КАБІНЕТ МІНІСТРІВ УКРАЇНИ
П О С Т А Н О В А
від 17 квітня 2008 р. N 380
Київ

Про затвердження Порядку надання та використання у 2008 році субвенції з державного бюджету міському бюджету м. Львова на відновлення історичної спадщини міста

Кабінет Міністрів України постановляє:
Затвердити Порядок надання та використання у 2008 році субвенції з державного бюджету (107-17) міському бюджету м. Львова на відновлення історичної спадщини міста, що додається.
Прем'єр-міністр України
Ю.ТИМОШЕНКО
Інд. 21

ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 17 квітня 2008 р. N 380

ПОРЯДОК

надання та використання у 2008 році субвенції з державного бюджету ( 107-17 ) міському бюджету м. Львова на відновлення історичної спадщини міста

1. Цей Порядок визначає механізм надання та використання субвенції з державного бюджету (107-17) міському бюджету м. Львова для відновлення його історичної спадщини (далі - субвенція).
2. Субвенція спрямовується на:
розроблення науково-проектної документації на консервацію, реставрацію та відновлення об'єктів історичної спадщини;
проведення робіт з консервації, реставрації та відновлення об'єктів історичної спадщини, протиаварійних робіт.
3. Перелік об'єктів історичної спадщини міста, фінансування робіт з відновлення яких здійснюється за рахунок субвенції (далі - перелік), що подається на розгляд Мінрегіонбуду, формує міська рада за погодженням з облдержадміністрацією.
4. Пам'ятка історії, монументального мистецтва, архітектури та містобудування, що перебуває у комунальній власності територіальної громади, включається до переліку за умови виконання однієї з таких вимог:
визначена програмою економічного та соціального розвитку м. Львова;
потребує продовження робіт, розпочатих у попередні роки;
перебуває в аварійному стані.
5. Для виконання робіт з консервації, реставрації та відновлення об'єктів історичної спадщини субвенція надається за наявності відповідної науково-проектної документації, узгодженої та затвердженої в установленому порядку. Для проведення протиаварійних робіт субвенція надається на підставі документів, що підтверджують аварійний стан об'єкта та відповідної проектно-кошторисної документації.
6. Використання субвенції здійснюється згідно з переліком, затвердженим Мінрегіонбудом за погодженням з Мінфіном та Мінекономіки.
7. Видатки, пов'язані з фінансуванням об'єктів за рахунок субвенції, здійснюються відповідно до Порядку державного фінансування капітального будівництва, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2001 р. N 1764 (1764-2001-п) (Офіційний вісник України, 2001 р., N 52, ст. 2374).
8. Оплата робіт проводиться розпорядником бюджетних коштів у межах установленого обсягу видатків на підставі актів фактичного виконання робіт відповідно до умов договору підряду.
9. Закупівля товарів, робіт і послуг за рахунок субвенції здійснюється відповідно до законодавства.
10. Державне казначейство перераховує субвенцію згідно з додатком N 7 до Закону України "Про Державний бюджет України на 2008 рік та про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (107-17) відповідно до Порядку перерахування дотації вирівнювання, додаткової дотації на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів та субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам, коштів, що передаються до державного бюджету з місцевих бюджетів, а також міжбюджетних трансфертів між місцевими бюджетами, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 11 квітня 2002 р. N 490 (490-2002-п) (Офіційний вісник України, 2002 р., N 15, ст. 807), та Порядку обслуговування державного бюджету за видатками (z0716-04) , затвердженого Державним казначейством.
11. Державне казначейство щомісяця до 10 числа наступного періоду інформує Мінрегіонбуд, Мінфін і Мінекономіки про обсяг надання субвенції у розрізі об'єктів.
12. Міська рада подає Мінрегіонбуду та Мінекономіки інформацію про використання субвенції у розрізі об'єктів.
13. Контроль за цільовим використанням субвенції здійснюється в установленому законодавством порядку.