,
В той же час, протокол про розкриття тендерних пропозицій від 22.11.2007 р. N 10 не містить жодних зауважень з боку Скаржника.
Отже, твердження Скаржника щодо порушень Замовником вимог Закону (1490-14) під час проведення процедури розкриття тендерних пропозицій є необґрунтованими.
Скаржник зазначає, що в оголошенні про заплановану закупівлю N 45047907, опублікованого в інформаційному бюлетені Тендерної палати України N 45(116) від 05.11.2007 р. було зазначено дату розкриття тендерних пропозицій: 20.11.2007 р., проте в зазначений день розкриття тендерних не відбулося.
Відповідно до інформації, зазначеної у пояснювальній записці Замовника від 04.01.2008 р. N 660, учасників даних торгів було письмово повідомлено про перенесення дати розкриття тендерних пропозицій на 22.11.2007 р.
Таким чином, твердження Скаржника є необґрунтованими.
Скаржник стверджує, що Замовником були допущені розбіжності між вимогами, зазначеними у тендерній документації та інформацією в оголошенні про заплановану закупівлю щодо строків поставки предмету закупівлі.
Відповідно до оголошення про заплановану закупівлю N 45047907, опублікованого в інформаційному бюлетені Тендерної палати України N 45(116) від 05.11.2007 р., визначений строк поставки: листопад-грудень 2007 р.
В розділі "Технічні вимоги" тендерної документації Замовником уточнюється, що постачання продукції проводиться рівними частками відповідно до попереднього замовлення, орієнтовано два рази на місяць. Крім того, в розділі "Оголошення торгів" тендерної документації вказаний строк поставки предмету закупівлі: листопад-грудень 2007 р., що цілком відповідає інформації, зазначеній в оголошенні про заплановану закупівлю.
Отже, твердження Скаржника щодо розбіжностей між вимогами зазначеними у тендерній документації та інформацією в оголошенні про заплановану закупівлю щодо строків поставки предмету закупівлі є необґрунтованими.
Враховуючи викладене вище, та на підставі Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) , Комісія ВИРІШИЛА:
Скаргу Суб'єкта підприємницької діяльності - фізичної особи Підгурського Павла Володимировича на дії Тур'я-Реметівського психоневрологічного інтернату щодо закупівлі картоплі залишити без задоволення.
Голова Комісії
Секретар Комісії
О.М.Ткаченко
В.М.Ясінський