У К А З
ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ

Про відзначення 170-річчя від дня народження Павла Чубинського

З метою вшанування пам'яті видатного етнографа, громадського й культурного діяча, автора слів Державного Гімну України Павла Платоновича Чубинського та з нагоди відзначення у 2009 році 170-річчя від дня його народження, підтримуючи ініціативу Київської обласної державної адміністрації, постановляю:
1. Кабінету Міністрів України:
1) утворити у двомісячний строк Організаційний комітет з підготовки та відзначення заходів, присвячених 170-річчю від дня народження Павла Чубинського, затвердити його персональний склад;
2) розробити за участю Національної академії наук України та затвердити план заходів з підготовки та відзначення 170-річчя від дня народження Павла Чубинського, передбачивши, зокрема:
перевидання наукових праць, інших творів Павла Чубинського, видання його повної біографії, наукової та науково-популярної літератури про його життя та діяльність;
проведення науково-практичних конференцій, круглих столів, семінарів, інших заходів із вивчення і популяризації творчої та наукової спадщини Павла Чубинського;
карбування ювілейної монети, випуск в обіг поштової марки та конверта на відзнаку 170-річчя від дня народження Павла Чубинського, спецпогашення поштової марки.
2. Київській обласній державній адміністрації:
ужити заходів щодо впорядкування могили Павла Чубинського в місті Борисполі;
опрацювати питання щодо відтворення садиби Чубинських у селі Чубинському Бориспільського району, а також створення музею видатного вченого, громадського та культурного діяча Павла Чубинського.
3. Кабінету Міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям вивчити питання щодо можливості присвоєння окремим навчальним закладам, науковим установам імені Павла Чубинського, а також найменування чи перейменування в установленому порядку вулиць та площ у населених пунктах України.
4. Державному комітету телебачення та радіомовлення України забезпечити широке висвітлення заходів з підготовки та відзначення 170-річчя від дня народження Павла Чубинського.
Президент України
В.ЮЩЕНКО
м. Київ, 11 квітня 2008 року
N 343/2008