ДЕРЖАВНА МИТНА СЛУЖБА УКРАЇНИ
Департамент декларування та митних режимів
Л И С Т
28.03.2008 N 10/1-3/675-ЕП
Начальникам регіональних 
митниць 
Начальникам митниць 
У зв'язку із виданням наказу Держмитслужби України від 24.03.08 N 260 (v0260342-08) "Про затвердження Примірної форми договору" повідомляємо.
Укладення між підприємством та Держмитслужбою України договору про надання посадовим особам митних органів права безперешкодного доступу до фінансових і банківських документів підприємства, що стосуються переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України, після закінчення митних процедур і пропуску товарів і транспортних засобів через митний кордон України (далі - Договір), є одним із критеріїв оцінки, яким повинні відповідати підприємства, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування.
Зазначена вимога передбачена пунктом 1 розділу II Порядку визначення підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування, затвердженого наказом Державної митної служби України від 08.08.07 N 669 (z0967-07) , зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 21.08.07 за N 967/14234.
Разом із поданням митного органу на включення підприємства до реєстру підприємств, до товарів яких може застосовуватися процедура електронного декларування (далі - Подання), що надсилається на адресу Держмитслужби України, митний орган надсилає 2 примірники Договору, підписані уповноваженою особою підприємства та погоджені начальником митного органу.
Митні органи, які раніше надіслали Подання до Держмитслужби України, укладають з підприємством Договір з урахуванням Примірної форми та надсилають примірники Договору у додаток до направлених на адресу Держмитслужби України документів.
При визначенні переліку посадових осіб митних органів, уповноважених на виконання такого Договору (пункт 3.2. Договору), слід забезпечити залучення посадових осіб підрозділів організаційно-контрольної роботи, до обов'язків яких входять перевірки фінансово-господарської діяльності суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності.
Директор Департаменту
декларування та митних режимів
В.П.Науменко
WEB MD Office "НПО Поверхность",
www.master-d.com.ua