РАХУНКОВА ПАЛАТА
МІЖВІДОМЧА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ
Р І Ш Е Н Н Я
07.02.2008 N 51/02-ск

Про розгляд скарги

Відповідно до статті 3-3 та частини 5 статті 37 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) (далі - Закон), пункту 9 Порядку розгляду скарг з питань державних закупівель (vr1_3521-07) , затвердженого рішенням Міжвідомчої комісії з питань державних закупівель від 23 березня 2007 року, розглянувши скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Агро-Союз" (далі - Скаржник) (м. Донецьк) від 16.01.2008 р. N 7 на дії Комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" (далі - Замовник) (м. Донецьк) при проведенні процедури закупівлі за державні кошти запчастин, Комісія В С Т А Н О В И Л А:
Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Агро-Союз" має наступні вимоги:
1. Скасувати незаконне рішення Комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" про визначення переможцем процедури закупівлі запчастин Товариства з обмеженою відповідальністю Торгівельна компанія "Дон запчастина".
2. Зобов'язати Комунальне підприємство "Компанія "Вода Донбасу" повторно здійснити оцінку тендерних пропозицій в порядку, передбаченому тендерною документацією, та визначити переможця процедури закупівлі у відповідності з чинним законодавством та тендерною документацією.
За результатами розгляду скарги встановлено наступне:
Щодо невідповідності протоколу розкриття тендерних пропозицій вимогам Закону (1490-14) :
Скаржник стверджує, що при проведенні процедури розкриття тендерних пропозицій були присутні менше двох третин тендерного комітету.
В той же час, відповідно до протоколу розкриття тендерних пропозицій від 25.12.2007 р. б/н, наданого Скаржником для розгляду скарги, протокол підписали 8 членів тендерного комітету з 10.
Таким чином, дії Замовника відповідають вимогам ч. 5 ст. 12 Закону (1490-14) , відповідно до якої рішення з питань, що розглядаються на засіданнях тендерного комітету, приймаються простою більшістю голосів у присутності не менше двох третин членів тендерного комітету.
Щодо порушень під час проведення оцінки тендерних пропозицій та визначення переможця торгів:
Згідно ч. 7 ст. 26 Закону (1490-14) до оцінки замовник допускає тендерні пропозиції, які не були відхилені. Замовник визначає переможця торгів із числа учасників, тендерні пропозиції яких не було відхилено.
Таким чином, дії Замовника відповідають вимогам Закону (1490-14) щодо проведення оцінки тендерних пропозицій та визначення переможця торгів.
Враховуючи викладене вище та на підставі Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" (1490-14) Комісія ВИРІШИЛА:
Скаргу Товариства з обмеженою відповідальністю "Фірма "Агро-Союз" від 16.01.2008 р. N 7 на дії Комунального підприємства "Компанія "Вода Донбасу" щодо закупівлі запчастин залишити без задоволення.
Голова Комісії
Секретар Комісії
О.М.Ткаченко
В.М.Ясінський