РАХУНКОВА ПАЛАТА
МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
Р І Ш Е Н Н Я
07.02.2008 N 44/02-ск

Про розгляд скарги

Відповідно до статті 3-3 та частини 5 статті 37 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) (далі - Закон), пункту 9 Порядку розгляду скарг з питань державних закупівель (vr1_3521-07) , затвердженого рішенням Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 23 березня 2007 року, розглянувши скаргу фізичної особи - підприємця Рогозяна Анатолія Івановича (далі - Скаржник) (м. Харків) від 08.01.2008 р. N 6 на дії управління освіти Московської районної в м. Харкові ради (далі - Замовник) (м. Харків) при проведенні процедури закупівлі за державні кошти м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці (тушки заморожені курей), Комісія В С Т А Н О В И Л А:
Скарга фізичної особи - підприємця Рогозяна Анатолія Івановича має наступні вимоги:
1. Скасувати рішення тендерного комітету щодо проведення відкритих торгів на поставку м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці (тушки заморожені курей) для потреб закладів управління освіти Московської районної в м. Харкові ради.
2. Зупинити процедуру закупівлі на поставку м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці (тушки заморожені курей) для потреб закладів управління освіти Московської районної в м. Харкові ради, які повинні бути проведені 18.01.2008 року о 14-00 год. за адресою: 61146, м. Харків, вул. Блюхера, 27-г, адмінбудинок.
3. Якщо на момент розгляду скарги Замовником будуть проведені торги на поставку м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці (тушки заморожені курей) для потреб закладів управління освіти Московської районної в м. Харкові ради, прошу відмінити ці торги та їх результати.
4. Повідомити на мою адресу про строк, місце та дату розгляду моєї скарги.
За результатами розгляду скарги встановлено наступне:
Скаржник стверджує, що, всупереч вимогам статей 2-2 та 4-1 Закону (1490-14) , Замовником не був затверджений та оприлюднений в інформаційній системі в мережі Інтернет річний план державних закупівель.
В той же час, в результаті розгляду скарги встановлено, що, на виконання вимог статей 2-2 та 4-1 Закону (1490-14) , річний план державних закупівель був оприлюднений Замовником в інформаційній системі в мережі Інтернет "Портал "Державні закупівлі України" (www.zakupivli.com).
Таким чином, твердження Скаржника щодо порушення Замовником вимог Закону (1490-14) в частині оприлюднення інформації є безпідставними.
Враховуючи викладене вище та на підставі Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) Комісія ВИРІШИЛА:
Скаргу фізичної особи - підприємця Рогозяна Анатолія Івановича на дії Управління освіти Московської районної в м. Харкові ради щодо закупівлі м'яса та харчових субпродуктів свійської птиці (тушки заморожені курей) залишити без задоволення.
Голова Комісії
Секретар Комісії
О.М.Ткаченко
В.М.Ясінський