НАЦІОНАЛЬНА РАДА УКРАЇНИ З ПИТАНЬ
ТЕЛЕБАЧЕННЯ І РАДІОМОВЛЕННЯ
Р І Ш Е Н Н Я
02.04.2008 N 658

Про визначення переможця конкурсу та видачу ліцензії на мовлення (дитяча програма) на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-4

Розглянувши заяви ТОВ "Доброго ранку", м. Київ, ТОВ "Мирей", м. Київ; ПП "ТВ Інтертеймент", м. Київ; ТОВ "ТРО "ТЕТ-2", м. Київ, подані на участь у конкурсі на отримання ліцензії на мовлення (дитяча програма) на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-4, який оголошено 06.12.2007, керуючись статтями 8, 9, 10, 22, 24, 25, 26, 27, 28 та 32 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" (3759-12) , статтями 15, 17, 18 та 24 Закону України "Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення" (538/97-ВР) , враховуючи План розвитку національного телерадіоінформаційного простору (n0004295-06) , беручи до уваги інформацію структурних підрозділів Національної ради, Національна рада ВИРІШИЛА:
1. Визначити ТОВ "Мирей", м. Київ, переможцем конкурсу, який оголошено 06.12.2007, на отримання ліцензії на мовлення (дитяча програма) на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-4, обсяг мовлення - 24 год./добу.
2. Видати ТОВ "Мирей", м. Київ, ліцензію на мовлення (дитяча програма) на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-4, обсяг мовлення - 24 год./добу, відповідно до затвердженої програмної концепції мовлення, згідно з додатком до рішення, та конкурсних умов, зазначивши в ліцензії:
- вид мовлення - багатоканальне (телебачення);
- вихідні дані (логотип, позивні, емблема) - "Котигорошко";
- територіальна категорія мовлення - загальнонаціональне;
- територія розповсюдження телепрограм - Україна;
- оператор телекомунікацій - ТОВ "Українська цифрова телемережа", м. Київ;
- періодичність, час, обсяги та сітка мовлення - 24 год./добу;
- строк дії ліцензії - 7 років.
3. Конкурсні умови:
- мова ведення передач - українська;
- основу програмної концепції мовлення в період з 06:00 до 23:00 обсягом (не менше 70 % від загального обсягу) складають дитячі програми, що можуть містити мультиплікаційні, художні та документальні фільми для дітей.
4. Фінансово-економічному управлінню, враховуючи конкурсну гарантію, нарахувати ТОВ "Мирей", м. Київ, ліцензійний збір за видачу ліцензії на мовлення на один канал мовлення (дитяча програма) на загальнонаціональному каналі мовлення багатоканальної телемережі МХ-4, обсяг мовлення - 24 год./добу. Під час розрахунку ліцензійного збору врахувати:
- кількість домогосподарств на території розповсюдження програм - 15476229;
- ресурс багатоканальної телемережі МХ-4 - 10 каналів, К = 2.
5. Контроль за виконанням цього рішення покласти на ліцензійний департамент.
Голова Національної ради
Відповідальний секретар
В.Шевченко
В.Лясовський

Додаток
до рішення Національної ради
02.04.2008  N 658

ПРОГРАМНА КОНЦЕПЦІЯ МОВЛЕННЯ

ТОВ "МИРЕЙ", м. Київ

I. Мова (мови), якою (якими) вестимуться передачі: українська;
II. Частка програм власного виробництва: 5 годин на добу, 20,8%;
(години та хвилини на добу, відсоток від загального обсягу мовлення)
III. Мінімальна частка національного аудіовізуального продукту (в тому числі власного виробництва): 12 годин на добу, 50%;
(години та хвилини на добу, відсоток від загального обсягу мовлення)
IV. Максимальна частка аудіовізуальної продукції іноземного виробництва: 12 годин на добу, 50%;
(години та хвилини на добу, відсоток від загального обсягу мовлення)
V. Формат (відповідно до програмної концепції): дитячий;
(інформаційний, культурологічний, просвітницький, розважальний, дитячий, інформаційно-розважальний, розважально-інформаційний, інформаційно-просвітницький, інформаційно-культурологічний... тощо)
VI. Жанровий розподіл програмного наповнення: