УВАГА! ДОКУМЕНТ ВТРАЧАЄ ЧИННІСТЬ.
КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 15 жовтня 2003 р. N 1608
Київ
( Постанова втратила чинність на підставі Постанови КМ N 207 (207-2008-п) від 19.03.2008 )

Про утворення Міжвідомчої робочої групи з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії

( Із змінами, внесеними згідно з Постановами КМ N 484 (484-2005-п) від 17.06.2005 N 147 (147-2006-п) від 15.02.2006 )
Кабінет Міністрів України постановляє:
1. Утворити Міжвідомчу робочу групу з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії у складі згідно з додатком.
Дозволити співголові Міжвідомчої робочої групи від Української Сторони вносити у разі потреби зміни до складу української частини цієї групи.
2. Затвердити Положення про Міжвідомчу робочу групу з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії (додається).
Прем'єр-міністр України
В.ЯНУКОВИЧ
Інд. 27

Додаток
до постанови Кабінету Міністрів України
від 15 жовтня 2003 р. N 1608
(у редакції постанови Кабінету Міністрів України
від 17 червня 2005 р. N 484 ( 484-2005-п )

СКЛАД

Міжвідомчої робочої групи з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії

Міністр фінансів - співголова Міжвідомчої робочої групи
ЗАХАРІЄВ Камен - директор Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні, співголова Міжвідомчої робочої групи (за згодою)
БІЛЯНСЬКИЙ Олександр Максимович - заступник Голови Держжитлокомунгоспу
БУРМАКА Микола Олексійович - член Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку
ЄФІМЕНКО Леонід Васильович - заступник Міністра юстиції
ЗАГРЕБА Борис Юхимович - народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань бюджету (за згодою)
ІВАНЧО Іван Васильович - народний депутат України, голова підкомітету Верховної Ради України з питань органів місцевого самоврядування (за згодою)
ЛІНДЕН Гері - директор відділу програм у сфері економічного зростання регіональної місії Агентства Сполучених Штатів Америки з міжнародного розвитку в Україні, Білорусі та Молдові (за згодою)
МАЙЄР Томас - директор групи муніципальної та екологічної інфраструктури Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні (за згодою)
МАКСЮТА Анатолій Аркадійович - перший заступник Міністра фінансів
НИЧАЙ Ольга - консультант Департаменту подолання бідності та економічного менеджменту Світового банку (за згодою)
ПАДАЛКА Віктор Михайлович - заступник голови Київської міськдержадміністрації - начальник Головного фінансового управління
ПІНСЬКИЙ Олександр Іванович - начальник Управління міжнародного співробітництва, міждержавних відносин та зовнішньоекономічної політики Секретаріату Кабінету Міністрів України
ПІТЦИК Мирослав Васильович - віце-президент Асоціації міст України та громад з виконавчої роботи (за згодою)
ПОЛІТУЧИЙ Сергій Якович - перший заступник Харківського міського голови (за згодою)
РОМАНЮК Сергій Андрійович - заступник Міністра економіки
СІН Олександр Ченсанович - заступник голови Запорізької облдержадміністрації
ШАРПАНТЬЄР Домінік - проектний менеджер з питань регіонального розвитку представництва Європейської Комісії в Україні (за згодою)
ШЕВЧЕНКО Ігор Миколайович - заступник Дніпропетровського міського голови (за згодою)
ЮЩЕНКО Ярослав Петрович - заступник голови Харківської облдержадміністрації
ЯНИШПОЛЬСЬКА Лариса Петрівна - завідуюча сектором Управління фінансової політики Секретаріату Кабінету Міністрів України
( Склад в редакції Постанови КМ N 484 (484-2005-п) від 17.06.2005; із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 147 (147-2006-п) від 15.02.2006 )

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 15 жовтня 2003 р. N 1608

ПОЛОЖЕННЯ

про Міжвідомчу робочу групу з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії

1. Міжвідомча робоча група з питань фінансування проектів місцевого розвитку без надання державної гарантії (далі - Міжвідомча робоча група) є дорадчим органом при Кабінеті Міністрів України.
2. Основні завдання Міжвідомчої робочої групи:
забезпечення у межах своєї компетенції розроблення та впровадження механізму фінансування проектів місцевого розвитку, які передбачається реалізувати органами місцевого самоврядування без надання державної гарантії (далі - проекти місцевого розвитку);
координація роботи, пов'язаної з підготовкою проектів нормативно-правових актів та пропозицій щодо фінансування проектів місцевого розвитку, зокрема з розвитку ринку місцевих запозичень;
вивчення та поширення досвіду щодо забезпечення належного інформування інвесторів з питань започаткування роботи з реалізації проектів місцевого розвитку;
розгляд пропозицій щодо підвищення ефективності діяльності центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування у сфері фінансування проектів місцевого розвитку.
3. Міжвідомча робоча група має право:
одержувати в установленому порядку від міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій інформацію з питань, що належать до її компетенції;
утворювати комісії, ради для забезпечення виконання покладених на неї завдань;
вносити Кабінетові Міністрів України пропозиції з питань, що належать до її компетенції.
4. Міжвідомча робоча група провадить свою діяльність згідно з планом, що затверджується її співголовами.
Засідання Міжвідомчої робочої групи проводять співголови не рідше ніж один раз на два місяці.
На засідання Міжвідомчої робочої групи можуть запрошуватися керівники міністерств, інших центральних і місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій.
5. Рішення Міжвідомчої робочої групи приймається простою більшістю голосів присутніх на засіданні членів і оформляється протоколом, який підписується співголовами.
Рішення Міжвідомчої робочої групи, прийняті в межах її компетенції, є обов'язковими для розгляду центральними та місцевими органами виконавчої влади, підприємствами, установами та організаціями.
6. Робочим органом Міжвідомчої робочої групи є експертна рада, склад якої затверджується співголовами Міжвідомчої робочої групи.
Порядок роботи експертної ради визначається співголовами Міжвідомчої робочої групи.
7. Організаційно-технічне та інформаційно-аналітичне забезпечення діяльності Міжвідомчої робочої групи здійснює Мінекономіки разом з Європейським банком реконструкції та розвитку, Мінфіном та Держжитлокомунгоспом.