УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
АДМІНІСТРАЦІЯ ДЕРЖАВНОЇ ПРИКОРДОННОЇ СЛУЖБИ УКРАЇНИ
Н А К А З
04.11.2006 N 813
Зареєстровано в Міністерстві 
юстиції України 
21 листопада 2006 р. 
за N 1220/13094 
( Наказ втратив чинність на підставі Наказу Адміністрації Державної прикордонної служби N 159 (z0195-08) від 23.02.2008 )

Про затвердження Інструкції про порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України

Відповідно до статті 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) та пункту 16 Положення про розвідувальний орган Адміністрації Державної прикордонної служби України, затвердженого Указом Президента України від 20.10.2003 N 1201цт, керуючись пунктом 11 цього Положення, НАКАЗУЮ:
1. Затвердити Інструкцію про порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України, що додається.
2. Центральному апарату розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України подати цей наказ на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.
3. Контроль за виконанням цього наказу покласти на керівника розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України.
4. Наказ довести до відома заінтересованих посадових осіб Державної прикордонної служби України та зберігати у Центральному апараті розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України, а витяги з нього направити до його територіальних підрозділів.
Голова Державної
прикордонної служби України
генерал-полковник
М.М.Литвин

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Адміністрації
Державної прикордонної
служби України
04.11.2006  N 813
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
21 листопада 2006 р.
за N 1220/13094

ІНСТРУКЦІЯ

про порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України

1. Ця Інструкція визначає умови призначення, розміри та порядок виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України (далі - розвідувальний орган), передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) .
2. Наведені в цій Інструкції терміни вживаються у такому значенні:
співробітники кадрового складу розвідувального органу - військовослужбовці і службовці, які за посадами, що вони займають у цьому органі, підпорядкованих йому навчальних закладах та науково-дослідних установах, виконують функціональні (посадові) обов'язки, безпосередньо пов'язані з розвідувальною діяльністю. Перелік посад співробітників кадрового складу розвідувального органу визначається Положенням про розвідувальний орган, затвердженим Указом Президента України від 20.10.2003 N 1201цт;
виконання службових обов'язків - професійна діяльність співробітників кадрового складу розвідувального органу, пов'язана з виконанням покладених на розвідувальний орган завдань щодо добування, аналітичної обробки та надання визначеним законом органам державної влади розвідувальної інформації, забезпечення безпеки розвідувальних заходів, захисту своїх сил, засобів, інформаційних систем і обліків, а також джерел розвідувальної інформації або безпосереднім забезпеченням виконання цих завдань;
утриманці - неповнолітні або непрацездатні особи, які не були членами сім'ї загиблого співробітника кадрового складу розвідувального органу, але перебували на його повному утриманні або одержували від нього допомогу, яка була для них постійним і основним джерелом засобів до існування.
3. У разі загибелі (смерті) співробітника кадрового складу розвідувального органу при виконанні службових обов'язків сім'ї загиблого (померлого) або його утриманцям виплачується одноразова допомога в розмірі десятирічного грошового забезпечення (заробітку) загиблого (померлого) за останньою посадою, яку він займав.
Коло осіб, які мають право на одержання одноразової допомоги у разі загибелі (смерті) співробітника кадрового складу розвідувального органу, визначається відповідно до Законів України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (2262-12) та "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" (1058-15) . При цьому батьки, діти і дружина (чоловік) мають право на її одержання незалежно від віку та працездатності.
4. Виплата одноразової допомоги співробітнику кадрового складу розвідувального органу проводиться у разі:
- каліцтва, заподіяного співробітнику при виконанні службових обов'язків, без встановлення групи інвалідності - у розмірі, залежному від ступеня втрати працездатності, який визначається медико-соціальною експертною комісією, у відсотках розміру п'ятирічного грошового забезпечення (заробітку). У разі настання інвалідності після проведення співробітнику кадрового складу розвідувального органу виплати одноразової допомоги у зв'язку з каліцтвом, заподіяним йому при виконанні службових обов'язків, одноразова допомога у зв'язку з настанням інвалідності призначається з урахуванням раніше виплаченої суми;
- інвалідності, що настала в період проходження служби або не пізніше як через три місяці після звільнення зі служби чи після закінчення цього строку, але внаслідок захворювання або нещасного випадку, що мали місце в період проходження служби, - у розмірі:
інвалідам першої групи - 48-місячного грошового забезпечення (заробітку);
інвалідам другої групи - 42-місячного грошового забезпечення (заробітку);
інвалідам третьої групи - 36-місячного грошового забезпечення (заробітку);
- інвалідності, що настала в період проходження служби або не пізніше як через три місяці після звільнення зі служби чи після закінчення цього строку, але внаслідок захворювання або нещасного випадку, пов'язаних з виконанням службових обов'язків, - у розмірі:
інвалідам першої групи - 60-місячного грошового забезпечення (заробітку);
інвалідам другої групи - 54-місячного грошового забезпечення (заробітку);
інвалідам третьої групи - 48-місячного грошового забезпечення (заробітку).
5. Розмір одноразової допомоги визначається відповідно до грошового забезпечення (заробітку) співробітника кадрового складу розвідувального органу за останньою посадою, яку він займав на день втрати працездатності, з урахуванням посадового окладу, окладу за військове звання (ранг), відсоткових надбавок за вислугу років, інших надбавок, доплат та премій, що мають щомісячний постійний характер.
6. Виплати одноразової допомоги не проводяться, якщо загибель (смерть), каліцтво чи настання інвалідності співробітника кадрового складу розвідувального органу є наслідком:
вчинення співробітником злочину чи адміністративного правопорушення;
умисного заподіяння співробітником собі тілесного ушкодження;
вчинення співробітником дій у стані алкогольного сп'яніння чи у стані, зумовленому вживанням наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, інших одурманюючих засобів;
шкоди, яку співробітник завдав собі джерелом підвищеної небезпеки, у разі, коли він особисто на відповідній правовій підставі (право власності, інше речове право, договір підряду, оренди тощо) володів чи користувався транспортним засобом, механізмом, іншим об'єктом, використання, зберігання або утримання якого створювало підвищену небезпеку, крім випадків, коли співробітник з дозволу відповідного командира (начальника) використовував такі об'єкти для виконання своїх службових обов'язків або коли їх використання було визнане судом таким, що здійснене в інтересах суспільства і держави.
7. Якщо співробітники кадрового складу розвідувального органу або члени їх сімей чи утриманці, крім підстав, передбачених статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) , одночасно мають право на отримання компенсаційних виплат (одноразових допомог), встановлених іншими нормативно-правовими актами, виплата відповідних грошових сум здійснюється за однією з підстав за вибором особи, яка має право на отримання таких виплат.
Сума одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу зменшується на суми:
компенсаційних виплат (одноразових допомог), проведених співробітнику кадрового складу розвідувального органу або членам його сім'ї чи утриманцям на інших підставах, ніж ті, що передбачені Законом України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) ;
страхової виплати, яку має одержати співробітник-військовослужбовець кадрового складу розвідувального органу або члени його сім'ї чи утриманці відповідно до статті 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (2011-12) .
8. Для проведення виплати одноразової допомоги в разі каліцтва чи настання інвалідності співробітник подає до територіального підрозділу розвідувального органу за місцем проходження служби (праці) такі документи:
рапорт (заяву) про виплату одноразової допомоги у зв'язку із каліцтвом або настанням інвалідності;
рішення медико-соціальної експертної комісії щодо визначення ступеня втрати працездатності внаслідок каліцтва чи встановлення інвалідності;
довідку органу реєстрації або відповідного житлово-експлуатаційного підприємства, організації чи органу місцевого самоврядування про своє місце проживання та місцеперебування або копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові і місце проживання;
довідку, видану Національною страховою компанією "ОРАНТА", про розмір страхової суми, яка виплачена або підлягає виплаті військовослужбовцю відповідно до статті 16 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (2011-12) (далі - довідка Національної страхової компанії "ОРАНТА");
довідку відповідного фінансово-економічного підрозділу про розмір компенсаційної виплати (одноразової допомоги), проведеної співробітнику на інших підставах, ніж ті, що передбачені Законом України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) .
9. Для проведення виплати одноразової допомоги в разі загибелі (смерті) співробітника кадрового складу розвідувального органу заінтересовані члени його сім'ї або утриманці загиблого подають до територіального підрозділу розвідувального органу, у якому проходив службу (працював) співробітник, такі документи:
заяву про виплату одноразової допомоги від дружини (чоловіка), кожного іншого повнолітнього члена сім'ї, а у разі наявності неповнолітніх дітей - від іншого з батьків або опікунів чи піклувальників дітей;
копію свідоцтва про смерть співробітника;
копію свідоцтва про шлюб співробітника - для виплати одноразової допомоги дружині (чоловікові);
копію свідоцтва про народження дітей - для виплати одноразової допомоги дітям;
копію свідоцтва про народження співробітника - для виплати одноразової допомоги батькам;
довідку навчального закладу про навчання повнолітніх дітей;
довідку органу реєстрації або відповідного житлово-експлуатаційного підприємства, організації чи органу місцевого самоврядування про місце проживання та місцеперебування або копію сторінок паспорта з даними про прізвище, ім'я та по батькові і місце проживання дружини (чоловіка), дітей або опікуна чи піклувальника дітей та інших осіб, які проживали однією сім'єю зі співробітником;
копію посвідчення про призначення особи опікуном чи піклувальником (у разі здійснення опіки чи піклування над дітьми співробітника);
довідку кадрового підрозділу розвідувального органу (його територіального підрозділу) про родинні стосунки загиблого співробітника з особами, які перебували на його утриманні, складену за матеріалами його особової справи з доданими до неї копіями свідоцтв про народження, шлюб тощо;
документи, що у встановленому чинним законодавством України порядку затверджують факт перебування заінтересованої особи на утриманні загиблого співробітника розвідувального органу;
довідку Національної страхової компанії "ОРАНТА";
довідку відповідного фінансово-економічного підрозділу про розмір компенсаційної виплати (одноразової допомоги), проведеної заінтересованим членам сім'ї або утриманцям загиблого на інших підставах, ніж ті, що передбачені Законом України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) .
10. У Центральному апараті та територіальних підрозділах розвідувального органу для вирішення питань щодо можливості проведення виплат одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу створюються комісії у кількості 5-7 осіб, персональний склад яких щороку затверджується наказом керівника розвідувального органу (його відповідного територіального підрозділу). До складу комісії в обов'язковому порядку включаються представники кадрових та фінансово-економічних підрозділів.
Комісія у 15-денний термін після звернення заінтересованих осіб подає до Центрального апарату розвідувального органу затверджений висновок щодо можливості проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) (додаток 1), та розрахунок розміру одноразової допомоги (додаток 2), складений фінансово-економічним підрозділом, до яких додаються документи, зазначені в пунктах 8 або 9 цієї Інструкції, а також копія висновку службового розслідування за фактом каліцтва або загибелі (смерті) співробітника.
11. Висновки щодо можливості проведення виплати одноразової допомоги та документальні матеріали до них, які надійшли з територіальних підрозділів розвідувального органу, представляються на розгляд комісії Центрального апарату розвідувального органу. У 5-денний термін з дня їх розгляду комісія Центрального апарату розвідувального органу приймає рішення щодо проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) (додаток 3), та подає його на затвердження керівнику розвідувального органу.
Рапорти (заяви) співробітників Центрального апарату розвідувального органу або заінтересованих членів їх сімей чи утриманців про проведення виплати одноразової допомоги розглядаються комісією Центрального апарату розвідувального органу.
12. Керівник розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України на підставі зазначених документів затверджує рішення та видає наказ про проведення виплати співробітнику або членам його сім'ї чи утриманцям одноразової допомоги за зразком, наведеним у додатку 4.
13. У випадках відсутності правових підстав для виплати співробітникам кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України або членам їх сімей чи утриманцям одноразової грошової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (2331-14) , відповідною комісією складається висновок щодо неможливості проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" (додаток 5), про що письмово повідомляється заявникові (заінтересованим особам).
14. Виплата одноразової допомоги проводиться за рахунок коштів, передбачених у Державному бюджеті України на утримання розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України, шляхом перерахування її суми на рахунок в установі банку, поштовим переказом або через касу Центрального апарату розвідувального органу чи його відповідного територіального підрозділу.
Керівник розвідувального
органу Адміністрації Державної
прикордонної служби України
генерал-майор
Г.А.Волков

Додаток 1
до пункту 10 Інструкції
про порядок призначення
та виплати одноразової
допомоги у разі загибелі
(смерті), каліцтва
чи настання інвалідності
співробітників кадрового
складу розвідувального
органу Адміністрації
Державної прикордонної
служби України
ЗАТВЕРДЖУЮ
________________________________
(посада уповноваженої особи
________________________________
територіального підрозділу
розвідувального органу)
__________ ________ ____________
(військове (підпис) (прізвище
звання)            та ініціали)
"____" ______________ 200__ року

ВИСНОВОК

щодо можливості проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України"

     _______________________________________________________ 
          (остання посада, прізвище, ім'я та по батькові 
      співробітника кадрового складу розвідувального органу 
          або прізвище, ім'я та по батькові члена сім'ї 
          загиблого із зазначенням ступеня спорідненості 
               або факту перебування на утриманні) 
 
 _________________________________________________________________ 
  (дата та номер наказу про призначення співробітника кадрового 
   складу розвідувального органу на посаду або його звільнення 
 _________________________________________________________________ 
      із зазначенням останньої посади; підстава звільнення) 
 _________________________________________________________________ 
    (рішення відповідної лікарської комісії військово-медичної 
     установи, дата та номер відповідного медичного висновку) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
  (рішення відповідної медико-соціальної експертної комісії щодо 
 встановлення ступеня втрати працездатності або групи інвалідності 
 _________________________________________________________________ 
  та висновок щодо причинного зв'язку факту заподіяння каліцтва, 
      настання інвалідності, смерті (загибелі) з виконанням 
                       службових обов'язків 
 _________________________________________________________________ 
  або проходженням служби, дата та номер відповідного документа) 
 
     Відповідно до  пунктів  __,   __   Інструкції   про   порядок 
призначення  та  виплати  одноразової  допомоги  у  разі  загибелі 
(смерті),  каліцтва  чи   настання   інвалідності   співробітників 
кадрового  складу  розвідувального  органу Адміністрації Державної 
прикордонної служби України,  затвердженої  наказом  Адміністрації 
Державної прикордонної служби України від __.__.____ N ______, 
_________________________________________________________________, 
   (прізвище, ім'я та по батькові співробітника розвідувального 
 органу або члена сім'ї загиблого чи його утриманця із зазначенням 
    ступеня спорідненості або факту перебування на утриманні) 
 
має право на виплату одноразової допомоги у зв'язку з ____________ 
_________________________________________________________________, 
         (каліцтвом, настанням інвалідності або загибеллю 
              співробітника розвідувального органу) 
 
передбаченої частиною   __   статті   21   Закону   України   "Про 
розвідувальні органи України". 
     З урахуванням вищенаведеного вважаємо  за  можливе  здійснити 
йому виплату одноразової допомоги, передбаченої частиною __ статті 
21 Закону України "Про розвідувальні органи  України",  в  розмірі 
_________________  грошового  забезпечення  у  сумі  _____________ 
                                                       (числом) 
(________________________________) гривні ____ коп.   через   касу 
          (прописом) 
_________________________________________________________ 
 (фінансово-економічний підрозділ розвідувального органу) 
 
 Підписи членів комісії: 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 

Додаток 2
до пункту 10 Інструкції
про порядок призначення
та виплати одноразової
допомоги у разі загибелі
(смерті), каліцтва
чи настання інвалідності
співробітників кадрового
складу розвідувального
органу Адміністрації
Державної прикордонної
служби України

РОЗРАХУНОК

розміру одноразової допомоги

______________________________________________________, 
   (остання посада, прізвище, ім'я та по батькові 
   співробітника кадрового складу розвідувального 
 органу або прізвище, ім'я та по батькові члена сім'ї 
   загиблого із зазначенням ступеня спорідненості або 
факту перебування на утриманні) передбаченої статтею 21 
   Закону України "Про розвідувальні органи України", 
                      у зв'язку з 
______________________________________________________ 
(каліцтвом, настанням інвалідності або загибеллю 
    співробітника розвідувального органу) 
 1.  Посадовий оклад                       -  ____ грн __ коп. 
 2.  Оклад за військове звання (ранг)      -  ____ грн __ коп. 
 3.  Надбавка за вислугу років (___ %)     -  ____ грн __ коп. 
 4.  Надбавка за класну кваліфікацію (__%) -  ____ грн __ коп. 
 5.  Надбавка за роботу із секретними      -  ____ грн __ коп. 
     документами (__ %) 
 6.  Надбавка за знання та використання у  -  ____ грн __ коп. 
     роботі іноземної мови (__%) 
 7.  Надбавка військовослужбовцям, які     -  ____ грн __ коп. 
     мають право на пенсію за вислугу 
     років згідно із законодавством і яких 
     залишено на військовій службі (50 %) 
 8.  Премія (33,3 %)                       -  ____ грн __ коп. 
 9.  _____________________________________ -  ____ грн __ коп. 
     (інші передбачені законодавством 
      надбавки, доплати та премії, що мають 
      щомісячний постійний характер) 
 10. _____________________________________ -  ____ грн __ коп. 
 Всього:                                   -  ____ грн __ коп. 
 ____ грн __ коп. х __ міс. = ____ грн __ коп. 
 Сума компенсаційної виплати (одноразової  -  ____ грн __ коп. 
 допомоги), проведеної на інших підставах, 
 ніж ті, що передбачені Законом України 
 "Про розвідувальні органи України" 
 Страхова сума, яка виплачена (підлягає    -  ____ грн __ коп. 
 виплаті) відповідно до постанови Кабінету 
 Міністрів України від 19.08.92 N 488 "Про 
 Умови державного обов'язкового особистого 
 страхування військовослужбовців і 
 військовозобов'язаних, призваних на 
 збори, і порядок виплат їм та членам їх 
 сімей страхових сум" 
 Сума одноразової допомоги, яка належить   -  ____ грн __ коп. 
 до виплати 
 Підстава: _______________________________________________________ 
           (грошовий атестат співробітника, відповідний наказ про 
            встановлення заробітної плати) 
 від __.__.__ N _____. 
 ___________________________________________ 
 (керівник територіального підрозділу 
  розвідувального органу) 
 __________________ __________ _____________ 
 (військове звання)  (підпис)  (прізвище 
                                та ініціали) 
 "____" ______________ 200_ року 
 _____________________________________________ 
 (начальник фінансово-економічного підрозділу) 
 __________________ __________ _____________ 
 (військове звання)  (підпис)  (прізвище 
                                та ініціали) 
  "____" ______________ 200_ року 
   М.П. 

Додаток 3
до пункту 11 Інструкції
про порядок призначення
та виплати одноразової
допомоги у разі загибелі
(смерті), каліцтва
чи настання інвалідності
співробітників кадрового
складу розвідувального
органу Адміністрації
Державної прикордонної
служби України
ЗАТВЕРДЖУЮ
________________________________
(посада керівника
розвідувального органу)
__________ ________ ____________
(військове (підпис) (прізвище
звання)            та ініціали)
"____" ______________ 200__ року

РІШЕННЯ N ________

щодо проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України"

       ________________________________________________________ 
            (остання посада, прізвище, ім'я та по батькові 
         співробітника кадрового складу  розвідувального органу 
        або прізвище, ім'я та по батькові члена сім'ї загиблого 
        із зазначенням  ступеня спорідненості або факту 
                      перебування на утриманні) 
 
 _________________________________________________________________ 
       (дата та номер наказу про призначення співробітника 
        кадрового складу розвідувального органу на посаду 
                       або його звільнення 
 _________________________________________________________________ 
      із зазначенням останньої посади; підстава звільнення) 
 _________________________________________________________________ 
    (рішення відповідної лікарської комісії військово-медичної 
     установи, дата та номер відповідного медичного висновку) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
  (рішення відповідної медико-соціальної експертної комісії щодо 
 встановлення ступеня втрати працездатності або групи інвалідності 
 _________________________________________________________________ 
  та висновок щодо причинного зв'язку факту заподіяння каліцтва, 
      настання інвалідності, смерті (загибелі) з виконанням 
                       службових обов'язків 
 _________________________________________________________________ 
  або проходженням служби, дата та номер відповідного документа) 
 
     Відповідно до  пунктів  __,   __   Інструкції   про   порядок 
призначення  та  виплати  одноразової  допомоги  у  разі  загибелі 
(смерті),  каліцтва  чи   настання   інвалідності   співробітників 
кадрового  складу  розвідувального  органу Адміністрації Державної 
прикордонної служби України,  затвердженої  наказом  Адміністрації 
Державної прикордонної служби України від __.__.____ N ______, 
_________________________________________________________________, 
   (прізвище, ім'я та по батькові співробітника розвідувального 
 органу або члена сім'ї загиблого чи його утриманця із зазначенням 
    ступеня спорідненості або факту перебування на утриманні) 
 
має право на виплату одноразової допомоги у зв'язку з ____________ 
_________________________________________________________________, 
         (каліцтвом, настанням інвалідності або загибеллю 
              співробітника розвідувального органу) 
 
передбаченої частиною   __   статті   21   Закону   України   "Про 
розвідувальні органи України". 
     З   урахуванням  вищенаведеного,  виплатити  йому  одноразову 
допомогу,  передбачену  частиною  __ статті 21 Закону України "Про 
розвідувальні   органи   України",   в  розмірі  _________________ 
грошового забезпечення у сумі ____________________________________ 
                                            (числом) 
(________________________________) гривні ____ коп.   через   касу 
          (прописом) 
_________________________________________________________ 
 (фінансово-економічний підрозділ розвідувального органу) 
 
 Підписи членів комісії: 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
 ЗРАЗОК
Додаток 4
до пункту 12 Інструкції
про порядок призначення
та виплати одноразової
допомоги у разі загибелі
(смерті), каліцтва
чи настання інвалідності
співробітників кадрового
складу розвідувального
органу Адміністрації
Державної прикордонної
служби України
                      Державний Герб України 
           ____________________________________________ 
           (умовне найменування розвідувального органу) 

Н А К А З

                             м. Київ 
 "____" ____________ 200_ року                     N _____________ 
                 Про виплату одноразової допомоги 
       ____________________________________________________ 
           (прізвище, ім'я та по батькові співробітника 
           розвідувального органу або члена його сім'ї 
                          чи утриманця) 
Відповідно до статті 21 Закону України "Про розвідувальні органи України" та пункту 16 Положення про розвідувальний орган Адміністрації Державної прикордонної служби України, затвердженого Указом Президента України від 20.10.2003 N 1201цт, керуючись пунктами __, __ Інструкції про порядок призначення та виплати одноразової допомоги у разі загибелі (смерті), каліцтва чи настання інвалідності співробітників кадрового складу розвідувального органу Адміністрації Державної прикордонної служби України, затвердженої наказом Адміністрації Державної прикордонної служби України від __.__.__ N _________, НАКАЗУЮ:
     1. Виплатити _______________________________________________, 
           (прізвище, ім'я та по батькові співробітника кадрового 
            складу розвідувального органу або члена сім'ї 
            загиблого чи його утриманця) 
_________________________________________________________________, 
       (остання посада співробітника розвідувального органу 
    або ступінь спорідненості члена його сім'ї чи засвідчення 
                 факту перебування на утриманні) 
_________________________________________________________________, 
       (особистий або ідентифікаційний номер співробітника 
      розвідувального органу або серія, номер та дата видачі 
     паспорта особи, якій призначається одноразова допомога, 
                     та орган, що його видав) 
 
одноразову допомогу у зв'язку з __________________________________ 
__________________________________________________________________ 
         (каліцтвом, настанням інвалідності або загибеллю 
          співробітника розвідувального органу, ступінь 
         його спорідненості до особи, якій призначається 
                       одноразова допомога) 
 
в розмірі _____________ грошового забезпечення на день ___________ 
__________________________________________________________________ 
          (звільнення зі служби, втрати працездатності, 
                 настання інвалідності, загибелі) 
 
у сумі ______________ (___________________________) гривні __ коп. 
          (числом)           (прописом) 
 
     2. Виплату   здійснити   фінансово-економічному    відділенню 
__________________________________________________________________ 
        (територіальний підрозділ розвідувального органу) 
 
(військова частина  ______)  за  рахунок   коштів   КПКВ   5342010 
"Функціонування  розвідувального  органу" (КЕКВ 1343 "Інші поточні 
трансферти") через касу. 
 
     3. Наказ зберігати  в  Центральному  апараті  розвідувального 
органу  Адміністрації  Державної  прикордонної  служби України,  а 
витяг з нього для виконання та проведення розрахунку направити  до 
__________________________________ (військова частина ______). 
 
 _________________________________________ 
 (посада керівника розвідувального органу) 
 _________________________________________ 
 __________________        __________       ______________________ 
 (військове звання)         (підпис)        (прізвище та ініціали) 

Додаток 5
до пункту 13 Інструкції
про порядок призначення
та виплати одноразової
допомоги у разі загибелі
(смерті), каліцтва
чи настання інвалідності
співробітників кадрового
складу розвідувального
органу Адміністрації
Державної прикордонної
служби України
ЗАТВЕРДЖУЮ
________________________________
(посада уповноваженої особи
________________________________
територіального підрозділу
розвідувального органу)
__________ ________ ____________
(військове (підпис) (прізвище
звання)            та ініціали)
"____" ______________ 200__ року

ВИСНОВОК

щодо неможливості проведення виплати одноразової допомоги, передбаченої статтею 21 Закону України "Про розвідувальні органи України"

     _______________________________________________________ 
          (остання посада, прізвище, ім'я та по батькові 
      співробітника кадрового складу розвідувального органу 
          або прізвище, ім'я та по батькові члена сім'ї 
          загиблого із зазначенням ступеня спорідненості 
               або факту перебування на утриманні) 
 _________________________________________________________________ 
  (дата та номер наказу про призначення співробітника кадрового 
   складу розвідувального органу на посаду або його звільнення 
 _________________________________________________________________ 
      із зазначенням останньої посади; підстава звільнення) 
 _________________________________________________________________ 
    (рішення відповідної лікарської комісії військово-медичної 
      установи, дата та номер відповідного медичного висновку) 
 _________________________________________________________________ 
 _________________________________________________________________ 
  (рішення відповідної медико-соціальної експертної комісії щодо 
 встановлення ступеня втрати працездатності або групи інвалідності 
 _________________________________________________________________ 
  та висновок щодо причинного зв'язку факту заподіяння каліцтва, 
      настання інвалідності, смерті (загибелі) з виконанням 
                       службових обов'язків 
 _________________________________________________________________ 
  або проходженням служби, дата та номер відповідного документа) 
 _________________________________________________________________ 
   (фактичні дані, що свідчать про відсутність правових підстав 
            для виплати одноразової грошової допомоги) 
 _________________________________________________________________ 
     Враховуючи викладене,  керуючись  пунктами __,  __ Інструкції 
про порядок призначення та виплати  одноразової  допомоги  у  разі 
загибелі    (смерті),    каліцтва    чи    настання   інвалідності 
співробітників    кадрового    складу    розвідувального    органу 
Адміністрації Державної прикордонної служби України,  затвердженої 
наказом Адміністрації Державної прикордонної  служби  України  від 
__.__.__  N _________,  вважаємо,  що правові підстави для виплати 
__________________________________________________________________ 
__________________________________________________________________ 
 (прізвище, ім'я та по батькові співробітника розвідувального 
  органу або члена сім'ї загиблого чи його утриманця 
  із зазначенням ступеня спорідненості або факту 
  перебування на утриманні) 
одноразової допомоги у зв'язку з ________________________________, 
                               (каліцтвом, настанням інвалідності 
                                або загибеллю співробітника 
                                розвідувального органу) 
передбаченої частиною   __   статті   21   Закону   України   "Про 
розвідувальні органи України", відсутні. 
 Підписи членів комісії: 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали) 
             __________________ __________ _______________________ 
             (військове звання)  (підпис)   (прізвище та ініціали)